Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

זה זז

$
0
0

פורטפוליו News: במוצ״ש הקרוב, ה-10/5, יתקיים זה זז, ארוע מיוחד וחד פעמי מבית היוצר של פסטיבל ה-gif והמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל. באירוע יוצגו אנימציות ולופים של סטודנטים משנה ג׳, שהוכנו במסגרת הקורס סטודיו לאיור במרחב הדיגיטלי, בהנחיית מרב סלומון ואלון ברייאר.

הסטודנטים המציגים: שמעון אנגל | נגה אוחיון | מריה בליוק | נעמה ברנהרדט | גבריאל גורביץ | דנה גיזטולין | אור דהן | עדינה ויטרבו | יניב טורם | אמיתי ליאופולד | ליאור לנדסמן | שירה נחשוני | רותם עמור |דפנה גרינבלום | נועה פארן | פייר קליינהאוז | אינה רובינסקי | דפנה רון | יעל שם טוב | סתיו סובולב | טניה וקסלר.

הארוע יתקיים בשעה 21:30, בבר אנה לולו, רח׳ הפנינים 2, יפו.

zezaz


דרך חיים דרך אגב: יוזמה ויזמות בעיצוב

$
0
0

פורטפוליו News: הכנס השנתי של המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, דרך חיים דרך אגב, יתקיים ביום חמישי ה-22/5 ויעסוק ביוזמה ויזמות בעיצוב:

מה נדרש מיוצר המבקש להרחיב את עולמו ואת הגדרות המקצוע הפרטיות שלו? מה עושים מעצבים הרוצים להגדיל את מנעד העשייה שלהם ולהשפיע בדרכים נוספות על סביבתם, לשנות תפישות מקובלות בנוגע לתלם החרוש ולדרך המוכרת להתקדמות בו?

סדרי עולם משתנים וסדרי חשיבה משתנים בעקבותם. רוח התקופה מזמינה גמישות מחשבתית בדבר תפישת המקצוע החדשה. שפע של הזדמנויות אפשריות נגישות מתמיד. הזדמנויות ליזום במרחבים חדשים, לחפש דרכים נוספות להתפתחות אישית ומקצועית. הזדמנויות שיובילו לקשת רחבה של תופעות לוואי הנגרמות בעקבות היציאה לדרכים הצדדיות.

הנסיון להגדיר מחדש את פעולת העיצוב חייב לכלול גם את היוזמות השונות, ההזדמנויות, השיטוטים ושיתופי הפעולה. פעולות ותנועות שבסופן מובילות חזרה אל מרכז העשייה וממנה אל מחשבת עיצוב שלמה ועמוקה יותר. כל אלה מחייבים אותנו לשאול – מה תוקף הגדרות המקצוע החדשות שנוסחו, מה בעבודתנו הופך להיות הצדדי ומהי הליבה? איפה הצד ואיפה הלב? מה מדרך האגב מוביל אל דרך החיים.

derechhaimagav

תכנית הכנס:

10:00
דברי פתיחה
פרופ׳ עדי שטרן > ראש המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל
מעין לויצקי > המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

line

10:10-11:30
מושב ראשון
יו״ר: רונאל מור, המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

לכתוב, לאהוב, לתעד – ולהתמיד
יובל סער > אוצר, כתב ומרצה בתוכניות לתואר שני במדיניות ותאוריה של האמנויות ועיצוב תעשייתי בבצלאל

אלן, אלון ופצ׳ה קוצ׳ה גם – הרצאה בשלוש מערכות
ענת ספרן

The Makers Movement Goes Global
ארנון זמיר > מנהל רשת Makerspaces xln

פרדוקס המיליון דולר: המעצב מול המרחב היזמי
דב אלפון

line

11:50-13:00
מושב שני
יו״ר: ענת קציר, המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

עיצוב. רעיונות.
ד״ר דוד גורביץ׳ > ראש מסלול מדיה ותרבות פופולרית, בית הספר לתקשורת, המסלול האקדמי המכללה למנהל
ד״ר דן ערב > ראש מסלול פרסום ותקשורת שכנועית, בית הספר לתקשורת, המסלול האקדמי המכללה למנהל

בדרכי נֹעם – פונט עברי-לטיני חדש-ישן
פרופ׳ עדי שטרן > ראש המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל‎

משבטים אבודים לצרכנים דיגיטליים: אתנוגרפיה ומחקר חווית משתמש
אלעד בן אלול > אנתרופולוג דיגיטלי

line

14:00 – 13:00
הפסקת צהריים

line

14:00-15:20
מושב שלישי
יו״ר: רותי קנטור, המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

בשפת בני האדם (הופעה ושיחה)
רות דולורס וייס > זמרת-יוצרת, פסנתרנית ומפיקה

Truth or Dare
יעל בורשטיין > המחלקה לתקשורת חזותית בצלאל

indie gaming
דני ביקון > המחלקה לתקשורת חזותית בצלאל

line

15:40-16:40
מושב רביעי
יו״ר: ערן יובל, המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

איור להמונים
עינת צרפתי > מאיירת

!curate, create and trade
סלומה פקיאל ואמי שחר > Design space Gallery – אוצרות, יזמיות, יועצות עיצוב

קליגרפיה, יידיש ובלאק מטאל במרחב האינסטגרמי
גיתית רפאל ונעה צאושו‏ > Letteresque@

line

הכנס יתקיים באודיטוריום 222, קומה 8, בצלאל, קמפוס הר הצופים. הכניסה חופשית אך מותנית באישור השתתפות מראש בטלפונים: 02-5893359/23 או באמצעות אימייל: vc2@bezalel.ac.il

פרטים נוספים באתר הכנס

ערב ״בטיפול״ בספריית החומרים

$
0
0

פורטפוליו News: המילה חומר הינה מילה נרדפת לפיזיות. חומר קיים כך שניתן לגעת בו ולהרגיש אותו, והוא מתקשר עם החושים באופן ישיר ובלתי אמצעי. בהיבט פסיכולוגי, מערכת היחסים הראשונית של התינוק עם אימו מבוססת על תחושתו אותה כאובייקט חומרי שמגיב ונענה לו, ובכך היא מבנה את חוויתו את העולם ואת התפתחותו התקינה. ניתן להתבונן על חומר כבר משלבים ראשוניים אלה כמהווה חוליה מקשרת בין הגוף הפיזי לנפשי, המאפשר מגע בלתי מילולי עם תכנים עמוקים של הנפש.

הערב שיתקיים בספריית החומרים, מוזיאון העיצוב חולון, ביום שלישי ה-13/5 בשעה 18:30, יעסוק בחיבור ובקשר הזה שבין החומר לנפש ובפוטנציאל הריפוי הטמון בו. זו הזדמנות בעבור יוצרים בתחום החומר – כמו גם בתחום הנפש – לשמוע, לראות ולבחון את נקודות מפגש וממשקים שבין הדיסציפלינות השונות ובאפשרויות הטמונות בנקודת מבט אינטרדיסציפלינרית זו.

 להרשמה (דרך קופות מדיטק) בטלפון: 03-5021552. משתתפים:

נונה אורבך אמנית רב-תחומית, מטפלת באמנות ומרצה במכון לאמנות באורנים. היא מתעניינת בארכיאולוגיה, וממיינת את ממצאי תל-נונה, שבו היא החופרת והנחפרת. במדיות מגוונות היא מפגישה בין זמנים ותרבויות, מציאות וספרות, וחוקרת את הלא מודע הקולקטיבי והאישי. הבנת משמעות החומר מבחינה רוחנית ונפשית, הינה פריזמה דרכה היא מתבוננת על תהליכי יצירה באשר הם. בהרצאה היא תשתף במחשבותיה לגבי משמעויות החומר השותק לפני היותו דימוי או אובייקט אמנותי, ולמשתתפים אף תהיה אפשרות ליצור בזעיר אנפין במהלך הערב, ולברר מהי המשמעות החומר אותו הם בחרו לעצמם באופן דמיוני.

