Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

מפגש עם לי אדלקורט במוזיאון העיצוב חולון לרגל התערוכה ״קיפולים״

$
0
0

פורטפוליו News: האוצרת וחזאית הטרנדים הבינלאומית לי אדלקורט שבה למוזיאון העיצוב חולון ומציגה תערוכה חדשה, ״קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי״. ב-3/7, לרגל פתיחת התערוכה שעוסקת בטרנדים עכשוויים בעולם העיצוב, תקיים אדלקורט סמינר מיוחד במוזיאון ותחשוף את הטרנדים לשנת 2015, תרצה בשבחו של העיצוב הביתי ותציג את הקולקציה פורצת הדרך .5 132 של המעצב היפני, איסי מיאקה.

לצד עבודותיו של מיאקה תציג אדלקורט בגלריה העליונה של המוזיאון עבודות של כ-60 מעצבים מרחבי העולם, שעושים בעבודותיהם שימוש בשלל מלאכות ואופני פעולה מסורתיים מעולם הטקסטיל והאופנה באמצעים טכנולוגיים חדשניים, המאפשרים את התפתחותן ועיצובן של צורות חדשות.

לי אדלקורט. צילום: Thirza Schaap

לי אדלקורט. צילום: Thirza Schaap

אדלקורט מציינת כי ״אנו חברה פרומה הסובלת ממשבר סוציו-אקונומי מתמשך שגורם לבני אדם להיות מרוכזים בעצמם ולהיות עסוקים בהגנה עצמית, נדמה שהגיע הזמן לפעולה מתקנת שתשקם את האריג החברתי הפרום.
״יצירתם של קפלים וקיפולים בחומר מובילה להתהוותן של צורות חדשות וחדות יותר, יוצרת ארכיטקטורה חדשנית במרחב החיים, ומאפשרת לעצב ולתכנן עבור החברה. ׳קימוטם׳ של רעיונות שאבד עליהם הכלח עשוי להוביל לקמטים במרקם ולהכתמת מתכות שונות כדי להעביר מסר של יופי צנוע. אנחנו מטליאים יחד פיסות בדים על מנת להעניק פן חדש לעיצוב רהיטים. סרטים מעוררים השראה ליצור מישורים ספירלים, בעוד שרקמות מעטרות את המשטחים שלנו. ליבוד וסריגה מחיים מחדש את העבר, וכן גם עיצוב סידרתי של קולקציית מוצרים״.

תוכנית המפגש:
10:00 – קבלת פנים
10:30 – טרנדים של אופנה, טקסטיל וצבע לקיץ 2015
12:00 – בשבח העיצוב הביתי וקולקציית .5 132 של איסי מיאקה.
12:45 – לי אדלקורט חותמת על ספריה וביקור בתערוכה "קיפולים" במוזיאון העיצוב חולון

מחיר כרטיס: 200 ₪; מחיר לסטודנטים: 100 ₪ בהצגת כרטיס סטודנט בתוקף (מלאי מוגבל). ההרצאה מתקיימת בשפה האנגלית.
מכירת כרטיסים מוקדמת באתר מגזין טיים אאוט.
רכישת כרטיסים בטלפון החל מיום רביעי 11/6 – 03-5021552
מספר המקומות מוגבל. הכרטיס כולל כניסה לתערוכה.


כנס Fashiontech ישראל-איטליה השני לניהול וטכנולוגיות אופנה

$
0
0

פורטפוליו News: המחלקה להנדסת תעשייה וניהול והמחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, בשיתוף עם Polytechnic University of Marche ו-Politechnico di Milano, יקיימו את כנס Fashiontech ישראל-איטליה השני לניהול וטכנולוגיות אופנה. הכנס יתקיים ביום חמישי ה-12/6 בשעה 09:00 בשנקר – אודיטוריום 2000, רח׳ ידע עם 8, רמת גן.

הכנס יעסוק בחדשנות ובמגוון האתגרים העיצוביים, הטכנולוגיים והניהוליים המייחדים את תעשיית האופנה בישראל ובעולם, ויכלול את הנושאים הבאים:

  • עיצוב פוגש הנדסה: על צבע באופנה.
  • שיטות חדשניות לחיזוי מגמות אופנה מנקודת מבטם של מעצבים, כלכלנים ומהנדסים.
  • סוגיות של ניהול קניין רוחני באופנה וחידושי החקיקה באיחוד האירופי.
  • ניהול שרשראות אספקה באופנה.
  • כלי תוכנה חדשניים לעיצוב אופנה.
  • ועוד.

ההרשמה לכנס היא ללא עלות, אך יש להירשם מראש באתר הכנס, הכולל את התוכנית המלאה.

Fashiontech2

קובץ:\בית: תערוכה חדשה בגלריה המחקרית במכון טכנולוגי חולון

$
0
0

פורטפוליו News: בגלריה המחקרית של התואר השני בעיצוב משולב תפתח ביום חמישי ה-12/6 התערוכה קובץ:\בית File:\Homeאוצרים: אלה כהן, תם מיטלמן, רעמה מלכין, הדס נור, עודד פדהצור, ארן רובינשטיין, לימור שאשא, כרמל שיינר; בהנחיית ד״ר יעל אילת ון-אסן.

cloth3

המונח ״קוד פתוח״ חדר ללקסיקון הקולקטיבי בשלהי שנות ה-90 למאה ה-20. הוא מתייחס לקבוצות אוטופיסטיות של מתכנתי מחשבים, שראו בחשיפת קוד התוכנה, תוך מאמץ קולקטיבי לשפרו ולשכללו, הגשמה של חזון העוקף את תבניות הייצור של הצריכה הקפיטליסטיות המוכרות ואף מתריס נגדן. יישום רעיונות הליבה של הקוד הפתוח בתחומי העיצוב הוא העומד במרכזה של תערוכה זו.

