Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

חלום של תיאטרון

$
0
0

פורטפוליו News: במסגרת ״פסטיבל חלום של תיאטרון״, המתקיים בין התאריכים 10-23/8 בתיאטרון הבימה, נפתחה תערוכת איורים המציגה דמויות וסצנות מתוך ההצגות השונות המוצגות בפסטיבל. האיורים הם פרי יצירתה של המאיירת מיכל משולם, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית במכון טכנולוגי חולון. האיורים נוצרו תוך שימוש בצילום מקורי מתוך ההצגות עצמן, ובתוספת רובד נוסף – על ידי הוספת והחסרת פרטים באמצעות 
ציור ידני על גבי הצילומים וצביעה מחודשת שלהם.

habimaillu

״היה חשוב לנו שהמבקרים יקבלו תחושה אודות אופי מגוון ההצגות בפסטיבל״, אומרת משולם, ״עם שמירה על אחדות מצד אחד והדגשת הייחודיות של כל הצגה והצגה מצד שני. הבחירה הצבעונית בשלושת צבעי היסוד נעשתה מתוך רצון להוסיף גווני צבע חזקים ובולטים, ומתוך התייחסות בוגרת יותר לעולם הילדים והנוער. הדגש בעיצוב כולו היה להבליט את התיאטרליות והדרמטיות שיש בעולם התיאטרון, תוך הקפדה על צבע, שמחה והמון תשומת לב לפרטים קטנים״.

הפסטיבל מתקיים זו השנה השלישית ברציפות בתיאטרון הבימה, בשיתוף עם אסיטז׳ 
ישראל (המרכז הבינלאומי לתיאטרוני ילדים ונוער) ובתמיכת משרד התרבות והספורט. במהלך הפסטיבל יוצגו 26 הצגות ילדים ונוער מתיאטראות שונות ברחבי הארץ, כאשר בתום הפסטיבל תיערך תחרות ״פרס הבמה״ להענקת פרסים בקטגוריות שונות.

mesibabe


רוק בשחור: תערוכת צילומים ממועדוני שנות ה-80 במוזיאון ארץ ישראל

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה רוק בשחור, שתיפתח במוזיאון ארץ ישראל ב-4 בספטמבר, תציע מבט מחודש על תרבות המועדונים בשנות ה-80 ותבטא את האווירה ורוח התקופה, תוך התמקדות בשני המועדונים הבולטים בתל אביב: הפינגווין וקולנוע דן. 

blackrock2

מירי דוידוביץ תיעדה את תרבות המועדונים באותה תקופה, תוך התמקדות בסממנים של שפת גוף, לבוש, אביזרים, איפור וסגנון חיים. היא בילתה שנה בלונדון והושפעה מעיתוני התקופה ומצילום אופנה. דוידוביץ צילמה בפלאש בוהק וסגנון ישיר וחזק, צילומים חזקים, לפעמים לא בפוקוס, מעין צילום ״רע״ שהפך לז׳אנר בזכות עצמו. בתערוכה יוצגו 70 צילומים. חלקם הוזמנו ע״י העיתונים חדשות, מוניטין, ווליום והעיר לכתבות דוקומנטריות בזמן אמת, חלקם תיעוד של חברים. הצילומים והפקות האופנה של דוידוביץ היוו פריצת דרך בצילום האופנה בישראל.
החל מחורף 1982 תפס הפינגווין מקום מרכזי בחיי הלילה התל-אביביים. המועדון הפך אבן שואבת לצעירים שצרכו את המוסיקה והאופנה של הגל החדש. אחריו נפתחו קולנוע דן והליקוויד. הסצנה התרחשה בזמן אמיתי במקביל ללונדון, ברלין וניו יורק ויצרה תוצר תרבותי ומוסיקלי שהיה בו טוויסט ישראלי. בשנת 1982 נוצר צירוף מקרים בין עיתוי פתיחת המועדונים לבין ההכרה שמלחמת לבנון אינה זוכה לקונצנזוס. על רקע מלחמת לבנון והאינפלציה הדוהרת של המחצית הראשונה של שנות ה-80, ביטאה הנהייה אחר העגמומיות, אחר הגותיקה, את תחושת הייאוש מן המציאות הקיימת; זאת בתרבות שבה המוות תופס מקום מרכזי – בטקסים הממלכתיים של יום הזיכרון לחללי צה״ל ויום הזיכרון לשואה ולגבורה, באתרים ובאנדרטאות בכל רחבי הארץ.

blackrock1

הצעירים האלה הפכו את הקֵץ לאופנה. חלק מבאי הפינגווין נמשכו לתת-התרבות הגותית. זו התאפיינה בלבוש שחור מכף רגל ועד ראש משולב בבדי תחרה ומלמלה, בהשראת התקופה הוויקטוריאנית, ובאיפור פנים לבן וחיוור בהשראת סרטי האימה. המוסיקה שנוגנה במועדונים הייתה שונה מכל מה שהכירה המוסיקה הישראלית עד אז. היא לא עסקה בנושאים לאומיים. החברים לא היו בוגרי להקות צבאיות ובכלל העדיפו לשיר באנגלית בטענה שאי אפשר לשיר רוק או פאנק בעברית. מוסיקה ואופנה של מועדונים והופעות הגל החדש נספגו אל תוך חיי הלילה. תנועות הגוף שהיו מוכרות עד אז לא התאימו לקצב החדש.

כך נולד מה שזכה לכינוי הלא רשמי ״ריקוד הקירות״. רקדני המועדונים העדיפו להפגין ניכור, קור וזרוּת זה לזה ולחלל שבו רקדו. פניהם לא פנו אל רחבת הריקודים אלא אל הקירות שהקיפו אותה. במובן מסוים הייתה זו מטאפורה ליחסם למקום שבו חיו. במדינה שבה תחושת הביטחון מתערערת וסדר היום האזרחי ההפכפך נקבע על-פי נימוקים צבאיים, הצעירים במועדוני תל-אביב חשו כי הקיר הוא אחד הדברים היציבים. הוא היה שם כל סוף שבוע. מועדוני הגל החדש היו חלק מאורח חיים משולח רסן. בחסות האווירה המתירנית של חיי הלילה החלו האיסורים המסורתיים להתפוגג ואת מקומם תפסה פעילות מינית לא-מיסיונרית, בלשון המעטה.

התערוכה תוצג עד 28 בפברואר 2015
מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב

לשחזר טקס, לספר טקסטיל

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה לשחזר טקס, לספר טקסטיל שתיפתח ב-7 בספטמבר במפעל האחים עיני באזור התעשייה לוד, מסכמת פרויקט משותף למחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר ולחברת האחים עיני, המציג אינטרפרטציה לתשמישי קדושה וטקסים יהודיים דרך עבודות הסטודנטים.