רני גילת יו״ר מועצת אגודת הקרמיקאים, בעל תואר ראשון באמנות ובוגר המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, ובעל תואר שני באמנות בינתחומית מאוניברסיטת תל אביב. יוזם ומנחה ״פרויקט גילת״ – אמנות פיסול קרמי דרך הרגש, למען המודעות לנשאי HIV, שבו שבעה נשאים יוצרים דרך פיסול קרמי אמירה של חוויה אישית. בהרצאה יציג  גילת שניים ממשתתפי הסדנה, שישתפו את הקהל באופן שבו פרויקט זה איפשר עבורם מקום לביטוי ,ליצירתו של תהליך ולשינוי.

betipul final

 

 

משחקים במוזיאון העיצוב: סיורים מודרכים בתערוכה

$
0
0

פורטפוליו News: לרגל פתיחתה של התערוכה משחקים במוזיאון העיצוב, אערוך ביום שישי ה-16/5 סיור מודרך בתערוכה בשעה 11:00. הסיור כלול במחיר כרטיס הכניסה למוזיאון אך מותנה בהרשמה מראש בקופות המוזיאון בטלפון 073-2151500

- – -

בתערוכה מוצגים 24 ספרי ילדים, שראו אור בין השנים 2010-2014, ומציגים סוגים שונים של ילדות, של ילדים ושל ההורים שלהם; של חלומות, חששות, פנטזיות ופחדים. הסיפורים שבהם דומים לסיפורים שהופיעו בספרי ילדים מזה שנים, אך מה שמייחד אותם הם האיורים שמלווים את העלילה, מאירים צדדים נוספים שלה ומוסיפים שכבות ורבדים נוספים של משמעות שלא קיימים בהכרח בטקסט הכתוב.

14 מאיירות ו-10 מאיירים לוקחים חלק בתערוכה, כולם חיים ופועלים בישראל. הצעיר שבהם סיים את לימודי האיור שלו לפני שנתיים, הוותיקה לפני 30 שנה. חלקם מציגים את ספר הילדים הראשון שאיירו, אחרים איירו 25 ואפילו 70 ספרי ילדים עד כה. המנעד הרחב של האיורים שהם מציגים מאפיין את הפריחה של האיור בשנים האחרונות, בארץ ובעולם. את הפריחה הזו אפשר לייחס לעידן הדיגיטלי שמאפשר חשיפה גדולה לסגנונות איור שונים ולכלים טכנולוגיים מגוונים; לאקדמיות לעיצוב שמכשירות מדי שנה עשרות מאיירים חדשים; ולהתבגרות של שוק ספרי הילדים בישראל, הבא לידי ביטוי בחשיפה למה שמתרחש בתחום ברחבי העולם ובהבנה שהתרומה של מאייר טוב ליצירה הסופית שוות ערך לזו של הסופר.

משתתפים: אביאל בסיל / אורית ברגמן / איה גורדון נוי / בתיה קולטון / גיל-לי אלון קוריאל / גלעד סופר / גלעד סליקטר / דוד פולונסקי / הדר ראובן / ולי מינצי / ליאת יניב / לנה גוברמן / מורן ברק / נטלי וקסמן שנקר / נטלי פודלוב / ניב תשבי / נעמה בנזימן / עומר הופמן / עינת צרפתי / עפרה עמית / רותו מודן / שחף מנאפוב / שחר קובר / שמרית אלקנתי

- – -

התמונה שבראש הפוסט: איור של עינת צרפתי מתוך ״ספור אחרי השנה״ מאת שהם סמיט, הוצאת כנרת, 2013

חוצים גבולות: מעצבים פועלים במרחב האמנות

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה חוצים גבולות - מעצבים פועלים במרחב האמנות, תפתח ב-15/5 בגלריה במרכז האקדמי ויצו חיפה. משתתפים: מיקי אוחנה, גלי כנעני, יעל פרידמן, מאיה צימרמן ודניה צ'למינסקי. אוצרת: ענת גטניו.

בתערוכה מציגים חמישה מעצבים הבאים מתחומים שונים: צורפות, עיצוב מוצר ועיצוב טכסטיל, שיצירתם מטשטשת את הגבול שבין עיצוב לאמנות פלסטית. הם פועלים באיזור הדמדומים שבין השימושי לקונספטואלי תוך שהם חוצים את גבולות המדיום שלהם אל מרחב האמנות. היצירות המוצגות בגלריה משקפות תנועה זו של בין לבין, הן נטועות בדיסציפלינה של המעצב אך מרחיבות את גבולותיה.

מיקי אוחנה

מיקי אוחנה

מיקי אוחנה, יוצר אוטודידקט בעל קול ייחודי, מציג בתערוכה עבודת קיר גדולה המורכבת מעשרות רישומים צפופים היוצרים גוש גדול של ראשים. אוחנה ״רושם״ על בד בחוט שחור באמצעות מכונת תפירה, ומוציא תחת ידיו רישומים מלאי הבעה בעלי קו רגיש. אוחנה איננו מזוהה עם תחום מסוים של עיצוב, אך טכניקת התפירה משמשת לו גם בעיצוב ״בובות״ בד שחורות רכות נטולות הקשר ילדי. בתערוכה מעצים אוחנה את קנה המידה שלהן ומציג דמות ענק רכה בגובה 6 מ', תלויה מן הקומות העליונות בחלל המרכזי של הגלריה. ממדיה המונומנטליים סותרים את אופייה התמים כביכול של ה"בובה" ומכניסים ממד חידתי לעבודה.

גלי כנעני מציגה בתערוכה שלושה גופי עבודות: מקבץ של עבודות המבוססות על פירוק חלקי ביגוד ובנייתם לכדי יצירת טכסטיל חדשה, סדרה קטנה של עבודות לבד בהם מוטבע ״רישום״ מתכתי שעבר תהליך של קורוזיה, ועבודת רצפה מותאמת חלל המורכבת מעשרות ספרים היוצרים דגמיות המאזכרת אריגה. כנעני חוקרת ביצירתה את מבניות האריג ואת הטכניקות הטכסטיליות, על ידי פירוק פרטי לבוש ובגדים משומשים. פעולת המחקר החומרית חושפת את חומרי הגלם ואת הקונסטרוקציה של הבדים. מן האלמנטים הפרומים היא יוצרת עבודות חדשות, משוחררות מכל פונקציונליות, המאפשרות קריאה חדשה של המדיום מנקודת מבט מושגית ואמנותית.

יעל פרידמן

יעל פרידמן

יעל פרידמן יוצרת תכשיטים המאתגרים את מסורת הצורפות, על ידי הרחבת טווח החומרים ועולם הדימויים והכנסת היבטים משחקיים שאינם מזוהים עם התחום. תכשיטיה דורשים מן העונד אותם להיות אקטיבי, לפענח את האפשרויות הגלומות בהם ולהשתתף במשחק. פרידמן תציג עבודות תלת-ממדיות עשויות מקרטון, מעין הגדלות ענק של תכשיטים פרי עיצובה. ההגדלה המתפקדת כאובייקט פיסולי לכל דבר, מאפשרת לראות את מבנה התכשיט שיש בו אלמנטים של פירוק והרכבה. משחקים בקנה-מידה ובחומרים באים לידי ביטוי גם בפסלי נייר גדולים או מיניאטוריים הנראים כראשי חיות או מפלצות, וכן בעבודת רצפה הכוללת למעלה ממאתיים מקקים בגודל 1:1 מפוסלים מחימר רך (soft clay).

 

מאיה צימרמן

מאיה צימרמן

מאיה צימרמן מציגה קבוצת עבודות תלת-ממדיות דמויות אימום (בובת תצוגה) המציגים פלג גוף עליון (טורסו) של נשים צעירות. האימומים עשויים פרוסות-פרוסות של קרטון גלי המונחות זו על זו. צימרמן ערכה סריקת קינקט (סריקה לגוף תלת ממדי) של נשים צעירות בעלות פרופורציות גוף שונות, אשר ענו לפניה שלה בפייסבוק. התוצר הממוחשב עבר פריסה לשכבות ונחתך בלייזר. צימרמן, שבאה מעולם עיצוב המוצר העכשווי, משתמשת בידע וטכנולוגיות שיתופיות אשר העברתם מתנהלת באינטרנט בתוך קהילות מעצבים המנסים לפתוח את הדיאלוג ביניהם. בעבודתה היא מבקשת לדבר על הסטנדרטיזציה של עולם האופנה התעשייתי, המחלק את הגוף הנשי למידות קבועות ומוגדרות, שאינן יכולות להכיל את השונות המתקיימת במציאות.