כניסתו של הקוד הפתוח לעולם העיצוב הפכה את המעצב מבעל מקצוע היוצר פריט מסוים לזה המאפשר את תנאי ההיתכנות של ייצור פריטים רבים. שינויים אלה ניכרים במיוחד בתחום עיצובו של הבית כזירה למימוש הפוטנציאל של ייצור זה באמצעות משתמש הקצה שלו. השיתופיות וחשיפת הקוד של פרטי העיצוב והריהוט בבית עושות לעולם העיצוב את מה שעשתה מהפכת הצילום הדיגיטלי והסלולרי לעולם הצילום: הן מאפשרות למשתמש הקצה להיות המעצב של עצמו ומטעם עצמו.

טכנולוגיות הכרסום הממוחשב וההדפסה בתלת מימד, שהחלו את דרכן באקדמיה ובתעשייה, הגיעו אל פינת הרחוב שלנו (של המשתמש/הלקוח); הן מסמנות את העולם החדש, שבו התוכנית והקוד על צג המחשב אינן נחלתו הבלעדית של המעצב והמתכנן, אלא הן ראשיתם של חדר השינה, משחקי הילדים, בגדי היום יום של כל אחד מאיתנו.

תערוכה זו מנסה לברר את משמעויותיה של האוטופיה שבלב תפיסת הקוד הפתוח ואת השלכותיה על העיצוב. האתיקה הפנימית של הקוד הפתוח מבקשת להגשים את ה-free שבתוך ה-Calling for free במלוא דו-משמעותו: ״חופשי״ ו״חינם, אך תפיסת העיצוב הפתוח לא תמיד מגשימה את חזון ה״חינמיות״ האוטופי. יצרנים וחברות, שזיהו את הפוטנציאל הגלום בקוד הפתוח, מחלצים מתוכו רעיונות כמו עיצוב ״בהתאמה אישית״, ומנצלים אותו ליצירת תחושה מדומה של שיתוף הלקוח בעיצוב; אך למעשה היא משמשת מסווה לצריכה קפיטליסטית ריקה, המשמרת את שיעבודו של הלקוח אליה.

למבקר בתערוכה זו ניתנת הזדמנות לנהל את השיח הדואלי הזה שבין תוכנית ואובייקט, רעיון ויישומו, ערכים ושברם. בכך היא מאפשרת מבט חדש על העיצוב בקוד פתוח ועתידו בעולם בן זמננו. האובייקטים והדימויים המוצגים בתערוכה זו בוחנים בעין ביקורתית את התפיסות והתמורות המתחוללות בתחום: עיצוב שהחל בקוד פתוח והסתיים במרחב המגורים, למן פרוייקט הריהוט בקוד פתוח, ששוכלל ויוצר במעבדת ה-FabLab בחולון, המשך במִחברים למשחקי הרכבה מוכרים, הקוראים תיגר על תבניותיהם הבדלניות, דרך רובוט הקוד הפתוח ״קירבוט״ של גלעד מלר וכלה בפריצת הקוד הגנטי של האופנה העילית – היישר לפינת העבודה הביתית.

הגלריה המחקרית של התואר שני בעיצוב משולב, הפקולטה לעיצוב, המכון הטכנולוגי חולון, בניין 6
12.6-3.7.2014, שעות פתיחה: ימים א׳-ה׳, 17:00-10:00
אירוע פתיחה: יום שלישי, 17.6.2014, בשעה 18:00

לבוש ואמנות: ערב מיוחד בתערוכה שפת הלבוש

$
0
0

פורטפוליו News: ״לבוש ואמנות״, אירוע מיוחד על תפקידם של הבגדים באמנויות השונות, יתקיים לכבוד התערוכה שפת הלבוש – ארון הבגדים היהודי, ביום שלישי, 17.6.14 בשעה 20:00, במוזיאון ישראל, ירושלים.

_IMJ5023

בהשתתפות:
אפרת אסף-שפירא, אוצרת התערוכה – דברי פתיחה
הסופר חיים באר – כיצד מלביש הסופר את גיבוריו ? מהספרות העולמית, העברית וגם מיצירותיו.
המשורר רוני סומק – שירים על קו התפר שבין ילדות לבגרות ו״שיר הלל לז׳ורנל האופנה בורדה״.
במאי תיאטרון ומנהל אמנותי של פסטיבל ישראל, משה קפטן – על מקומו של הבגד ביצירת החלל התיאטרוני.
יוצר הקולנוע אבי נשר – בשיחה עם חוקר הקולנוע בנימין פרידנברג על הלבוש בעבודתו הקולנועית של אבי נשר ובליווית קטעים קצרים מתוך סרטיו.
כמו כן יועלה קטע קצר מתוך המחזה בגדי המלך מאת ניסים אלוני ובביצוע תלמידי הסטודיו ניסן נתיב, ירושלים.

בתערוכה שפת הלבוש מוצגות שמלות, חליפות, בגדי חתן-כלה, הלבשה תחתונה ובגדי ילדים מהודו ועד תוניסיה, מניו-יורק ועד בגדאד – מגוון מרהיב של פריטי לבוש יהודיים מרחבי העולם ב-200 השנים האחרונות.