קרן משעלי
קרן משעלי

אריגת השטיחים נחשבה בימים עברו במסורת היהודית כעבודת אמנות של ממש, שבה הושקעו מחשבה, יצירתיות, זמן ודייקנות רבה. השטיחים ניתנו כמתנות חתונה לכלה, והוטבעו בהם מוטיבים יהודיים על מנת לשמר את המסורת היהודית בגולה. בחלוף השנים מלאכת עבודת היד הולכת ונעלמת ועימה השיטות הייחודיות שפותחו במשך מאות שנים. שיתוף פעולה בין חברת האחים עיני, המומחית בשחזור ושימור שטיחים, ומכללת שנקר, מלמד את דור המעצבים הצעיר להכיר ולהבין באופן מעמיק כל חוט, צבע וחומר שאיתם עובדים בשחזור שטיח עתיק. במהלך הקורס הועבר לסטודנטים ידע ייחודי בשחזור שטיחים, רקמות וצביעת חוטים בחומרים טבעיים, שנצבר בחברה במשך שלושה דורות. הסטודנטים עיצבו מגוון יצירות ייחודיות בהתייחסות לטקסים ומוטיבים יהודיים מסורתיים.

העבודות בתערוכה הן בראש ובראשונה תוצאה של מפגש. ראשית – מפגש ייסוד עם סיפורם של האחים עיני: סיפרו של השטיח העיראקי היהודי ומלאכת עשייתו ושחזורו שמשולבים בסיפורה של משפחת עיני וסיפור היווסדות המדינה. יוצרי העבודות המוצגות חוו סיפורים אלה דרך הקשר הבלתי אמצעי עם בעלי המלאכה של החברה המומחים בתיקון, שחזור ו״ריפוי״ שטיחים וטקסטילים היסטוריים, עם הידע והסיפורים של רוני וארז עיני, עם ממלכת הצביעה של בני עיני ועם עולם השטיחים שנפרס בסטודיו של החברה.

״מלאכה זו, שרק מעטים כמו האחים עיני מומחים בה, נעשית בעבודת יד דקדקנית, וברצף פעולות המהווה כמעט טקס בפני עצמו״, מתארת גלי כנעני, מנחת הפרויקט. ״בעקבות מפגש זה התפתח בכל אחת מהעבודות שיח בין המסורות האישיות והמשפחתיות של הסטודנטים לבין הכשרתם כמעצבים, בין שפת הטקס והחפץ המיועד לו לשפת הטקסטיל, ובין הסיפור האישי לנרטיב תרבותי רחב״.

אלכסנדרה גרבר
אלכסנדרה גרבר

Wix Fest

$
0
0

פורטפוליו News: עדכון מה-25/8 – עקב המצב הבטחוני הארוע נדחה למועד לא ידוע

ביום חמישי ה-28/8 בשעה 19:30 תתקיים על הגג של חברת Wix בתל אביב (בית יואל, הנמל 40) סדרה של שש הרצאות קצרות על עיצוב, חדשנות והשראה.

wixfest

בתוכנית:
19:00 – דרניקס ומינגלינג
19:30 – סדנת גננות אורבנית
20:00 – הדוברים עולים:

  • אורי סוכרי – מעצב ומרצה בבצלאל. משלב בין טכנולוגיה, חינוך, מחקר ותרבות
  • נועם וינר – מאיירת ומעצבת. עובדת בסטודיו wix ומאיירת לעיתונות
  • סטודיו UBER - אביטל תמיר, בן נתן ועידן אפשטיין. חנונים של אינטרנט, טיפוגרפיה וקוד פתוח
  • רוברט אונגר – אדריכל ומעצב. ממייסדי קולקטיב אנייה, חקלאי עירוני בהתהוות, מלמד גרפיקה, אפ-סייקלר, חולם על צמחים מטפסים בתוך קירות
  • איל פדר – מנהל אמנות. מחלק את הזמן בין לימודים לתואר שני ופעילות בספריית גן לוינסקי
  • נועה רביב – מעצבת אופנה. בוגרת עיצוב אופנה בשנקר. בימים מדפיסה בגדים בתלת מימד ובלילות תופרת. חולמת על אמנות, אופנה וטכנולוגיה וכל השילובים המסעירים שביניהם

הכניסה חינם ומותנת בהרשמה מראשמספר המקומות מוגבל!

חגיגות העשור לפורטפוליו: קול קורא

$
0
0

ב-25/1/2015 פורטפוליו יחגוג עשר שנים.

אני קצת לא מאמין, מי בכלל זוכר אם היה אינטרנט לפני 10 שנים? נדמה לי שזה הדבר שעשיתי הכי הרבה זמן, מערכת היחסים הכי מתמשכת שלי (חוץ מהבן זוג שאיתו זה כבר 14 שנה). ולמה אני מציין את זה עכשיו, חמישה חודשים מראש? התשובה פשוטה: אני רוצה מתנות.

ברצינות!

וליתר דיוק, לא מתנות בשבילי אלא בשביל פורטפוליו. ומה זה אומר? שאני מזמין אתכם לחשוב מה בא לכם לעשות איתי ביחד, איזה שיתוף פעולה מגניב אנחנו יכולים ליזום, וכן הלאה. מי שקצת מכיר אותי נחשף בשנה-שנתיים האחרונות ליכולות היזמות שלי… זה יכול להיות כל דבר, ממש לא חייב להיות קשור לעיצוב; זה יכול להיות ערב חד פעמי, פרויקט במרחב הציבורי, משהו במרחב המקוון, אין לי מושג.

כלומר יש לי קצת מושג. חלק מכם יקבלו ממני פניה אישית בקרוב, מסוג ההצעות שאי אפשר לסרב להן… (!), וחלק אחר יצטרך לחשוב לבד. ואגב, בא לי לעשות משהו בווידאו, פורמט  שלא באמת התעסקתי איתו אף פעם, אבל אני לא יודע מה בווידאו.

leobday

ומשהו אחר לגמרי: בשבוע שעבר פרסמתי את סיכום תערוכות הבוגרים בפורטפוליו, פוסט שסיכם חודש אינטנסיבי. מפה לשם קיבלתי כל מיני תגובות ששכחתי את הפרויקט ההוא, או למה לא כתבתי על סטודנט הזה. האמת? קורה. לא פשוט העניין הזה של 1,000 בוגרים ב-10 ימים, ולכן יש לי בקשה: חושבים שפספסתי פרויקט מצטיין יוצא דופן? לאו דווקא בתחומי העיצוב שאני מכסה אלא גם באופנה או אדריכלות? אנא שילחו מייל, ומי יודע – אולי אשתכנע ואכתוב על אחד מהם.