דניה צ'למינסקי היא צורפת בעלת קול ייחודי שיצירתה מרחיבה את גבולות המדיום אל המרחב הקונספטואלי. היא נוגעת במגוון רחב של חומרים ומשתמשת בשיטות עבודה השאובות מעולם האמנות הפלסטית. בתערוכה היא מציגה גוף עבודות הדוק – סדרת סיכות דש הניתנות לפירוק והרכבה, מורכבות מחלקים קטנים דמויי אבני לגו. הסיכות מאזכרות את אותות מלחמות ישראל המורכבים מפסי צבעים בעלי משמעות סימבולית שנקבעה על ידי צה"ל. הצבעים והעיבוד החופשי שבסיכות של צ'למינסקי נעשו בזיקה לסימבוליקה זו, אך היא פותחת אפשרות להרכבה אישית של עונד הסיכה על פי ערכיו שלו. צ'למינסקי מציגה את הסיכות ״ענודות״ על גבי סדרת תצלומי טורסו גברי – אבטיפוס של קצין אנונימי לבוש מדים. לצדם מוצג סרט וידאו המציג את האופי המשחקי של התכשיט בעל ההקשר המטריד.

עשן

$
0
0

פורטפוליו News: שתי תערוכות יחיד חדשות בנושא עשן יפתחו ב-15/5 בבית בנימיני.

שריפות עישון שמשו בקהילות המסורתיות לסינטור הקרמיקה (הבשלתה באמצעות חום) והיום משמשות כאמצעי גימור המשפיע על הצבע והמרקם שלה. אמני קרמיקה המשתמשים בעישון עבודתם יוצרים באמצעותו פני שטח בעלי צבעוניות בגווני שחור/אפור/לבן/חום המהדהדים בו זמנית תרבויות מסורתיות וחיפוש אחרי שפה עכשווית. שיטת העישון מבוססת על ספיגת עשן לדופן האובייקטים הקרמים, ויצירת כתמי עשן המתמזגים באופן אורגני עם צורתו התלת ממדית של האובייקט. פעולת השימוש בעשן ליצירת האופי הצבעוני והמרקם של האובייקט מאתגרת את השליטה של היוצרים ביחס לתוצאה המתקבלת, באופן הנע מהתמסרות ליחסים בלתי צפויים בין האש, העשן והאובייקט – לניסיונות שליטה מגוונים.

שמחה אבן חן. צילום: אילן עמיחי

שמחה אבן חן. צילום: אילן עמיחי

 איזון בתנועה / שמחה אבן חן (אוצרת: תרצה ילון קולטון)

שמחה אבן חן מתמקדת בעבודותיה באיזון זרימה ותנועה. היא עוסקת בחיפוש אחר היחס בין מסה, נפח ושיווי משקל. הגופים עשויים מחומר קרמי הנצרף בשיטת ה-Naked Raku באמצעותה מתאפשרת שליטה על ספיגת העשן בדופן העבודות. אבן חן מתמקדת בצורות גיאומטריות אדריכליות פשוטות והרמוניות. החיפוי בשחור ולבן. הגריד על פני העבודות שאול מהנייר המילימטרי-גרפי ומציע מעין תוצאה מדעית ומדוייקת על הגופים ההרמוניים והחמקמקים. העבודות מאופיינות ברבדים של מתח ואיזון הנובעים הן מצורתן המדוייקת ומופשטת המושאלות מצורות ארכיטקטוניות. העבודות נראות כמרחפות ונטולות מרכז כובד בעוד הצבע השחור מאפשר אחיזה אשלייתית של כוח המשיכה. החיפוי הגיאומטרי והמשחק בפני השטח החלקים והמחוספסים יוצרים מתח עוצר נשימה.

פסליה של אבן-חן הם גופים אוטונומיים בלתי תלויים בסיפור או בחיפצון. אין בהם כל שימושיות מעבר להתבוננות ולהתענגות עם אפשרויות ההתמודדות המרחבית, הפיסולית והאסתטית. בכך מתקיים בהם ייחוד בשדה הקרמיקה מבוססת פונקציונאליות הרווחת בקרמיקה הישראלית. ״עבודות אלו בוחנות את הפוטנציאל של החומר הקרמי להגיע עד לאין-סוף. עבודתה של אבן-חן בוחנות את נקודת הקריסה של החומר; באלו נקודות צריך לתמוך בו פן יתמוטט או יתפרק; החשש התמידי מפני הקריסה שריר וקיים גם עכשיו, כאשר הפסלים כבר שרופים ויציבים. השבריריות שלהם נוכחת בכל רגע ורגע. העוצמה הגלומה בשבריריות זו היא של עמידותה הבלתי נתפשת כמעט של העדינות״, כותב חגי שגב במאמרו המלווה את קטלוג התערוכה.

בתוך המחשבה המדעית, שהיא בבסיס השיטה של אבן-חן, היא מחפשת גם אחר שיווי משקל רגשי אישי, שמוצא עכשיו ביטוי מובהק וברור. בחקר החומרים שאיתם מתמודדת אבן-חן ניכר, כי היא מחפשת שחרור מהמתווים המוכרים והידועים מראש.

הגר מיטלפונקט

הגר מיטלפונקט

פרכוס / הגר מיטלפונקט (אוצרת: שלומית באומן)

פרכוס הוא התקף אפילפטי, מצב המוגדר כ"סימני מחלה חולפים, הנובעים מפעילות חשמלית מוגברת בתאי העצב במוח״ (י. שילר, 2005)

כיוצרת החולשת על שני שדות יוצרת מיטלפונקט חפיפה בין האמנות הפלסטית הבוחנת את המציאות וההיבטים המטאפוריים שלה וזה של היצירה הקרמית. העשן משמש בעבודתה כמטביע את חותמה של מציאות מורכבת, רבת קונפליקטים ומושתקת המתרחשת במרחק דקות מאיתנו. מתוך נקודת מוצא זו יוצאת מיטלפונקט לכפר הפלסטיני קדום על מנת לסמן פעולה ולהספיג עשן בלוחות הקרמיים, במטרה ליצור מחווה המערערת את תפיסת המציאות כסוג של נורמליות. מסע עישון הלוחות של מיטלפונקט מלווה בכתיבת יומן המתאר את פעולתה:

…״בעיתון של יום שישי קראתי על מותו של זקן ערבי בן 85 מקדום, שנחנק מרימון גז שנורה לתוך ביתו ביום של הפגנות. פתחתי אינטרנט וקראתי על קדום, על קדומים, והחלטתי לעשן את הלוח הבא שלי בכפר קדום״…

הפעולה של מיטלפונקט מצביעה על ניסיון לחדד מחדש פן מקומי של המושג ״אותנטיות״ המרוקן תרבותית ואמנותית בחברה של רייטינג ומיתוג. באמצעות הטענה מחודשת זו, תוך סיכון אישי ממשי, היא מחברת בין עצם המעשה (עישון לוחות קרמיים במדורות של הפגנות בכפר הפלסטיני קדום), לבין דימוי עץ שקדיה בפריחה, המצויר/מעושן עליהם. עץ השקדיה היפהפה, נמצא במהלך ניסיונות עישון הלוחות בשיא פריחתו. הוא צח ולבן, אך מכורח המציאות הוא סופג את עשן הצמיגים הבוערים של ההפגנות. כך הוא הופך באופן מצמרר מדימוי המייצג בדרך כלל יופי ומקומיות לדימוי הסופג קונפליקט, עיוות ופרכוס של מציאות.

למרות הנסיעות הרבות לכפר קדום, הניסיונות לעישון מציאות בלוחות הקרמיקה צולחים באופן חלקי מאוד. רק לוחות בודדים סופגים עשן: במקרים רבים אין עשן אלא גז, הרוח משנה את כיוונה וכול נסיעה הופכת לחווייה משמעותית מאוד המגלה עוד טפח באין ספור אבסורדים, אך ברוב המקרים חוזרת מיטלפונקט הביתה ללא לוחות מעושנים. כך, בעצם הניסיון לעישון לוחות קרמיים במדורות של הפגנות, בוחנת מיטלפונקט את ההוויה המעוותת של תחושת ה״נורמליות״ הישראלית מתוך נקודת מוצא אישית המפגישה בין היום יום, לבין התפחמותו הסוריאליסטית. בין האוטיזם הקולקטיבי בו אנו לוקים ובין בנה האוטיסט איתמר. בין כוח פנימי מפעים וייחודי לבין אין אונות הנדמית לעיתים לפרכוס ותו לא.