60 ש״ח. למנויי מוזיאון ישראל 40 ש״ח. להזמנת מקומות: 02-6771300

 

געגועיי לנוריקו סאן

$
0
0

פורטפוליו News: ב-24/6 תפתח בגלריית החווה התערוכה געגועיי לנוריקו סאן, מחווה של מעצבים ואנשי אופנה לסדרת הספרים המצליחה ״ילדי העולם״: נוריקו סאן, מוקהינה מהוואי, דירק הילד מהולנד ואלה קארי מלפלנד. אוצרות: אדריכליות גיתית מגל ונואית נופר.

מבין כל דמויות-הילדות של שנות ה-50 בישראל, בולטת בהצלחתה סדרת ״ילדי העולם״, סדרת צילומים שצילמה הצלמת היהודייה אנה-ריבקין בריק בשנות ה-50 וה-60 של המאה שעברה ושרובם נכתבו ע״י אסטריד לינדרגן. סדרה זו ביקשה להביא את דמותם וקולם של ילדים מתרבויות מכל רחבי העולם: נוריקו סאן הילדה מיפן שלא אוכלת בסכין ומזלג, אלא בשני מקלות; מוקיהנה מהוואי, שמכינה לאים מעשרה סוגים שונים של פרחים; דירק הילד מהולנד שחיכה לאביו שיחזור מהים, כדי לסדר את החכות; אלה-קרי, ילדת הכפר מלפלנד שמצטרפת אל השיירה היוצאת אל ההרים. דמויות אלו ואחרות, שחשפו את עולמם של ילדים במקומות מרוחקים, הציתו את דמיונם של ילדים בישראל, וברחבי העולם.

שרה בראון, מחווה לאלה קארי מלפלנד. צילום: טל קירשנבאום

שרה בראון, מחווה לאלה קארי מלפלנד. צילום: טל קירשנבאום

״געגועי לנוריקו סאן״ מנסה לפענח מדוע הילדים של פעם נקשרו כל-כך לילדי העולם ומה ילדי שנות החמישים כבר ידעו אז שנתגעגע אליו כל-כך היום:

הצלמת והסטייליסטית, תמר קרוון, בחרה בנוריקו סאן, ילידת טוקיו שנות ה50 כהזדמנות להתבוננות עצמית.
מעצבת האופנה, ילידת צרפת, שרה בראון, מבקרת בלפלנד אצל אלה-קרי של היום, ומפגישה אותה עם חברה חדשה מעולם אחר.
מעצב התאורה אסף ויינברום חוזר אל הנמל של דירק בהולנד, ומנסה לשחזר את החיים המכאניים מפעם.
מעצבת האופנה קארין דרסה יוצאת בעקבות מוקהינה למסע איסוף פרחים בחצר שלה בהוואי.

24/6-30/8, גלריית החווה, 
רח הנחושת פינת רח׳ המלאכה, א.ת חולון

תמר קרוון, מחווה לנוריקו סאן

תמר קרוון, מחווה לנוריקו סאן

קישקוש זנב –אמנים מאיירים חיות לסיוע בהקמת כלבייה בעבור עמותת חבר

$
0
0

פורטפוליו News: קישקוש זנב – אמנים מאיירים חיות — תערוכת התרמה שההכנסות ממנה יועברו לסיוע בהקמת כלבייה בעבור עמותת חבר - תתקיים ביום שבת ה-21/6, מהשעה 12:00 ועד השקיעה בכולי עלמא (מקווה ישראל 10, תל אביב).

משתתפים: שירי אשכנזי, עידו הירשברג, דניאל ווינברג, שירי ורד, אסף חנוכה, בנימין טריגלו, עדי ירושלמי, אלה כהן, עמרי כהן, אור לבנה, נינה לימרב, רותו מודן, תמר מושקוביץ, רון נדל, יוליה סמילנסקי, גליה עופרי, יונתן פופר, שירז פומן, אסנת פייטלסון, ספי פישר, דפנה פריידנריך, בתיה קולטון, גפן רפאלי, הראל שיניאק, קרן תגר, אלעד תייר וניב תשבי.

בתיה קולטון

בתיה קולטון

עמותת חבר, הקיימת למעלה מעשר שנים, נמצאת בעיצומו של קמפיין גיוס כספים למטרת הקמת כלבייה חדשה בעבור עשרות הכלבים והחתולים הנטושים שנמצאים בטיפולה. חברי העמותה נאלצו לפנות את משכנם הנוכחי לאחר שנים רבות של פעילות מבורכת בהן עזרו למאות חיות עזובות להשתקם ולמצוא בתים חדשים. למרבה השמחה הגדולה קיבלה העמותה שטח חדש ליד בית יהושע שבו היא רשאית להקים מחדש את מבניה ולהמשיך את פעילותה החשובה. עלות הקמת הכלבייה החדשה כרוכה בהוצאת עשרות אלפי שקלים והעמותה ואוהביה עמלים על גיוס הכספים בחודשים האחרונים. על אף כמות מכובדת של תורמים ותרומות, העמותה עדיין נמצאת רק במחצית היעד כאשר יש לפניה עוד אלפים רבים לגייס על מנת לכסות את כל הוצאות ההקמה.

אלעד תייר

אלעד תייר

התערוכה ריכזה רשימה של ציירים, מעצבים ומאיירים שתרמו את יצירותיהם עבור המטרה. נושא התערוכה המאגד שנבחר הוא חיות. כדי לאפשר את התערוכה התגייסו למטרה אנשי סטודיו 5070 שמסייעים בהפקת הדפסי העבודות. המבקרים בתערוכה יוכלו לרכוש את העבודות הקיימות או לחלופין לבחור יצירה אהובה ולהזמין אותה במידה הרצויה ובמסגור המועדף. אנשי 5070 המסורים ידאגו להדפסת העבודה, מסגורה ושליחתה אל התורם. האפשרות להזמנת העבודות על פי העדפה תאפשר מנעד רחב של תרומות לכל כיס ותיתן את האפשרות לתרום בסכומים שינועו מ 150 ש״ח ליצירות לא ממוסגרות קטנות ועד 1,000 ש״ח ליצירות גדולות ממוסגרות.