- – - – - -

ואם אתם כבר פה, ובמקרה אתם לא עוקבים עדין אחרי עמוד הפייסבוק של פורטפוליו, זה הזמן. אני מפרסם שם לינקים לכל הפרסומים שלי, פה ובהארץ, ועוד דברים מגניבים מרחבי העולם. אגב, אם אתם רוצים לראות יותר עדכונים של פורטפולי בפיד שלכם, השמועה אומרת שכדאי לעשות לייק לפוסטים נבחרים. נשבע לכם.

- – - – - -

זהו.

גלגולה של חבית

$
0
0

פורטפוליו News: גלגולה של חבית, תערוכה העוסקת בפרשנויות עיצוב ממוחזר של חביות יין משומשות לשלל מוצרים פונקציונליים, תוצג בין ה-1-4 בספטמבר במוזיאון ישראל. התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין יקב רמת הגולן למחלקה לעיצוב תעשייתי במכון טכנולוגי חולון.

נתנאל זינגר
נתנאל זינגר

התערוכה מציגה את גילגולה של חבית יין העשויה קורות עץ אלון צרפתי שהיתה בשימוש של יקב רמת הגולן, ובעברה שימשה ליישון אחד היינות המשובחים של היקב. עם סיום שירותה החליטו ביקב כי טמון בה עוד פוטנציאל עצום שאפשר ליהנות ממנו. באמצעות פרויקט מיוחד שעוסק בפרשנויות עיצוב ממחזר, שהובילו המרצים אורי בן צבי ואסף וינברום, הפכו חביות היין המשומשות על ידי הסטודנטים בקורס לכלל מוצרים ואובייקטים פונקציונליים בעלי קריצה תרבותית ייחודית. בנוסף למבחר העבודות שעוצבו על ידי הסטודנטים, לראשונה השנה השתתף באתגר גם מרצה של המחלקה לעיצוב תעשייתי, אילון ערמון, עם הצעה משלו – מדף ספרים בעיצוב מיוחד.

התערוכה היא המשך של פרויקט ״פעם הייתי חבית״ מלפני שניים. אז, כמו היום, הנחה את הפרויקט המורכב אורי בן צבי. במסגרת הפרויקט ניתחו הסטודנטים את הקסם המאפשר לחבית העשויה 27 קורות אלון (בממוצע), שני משטחי עץ עגולים וחמש טבעות ברזל, להחזיק 220 ליטר יין ללא דבק או בידוד. במהלך חיפוש מורכב ומאתגר שארך שלושה חודשים הציעו פרשנויות – תכניות וצורניות – עם הרבה עניין לחדש, ותוך רצון לשמר את הייחודיות וההקשרים המאפיינים את חביות היין המשומשות.

דיויד קנטור
דיויד קנטור

התערוכה תוצג במוזיאון ישראל שבירושלים, במסגרת תערוכת היין שתתקיים שם בין התאריכים 1-4 בספטמבר 2014. לאחר מכן היא תנדוד למרכז המבקרים של יקב רמת הגולן.

אני מכאן

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-18/9 תפתח התערוכה אני מכאן – תערוכה רטרוספקטיבית של איורי ספרי ילדים מתש״ח ועד היום, במסגרת פתיחתה המחודשת של ספריית הילדים והנוער ע״ש וואהל בבית אריאלה, תל אביב. אוצרת: ליאורה גרוסמן.

mbartov
איפה רותי, הוצאת סיני. כתיבה ואיור: מרים ברטוב

מ״אנו עליזים״ (פרץ רושקביץ, 1951) דרך ״תירס חם״ (מאת מרים רות, ספריית הפועלים, 1978, איור: אורה אייל) ועד ״בועות הסבון של גלי״ (מאת אבירמה גולן, זמורה-ביתן, דביר 2006, איור: לנה גוברמן), התערוכה תספר את סיפורה של המדינה, שאלת הישראליות ודימוי הילד כפי שהוא משתקף באיורי ספרי הילדים מאז ועד היום: כיצד מאויר בית ישראלי? מה המשמעות בבחירת העיר שבה ממקמים את הדמויות? כיצד מתבטאת גישת כור ההיתוך בבחירת הגוונים וצבע העור של הילדים? וכיצד מעידים הבגדים על עולם הערכים של התקופות השונות?

מדברי האוצרת והמאיירת ליאורה גרוסמן: ״היגרתי לכאן מליטא בגיל חמש. הייתי עולה חדשה ועולה ותיקה, רווקה ונשואה ואמא, סטודנטית ומרצה. גרתי במרכז קליטה, בשיכון, בשכונה, בעיירה, בכרך, במושבה. אך אני עדיין בודקת את זהותי הישראלית. מה זה אומר להיות ישראלי? מיהו ישראלי? כמאיירת אני מתמודדת עם תיאור חזותי של בית ישראלי, רחוב ישראלי, עיר ישראלית. בתערוכה אני בודקת את מגוון הפתרונות שמאיירים מציעים לשאלת המקומיות באיור. התערוכה עוסקת באיור מאז קום המדינה ועד היום, ולכן חתך המאיירים המשתתפים בה רחב. מרתק לראות את החוטים הסמויים הקושרים בין מאיירי ספרי הילדים בכל התקופות ומגדירים את הדבר החמקמק הזה, שהוא אנחנו״.

inbalhofman
מושלמת, מאת אלונה קמחי, הוצאת עם עובד. איור: ענבל הופמן

המאיירים המשתתפים בתערוכה: חיים האוזמן, אוה איצקוביץ׳, פרץ רושקביץ, אדית סמואל, פרידל שטרן, מרים ברטוב, שרגא וייל, מיכל אפרת, דני קרמן, פאול קור, תמר הוכשטטר, רות צרפתי, אורה אייל, מישל קישקה, רותו מודן, ענבל הופמן, מאשה שחף מנאפוב, דורון זהרי שמש, הנריק הכטקופף, בתיה קולטון, רונה מור, איזה הרשוקביץ, ל׳ ער אבן, רות צרפתי, נעם נדב, רוני פחימה, בתיה קולטון, לנה גוברמן, ליאורה גרוסמן, הילה חבקין, דייב הול, נטלי וקסמן-שנקר, יאנה בוקלר, נעמה בנזימן, מרים ניק, תרצה טנאי, צבי לבני (מלבנצ׳יק), רות שלוס, אילזה קנטור, מ. אריה (אריה מוסקוביץ׳), חנה אדולפי, רינת הופר, וילהלם שכט, שמוליק כץ, מנחם הלברשטט, ולי מינצי, מורן ברק, אביאל בסיל, הדר ראובן, יוסי אבולעפיה, דוד פולונסקי, עינת צרפתי, גלעד סופר, תמי ברנשטיין, אורה איתן, רחלי שליו, ליאת יניב, מירה פרידמן, אבנר כץ, צחי פרבר, גיל-לי אלון קוריאל, כריסטינה קדמון, רעיה קרס, עופרה עמית, יניב שמעוני, אלישבע געש, נורית יובל, אלונה פרנקל, ארי רון, כוש (שושנה היימן).

