Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

טבעי |טכנולוגי –בבית בנימיני

$
0
0

משמעותם של המושגים ״טבע״ ו״טכנולוגיה״ משתנה ללא הרף בתרבות, וקצב השינוי רק גדל בהתמדה: דיגיטציה של תהליכים, ננוטכנולוגיה, ביולוגיה סינתטית, סינגולריות (מיזוג בין אדם ומחשב) וכדומה, הם רק חלק מהשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בעשרות השנים האחרונות וכבר משפיעים על חיי היום־יום שלנו. טכנולוגיות אלו יוצרות טשטוש בהבחנה שבין אדם, טבע ומכונה ובין המציאות הממשית וזו הווירטואלית.

בשנים האחרונות, עם התרחבותם של שדות טכנולוגיים קיימים והתפתחותם של חדשים, ניכרים יותר ויותר שיתופי פעולה בין צוותים מתחומי ידע שונים. שלוש התערוכות מציעות שלוש פרספקטיבות שונות על המרחב הטבעי והטכנולוגי, ושואלות שאלות רלוונטיות מתוך שפת העיצוב ושפת האמנות. היחסים בין המושגים ״טבעי״ ו״טכנולוגי״ אינם נתפשים בתערוכות אלו מתוך חלוקה דיכוטומית ובינארית, אלא מתוך התבוננות עקרונית על מערכת יחסים מורכבת, מפרה וביקורתית – תוך כדי טשטוש גבולות מצד אחד, וחיפוש אחרי ניסוח של שפה חדשה מצד שני.

בוטניקה היברידית | מאיה בן דוד, בשיתוף עם עפר גרינולד ורננה עירשי

מאיה בן דוד בוחנת את היחסים בין תהליכי צמיחה בטבע לסביבות דיגיטליות ובין שפה אנלוגית לממוחשבת, על ידי פיתוח מערכת של קשרים בין שיטות דיגיטליות מתקדמות לתהליכי גידול של עצי בונסאי (בשיתוף פעולה עם עפר גרינולד, מומחה לגידול עצי בונסאי), ובאמצעות סריקה תלת־ממדית של פרחים ופיתוח שפה המתמקדת במפגש בין הבוטני לדיגיטלי (בשיתוף פעולה עם רננה עירשי, מעצבת). הבוטניקה משיקה ומתמזגת עם תוכנה, הדפסה תלת־ממדית ואלגוריתמים מורכבים. המפגש ההיברידי בין הבוטני לטכנולוגי בוחן מושגי יסוד באופן המערער תפישות ישנות ומציע חיבורים חדשים ומסקרנים כצוהר אופציונלי לחשיבה על ההווה ועל העתיד.

מאיה בן דוד

מעגל | אילנה אפרתי

לפני 15 שנה האטה מעצבת האופנה אילנה אפרתי את קצב עבודתה במרחב העירוני ויצאה לגור בכפר בלב שדות ויערות. ההקשבה לקולו של הטבע חיזקה בה את תחושת הדחיפות לבחון שאלות מהותיות על מחזוריות, התכלות וצריכה. בבדים של אפרתי נוכחים כתמי העובש, סימני ההתכלות והנביטה כמופשטים טהורים ונשגבים, יפים ומלאי עוצמה. המהלך של אפרתי הוא מהלך פשוט וצנוע ומכאן חוזקו: הטמנת בגדים ובדים גולמיים עשויים מחומרים טבעיים (כותנה, פשתן וכדומה) באדמת היער, ביחד עם עשבים, זרעי צמחים עונתיים, קליפות של ירקות ופירות. התוצאה היא פיסות בד אכולות, סימני נביטה, כתמי בקטריה ועובש. יופי אקראי הנובע ממחזור החיים בטבע.

חומרים מתוסכלים | אריאל בלונדר ושירה שובל בשיתוף עם פרופ׳ ערן שרון

התערוכה חומרים מתוסכלים היא פרי שיתוף פעולה בין אריאל בלונדר ושירה שובל (שיצרו בעבר במשותף כמה פרויקטים מרתקים) לבין פרופ׳ ערן שרון ממכון רקח לפיסיקה שבאוניברסיטה העברית. התערוכה חוקרת גישות חדשות לחומרים הנובעות מפיתוח טכנולוגי ותיאורטי וממחישה דרכים חדשות להתייחס לעולם החומרי. במרכז התערוכה מחקר צורני המבוסס על תיאור מתמטי של ״חומר מתוסכל״ (חומר הנתון למערכת של אילוצים ומניפולציות שונות), באמצעות חיתוכי לייזר של יריעות לטקס. בתערוכה התיאור המתמטי המאפשר תכנון ושליטה ברמת דיוק גבוהה, מפגש עם חשיבה עיצובית הבוחנת שליטה מול חוסר שליטה, תהליכי עבודה ידניים מול טכנולוגיים, התמקדות על התהליך מול התוצאה ופיתוח שפה חומרית וצורנית ייחודית ופואטית.