רותו מודן

רותו מודן

We Live as We Dream – Alone: תערוכת יחיד לג׳ניפר אבסירה

$
0
0

פורטפוליו News: תערוכת היחיד הראשונה של הצלמת ג׳ניפר אבסירה, שתפתח ביום חמישי ה-26/6 בגלריה ארטסטיישן, תכלול עבודות נבחרות מתוך פרויקט אלסטיק שעליו היא עובדת בשלוש השנים האחרונות, לצד עבודות חדשות.

When i'll die, i wanna turn into marble - Elastique Project - 2013

When i'll die, i wanna turn into marble – Elastique Project – 2013

אבסירה משתמשת בעולם הדימויים העכשווי הרחב כחומר גלם, ובוחרת מתוכו באופן אימפולסיבי ובו זמנית מודע דימויים שעוברים מניפולציה ומשולבים יחד עם צילומיה. העבודה הנוצרת היא דיאלוג בין דימוי היסטורי לדימוי עכשווי, המבטא גם דיאלוג בין האמנית לעולם החיצוני. בבקשה להחזיר את היופי לעולם האמנות, היא בוחרת לתעד ולהגיש לצופה דימויים אשר בבחירתם מתוך עומס הדימויים היא חותמת את זהותה.

את פרויקט ״אלסטיק״ החלה אבסירה מתוך צורך עז לעשות סדר בים הדימויים המציפים אותנו, באמצעי המדיה השונים ובעיקר ברשת. את הדימויים שהיא מלקטת באופן כמעט אובססיבי מהרשת היא ממזגת עם עבודותיה, צילומים מסביבתה הקרובה, לתוך עבודה אחת חצויה לשניים, ללא היררכיה בין המרחב האישי לאינטרנטי. בהחייאה המחודשת של דימויים אלו וקיום מעין דו שיח בינם לבין צילומיה העכשוויים היא מייצרת שפה חדשה המעלה שאלות לגבי האמנות, הצילום העכשווי ומשמעותו.

דיאלוג מתמשך זה בינה לבין העולם נותן לה הזדמנות לשבור את מסורת ״האמן המתבודד״. התייחסות זו עוברת כחוט השני לאורך כל התערוכה, כאשר אבסירה מבטאת את תחושת הניכור והבדידות שלה כאמנית וכאינדיבדואל המחפש את זהותו בעולם מרובה בחירות. אף שם התערוכה לקוח מתוח מתוך סיפורו המפורסם של ג'וזף קונראד, ״לב המאפליה״, המאופיין באווירה אפלה ומנוכרת.

לבסוף יוצרת אבסירה חלל עם עבודות קטנות, שבהן ההתערבות האמנותית ניכרת אף יותר כאשר היא משתמשת בטכניקה של רישום, חיתוך והדבקה על דימוי קיים. העבודות מהוות מעיין חלקי זכרונות פרטיים, שיחדיו עוזרות לצופה לפלס את דרכו בתערוכה ולמצוא את זהותו.

התערוכה תוצג בין התאריכים 16.8.14 – 26.6.14

הסאמר סקול של המעבדה לאינטראקציה

$
0
0

פורטפוליו News: המעבדה לאינטראקציה של המכון טכנולוגי חולון תעביר בחופשת הקיץ סדנת התנסות בעיצוב אינטראקציה פיזית (Physical Interaction Design). הסדנה תלמד איך אפשר בעזרת רכיבים אלקטרוניים, תוכנה והרבה מחשבה על אנשים והתנהגותם ליצור אובייקטים אינטראקטיביים חדשים, מרתקים ומפתיעים.

baner maabada

פרויקט הקוביות של המעבדה – שהוצג במוזיאון העיצוב חולון, בפסטיבל ארס אלקטרוניקה ובכנס TEI בברצלונה – ישמש כנקודת מוצא. מתוך הקוביות תיעשה הכרות עם המיקרו-בקר ארדווינו, לשפת התכנות שלו ולאלקטרוניקה, לדים, חיישנים ומנועים, עם כל מיני חומרים מוליכים מפתיעים. בסדנה יהיה אפשר ללמוד איך יוצרים מפגש בין קלט לפלט – פעולה ותגובה, ואיך עובדים עם זרימת מידע בזמן אמת (למשל מהאינטרנט); כל זה תוך שיחה על עקרונות של עיצוב ואינטראקציה.

צוות המרצים: שחר גייגר – מרצה במעבדה לאינטראקציה ומנהל טכנולוגי שלה. דניל אומנסקי – חוקר ומפתח בתחום של טכנולוגיה והפרעות תקשורת. יעל אבני – מעצבת תעשייתית ומעצבת אינטראקציה, אחראית במעבדה על פיתוח סדנאות לילדים ויצירת מוצרים ייעודיים ללימוד והתנסות סביב עיצוב אינטראקציה.