הוצאות הספרים שאיורי ספריהן מוצגים: אגם, אחוזת-בית, איגואנה, אל-המעיין, בר-לוי, גרינברג, דביר, הקיבוץ המאוחד, זברה הפקות, זלקוביץ׳, זמורה-ביתן, יסוד, כנרת, כתר, מודן, מטר, סיני, ספרית פועלים, ספרית פיג׳מה, עופר, עם עובד, פ. רושקביץ, קוראים, רודין-דמיון, שבא, תמוז, תפוח.

[tmwinpost] 

התערוכה, שתוצג עד חודש ינואר ותכלול עשרות איורים, תפתח לרגל השקתה מחדש של ספריית הילדים והנוער בספריית שער ציון – בית אריאלה של עיריית תל-אביב-יפו. הספרייה חודשה לא מכבר, והיא משקפת גישה חדשנית ומרחיבה באשר לזהותה ולתפקידיה של ספריית ילדים ונוער במאה ה-21.

פתיחה לקהל הרחב: 18.9 (חמישי) בשעה 20:00
שעות פתיחה: א׳-ה׳ 18:45-10:00, ו׳ 11:45-9:00
ספריית הילדים והנוער ע״ש וואהל, בית אריאלה, שאול המלך 25 ת״א
הכניסה חופשית

proshkovitz
ברכבת ישראל, מאת בנימין טנא, הוצאת רושקביץ. איור: פרץ רושקביץ

בטון, בולימיה: על תרבות הבטון והמלט בישראל

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-11/9 תפתח בבית בנימיני התערוכה בטון, בולימיה (אוצרת: טלי תמיר). התערוכה חוקרת את השימוש ההולך וגובר בעשור האחרון בחומרי בנייה ויציקה בסיסיים – מלט ובטון – כחומרים לעשיית אמנות בישראל, הן בפיסול והן בציור.

אנה דן
אנה דן

כ-30 שנה אחרי הגדרת ״דלות החומר״ מופיע הבטון האפור, הדל, וחסר ההילה מסיבות אחרות לגמרי. לא העוני, הנזירות והחילוניות מדברים כאן אלא סוג של חומריות שמחלחלת אל תוך האמנות המקומית מתוך סביבה מבוטנת ומבוצרת. הבטון, בנוף הישראלי, מחלחל לכל מקום, לכל פינה. בטון ומלט – ״אַלְבִּישֵׁך שַׂלְמַת״: חומרי ההזנה, חומרי היסוד לאתוס הישראלי, הציוני, המבטיח ומעורר התקווה.

התערוכה עוסקת בתהליך מצטבר של בטוניזציה – תהליך של ביטון, התקשות והיאטמות; בתאווה לבטון ובתשוקה בלתי נשלטת לבנייה, האוכלת בכל פה, ומהווה ״תשובה ציונית הולמת״ לכל פגיעה ואיום. התערוכה נוגעת במשקע המצטבר שמשאיר אחריו סחרור המיגון, המקלוט ובניית החומות; מתבוננת בכאב בהררי הבטון שהתרסקו במלחמות ובענני האבק השחור שהם מעלים מול עינינו.

העבודות בתערוכה מבקשות לגעת בעולם קרוש, רווי מלט ובטון, המחלחלים לתוך הציורים, לעלוות העצים, לקפלי הבגדים, לחריצי הגוף, לסמרטוטי הרצפה הסחוטים, לספסלים, לארונות, לרעפים, למדורות, לכלי האוכל: קרום של בטון, קליפה קשיחה ואפורה, העוטפת את חיינו הרגשיים, הפוליטיים, החברתיים.

משתתפים: יורם בלומנקרנץ, גיא בן שטרית, דייויד גוס, שרון גלזברג, גלי גרינשפן, יצחק דה-לנגה, אנה דן, נועם דובר ומיכל צדרבאום, רענן חרל״פ, דנה יואלי, ארז ישראלי, דינה כהנא גלר, תומר ספיר, חיימי פניכל, מוחמד קייס, שי רטנר, לי רמון.

פתיחה: יום חמישי 11.9.14 בשעה 19:30
נעילה: 1.11.14

יורם בלומנקראנץ
יורם בלומנקראנץ

העונה הישראלית לעיצוב #6 תפתח בחולון ב-10 בספטמבר

$
0
0

פורטפוליו News: העונה הישראלית לעיצוב, השישית במספר, תפתח בגלריות העירוניות של העיר חולון ב-10 בספטמבר. העונה היא חלק מחזונה של העיר חולון להוות מוקד לאומי לעיצוב ובהתאם לכך מהוות הגלריות בעיר במה למעצבים ויוצרים ישראלים ובינלאומיים בתחומי העיצוב השונים.

10559812_739357026121416_7158292267165340689_n

״התדמית של העונה הישראלית לעיצוב בחולון מבוססת על שפה תלת מימדית, צבעונית ומשחקית, הנשענת על אלמנטים אדריכליים של העיר״, מספר המעצב אמנון אילוז מרה-לבנט, ״וזאת מתוך נאמנות לעקרונות המיתוגיים של העיר חולון שביססנו בעבודות הקודמות שלנו – שפה תלת מימדית, טקטילית, צבעונית, משחקית, הנשענת על אלמנטים אדריכליים של העיר. השנה הלוגו התעדכן ו׳התנפח׳ באופן תלת ממדי הפורץ את המרחב השטוח. במרכז הפרסומים מופיעים דימויים המבוססים על מבני העיר השונים שהפכו לפירות העונה – עונת העיצוב. כך הפך בניין העיר לתפוז עסיסי, מוזיאון הילדים לתות חושני ובניין המדיטק לאננס סקסי, והשפה כולה סלסת פירות נוטפת טעמים״.