עיניים גדולות

$
0
0

פורטפוליו News: עיניים גדולות, כנס העיצוב השנתי בגורן, יתקיים ביום שלישי ה-20/5 בבית ספר גורן באקדמית עמק יזרעאל.

אנו אוכלים עם העיניים, שהן החוליה הראשונה ואולי החלשה ב״שרשרת המזון״ שלנו. בכנס יספרו אנשי מיתוג, שפים, צלמים, אנשי סטיילינג ומעצבים – שאוכל וטעם הם כלי חזותי משמעותי בשפה שלהם – על דרכי עבודה, שיטות וטכניקות ובעיקר סיפורים מנסיונם האישי בתחום.

big_eyes

סדר יום:

08:30 | התכנסות
09:00 | פתיחה וברכות
09:20 | דיאלוג על הסט – מור עזוז דרור
10:00 | מבשלים מותג – מיכל סודאי
10:40 | בין דוב לפו הדוב + בונוס, כיצב ניקח משטח גרון למותג – אבי גנור
11:20 | הפסקה
11:40 | אוכלים בעיניים – אלון בנקי
12:20 | חמש עונות במטבח – אביטל סבג, אדי גולדפיין ומיכל לנרט
13:45 | סיום משוער

אודיטוריום 1220 בנין מס׳ 1, האקדמית עמק יזרעאל, הכניסה חופשית.
לאישור הגעה: טל׳ 04.6423406 או בדוא"ל gorendesign@yvc.ac.il

Click here to view the embedded video.

על המשתתפים:

מור עזוז דרור: עוסקת ביצירת קונספטים ויזואליים וסטיילינג לצילום אוכל
מיכל סודאי: מעצבת, בעלת סטדיו לפיתוח מותגים, עיצוב אריזות ובניית שפה חזותית
אבי גנור: אמן, צלם, איש אסטרטגיה מחלוצי המיתוג השיטתי בארץ, עוסק בפילוסופיה של הצילום
אלון בנקי: טבח, צלם, מעביר סדנאות בישול
אביטל סבג: שפית, נטורופטית, מתמחה ברפואה סינית וחוקרת אוכל
אדי גולדפיין: בעל חברת המיתוג ״ביטויים״ המתמחה באריזות ועיצוב בתחום האוכל
מיכל לנרט: צלמת אוכל, עבדה עם בכירי השפים בארץ. מצלמת פורטרטים, אדריכלות ואופנה
מנחה: אבירם מאיר, מנהל בי״ס גורן לתקשורת חזותית, האקדמית עמק יזרעאל

עיצוב ההזמנה: ורד שיין וליאור ליפשיץ, שנה ג' | גורן

 

Big Bambu, מיצב הבמבוק הענק של האחים סטארן מגיע למוזיאון ישראל

$
0
0

פורטפוליו News: מוזיאון ישראל בירושלים יציג החל מחודש יוני הקרוב – למשך חמישה חודשים – את ה-Big Bambu: פרויקט אמנותי יוצא דופן בגודלו ובהיקפו, שיוצריו הם האמנים והאחים התאומים האמריקאים דאג ומייק סטארן.


לראיון וידאו עם האחים בזמן ההקמה שפורסם באתר הארץ ליחצו פה.

האחים סטארן פעילים בעולם האמנות, כצוות, החל משנות ה-80. לפני מספר שנים החלו האחים בפרויקט האמנותי Big Bambu – מיצבי חוץ עצומים עשויים אלפי ענפי במבוק. המיצבים נוצרים ללא תוכנית מסודרת, בדינמיקה שמתפתחת תוך כדי עבודה לכדי יצירה מרשימה ומסועפת; יצירה המציגה את המתח בין הכאוס לסדר בטבע. 
עד כה הציגו האחים את המיצב על גג מוזיאון המטרופוליטן בניו-יורק, בביאנאלה לאמנות בוונציה, במוזיאון לאמנות מודרנית ברומא ובמוזיאון נאושימה ביפן; בכל מדינה מקבל המיצב צורה ואופי ההולמים את המקום שבו הוא נוצר.

את היצב הם רואים כאורגניזם חי עם DNA משלו. חוויית הטיפוס עצמה הכרחית להבנת מהות הפרויקט: היא משנה את התפיסה האסתטית שלו והיא מבהירה כמה מנקודות הציון החשובות שלו. כשנמצאים בתוך סבך הבמבוק אין דרך לראות את המבנה במלואו ולייצר פרספקטיבה כוללת. המבקרים במוזיאון יוכלו לחוות את ה-Big Bambu הן מבחוץ והן מבפנים, הן על פני הקרקע והן בגובה. כל אחד יוכל לבחור לעצמו את הדרך שבה הוא רוצה לחוות את ״יצור הבמבוק״ הענק שיוקם בגן הפסלים של המוזיאון.

bigbam

תהליך ההקמה של יצירת האמנות החל בסוף חודש אפריל ויימשך כשבעה שבועות. במהלך תקופת ההקמה יוכלו המבקרים במוזיאון לחזות בהתפתחות עבודת האמנות ובצורת העבודה הייחודית של האחים סטארן עם צוות מטפסי ההרים הבינלאומי המסייע להם. הצוות עובד לצלילי מוסיקה שנבחרה על ידו, עם מערך שלם של סימנים מוסכמים המאפשרים למספר הרב של השותפים לתהליך ההקמה לתקשר זה עם זה. תהליך ההקמה הוא תהליך אורגני המאפשר לצוות ליטול חלק בתהליך היצירה, לעשות דברים בלתי מתוכננים ולחרוג מנורמות הפעולה. המבנה מתפתח תוך כדי התהליך, משתנה מיום ליום, ואט אט מגבש את דמותו וצורתו. עבודות ההקמה יועברו גם בשידור חי באתר האינטרנט של המוזיאון, כך שציבור הגולשים יוכל לעקוב מדי יום בתהליך ההתפתחות של יצירת האמנות ובאופן שבו היא לובשת את צורתה הסופית.

החל מה-10 ביוני 2014 ייפתח ה-Big Bambu לקהל הרחב. חודש לאחר מכן, ב-10 ביולי המיצב הדינמי יתעורר, עם תאורה ועבודות נוספות שישולבו בו ויתכתבו עם הרעיון שמאחוריו, החל ב״נקודת מגע״ ולמשך השבוע שאחרי. הפעילות הלילית כולה תתקיים במסגרת עונת התרבות בירושלים, פרטים נוספים ייחשפו בקרוב.


סדנת עיצובנגב של קרן מיראז׳ ישראל

$
0
0

פורטפוליו News: קרן מיראז׳, הפועלת לקידום הנגב, תקיים ב-13-14/6 את סדנת עיצובנגב. הקרן פועלת לקידום מרכזי חדשנות למעצבי מוצר בנגב במטרה לאפשר למעצבי מוצר את התנאים האידיאלים לפתח מוצר וכן לתת להם כלים, כסף וערוצי שווק בעולם. הסדנה מיועדת למעצבים צעירים (נדרשת שליטה בתוכנת תלת מימד) וההשתתפות אינה כרוכה בתשלום.

פרטים נוספים באתר הקרן.

itzuvnegev

מנהיגות בעיצוב – האם יש חיה כזאת?

$
0
0

פורטפוליו News: המחלקה לניהול עסקי במרכז האקדמי ויצו חיפה תקיים ביום שלישי ה-20/5 יום עיון בנושא מנהיגות בעיצוב (הכניסה חופשית).

יום עיון יעסוק, בין היתר, בשאלות כמו: האם יש פשר או מובן למנהיגות בתחומי העיצוב השונים? אם יש משמעות לכך, מהו אופייה של מנהיגות זו? האם יש למנהיג בתחומי העיצוב תפקיד או שליחות בחברה? האם יש הבדל בנושא בין תחומי העיצוב השונים? מנחה: ד״ר רמי דברת, ראש המחלקה לניהול עסקי ויועץ ארגוני. 

mahofech

משתתפים:

פרופ׳ מיכה פופר - פרופסור בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, משמש כראש המגמה לפסיכולוגיה ארגונית-תעסוקתית. במחקריו הוא עוסק באספקטים שונים של מנהיגות, חינוך למנהיגות, מנהיגות צבאית ולמידה ארגונית. הרצאתו תעסוק בשאלות כמו מדוע אנו נמשכים למנהיגים? מדוע אנשים מסויימים נתפסים ככריזמטיים במיוחד בעינינו? מהם בעינינו מרכיבים של ״גדולה״? האם יש במשיכה הזו חוקיות אוניברסלית או שמא מדובר בתופעה שיש לה ביטויים שונים במצבים והקשרים תרבותיים שונים.