פרטים נוספים, תאריכים, מחיר ועוד אפשר למצוא באתר המעבדה


אנימציה, תיעוד ותפיסת עולמנו העכשווית

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שלישי ה-24/6 בשעה 19:00, תתקיים בגלריה אלפרד (סמטת שלוש 5, תל אביב) הרצאה בנושא אנימציה, תיעוד ותפיסת עולמנו העכשווית – הזדמנות להיחשף ליוצרים עכשוויים, להבין את המניעים של אנימציה תיעודית, לחשוב מדוע אנימציה מסתמנת כשפה חזותית מרכזית במאה ה-21, להבין את תפקידה בעיצוב תפיסת העולם העכשווית, ואיך כל זה משפיע על הראייה שלנו ועל האמון שלנו בדימויים באופן כללי.

מרצה: ניעה ארליך, דוקטורנטית באוניברסיטת אדינבורו, סקוטלנד, בנושא אנימציה יעודית

מומלץ להרשם מראש במייל: alfred.hecht@gmail.com

the-green-wave-movie-poster-2011-1020680519

חוצה קווים: מינדי וייזל בביתן הזכוכית, מוזיאון ארץ ישראל

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-26/6 תפתח התערוכה חוצה קווים של אמנית הזכוכית מינדי וייזל בביתן הזכוכית במוזיאון ארץ-ישראל.

צילום: לאוניד פדרול

צילומים: לאוניד פדרול

וייזל החלה ליצור בזכוכית בשנת 2005. בתערוכה ״חוצה קווים״ יוצגו עשרים וחמישה אריחי זכוכית מתוך הסדרות ״3146A״, ״חוצה קווים״ ו״נתיבים מקבילים״. אלו עשויים מזכוכית נוזלית, שבורה, חתוכה, צבעונית או חסרת צבע, מותכת בכבשן בתוספת אבקות, גרגרים וחוטים מזכוכית (״פיוזינג״). 

סיפור חייה, כבת להורים ניצולי שואה, הטביע חותם על דרכה האמנותית ועיצב את ראייתה האסתטית. הקומפוזיציות המופשטות ועזות המבע של ויזל מאופיינות בניגודי צבע עזים בחיוניות וברגש. חציית הקווים מציור למדיום כה שונה – הזכוכית – הפיחה בעבודתה אור, אווריריות ושקיפות. בזכוכית מצאה וייזל מדיום הלוכד וחושף מטען רגשי מורכב. הפעולה הפיזית של ריבוד הזכוכית והתכתה, המקבילה לריבוי שכבות הצבע והמרקמים שבציוריה, היא רכיב חיוני של התוצר המוגמר: ״כאשר אני יוצרת בזכוכית, הרגשות מתגלים במערומיהם״. עצם תהליך העבודה – יצירת דבר חדש ושלם, מתוך השבור והמרוסק – מסמל בשבילה תחייה והתחדשות, לידה מחדש מתוך עיי החורבות.

מינדי וייזל

המשתה –פתיחת תערוכה וערב מיצגים קולינריים בבית בנימיני

$
0
0

פורטפוליו News: המשתה, התערוכה השנתית של אגודת אמני קרמיקה בישראל שתפתח ביום חמישי ה-10/7, תעסוק בחיבור בין קרמיקה לאוכל והעולם התרבותי שנרקם סביב אוכל ואכילה. אוצר: עידו גרעיני.

הזמנה צד אחד_המשתה

התערוכה תתקיים בשלוש הקומות של בית בנימיני ותזמין את הצופה להיכנס לחוויה רב חושית של עבודות החוגגות אוכל, בוחנות אכילה וטקסיות קולינרית ומספקות גירויים חדשים מההיתוך הגסטרונומי-קרמי. הרעיון הוא לייצר תערוכה, שמשנה קצת את חוקי המשחק המסורתיים של תערוכת קרמיקה. התערוכה תתייחס לחלל של הגלריה כחלל משתה ולצופה כאורח ותנסה לעורר בו תיאבון אך גם להביא אותו על סיפוקו.

משתתפים: זהבה אדלסבורג / מיכל אדלר-שלו / מיקה אורסתיו / מיכל איתיאל-סנדלר / עינת ארוך / רונית ברנגה / דימה גורביץ' / שמאי גיבש / רני גילת / רחל מנשה דור / זהרה הראל / שולה וולק / אילת ויל- נבנצל / אבנר זינגר / קבוצת חומרטוב / שחר טוכנר / עינת כהן / בוריס כץ / ריקי מנור / יעל נובק / ענבר פרים / עפרה קוץ / ג'קרנדה קורי / מיכל קלסובסקי / אתי קציר בן הר / לאה שבס

רונית ברנגה

רונית ברנגה

בית בנימיני המרכז לקרמיקה עכשווית, העמל 17, תל אביב
פתיחה: יום חמישי ה-10 ביולי 2014, בשעה 20:00
שיח גלריה: יום שבת ה-12 ביולי 2014, בשעה 11:00
נעילה: יום שבת ה-6 בספטמבר

Animal: גיליון חדש למגזין האמנות A5

$
0
0

פורטפוליו News: הגליון ה-13 של מגזין A5 יושק ביום ראשון, 27 ביולי, בתדר, בית רומנו, דרך יפו 9, תל אביב, החל מ-21:00 (הכניסה חופשית).

בגליון החדש, שכותרתו Animal, משתתפים 42 אמנים וביניהם, מישראל: גיא ינאי / שרון יערי / הילה עמרם / אוהד מטלון / איציק רנרט / יורם קופרמינץ / גוני ריסקין / ניר אדוני / שירה גלזרמן; ומחו"ל: Milena Dragicevic / Lutz Bacher / Jordi Huisman / Matthew Conradt / Mike Calway-Fagen / Hans Witschi.