pinapple

בגלריית המשכן, בית מאירוב, תפתח התערוכה ״מכחול האש (אוצר: ד"ר גיא מורג צפילביץ), המבקשת לבחון את השפעת שירתו של המשורר רוני סומק על דורות שונים של אמנים ויצירתם. כ-30 אמנים ומעצבים ישתפו בתערוכה, ובהם דגנית ברסט, עדי נס, דוד טרטקובר, יוסי למל, ששון קדם, איציק רנרט, רותי הלביץ כהן, גל ווליניץ, אריאלה פלוטקין ועוד. בגלריית חנקין יציג האמן אהוד אורן עבודות חדשות שנוצרו בין השנים 2008-2014. אורן, בן 67, הוא אמן רב תחומי העוסק בצילום, עיצוב גרפי ובשנים האחרונות דרך האמנות, גם בעיצוב רהיטים שהוא מכנה בשם ״אמנות פונקציונלית״.

strawberry

בגלריית החווה תוצג התערוכה White T (אוצר: אדם סרור). בתערוכה יציגו מעצבים, אנשי אופנה ושחקנים את הגרסה המעוצבת שלהם לחולצת הטי הלבנה, וביניהם שי לי שינדלר, נטלי דדון, מיקי בוגנים, יעל גולדמן, דפנה לוסטיג, ראובן כהן, הראל סקעת, גילת אנקורי, לי גרנבאו, טל ברמן ואביעד קיסוס, סיימון אלמלם, דוד טרטקובר, רון ארד ועוד. בנוסף, במסגרת התערוכה יוצג Untiteled Lavan, פרוייקט הגמר של שלי כלכאודה, סטודנטית לעיצוב תכשיטים בשנקר, שבחנה מערכות יחסים בין בגד לתכשיט. תערוכת חוצות בשד' דב הוז תשלים את התערוכה ותציג את הפרשנות של צלם האופנה דביר כחלון והסטייליסט יונתן פרימרמן לחולצה הלבנה.

lemon

בגלרייה ויטרינה של המכון הטכנולוגי חולון תוצג התערוכה ״.BACK STAGE (אוצר: לוקה אור). בתערוכה יציג תומר לוי את עיקריה של שיטת עבודה שפיתח במסגרת פרויקט הגמר שלו במחלקה לעיצוב תעשייתי במכון: לוי חושף את הצופה לתהליך עיצוב כסא חדש שבו הוא משתמש במניפולציות עיצוביות בכיסאות קיימים. הוא פיתח מעין פורמט לתוכנית ריאליטי לכיסאות שכללה האנשת כל כסא, ליהוק ואודישנים, עד לגמר שבו נבחר הכסא. בתערוכה יוצג גם התהליך האבולוציוני של הכסא נבחר מנקודת ההתחלה, התהליך עצמו והמוצר הסופי.

orange

במרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון ייוצגו שתי תערוכות, ״מכניקה עדינה״ ו״התנאים 11/6״ (אוצרים: איל דנון ואודי אידלמן). התערוכה "מכניקה עדינה" תציין את הקמתה של קבוצת אמנים שתפעל במסגרת יצירתית ומחקרית בתוך מעבדת הפאבלאב של המרכז לאמנות דיגיטלית והמכללה למנהל. ״התנאים 1/6״ היא תערוכת יחיד ראשונה לאמנית בקי מיינר המתעדת בעזרת קולאז׳ים את שכונת ג׳סי כהן שבה גדלה בשנות ה-60.

tshirt

תערוכות נוספות שיוצגו במהלך העונה: תופרת הסרטים – בגדים וקולנוע ישראלי (אוצר: מרט פרחומובסקי); מסמר שיער – על שיער ומברשות (אוצרת: תמרה וולמן); עושה לביתו – אוסף פרטי של ירון שין (Jewboy), (אוצר: גיא מורג); חשופים – על הרעב כטבע אנושי (אוצרת: ניצה פרי); טקסט וטקסטיל – בגדים בטקסטים ספרותיים (אוצרת: דנה קרן יער); תערוכת חוצות של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית מנשר; קבוצת תכשיטים (אוצרת: יעל פרידמן); ועוד.

halon_leholon_14_3

 

נפתחה ההרשמה למחזור השישי של תוכנית יזמי העיצוב של לצאת מהקופסא וקרן שמש

$
0
0

פורטפוליו News: נפתחה ההרשמה למחזור השישי של תוכנית יזמי העיצוב של לצאת מהקופסא וקרן שמש. התוכנית נוצרה לפני ארבע שנים כשיתוף פעולה בין עמותת לצאת מהקופסא, הפועלת לקידום של מעצבים, לבין קרן שמש לעידוד יזמים צעירים, במטרה לסייע למעצבים צעירים בתהליך הראשוני של פתיחת העסק. עד כה השתתפו בה מעל ל-150 מעצבים. מטרת התכנית היא ליווי ארוך טווח הכולל שני שלבים מרכזיים.

השלב הראשון הוא סדרה של 13 מפגשים שבועיים כשכל מפגש מתמקד בנושא שונה, וחושף את המעצבים לתהליכים החשובים בשלב ההקמה והניהול של העסק. בכל מחזור משתתפים כ-30 מעצבים מתחומים שונים, לומדים ועובדים יחד במסגרת קבוצתית. מתחילים בבניית אסטרטגיה עסקית, קביעת יעדים ובניית התכנית העסקית. ממשיכים עם התנהלות פיננסית, דו״חות, ניהול העסק; נוגעים בשיווק, יח״צ, מכירות ועוד; ובדרך גם לומדים ושואבים השראה ממעצבים ותיקים שהיו במקום שלכם כשהקימו את הסטודיו הראשון שלהם.

yazamey

בשלב השני בוגרי הקורס ייהנו ממגוון אפשרויות סיוע נוספות במסגרת תהליך הליווי של קרן שמש (ללא תהליך מיון נוסף):

- ליווי פרטני של מנטור מהתחום העסקי (ללא תשלום)
- ייעוץ עסקי מסובסד
- ליווי והנחייה בבניית תכנית עסקית
- הדרכות, סדנאות והרצאות המשך, גם לאחר סיום הקורס
- סיוע בחשיפה, יח״צ, ירידים ועוד
- הכוונה ועזרה במתן הלוואות

הקורס מיועד למעצבים מכל התחומים – בעלי עסקים הקיימים עד שנה ולמעצבים צעירים עד גיל 35. ההשתתפות בקורס מותנת בוועדת קבלה – ריאיון אישי ומילוי שאלון מקצועי.