מר קני סגל – לשעבר ראש החוג לעיצוב תעשייתי מכללת הדסה ומנכ״ל מרכז העיצוב בירושלים; שותף בחברת PublicZone המתמחה בתחום התחבורה. ההרצאה תעסוק בסוגית  מקומה (אם בכלל) של מנהיגות בעיצוב. האם בעיצוב יש ערכים מובנים של מנהיגות? ואם כן, באיזה אופן זה בא לידי ביטוי במקצוע שעוסק בצורה ופונקציה? במהלך ההרצאה יוצגו מספר דוגמאות כמקרי מבחן לבחינת חלופות הקשורות לסוגיה.

מר שמעון ריישר - מרצה במחלקה לתקשורת חזותית במרכז אקדמי ויצו חיפה, איש פרסום. הרצאה תציג שני צמדים של מנהיגים מקוריים, בעלי השפעה מרחיקת לכת בטווח ובזמן, הן בתחום האסטרטגיה השיווקית והן בתרגומה לאסטרטגיה פרסומית- עיצובית. הזוג הראשון – מחברת הענק הגרמנית AEG – היזם והוגה הדעות אמיל רטנהו והארכיטקט, אמן – מעצב, פיטר בארנס. הזוג השני – מחברת אפל – המייסד סטיב ג׳ובס והמנהל האמנותי סר ג׳ונתן אייב.

המרכז האקדמי ויצו חיפה, אולם 207. הגנים 21, חיפה. טל: 04-8562535

A0 / A2 / A4

$
0
0

פורטפוליו News: סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית התבקשו לעצב לוגו וסדרת כרזות עבור אירועים ומופעים מוסיקליים שהתרחשו במקומות בילוי שונים ברחבי תל אביב. במסגרת הקורס ״טיפוגרפיה כדימוי״ – בהנחיית קובי פרנקו, נדב ברקן ודקל בוברוב – הם יצרו פרשנות ויזואלית מקורית בהשראת מגוון סגנונות מוזיקליים: מאייטיז ישראלי עד אינדי אירופאי, מרוק עד היפ-הופ, ממוזיקה אלקטרונית עד קלאסית אוריינטליסטית.

התוצאות מוצגות בתערוכה חדשה בשם ״A0 / A2 / A4״, שתיפתח לקהל ביום חמישי ה-29 במאי בשעה 20:00 ותימשך עד ל-11 ביוני, במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר (קומה 7, בנין מיטשל, רחוב ידע-עם 8, רמת-גן).

a4a2a0

התערוכה מציגה שלושה פורמטים של כרזות בגדלים שונים, שבאמצעותם התמודדו כ-70 סטודנטים עם מגבלות התרגיל: ללא שימוש בתמונות, ללא דימויים ואיורים, ללא צלילים. כל אחת מהגרסאות המוצעות מאפשרת לצופים להתרשם מכוחה של טיפוגרפיה איכותית שמצליחה להעביר מסר רק באמצעות אותיות ומילים. בין האמנים שהופעותיהם מוצגות בכרזות ניתן למצוא את ברי סחרוף, היהודים, תיסלם, יואב יצחק, עומר אדם, סמיר שוקרי, שלמה גרוניך, הפרויקט של עידן רייכל, תערובת אסקוט, נושאי המגבעת, ריטה ועוד.

אפשר לצפות בכל העבודות באתר התערוכה

קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה ״קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי״ תפתח במוזיאון העיצוב חולון ב-3/7. זו התערוכה השנייה שמוצגת במוזיאון ואצרה חזאית הטרנדים הבינלאומית לי אדלקורט (ביחד עם פיליפ פימאנו), לאחר שאצרה במוזיאון ב-2011 את התערוכה ״פוסט פוסיל״.

בתערוכה מבקשת אדלקורט להדגיש את התחייה של עולם מלאכות היד בשנים האחרונות. ״המיאוס והשעמום שמעורר השוק הגלובלי והפחד מהפיכתה של החברה האנושית לווירטואלית, הובילו מעצבים ואמנים ליצור עבודות המדגישות את הפן האנושי של תהליך הייצור, בהקשר של אורח חיים אחראי יותר״, אומרת אדלקרוט. ״מלאכת היד, שהפכה לאחת התנועות המרכזיות של ימינו, מהותית להישרדותם של כישורים חשובים שעברו מדור לדור במשך מאות שנים ונמצאים כיום על סף הכחדה״.

איסי מיאקה

איסי מיאקה

במרכזה של התערוכה תוצג הקולקציה של המעצב היפני איסי מיאקה .5 132 שתוצג לראשונה במסגרת מוזיאלית. הקולקציה כוללת כ-60 פריטי לבוש ובהם שמלות, חולצות, מכנסיים, חגורות ועוד, המשלבים בין מתמטיקה לאופנה. באמצעות המרת אלגוריתמים מתמטיים למודלים תלת מימדים יצר מיאקה קולקציה המבוססת על בד בודד שהופך לפריט תלת מימדי המקופל אל צורה דו ממדית, הממתין לרגע שבו אנשים לובשים אותו.

״מיאקה הוא האלכימאי של עולם האופנה ויצירת קפלים היא הזהב שבו הוא משתמש״, אומרת אדלקורט. ״הוא בחר בעיקרון של שינוי צורה ובחירה זו הובילה אותו להשרות, לרחוץ, לקמט, לשרוף, להתיך, ליישן, לשחוק, לכווץ, לעקם וליצור קפלים כדי לגלות ממדים חדשים ולפתח דרך ייחודית הנותנת ביטוי לרוח הזמן. התוצאה היא פירוק כל החוקים והרעיונות המוכרים לנו לגבי בגדים, תוך חיפוש אחר מה שהוא נעדר משקל, שכמעט ואינו נראה, כמעט ואין לו צורה גשמית״.

דרור בן שטרית

דרור בן שטרית

לצד עבודותיו של מיאקה תציג אדלקורט עבודות של כ-60 מעצבים מרחבי העולם, שעושים בעבודותיהם שימוש בשלל מלאכות ואופני פעולה מסורתיים מעולם הטקסטיל והאופנה באמצעים טכנולוגיים חדשניים, המאפשרים את התפתחותן ועיצובן של צורות חדשות. בין המעצבים שמשתתפים בתערוכה: סטודיו  ננדו, דרור בן שטרית, מרסל ונדרס, אריק לוי, טורד בונטייה, רונן וארוון בורולק, קיקי ואן אייק, יעל מר ושי אלקלעי (Raw Edges), אינגה סמפה, פרדריקסון סטולארד, פטריסיה אורקיולה, טוקוג'ין יושיוקה, אילה צרפתי, ניר מאירי, מיקה בר, איתי אהלי ואחרים.

ניר מאירי

ניר מאירי

אילזה קנטור דאוס –איורים ליצירתה של פניה ברגשטיין

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שבת ה-7/6 תפתח בגלריית הקצה בנהריה תערוכת איוריה המקוריים של קנטור דאוס לספר השירים ״בא אלי פרפר נחמד״ (1945) ולסיפור ״ויהי ערב״ (1949). לצד האיורים המקוריים יציגו מאיירים בני זמננו פרשנויות שונות לשיר בא אלי פרפר נחמד ולסצנה הדרמטית של התפרצות ללול התרנגולות של גיבורת הסיפור ויהי ערב.

אילזה קנטור דאוס (1945). צילום: פוטו נהריה

אילזה קנטור דאוס (1945). צילום: פוטו נהריה

משתתפים: דבי רמון אנסבכר, נירה בר, כנרת גילדר, יותם כהן, שרי כהן, קרן כץ, עדי יוחליס, אבישי לוי, גן דה לנגה, ליזה לוריא, גיל לרון, חנה מינסטר, סבינה סעד, נועה פלג, תרזה פרסאי, עינת מגל שמאלי, לימור שנורמכר, דורון זהרי שמש ודניאלה שרר. אוצרת: לי רמון.

פתיחה: 7.6.2014 שבת 11:30 (נעילה 12.7.14).