הגר ציגלר

הגר ציגלר

בערב ההשקה:
> DJ Hectik
> סהר עזימי ואורין יוחנן בקטע מחול מתוך יצירה חדשה של סהר עזימי: פולי מונו פולי (היצירה תעלה במחסן 2, נמל יפו, ב-24,25/7)
> VJ
> מכירה ראשונה של הגיליון

Mike Calway

מייק קאלווי-פייגן

 

קול קורא להשתתפות ביריד עיצוב טרי 2

$
0
0

פורטפוליו News: לאור הצלחת יריד עיצוב טרי 1 בשנה שעברה, תחום העיצוב יקבל ביטוי גם השנה במסגרת יריד צבע טרי. היריד יתקיים השנה בתאריכים 8-4 בנובמבר ויכלול פרויקטים מגוונים ושיתופי פעולה עם מוסדות עיצוב מובילים.

freshd2

עיצוב טרי יציע תמונת מצב עדכנית של עולם העיצוב העכשווי בישראל ויציג תצוגות ותערוכות מכירה בפורמטים מגוונים – פרויקטים נבחרים, כפי שיוצעו על ידי מעצבים ומותגי עיצוב, וייבחרו על ידי אוצרי היריד. מעצב, זוג או קבוצת מעצבים, גוף או מוסד מכל תחומי העיצוב, מוזמנים להגיש פרויקט לתצוגה.

לפרטים נוספים ולהגשת פרויקט, ניתן ללחוץ כאן ולהגיש הצעה עד ה-26/07/2014 בחצות.

ניהול אמנותי ואוצרות: יפעת גוריון
ייעוץ אוצרותי, עיצוב טרי: גלית גאון, אוצרת ראשית, מוזיאון העיצוב חולון; נירית נלסון, אוצרת עצמאית ומנהלת אמנותית של תוכנית הרזידנסי JCVA

 

קול קורא למענק סנדברג של מוזיאון ישראל לשנת 2014

$
0
0

פורטפוליו News: מענק סנדברג יינתן השנה להצעת מחקר שתעסוק במודלים חדשים לעיצוב וייצור המתפתחים לצד תפוצתן המתרחבת של טכנולוגיות חדשות. האפשרויות החדשות העומדות לרשותם של מעצבים ואדריכלים יוצרות הזדמנויות לפריצת מסגרות העבודה המקובלות ויצירת דרכי פעולה חדשות העוקפות מנגנונים מסחריים קיימים לשם עיצוב, ייצור והפצה.

שיתופי פעולה בין דיסציפלינות שונות, פרויקטים מבוססי המון, תוכנות קוד פתוח ומדפסות תלת ממד הם - רק חלק מן הכלים החדשים המאפשרים שינויים אלו. הצעות המחקר יכולות לעסוק בפוטנציאל הטמון בטכנולוגיות אלו, או לבחון השלכות אפשריות שלהן על סוגיות חברתיות, כלכליות או אסתטיות. ניתן לעסוק בנושא מנקודת מבט היסטורית או כבחינה של תרחישים עתידיים.

גובה המענק לשנה זו הוא 10,000 ש״ח

[tmwinpost] 

מוזיאון ישראל. צילום: אלי פוזנר

מוזיאון ישראל. צילום: אלי פוזנר

את הצעות המחקר רשאים להגיש אנשי מקצוע בתחומים הבאים: אדריכלות, עיצוב המוצר, עיצוב אינטראקטיווי / ביקורתי, תקשורת חזותית, אמנות שימושית, הוראת העיצוב והאדריכלות. ועדת השיפוט תבחר מספר מועמדים שיוזמנו לראיון אישי ובסיומו יבחר הזוכה. הועדת רשאית לבחור ביותר מזוכה אחד ולחלק את המענק בין הזוכים. המתמודדים יגישו הצעה המפרטת בבהירות את מהות המחקר ומטרותיו (עד 250 מילים). בנוסף יש להגיש תוכנית המפרטת לוח זמנים להשלמת המחקר במהלך שנת 2015 והצעות לאופן יישומו (כמו הצעה לפרסום, יום עיון, מאגר נתונים וכו׳). יש לצרף תקציר קורות חיים.

המענק מיועד להצעות מחקר עתידיות ולא למימון מחקר שכבר נעשה. לוח זמנים: מועד אחרון להגשת הצעות סוף ספטמבר 2014. ראיונות ובחירת הזוכה/זוכים יערכו לקראת סוף אוקטובר.

את ההצעות יש לשלוח לדוא"ל: designim@imj.org.il ולציין בנושא ״מענק סנדברג״.
לשאלות והבהרות ניתן לפנות למחלקה לעיצוב ולאדריכלות במוזיאון ישראל בטלפון 02-6708026

תחרות עיצוב ״התאמה וחדשנות״ ע״ש איזיקה גאון: קול קורא לשנת 2015

$
0
0

פורטפוליו News: איגוד תעשיות הריהוט בישראל מזמין יצרנים ומעצבים ישראליים להציע את מועמדותם לתחרות עיצוב התאמה וחדשנות ע״ש איזיקה גאון לשנת 2015. מטרת התחרות לקדם את תעשיית הריהוט בישראל ולעודד השקעת יצרנים בעיצוב ובפיתוח רהיטים המציעים פתרונות חדשניים ומותאמים לצרכיו של הציבור הישראלי.