לפרטים נוספים

לה קולטור #14 והפעם: טיפוגרפיה

$
0
0

פורטפוליו News: תערוכת לה קולטור #14 בנושא טיפוגרפיה ודפוס תתקיים לקראת ראש השנה בין התאריכים 18-20/09 בגלריה מזא״ה 9 – בית הצעירים של עיריית ת״א-יפו. התערוכה תתקיים בשיתוף עם אאא – בית לטיפוגרפיה עברית. בתערוכה יוצג מגוון רחב של יצירות במגוון טכניקות ואסכולות של אמנים מקומיים, צעירים ומבטיחים.

בין היצירות יהיה אפשר למצוא עבודות טיפוגופיות העוסקות בעיצובה של אות, נסיונות דפוס של אמנים סקרנים, פוסטרים טיפוגרפים עם מסרים שונים, תחריטים, הדפסי ריזוגרפ ועוד. בנוסף, אאא ימכרו שלל יצירות טיפוגרפיות מהפונטים שעיצבו וגופי תאורה טיפוגרפים. בתערוכה תהיה גם עמדה עם גלויות ראש השנה שבה כל מבקר יוכל לשלוח ברכה לחג לאהוביו ולקרוביו ישירות מהתערוכה.

POSTER_LC_AAA_TYPO_22

בתערוכה יציגו כ-60 אמנים, ביניהם מאיר סדן, סטודיו רה-לבנט, הילה שאלתיאלי ושרון שכטר, דן מוקטל, עמית נעמני, תמר לוינסון, נוקי אלדעה, אלי טרויינין, סטודיו קרן וגולן, ענת מרטקוביץ׳, DEDE, וכמובן סטודיו אאא – בית לטיפוגרפיה עברית.

יום חמישי – 18.09 – פתיחת תערוכה 19:00-23:00
יום שישי – 19.09 – 11:00 – 17:00
יום שבת – 20.09 11:00 – 20:00

מחיר היצירות בתערוכה – עד 500 ש״ח.

אוצרות והפקה: איתי בלאיש ודר רותם.

aaa-lac

Top Talent Award 2014 –קול קורא

$
0
0

פורטפוליו News: זו השנה השלישית שבה אגודת המעצבים הגרפיים ואתר Creatives מקיימים את תחרות ואירוע Top Talent Award המיועדים לבוגרי האקדמיות לעיצוב. דדליין להגשת עבודות: עוד שלושה שבועות.

ttalent

השתתפות בתחרות מאפשרת לכל בוגר שסיים זה עתה את לימודיו להעלות את פרויקט הסיום שלו לאתר המיוחד שהוכן במיוחד בעבור התחרות ולהיחשף בפני מעסיקים פוטנציאלים שמחפשים עובדים. בוגרי 2014 מוזמנים לשתף את פרויקטים בקטגוריות אינטראקטיב, פרינט וברודקאסט. הזוכים יוכלו לזכות בפרסים שווים במיוחד, קורסים למעצבים ב-Netcraft Academy, טלפון חכם של Nexus, אייפד מיני, משרת מעצב מתלמד בניורה ועוד.

פרטים נוספים בלינק

 tt2

על הכאן ועכשיו: כנס הפנקס השלישי לספרות ילדים ונוער

$
0
0

פורטפוליו News: כנס הפנקס השלישי לספרות ילדים ונוער, על הכאן ועכשיו, יתקיים במדיטק חולון ביום שני ה-20/10/2014. בתוכנית:

9:00 התכנסות
9:30 דברי פתיחה: מנכ״ל המדיטק, אלון ספן

מושב ראשון
9:50 – אורית גידלי על השירה לילדים – חשיבותה והדרך אליה
10:10 – ד"ר יעקבה סצ׳רדוטי – דממת המוזות – ספרות המלחמה לגיל הרך בישראל של המאה ה-21
10:30 – נועה מנהיים על תופעת ה״קרוסאובר״ בארץ ובעולם
10:50 – טלי כוכבי – נסתר וגלוי – על מניפולציות בספרי פעוטות

11:10 הפסקה

מושב שני
12:00 – תמר הוכשטטר על החרדה המבצבצת מבין הדפים
12:20 – ד"ר גבריאל בוקובזה על חיפוש זהות דרך גיבורים בספרות לבני הנעורים
12:40 – מרית בן ישראל – איורי נפש
13:00 – גבי קון על ספרות פוסטמודרניסטית לילדים

13:20 – הפסקה

מושב שלישי
14:00 – פרופיל אמן LIVE: נעם נדב, מיכל בוננו וליאורה גרוסמן בשיחה על השראה וחתרנות, וחשיפה של עבודות חדשות

סיום משוער: 15:00

ברחבת המדיטק תתקיים מכירה של ספרים (חנות הספרים העצמאית ״מילתא״ ומספר הוצאות קטנות לספרות ילדים ונוער), ותוצג תערוכת איורים של סטודנטים מהמכון טכנולוגי חולון.

רכישת כרטיסים בטלפון 03-5021552

לקריאה נוספת:
תמר הוכשטטר על כנס הפנקס #2
יותם שווימר על כנס הפנקס #1
תמר ויותם בסדרת הראיונות איור עכשיו

hapinkas3

יריד שנות טובות של אסופה

$
0
0

פורטפוליו News: אסופה – חנות ובית לעיצוב ישראלי, מתכבדת להזמין ליריד שנות טובות לכבוד השנה החדשה.

ntishbi
ניב תשבי

היריד, שיערך בין התאריכים 18-20 בספטמבר, יכלול את מיטב המאיירים והמעצבים בשלושה לוקיישנים שונים בעיר:
חמישי 18.9 – יפו – רחבת הרוכלים (שוק רצפה) – מהשעה 18:00 עד 23:00
שישי 19.9 – מרכז נווה שכטר – רח אילת 42 – מהשעה 10:00 עד 15:00
שבת 20.9 – תדר (TEDER.FM) – בית רומנו דרך יפו 9 – מהשעה 16:00 עד השעות הקטנות של הלילה

omricohen
עמרי כהן

ביריד יהיה אפשר להתרשם ממגוון גדול של מוצרים לכבוד השנה החדשה:
- שנות טובות
- יומנים
- לוחות שנה
- גלויות
- איורים
- מתנות לחג
- ועוד

avishargoldman
אבישר גולדמן

 

תערוכת אינפוגרפיקה בערב הצעירים של מרכז טאוב

$
0
0

פורטפוליו News: עבודות אינפוגרפיקה שנעשו על ידי סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, בהנחייתה של רוני לוית, וסרטונים נבחרים של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, בהנחייתו של איתמר דאובה ובשיתוף עם ארגון שגרירי רוטשילד, יוצגו בערב הצעירים של מרכז טאוב בשיתוף עם Wize, שיתקיים ביום חמישי ה-18/9.