מפגשים בתערוכה:

14.6.2014 שבת 11:30
תמר הוכשטטר - מאיירת, חוקרת איור ומייסדת שותפה של כתב העת הפנקס לתרבות וספרות ילדים
מגזין-תרבות-קהילה
ההרצאה תעסוק בהקמתו של כתב העת, שהפך לזירה מרכזית בשיח על תרבות המוגשת לילדים, וביכולתו של האינטרנט ליצור קהילות ולקדם אומנויות ותרבות.

21.6.2014 שבת 11:30
מוקי צור -  מחנך, ביוגרף, היסטוריון ועורך – כותב הביוגרפיה של פניה ברגשטיין 2014
קווים לדמותה של פניה ברגשטיין
על פניה החלוצה והמחנכת המוכרת כמשוררת לילדים, שבמקביל, לא ויתרה על קולה האישי ונתנה ביטוי לקורות העם היהודי ולתחושת היתמות העמוקה המאפיינת את דורה.

28.6.2014 שבת 11:30
טלי כוכבי – כותבת, עורכת ומבקרת ספרי ילדים
מ״ויהי ערב״ ל״ביום שמש בהיר״
לצד האהבה וההערכה לסיפור ויהי ערב, ספרה של טלי, ביום שמש בהיר, הוא הומאז׳ והצעת תיקון למערכת היחסים הקשה המתוארת בסיפור. על יצירת הספר ועל  הדמיון והשוני בין היצירות.

 גלרייה הקצה, רחוב לוחמי הגטאות 34 נהריה
שעות פתיחת הגלריה: ימי שני 16:30-19:00, ימי חמישי 10:30-13:00, שבת 11:00-13:00

 

שטח הפקר

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שבת ה-7/6 תפתח בבית האמנים ירושלים התערוכה שטח הפקר, המבקשת לחקור היבטים שונים של אזורי הפקר, הפקרות והפקרה, בניסיון לחדור לעומקם של מצבים בלתי פתירים ולגעת בטריטוריות אסורות (אוצרת: מרי שק).

תשעת האמנים המציגים בתערוכה מאירים את צדדיהם האפלים של מרחבי ״הבין לבין״, את התווך שבין מצבים. כולם כאחד, שואבים את השראתם מתוך שטחי ההפקר של החיים ונוגעים בפנים השונים של מרחבי ביניים נפשיים או טריטוריאליים-גבוליים; מצבים מנוגדים, המובילים ליצירת מצב שלישי – אזור דמדומים חשוף שתחילתו בחלום או פנטזיה וסופו בביקורת מודעת.

אדריאן פאצ׳י

אדריאן פאצ׳י

צחי חכמון עוסק בשאלות של תיחום, הצבת גבולות, סימון, ניכוס ופלישה. הוא מציב בגלריה אזור מוכר מחיי היומיום – חניון למכוניות, בו הוא פועל כבעל בית.
אריאן ליטמן מגלה במסעות הצילום שלה מפעל ייצור סודי ומפתיע בצפון הארץ.
שגית מזמר עוקבת אחר נתיבי הסמים הקשים, התלות בסם והרס עצמי, לצד ביטויי אהבה וסקרנות.
אוהד מטלון מצלם דימויי נוף אסורים ובלתי נגישים הנראים הזויים כמו לקוחים מסרט מדע בדיוני.
אדריאן פאצ׳י, יליד אלבניה, עוסק בגורלם של שוהים בלתי-חוקיים המבקשים מפלט במערב.
קרן רוסו מצלמת שמורת טבע בצפון גרמניה המשמשת קבוצות של ניאו-פגאניים וניאו-נאצים.
אסף שושן מצלם את הבדואים בנגב כבמעין תהליך היפוךשל שטח הפקר, שבו תושבי מרחב מדברי נאלצים להפוך לבעליו של שטח שלא ביקשו לעצמם.
דינה שנהב ממשיכה את המסע של בני דור שני לשואה ויוצרת מיצב תלוי מקום.
ליהי תורג׳מן חודרת אל שטחי ההפקר של פנים קירות בית הרוס המספרים את סיפורו של הבית.

הרצון לחדור ולחטט בקצוות ובגבולות, לגעת ולהתרחק במקום ובזיכרון, בעצמי ובאחר, מקבל ביטוי ייחודי בכל אחת מן העבודות, תוך שהוא מוזן מהכמיהה העזה לחופש שהמציאות החברתית-פוליטית העכשווית מסרבת להיענות לה.

אוהד מטלון

אוהד מטלון

מפגשי גלריה: חמישי, 19.6.2014 בשעה 18:00 / שבת, 26.7.2014 בשעה 12:00
בית האמנים, שמואל הנגיד 12, ירושלים. טל' 02-6253653
נעילה: שבת 9.8.14

בגד גוף: ערב מחול ומיצג בנעילת התערוכה ארוגים בתודעה

$
0
0

פורטפוליו News: ״בגד גוף״, ערב מחול ומיצג בתערוכה ארוגים בתודעה – טקסטיל עכשווי בישראל, יתקיים במוזיאון ארץ-ישראל ביום נעילת התערוכה ב-8/6, יום ראשון, בשעה 19:00, בהשתתפות גבריאל נויהאוס, רקפת לוי, אלה רוטשילד, אדווה דרורי ורקדניות פרויקט מצוינות עירוני בשיתוף להקת המחול פרסקו.

התערוכה, שנפתחה בחודש פברואר ומציגים בה 59 אמנים, מעצבים ויוצרים רב-תחומיים, מציגה את היצירה העכשווית בטקסטיל בישראל, בהיקף ראשון מסוגו. אוצרת התערוכה היא אירנה גורדון. ״בגד גוף״, שיתקיים בערב נעילת התערוכה, יחל בשעה 19:00 באולם רוטשילד במוזיאון ויעבור לחלל התערוכה.

תוכנית הערב:

רקפת לוי – ״מוב-מנט״, הרצאה.
רקפת לוי, מעצבת תלבושות ותפאורה ואחת האמניות המציגות בתערוכה, תקיים ב״בגד גוף״ הרצאה.

מאיץ חלקיקים. צילום: אורי ישי

מאיץ חלקיקים. צילום: אורי ישי

״מאיץ חלקיקים״ – מחול בשילוב וידאו דאנס, כוריאוגרפיה: יורם כרמי.
פרויקט מצוינות עירוני בשיתוף להקת המחול פרסקו, והמחלקה למוסיקה ולאמנויות הבמה, אגף קהילה נוער וספורט עיריית ת״א. ניהול פרויקט: מיכל ליננברג.

אדווה דרורי – ״רוקמת ביוגרפיה״- תערוכה חיה, כ-30 נשים מציגות פריטי לבוש ביוגרפיים.
אדווה דרורי היא אחת האמניות המציגות בתערוכה. דרורי, אמנית מוערכת עטורת פרסים ומלגות, הציגה בארץ ובעולם בתערוכות ובאירועי פרפורמנס. ב״בגד גוף״ היא תציג יחד עם כ-30 ניצבות את המיצג ״רוקמת ביוגרפיה״, עבודת טקסטיל שנוצרה בין השנים 2009-2014. העבודה מורכבת ברובה מ״גלימות וצעיפי ביוגרפיה״. כל גלימה מייצגת פרק בחייה של האמנית, דרך חשיבה, שאיפה וכמיהות עתידניות – שזירת ההתבוננות בעבר דרך הנעשה בהווה עם מבט המופנה כלפי כוחות עתיד חדשים. אקט זה של תפירת הגלימות מהווה עבורה סימן דרך באיחוי וקבלת פצעיה הביוגרפים. בנוסף לגלימות ישנם גם מספר כובעים, תכשיטים רכים ובובות כפפה. במהלך המיצג יסתובבו בתערוכה בעיקר נשים לבושות ב״גלימות וצעיפי הביוגרפיה״. אופן הצגת העבודות על גוף פיסי חי, וההקשרים הביוגרפים שנוצרים מול כל אחת, מביא איתו מימד נוסף לעבודה, שמבוסס על קשרים, רקמה ותפירה של סיפורי חיים שנפגשים, ומרחיב בזאת את מרחב היצירה.