כל יצרן/מעצב ריהוט ישראלי זכאי להגיש את מועמדותו. ההשתתפות בתחרות אינה כרוכה בתשלום. על הצעות הרהיטים שיוגשו לתחרות להיות של פריטים שמיוצרים בסדרות גדולות או קטנות, עוצבו במהלך השנתיים האחרונות ונמכרים בשוק. לא יתקבלו עיצובים ברמת הקונספט. ההצעות שיוגשו יעברו הערכה ראשונית על ידי ועדה מקצועית. צוות שופטים יבחר מתוכן 15 מוצרים שיעלו לשלב הגמר.

newsPic

צוות השופטים מורכב מהמעצב אלון רזגור; מנהל אגף החינוך במוזיאון העיצוב חולון אמנון זילבר ומהמעצבים הבינלאומיים Bibi Seck ו-Sebastian Herkner. המוצרים הנבחרים יוצגו בתערוכה ייעודית במתחם נפרד בתערוכת ריהוטים 2015, ובמהלכה ייחשף הפרויקט לקהל הרחב. משתתפי התחרות והזוכים בה ייהנו מחשיפה תקשורתית מטעם האיגוד במהלך התערוכה ובשנת הזכייה, ולזוכי התחרות יוענק פרס כספי: מקום שלישי – 5,000 ש״ח; מקום שני – 10,000 ש״ח; מקום ראשון – 15,000 ש״ח.

הגשת המועמדות תעשה באמצעות הטופס המצורף בלינק.
מועד אחרון להגשת טופס המועמדות: יום רביעי, 6/8/14, 17:00.
לפרטים נוספים: 03-5198846, FurnitureDesignCompetition@gmail.com

 

 


שיח גלריה במוזיאון העיצוב בתערוכה קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי

$
0
0

פורטפוליו News: שיח גלריה בתערוכה ״קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי, מציגים את איסי מיאקה .5 132״, בהנחיית המעצב התעשייתי ניר מאירי, יתקיים במוזיאון העיצוב חולון ביום שבת ה-19.7 בשעה 12:00.

אוצרת התערוכה, לי אדלקורט, הידועה ביכולת החיזוי שלה, מחברת נושאי עיצוב עכשוויים שמשקפים מלאכות מסורתיות ביתיות, בניסיון לשמר את הקשר עם האותנטי: דיגום חופשי, קיפול, קפלול, יצירת שכבות, עיטוף, ליבוד, ריפוד, עבודת מחט, שימוש בסרטים, קפלול מאחז ואפייה. כל אותן מלאכות מסורתיות עוברות בידיהם של המעצבים בתערוכה תהליך של טרנספורמציה על ידי שימוש בטכנולוגיות חדשות.

צילום: שי בן אפרים

צילום: שי בן אפרים

מאירי מציג בתערוכה גוף תאורה העשוי מעציצי חרס בשם 19 pots והוא חלק מנבחרת של 60 מעצבים מישראל והעולם שנבחרו ע״י אדלקורט להציג בתערוכה לצידו של מעצב העל היפני, איסיי מיאקה.

ההשתתפות בשיח הגלריה כלולה במחיר הכניסה למוזיאון.

פעולותנועה: תערוכת התואר השני בעיצוב בשנקר

$
0
0

פורטפוליו News: במקביל לתערוכות סוף השנה בשנקר תפתח היום התערוכה פעולותנועה, תערוכת חשיפה ראשונה של תהליכי הלימוד בתכנית לתואר שני בעיצוב בשנקר. בתערוכה יוצגו תוצרי ביניים המבטאים את דרכי החשיבה ואופני הפעולה של הסטודנטים בפרוייקטים השונים.

peulotnua

התואר השני בעיצוב בשנקר מתמקד בתחומים של אופנה, טקסטיל, תכשיטים ואביזרים, ובנוסף מהווה תשתית למפגש בינתחומי נרחב, המבטא את רקע הסטודנטים המגיעים גם מתחומים מגוונים נוספים, כמו עיצוב תעשייתי, אמנות, תקשורת חזותית, ארכיטקטורה, ועיצוב פנים. תהליכי הלימוד בתואר נחלקים ללימודי תזה עיוניים ולפרויקטים מעשיים. התערוכה תציג את תהליך העבודה הנשזר בין שני תחומי המחקר הללו כחדר פלאות המלא בפעולות התנסות שנעות לקראת התבהרות, הן רעיונית והן עיצובית יישומית.

17-31/7, מתחם התואר השני, אנה פרנק 12, רמת גן. א׳-ה׳ 17:00-22:00, שישי 10:00-13:00
חשיפת תהליכים, מפגשים עם סטודנטים ומרצים: 22/7 + 29/7, 19:30

הזוכים, 2013: תערוכה חדשה במוזיאון חיפה לאמנות

$
0
0

פורטפוליו News: תערוכת הזוכים בפרסי משרד התרבות והספורט לאמנות ולעיצוב לשנת 2013 תפתח במוצאי שבת ה-2/8 במוזיאון חיפה לאמנות (אוצרת אורחת: אורית בולגרו). התערוכה מציגה את יצירותיהם של 36 זוכים וזוכות בשש קטגוריות: פרס מפעל חיים, פרס שרת התרבות והספורט, פרס עידוד היצירה, פרס האמן הצעיר, פרס האוצר ופרס העיצוב. פרסים אלו מוענקים כתמריץ להמשכו של תהליך היצירה וכמחווה של הערכה לאמנים הבולטים בתרומתם לתרבות הישראלית.

עדי נס, from the village series ,untitled, 2012, באדיבות גלריה זומר

עדי נס. Untitled, 2012. מתוך הסדרה The Village. באדיבות גלריה זומר

התערוכה מציגה בכפיפה אחת עבודות חדשות שטרם זכו לחשיפה, ועבודות ותיקות המזוהות עם יוצריהן ועם אמנותם לאורך השנים. תערוכת הזוכים מכנסת מגוון רב של עבודות, המאפשר למצוא רשמים של הפריה הדדית בין האמנים הפועלים בשדה התרבות הישראלי העכשווי בנושאים, בעקרונות ובפרקטיקות משותפות.