Taub Center and Wize event - 18.9.14

במסגרת שיתוף הפעולה עם בצלאל, שנערך בשנה האחרונה, נבחרו שלוש זוכות שהצטיינו בעבודותיהן המקוריות והמעניינות: שירן בר יוסף, רעיה כהן ודר לאור. על הצטיינותן הן מקבלות מלגה ממרכז טאוב. עבודותיהן יוצגו לצד הפרויקטים האחרים שנוצרו במסגרת שיתוף הפעולה.

דר לאור
דר לאור

הערב יתקיים בסגנון TED, יורכב מהרצאות קצרות בנושאים הבוערים של הכלכלה והחברה בישראל ובקשר שלהם לחיים של כולנו. משתתפים: פרופ׳ דן בן-דוד (מנהל מרכז טאוב), פרופ׳ דן אריאלי, העיתונאים ירון לונדון ושאול אמסטרדמסקי, איש העסקים אבי כץ (נשיא קרן הגשמה ומייסד קופיקס), נילי אבינון (סמנכ״לית ״הכל חינוך״ לשעבר) ועדי אלטשולר (מנהלת Google בחינוך, מייסדת כנפיים של קרמבו ויזמית חברתית).

שירן בר יוסף
שירן בר יוסף

 


צבע טרי 7 ועיצוב טרי 2 יתקימו בנובמבר בהיכל הספורט העירוני החדש של תל-אביב-יפו

$
0
0

פורטפוליו News: יריד צבע טרי יחנוך את היכל הספורט העירוני החדש של תל-אביב-יפו ויתקיים בתאריכים 8-4 בנובמבר 2014. היריד, המתקיים בכל שנה במיקום חדש ומפתיע, יחשוף לראשונה לקהל הרחב את היכל הספורט החדש של תל-אביב-יפו, שנבנה על מתחם הדרייב-אין המיתולוגי.

האכסניה הנוכחית נבחרה ע״י יזמיות היריד, יפעת גוריון ושרון טילינגר, בשל שטחה הרחב, המאפשר חללי תצוגה מחמיאים בעבור המציגים וכן בהיותה מותאמת לקליטת כ-35 אלף מבקרים, שפקדו את היריד בשנים עברו ושצפויים לפקוד אותו גם השנה. שטחו הבנוי של ההיכל מתפרס על פני 6,600 מ״ר, לצדו שטח פתוח של כ-10,000 מ״ר נוספים. צבע טרי 7 יעשה שימוש בכל חללי המתחם לרבות חדרי הלבשה, חדר כושר, חדרי שופטים, חדר עיתונאים וחדר אירוח VIP שיהפכו לזירת אמנות ועיצוב.

צילום: אייל לגזיאל
צילום: אייל לגזיאל

השנה יתקיים צבע טרי במתכונת של יריד פרויקטים. גלריות ומוסדות אמנות נוספים יציגו פרויקטים מגוונים בעלי תמה אוצרותית וקונספטואלית, תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות נושאיות. חממת האמנים העצמאים של יריד צבע טרי תחשוף כמדי שנה כ-50 אמנים מבטיחים בתחילת דרכם המקצועית. אלו נבחרים ע״י 12 חברי ועדת קבלה המורכבת מאוצרים, גלריסטים, מבקרי אמנות ואספנים מהארץ ומהעולם. הרעיון לחממה נולד מתוך רצון לאתר אמנים מבטיחים ולחשוף אותם לקהל הרחב. ההגשה האנונימית והרכב הוועדה המתחלף, מבטיחים גיוון מירבי ושיוויון הזדמנויות לכל המועמדים.

לאור הצלחת יריד עיצוב טרי, שנחנך לראשונה אשתקד, הוחלט כי תחום העיצוב יקבל גם השנה ביטוי רחב במסגרת היריד. עיצוב טרי יציע תמונת מצב עדכנית של עולם העיצוב העכשווי בישראל ויכלול תצוגות מגוונות של כ-20 מעצבי מוצר צעירים ופרויקטים חדשים של גופי עיצוב מובילים כדוגמאת Talents Design, אקווה קריאיישנס, סטודיו מג׳נטה ו-Design Space.

קמפיין מימון לספר הסקיצות הגדול של חגי מרום

$
0
0

פורטפוליו News: חגי מרום – מעצב גרפי, צלם והבעלים של הוצאת הספרים ״מרום תרבות ישראלית״, יצא בקמפיין מימון המונים לפרויקט חדש: ״ספר הסקיצות הגדול״. בספר יוצגו סקיצות של כ-80 מאיירים, מעצבים גרפיים, מעצבי טקסטיל, מעצבי מוצר ואמנים, שנבחרו בקפידה מתוך רבים וטובים, במטרה לספק הצצה אל תוך עולם קסום ומרתק, עולם ללא חוקים וגבולות. במשך למעלה משנה וחצי נפגש מרום עם המשתתפים והספר יספר את השקפת עולמם בכל הקשור לתהליך היצירה המרתק שלהם.

Click here to view the embedded video.

ליטל גולד
ליטל גולד

המשתתפים בספר – רובם סטודנטים - בסדר אקראי: עדי אלקין, אמיר כהן, אמיר פולק, עמית נעמני, אנה דוכמן אביטל, ארנון לקס, אסף קרבס, אביחי שורין, איה אורבך, שחר בכור, בעז פיין, בועז סידס, זיו שמח, חן ליבמן, דנה כהן, דנה תגר, דניאלה קופלר, דניאל דובר, דניאל שירה, דייב יעקב, דקלה קרשפין, דימה נחודקין, אפרת דה-בוטון, דור טננבאום, יקי חסיד, אפרת לוי, איתן שילה, אלעד מועלם, אליעד מוסקוביץ', אלנה, אמילי סומרפילד, גיל לרון, הדס פרידלנד חיון, חגית אור דלאל, ענבל לייטנר, אירינה וקסלר, איציק רנרט, קארין סטאר, הדס הול, דיוויד הול, קטי סוקולוב, קרן מאי מטקלף, כפיר וייצמן, לי קורצווייל, ליאת ברקן, לילך גולדשמידט, לילי הדרי, לימור שנורמכר, ליאור מוניטה, ליאור שקדי, ליטל גולד, לוטם גינתון, מעיין גלילי, נעמה בנזימן, נדב ויסמן, ניב כהן, נועה ויכנסקי, אור איתן, אורן אקריש, אור טוביאס, פולינה קנבסקי, רחל עשת, רוני לוית, רועי הרפז, רפי פרץ, שאול כהן, שירי אשכנזי, ARC D.L.P, טל אפשטיין, טל סופיה ברניס, טל ריפטין, תמר ברניצקי, תמר ידין, תום מטקלף, אוריה ישעיהו בס, ודים קופטייבסקי, יהלי זיו, יאנה בוקלר פלג, יוטה, צליל חסיד, ענבל גיבור, ירון חולין וזוהר נווה.