״הקורד״- קטע מהמופע של הרקדנית והכוריאוגרפית אלה רוטשילד.
אלה רוטשילד רקדה בלהקת המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק ובאנסמבל בת שבע. בשנים האחרונות יוצרת ומופיעה בארץ ובעולם, בחללים אלטרנטיביים, כמו גם במוזיאונים ובגלריות. ״הקורד״ יוצר תמונה גרוטסקית של דמות המחפשת רגע של שלווה ומוצאת את עצמה בסבך של חוטים וחפצים. דרך הניסיון הנואש של הדמות ליצור בועה סטרילית, שבה היא מנסה לצוף ללא מאמץ, מתאפשר מבט חטוף אל תוך העולם המופלא, הקודר, ההומוריסטי, ומלא הסתירות של אינדיבידואל אחד בעיר הגדולה. מופע סולו רב תחומי המשלב מוסיקה, מחול, טקסט, וחפצים.
כוריאוגרפיה וטקסט: אלה רוטשילד, ארט ועיצוב חפצים: זוהר שואף, מוסיקה: מתן דסקל

גבריאל נויהאוס. צילום: ארלה הצמצם הבוער

גבריאל נויהאוס. צילום: ארל׳ה הצמצם הבוער

״Time to Knit״- תיאטרון מחול חזותי של הרקדנית והכוריאוגרפית גבריאל נויהאוס.
גבריאל נויהאוס, רקדנית, שחקנית, מורה ואמנית פרפורמנס ילידת שוויץ, מתגוררת בתל אביב מאז 1991. למדה בלט בבריסל ובלונדון, הופיעה עם להקות מובילות בבריטניה, בלגיה, ג'נבה, פריס, ציריך ועוד והיתה ממייסדי Dance Unlimited לונדון. מאז 1995 היא יוצרת עבודות רב תחומיות עם אמנים מתחומי יצירה שונים בישראל בחללי גלריות, תיאטראות מבנים תעשייתיים ומופעי חוץ. מאז 2013 מופיעה ברחבי העולם עם יצירתה The Woman Who Didn't Want to Come Down to Earth שהועלתה גם בפסטיבל ״קליפה אדומה״.

מחיר כניסה לבגד גוף ולתערוכה: 35 שקלים.
מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב, רח׳ חיים לבנון 2, רמת אביב


אומת האיור: סיורים מודרכים בתערוכה

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שבת ה-7/6 וביום שבת ה-14/6 אערוך בשעה 11:00 סיור מודרך בתערוכה אומת האיור, שנפתחה בחודש שעבר בבית האמנים בתל אביב (רח׳ אלחריזי 9). ההשתתפות בסיור ללא תשלום, אין צורך להירשם מראש.

hazmana-siyur
- – -בשנים האחרונות אפשר למצוא את האיור הישראלי בכל העולם: לוח שנה בשטוקהולם, קליפ ללהקת היפ-הופ בסיאטל, ספר ילדים בדרום קוריאה, פוסטר לתחרות בג׳מייקה, רומן גרפי באיטליה, פרסומת לחברת סלולר בגרמניה, איור למגזין אופנה באנגליה, תדמית של מאפיה בניו יורק ועוד. רק לאחרונה הופיעה על שער הגיליון האחרון (פברואר 2014) של מגזין ״ניו יורקר״ עבודה של תומר חנוכה. המגזין פרסם אמנם בעבר עבודות של מאיירים ישראלים, אבל זו הפעם הראשונה שעבודה של מאייר ישראלי הופיעה על השער. זו, ועוד עשרות עבודות אחרות, מוצגות לראשונה בישראל בתערוכה אומת האיור, שמספרת את הסיפור הבינלאומי של האיור המקומי.

העבודה על התערוכה החלה לפני כשנה וחצי שבמהלכה נפגשתי עם 90 מאיירים ופרסמתי את רשמי המפגשים כסדרת ראיונות באתר פורטפוליו. אומת האיור היא התוצאה הראשונה של מחקר זה ותחילתו של תהליך, שהוביל להתהוותו של שבוע האיור 2014. בתקופה זו נחשפתי לפריחה שמאפיינת את תחום האיור בישראל בשנים האחרונות, הבאה לידי ביטוי ב-170 העבודות שמוצגות בתערוכה; אלו נוצרו בעיקר בחמש השנים האחרונות על ידי 65 מאיירים מהטובים בישראל. האחראים לפריחה הזו הם שניים: האקדמיות המקומיות לעיצוב שמכשירות דור חדש וכשרוני של מאיירים מידי שנה, והעידן הדיגיטלי שקיצר את המרחקים ופתח דלתות חדשות.

בתערוכה, חלל הכניסה של בית האמנים מוקדש לספרים שיצאו לאור ברחבי העולם; החלל המרכזי מציג עבודות שאויירו בעבור פרוייקטי תרבות, מסחר ועוד, ועבודה שנוצרה במיוחד בעבור התערוכה על ידי אורי טור; בחלל ההקרנה הצמוד מוצגות עבודות וידאו נבחרות; וחלל נוסף מוקדש לשני פרויקטים שיצרה המאיירת ג׳ודית אשר.

המאיירים שמשתתפים בתערוכה: אביטל מנור, אורי טור, איציק רנרט, אלה כהן, אלון ברייאר, אסף בן ארוש, אסף חנוכה, אפרת (חסון) דה בוטון, בתיה קולטון, ג׳ודית אשר, גבריאלה ברוך, גל שקדי, גלעד סליקטר, גלעד פריד, דולה יבנה, דניאלה קופלר, הדר גבע, זאב אנגלמאיר, טדי גולדנברג, יהודית איל, יעל אלברט, ירמי פינקוס, לי שיין, ליאת יניב, לירון כהן, לנה רבנקו, מורן ברק, מושיק גולסט, מירב שחם, מירה פרידמן, מרב סלומון, מריו סרמונטה, נדיה עדינה רוז, נועה ויכנסקי, נועה שניר, נטלי וקסמן שנקר, נטלי פודלוב, ניב תשבי, עדה רוטנברג, עדי אלקין, עומר הופמן, עינת פלד, עינת צרפתי, עמית טריינין, ענת ספרי, עפרה עמית, ערן מנדל, צבי פדלמן, קרן כץ, קרן לי ונדריגר, רונית מירסקי, רותו מודן, רחלי שלו, רקפת כנען, שחף מנאפוב, שחר קובר, שירה דרמן, שלומית סאור, שמרית אלקנתי, שני פשוצקי, שרית עברני, תהל מאור, חנוכה, תמר הוכשטטר, תמר מושקוביץ

האיור שבהזמנה: אלה כהן בעבור מגזין Wired

 

Saga TLV פותחת את שעריה ומארחת את האמן הבינלאומי מברוקלין ניק קוזיאק (RROBOT)

$
0
0

פורטפוליו News: גלריית Saga TLV תפתח היום את שעריה ותארח לראשונה בישראל את האמן הבינלאומי מברוקלין ניק RROBOT קוזיאק.

Saga TLV, ביוזמתה של משפחת שקל ושיתוף פעולה עם קבוצת אף, היא מרחב יצירה המשלב גלריה, בית לקהילת אמנים מתפתחת וחלל עבודה במתחם הרובע, שצמוד לשוק הפשפשים ביפו. Saga, פלטפורמה דינמית לאמנות ועיצוב עכשווים, מאמינה בהענקת הזדמנויות לשם פיתוח, ליווי וקידום אמנות ובבניית תשתית כלכלית לקיומה. היא תציג גישות חדשניות בתחום האמנות במדיומים השונים, תספק לקהל הצצה  לתהליך של אמנים ותיקים, מבטיחים, מקומיים ובינלאומיים כאחד ותשתף את הקהל ביצירה.

RROBOT1

ניק קוזיאק (ברוקלין, ארה״ב), המכונה RROBOT, הוא אמן בינלאומי שהציג בשנים האחרונות בגלריות ברחבי ארה״ב. עבודותיו המונומנטליות הייחודיות, הנבנות בקומפוזיציות של משטחי צבע בוהקים, קטעי נרטיבים של מרחבי חלל, גרמי שמים ודמויות רובוטיות, מתפרשות על גבי בניינים ומבנים שונים. לפני כחודש הוא הגיע לארץ, נכנס לחלל של Saga והחל ליצור עבודות מקוריות בסגנונו המיוחד ובשיתוף פעולה עם אמנים מקומיים. רגע לפני שהוא עוזב וחוזר לניו יורק תינתן לקהל הזדמנות חד פעמית לפגוש אותו, לצפות בתהליך העבודה שלו ולהתרשם מהתוצרים הסופיים.