בין העבודות המוצגות אפשר לשרטט קווים מקשרים, כמו נושא הזיכרון וביטויו במרחב התרבותי, האוניברסלי והישראלי, שנוכח באופן בולט בתערוכה. ציר אחד קושר בין עבודות המתאפיינות בפרקטיקה של מעורבות חברתית. חלק מהעבודות בתערוכה עוסקות בחקירות צורניות של מצבי צבירה שונים של החומר ושל היחסים שהם מכוננים עם הצופה. עבודות אחרות מעלות סוגיות בנוגע ליחסים שבין ייצוג והפשטה לבין תכונות המדיה המוסרת את העבודות. כך מבקשת התערוכה להדגיש את הזיקה של האמנות בישראל למקום ולזמן שבהם היא נוצרת ומוצגת.

[tmwinpost] 

משתתפים:

פרס מפעל חיים: אביטל גבע

פרס שרת התרבות בתחומי האמנות הפלסטית: אברהם אילת, רותי הלביץ כהן, ארז ישראלי, אוריאל מירון, עדי נס, חנה סהר, בלו סמיון פיינרו, אהרון עוזרי, אוסוולדו רומברג, דינה שנהב

פרס עידוד היצירה: אליהו אריק בוקובזה, דרור דאום, מאיר טאטי, אמיר יציב, שחר מרקוס, רוית משלי, שי-לי עוזיאל, רון עמיר, רונית פורת, הלל רומן

פרס האמן הצעיר: לי אורפז, יעל אפרתי, נדב בן-נון, אורן הופמן, מתן ישראלי, ליאב מזרחי, מרב סבירסקי, הדס סט, תומר קאפ, אריאל קן

פרס העיצוב: ורדה יתום, קובי לוי, גרגורי לרין, טל מור, מרב סלומון

פרס האוצר: אסתר מוצ'בסקי-שנפר, תמר מנור-פרידמן; ציון מיוחד לשבח: חביבה פלד-כרמלי ז״ל

תערוכת בוגרי בית הספר לנגרות אומן עץ לדעת

$
0
0

פורטפוליו News: תערוכת בוגרי בית הספר לנגרות אומן עץ לדעת תפתח ביום חמישי ה-7/8 במרכז נווה שכטר.

gal copy 2

בית הספר נוסד בשנת 2009 מתוך תפיסת עולם שלפיה מכונה לעולם לא תוכל להחליף את השילוב של היד, העין והלב. שיטת הבניה והעיצוב של הרהיטים הנלמדת בבית הספר מבוססת על שיטתו של האומן-נגר ג׳יימס קרנוב ושבמרכזה עומדים העץ, הצורה והעבודה הידנית כמקשה הרמונית אחת שמולידה רהיטים מיוחדים למראה ולמגע. בית הספר הוקם על-ידי נתן ונטהוף ואורן פייגנבאום – שניהם נגרים-אומנים שרכשו את מומחיותם בבתי ספר מובילים לנגרות מסורתית בקנדה ובהולנד ובעבודה רבת שנים בתחום.

תערוכת בוגרי בית הספר, המתקיימת כל שנה בחודשי הקיץ, תציג את פרי יצירתם של תלמידי בית הספר בקורסים השונים. בתערוכה יוצגו כ-30 רהיטים שעוצבו ונבנו על ידי תלמידי בית הספר.

מרכז נווה שכטר, שלוש 42 (פינת רחוב אילת), תל אביב. 7-13/8

keren1 copy copy

קול קורא לפרסום עבודות אמנות בגליון השני של כתב העת הספרותי גרנטה

$
0
0

פורטפוליו News: בשבועות הקרובים יתחיל תהליך בחירת עבודות האמנות עבור הגיליון השני של כתב העת הספרותי גרנטה שעתיד לראות אור בחורף 2015. שמו הזמני של הגיליון הוא ״שיטוט״, והיצירות שיתפרסמו בו יתכתבו (לעתים באופן רחב למדי) עם התמה של מסעות, נסיעות, שיטוטים רעיוניים וממשיים, נוודות ובדידות.

גרנטה כריכה

המהדורה העברית של כתב העת גרנטה מכילה יצירות ספרותיות מתורגמות מן העולם וכן יצירות מקור שטרם ראו אור בעברית, זאת לצד עבודות אמנות מקומיות המתכתבות עם הנושא בו עוסק הגיליון. לצורך הפרסום בגיליון השני המערכת תשמח לקבל איורים ותצלומים מקוריים של יוצרות ויוצרים בעלי זיקה לשדה האמנות המקומית. בכל גיליון מקום לסדרה אחת של ארבע או חמש עבודות אמנות שירוכזו יחד וילוו במסה קצרה; ובנוסף, עוד שלוש עד חמש עבודות בודדות שילוו חלק מן הטקסטים המתפרסמים בכתב העת.

קיימת  עדיפות ליצירות שכתב העת גרנטה הנו הבמה הראשונה בה הן מתפרסמות או שנוצרו במיוחד עבורו.

יצירות לפרסום יתקבלו עד ה-30/8/14.
על החומרים להישלח בגודל A5, רזולוציה 300dpi, בפורמט jpeg או tiff.
יש להעביר את החומרים אל: info@grantaisrael.com

חשוב להדגיש שתהליך הבחירה והרכבת הגיליון הנו תהליך ארוך וייתכן כי ההחלטה לגבי הפרסום תתקבל רק בעוד ארבע או חמישה חודשים.

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live