אנה דוכמן אביטל
אנה דוכמן אביטל

קובץ: חדש / FILE > NEW

$
0
0

פורטפוליו News: סטודיו אביטלסטר, סטודיו סול רויאל ופסטיבל הגיף (ביוזמת שחר בכור) מציגים ערב חד פעמי – קובץ: חדש / FILE > NEW. המארגנים פנו לעשרות מאיירים, מעצבים ואנימטורים בבקשה לייצר גיף בנושא ״קובץ_חדש״, לבחון את המצב שבו הם ניגשים ליצירה חדשה – או במילים אחרות, את הפחד מהריק ומהדף הלבן – ולהכניס את הנושא לתוך פורמט חופשי של אנימציית גיף.

giphy

איפה: סטודיו סול רויאל, יצחק שדה 34, קומה 4, תל אביב
מתי: ערב לפני ערב ראש השנה, יום שלישי 23.9 החל מ-21:00 ועד אחרון המפזזים
מה: עשרות מעצבים ואנימטורים משובחים שיציגו את הגיפים הטריים שלהם, השקת אתר חדש לסטודיו אביטלסטר ועוד הפתעות
על הפטיפונים: 8BIT וקול טוב (איתי ניב ואסף גורל)
על הבר: בירה שפירא
המסכים: באדיבות LG

מציגים: עודד בביוף, הדס וקנין, דן אלון, עדינה ויטרבו, אריק ניניו, ענת טננבאום, אוהד חדד, דורון פלם, אפיק נעים, ליאור בן חורין ונטע כהן, אודין שדמי, אלון ברייאר, יוני זפרני, סטודיו אביטלסטר, ELNA, יונתן פופר, יולי צרפתי, צביקה מיגאל, יניב ברטר, שחר בכור, בן נתן – UBER, יוליה סמילנסקי, יערה קאס, דנה תגר, יותם קלנר, זיו בן גל, פיליפ לוין, Fruit Punch, פולינה גלעד, מריאנה רסקין, ארקדי זייפמן, אוריה בס, דניאל שמי

teaser2gif

סיור מודרך בתערוכה ״זה מה שנשאר״

$
0
0

פורטפוליו News: לרגל פתיחת התערוכה זה מה שנשאר בנווה שכטר, אקיים סיור מודרך בתערוכה ביום שלישי ה-30/9 בשעה 19:00. הכניסה חופשית, אין צורך בהרשמה מראש. כתובת: שלוש 42 פינת אילת 57, תל אביב.

איה ונונו, רשמים של ריח. צילום: סשה פליט
איה ונונו, רשמים של ריח. המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית, בצלאל, 2014. צילום: סשה פליט

התערוכה מציגה פרשנויות עכשוויות למושג הזיכרון. העבודות, שנוצרו באקדמיות לעיצוב בשנים האחרונות – בתחומי התקשורת החזותית, האיור, הצורפות, האופנה ועיצוב המוצר – מותחות את מושג הזיכרון לכדי יריעה רחבה של נושאים, ונוגעות בהבטיו השונים ובאופנים הייחודיים של הנצחתו באמצעות טעם, ריח, צליל, מראה ותחושה.

נועה קוריאל, שברי ירושות. המחלקה לעיצוב תעשייתי, מכון טכנולוגי חולון, 2014
נועה קוריאל, שברי ירושות. המחלקה לעיצוב תעשייתי, מכון טכנולוגי חולון, 2014

משתתפים: אבירם כהן סיטיון, איה ונונו, אינסה מוצ׳ניק, אלה איוונוב, דפנה פריידנריך, דינה זרצקי, הדר כפיר, זהר קורן, מאיה איש שלום, מיכל כספי, נועה קוריאל, ניר סבח, סשה לייקין, עידו דגן, עמית ויצמן, עציון מזרחי, צליל רוקנשטיין, שירן סלם.

אלה איוונוב, אלוונטינה. המחלקה לעיצוב אופנה, ויצו חיפה, 2014. צילום: איוון ברקוביץ׳
אלה איוונוב, אלוונטינה. המחלקה לעיצוב אופנה, ויצו חיפה, 2014. צילום: איוון ברקוביץ׳

הזדמנות אחרונה: סיורים מודרכים בתערוכה ״מוזיאון עיצוב בבית האמנים״

$
0
0

רגע לפני נעילת התערוכה מוזיאון עיצוב בבית האמנים, אקיים שני סיורים מודרכים בתערוכה: ביום חמישי ה-2/10 (מחר) בשעה 19:00 וביום שישי ה-3/10 (מחרתים) בשעה 11:00. הכניסה חופשית, אין צורך בהרשמה מראש. כתובת: בית האמנים, אלחריזי 9, תל אביב.

all-logos2

26 מעצבי מוצר ומעצבים גרפים שיצרו 18 עבודות חדשות, התמודדו עם שאלות כמו מה קורה לאובייקט המעוצב, או לאובייקט העיצוב, כשהוא נכנס לחלל המוזיאלי? מה ההבדל בין תערוכת עיצוב לבין תערוכת אמנות? מה החוויה שאנו מייעדים למבקר בתערוכת עיצוב: להתרגש או להבין, להתבונן או לגעת? מה קורה למבקר כשהוא נכנס למוזיאון וצופה בכסאות, באופניים, בגופי תאורה, או בכל אובייקט שימושי אחר, מבלי שהוא יכול להתנסות בו, לשבת עליו, לגעת בו?

צילום: אסף ורן ארדה
כל הצילומים: אסף ורן ארדה

רשימת משתתפים מלאה: אביגיל ריינר ושלומי נחמני מ״הסטודיו״, משה רואס, אבי לסרי ודרור מילקביץ מסטודיו ״שנורקל״, נועם דובר ומיכל צדרבאום, איתם טובול ושירה גליק מ״גרוטסקה״, דני הוכברג ורועי וספי ינאי, מאיר סדן, איתי לניאדו ושירה קרת, מירב שחם, גילי רוזין טמם ועדי גל מ״מדוזה״, מעין לויצקי, ליאורה רוזין, נורית קוניאק, ניר מאירי, נעמי גייגר ודנה גז מ״ג2״, איתי אהלי, תום רזניקוב, מאיה בן דוד.

ניר מאירי
ניר מאירי
מאיה בן דוד
מאיה בן דוד
סטודיו ג2
סטודיו ג2
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live