Saga TLVרבי פנחס 4ד׳, מתחם הרובע (בסמוך לשוק הפשפשים מעל החניון), יפו
אירועי פתיחה: יום חמישי 5.6.14 , 19:00-23:00; יום שישי 6.6.14, 11:00-16:00

RROBOT3 RROBOT2

הקרנה חגיגית של הסרט ״מלך היהודים״ בסינמטק חיפה

$
0
0

פורטפוליו News: המחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה וסינמטק חיפה שמחים להזמין להקרנת בכורה חגיגית של הסרט מלך היהודים בבימויו של יאיר קדר. אנימטור ראשי: ירון שין (Jewboy), ראש המחלקה לתקשורת חזותית – המרכז האקדמי ויצו חיפה. הארוע יתקיים ביום חמישי ה-12/6 בשעה 19:00 בסינמטק חיפה, שד׳ הנשיא 142.

לפני ההקרנה תתקיים שיחה עם הבמאי, האנימטור הראשי, וסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בויצו חיפה, שעבודותיהם שולבו בשנים האחרונות בסרטיו של קדר. מבחר מעבודות אלה יוקרן במהלך הערב. בפואייה תוצג תערוכת ספרים שנוצרו בקורס לעיצוב ספרים סביב יצירת ח.נ. ביאליק, לציון 80 שנה למותו ובמקביל ליצירת הסרט. הנחייה: עדה ורדי, נועה סגל.

Click here to view the embedded video.

במסגרת שיתוף הפעולה עם הבמאי יאיר קדר וסרטו הדוקומנטרי על המשורר ח. נ. ביאליק, עסקו סטודנטים של המחלקה לתקשורת חזותית בקשר שבין שירה טקסט, לאנימציה, לתוכן גרפי ולטיפוגרפיה. הקונספט מבוסס על העובדה שכמעט אין בנמצא חומרים ארכיונים על ח. נ. ביאליק ולכן נוצר הצורך למלא את החסר בחומרי גלם ממקור חיצוני. האופציה של אנימציה כתחליף לארכיון התבררה כרלוונטית, והופכת לשפה דומיננטית בסדרת הסרטים של מיזם התרבות ״העברים״ בבימוי והפקתו של קדר ובניהול הקריאטיבי, העיצוב והאנימציה של שין.

במהלך הקורס, קיבלו, הסטודנטים בשנה ד׳ קטעי שירה והגיבו בעיצוב, אנימציה וסאונד. החומרים הללו נכנסו לתהליך העריכה והבישול של הסרט ומהווים חלק אינטגרלי מקיומו. העבודה נעשתה תוך דיאלוג וסדרת מפגשים עם יאיר קדר הבמאי. הנחייה: ירון שין, דוד אופנהיים.

biyalik

פרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים ע״ש בן-יצחק לשנת 2014 יוענק לירמי פינקוס

$
0
0

פורטפוליו News: פרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים ע״ש בן-יצחק לשנת 2014 יוענק לירמי פינקוס על איוריו לספר ״מר גזמאי הבדאי״, שיצא לאור בשנה שעברה בהוצאת נח וספריית הפועלים. הפרס מוענק מדי שנתיים למאיירים מצטיינים בישראל החל משנת 1978 והוא נקרא על שם רבקה (סופר) ומיכאל בן-יצחק שנהרגו בכיכר ציון בשנת 1975.

coverguzmai

פינקוס, בן 48, שכיהן בעבר כראש מסלול איור במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר ומשמש בה כמרצה בכיר, הוא מהמובילים של סצינת האיור והקומיקס המקומית. בשנת 1995 הוא הקים ביחד עם רותו מודן את קבוצת אקטוס ובשנה  שעברה השניים יצאו במיזם חדש: ״ספריית נח״, הוצאת ספרי קומיקס לילדים, שכוללת בשלב זה שני ספרי קומיקס לגיל הרך.
מודן איירה מחדש שבע הרפתקאות של ״אורי כדורי״, מראשוני גיבורי הקומיקס בשפה העברית, פרי דמיונו של הצייר והקריקטוריסט אריה נבון, מהאבות המייסדים של האיור הישראלי. פינקוס אייר שלוש מעלילותיו של מר גזמאי הבדאי, גם הוא דמות משעשעת פרי דמיונה של גולדברג, שפורסמו בהמשכים בדבר לילדים בליווי איוריו של נבון. על איוריו לספר זה זכה בפרס.

ירמי פינקוס, מר גזמאי הבדאי, הוצאת נח

ירמי פינקוס, מר גזמאי הבדאי, הוצאת נח

השנה הוגשו לפרס למעלה מ-250 ספרים שיצאו לאור בעברית עם איורים מקוריים בשנתיים האחרונות (2012-13). חבר השופטים כלל השנה את היו״ר, אורנה גרנות, אוצרת משנה לאיור ספרי ילדים, מוזיאון ישראל; ד״ר טלי גביש, מנהלת אגף הנוער והחינוך לאמנות, מוזיאון ישראל, ירושלים; גבי קון, מרצה וחוקרת ספרות ילדים ונוער, מרכז ימימה בית ברל, האוניברסיטה הפתוחה; ופרופ׳ עדי שטרן, מעצב, ראש המחלקה לתקשורת חזותית האקדמיה לאמנות, בצלאל.

[tmwinpost]

qqq

שחף מנאפוב, ״הנעליים הישנות של אדון מינאסה״, הוצאת מועדון תרבות

בנוסף החליט חבר השופטים להעניק ציונים לשבח לאורית ברגמן על איוריה לספר ״יומנה של לוכדת כרישים״ (שהיא גם כתבה) בהוצאת אסיה; לנטלי וקסמן-שנקר על איוריה לספר ״לילה טוב מפלצת״ מאת שירה גפן בהוצאת עם עובד; לשמרית אלקנתי על איוריה לספר ״על זנבה של ארנבת״ מאת דליה רביקוביץ בהוצאת עם עובד; וציון מיוחד לשחף מנאפוב על איוריה לספר ״הנעליים הישנות של אדון מינאסה״ מאת גלית חכם בהוצאת מועדון תרבות.

האיורים המקוריים של הספרים הזוכים יוצגו בחודש אוקטובר 2014 בספריית האיור בתערוכה ״איור זה כל הסיפור״ באגף הנוער, מוזיאון ישראל, ירושלים.

חיבור וחיבור ציפור: רקפת כנען בגלריה פריסקופ

$
0
0

פורטפוליו News: האמנית והיוצרת רקפת כנען  - מרצה בכירה במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר - יצרה סדרת עבודות המדמות בעלי כנף וביצים, המספרות סיפור עם ובלי כנפיים. בתערוכה חיבור וחיבור ציפור, שתפתח בגלריה פריסקופ ביום חמישי ה-12/6, היא מציגה אובייקטים יוצאי-דופן העשויים בטכניקות ליבוד קלאסיות ומודרניות בשילוב שברי חומרים וחפצים שונים.

rk3

כל אחת מהיצירות של כנען מגלמת בתוכה מחשבות וסיפורים אסוציאטיבים, סביבתיים, אישיים וקולקטיבים. כל אחת עומדת בפני עצמה, אך שומרת על קשר בלתי אמצעי עם הדומים והשונים לה. אוצרת התערוכה, פרופ׳ דגנית שטרן-שוקן – ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב בשנקר – תיארה את חוויית העבודה עם כנען בכך ש״הציפור שתפקידה לעוף שותקת כאן, היא מסרבת להיות נושאת רק את דגל החן והנועם. יש לה מופעים אלטרנטיביים, אולי היא בכלל צנצנת פרחים שקמלו? במה לטשטוש גבולות טריטוריאליים של חומרים, זיכרונות, מחשבות אקולוגיות והמאבק בין לראות ללא לראות״.

רקפת כנען היא אמנית, מאיירת ומעצבת, בעלת תואר BFA מבית הספר לאמנות Cooper Union. מאז שנת 2001 היא מכהנת כמרצה בכירה בפקולטה לעיצוב בשנקר ומקדמת מחקר ועשייה אקדמית-עיצובית בפיתוח מודעות והתחשבות סביבתית ואקולוגית.

גלריה פריסקופ (בן יהודה 176, תל-אביב), 12-31/6. שעות פתיחה: ימים ב׳-ה׳ 20:00-17:00, ו׳-שבת 13:00-11:00.
אירוע פתיחה: יום חמישי, 12/6, בשעה 20:30.

rk1

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live