אליה לוי. צילום: מלכיאלה בן שבת

הגלריה הקטנה | סיון שפנר, אליה לוי ואבי בן שושן

הגלריה הקטנה מציגה את עבודותיהם של שלושת בוגרי מלגת סטודיו ראשון 2017-2018 – סיון שפנר, אליה לוי ואבי בן שושן (אוצרת: רוית לצר). סיון שפנר מתמסרת לתהליכי העבודה ולמצבי הביניים המתרחשים במהלך העבודה בחומר ומשתהה ברגעים ובהזדמנויות הנקרים על דרכה, מתוכננים ואקראיים כאחד. אליה לוי מחפשת לקשור בין חומרים קשים לרכים ומייצרת לשם כך שבכות חומר הנרקמות על ידה ברשת חוטים סבוכה של דימויים וצבעים. אבי בן שושן מעצב אובייקטים קרמים שימושיים הנושאים את זיכרון הגוף, אבריו ושריריו, את מתח העור על פני העצמות.

The post טבעי | טכנולוגי – בבית בנימיני appeared first on מגזין פורטפוליו.


קול קורא: שיבוש בגלריה ויטרינה

$
0
0

שיבוש: באג / גליץ׳ / דפק / דפקט / חיסרון / ליקוי / לקונה / מגרעת / מום / פגם / תקלה. שיבוש הוא הפרעה לסדר המצליחה לתעתע בצופה. לפיכך המונח שיבוש מזמין את הצופה לנהל דיאלוג עם ערכים, אמונות ותפישות עולם שהוא מקבל כנכונים וכמובנים מאליהם בתוך הגדרת סדר מסוימת. זאת משום שנרטיב המסופר דרך שיבוש מייצר חוויה של ״כשל לוגי״, שבה מתבקש הצופה לצאת מאזורי הנוחות שלו אל מרחב לא נודע של פרשנות אישית ותרבותית על החברה האנושית שבה הוא חי.

אוצרות התערוכה, גלינה ארבלי ומיכל קסטיאל־אוחיון, מעוניינות לבחון את משמעות המושג שיבוש בעולמות תוכן ויזואליים ואודיואליים דרך שאלות ומחשבות כמו:

  • מה בין שיבוש שהוא יציר הטבע לבין שׁיבוש שהוא יציר האדם?
  • מה בין שיבוש מכוון לבין שיבוש לא צפוי?
  • לאילו מטרות יכול לשמש שיבוש מכוון בתהליך יצירה?
  • לאילו מטרות יכול לשמש שיבוש לא צפוי בתהליך יצירה?
  • כיצד שיבוש בא לידי ביטוי בחומרי גלם שונים?
  • כיצד תרבויות שונות מתייחסות לשיבוש?
  • כיצד מגדר, לאום, אתניות, גיל או נטייה מינית משפיעים על התפיסה של מהו שיבוש?

יוצרים ויוצרות מתחומי העיצוב השונים מוזמנים להציע פרשנות עיצובית הבוחנת את המונח שיבוש, את הגדרתו, את המניעים לבחירה בו ואת דרכי הביטוי שלו בשדות יצירה מגוונים. על ההצעה לכלול הסבר קצר על העבודה (עד 150 מילים) וסקיצה או תצלום של העבודה בצירוף מידות.

את ההצעות יש לשלוח בפורמט PDF בלבד לדוא״ל shibush2018@gmail.com

מועד אחרון להגשת הצעות לתערוכה: 30.9.2018

The post קול קורא: שיבוש בגלריה ויטרינה appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: פרס מירון סימה 2019

$
0
0

בית האמנים ירושלים ועמותת מירון סימה פרסמו קול קורא להגשת מועמדות לפרס לאמנות חזותית על שם מירון סימה לשנת 2019 בנושא דיוקן יחיד – דיוקן רבים. אמנים בגילאי 25 עד 45 מוזמנים לשלוח מועמדות בתחומי האמנות החזותית: ציור, פיסול־מיצב, צילום ומדיה. לזוכה יוענקו פרס בסך 20,000 ₪ ותערוכת יחיד בבית האמנים ירושלים

  • הגשת מועמדות תעשה אונליין בהתאם לתקנון ובאמצעות טופס הגשה באתר בית האמנים
  • לבירורים בדוא״ל בלבד: artists@zahav.net.il
  • מועד אחרון להגשה הצעות: 5.10.2018

מירון סימה. דיוקן עצמי, 1950

The post קול קורא: פרס מירון סימה 2019 appeared first on מגזין פורטפוליו.

תואר שני בבצלאל: חמש תכניות ייחודיות וראשונות מסוגן בארץ

$
0
0

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים, מציעה כיום חמש תכניות לתואר שני, ייחודיות מסוגן בארץ, המיועדת לבוגרי תואר ראשון מכל התחומים. התכניות מהוות חממה פורצת דרך לטיפוח פרויקטים חדשניים ומחקר מעשי. במהלך הלימודים מקפידה בצלאל לקיים גם שיתופי פעולה אקדמיים ומעשיים של הסטודנטים עם האקדמיות המובילות בעולם והחברות המובילות בתעשייה. ההרשמה ללימודי תואר שני בבצלאל נסגרת ב־16 בספטמבר.

חמש התכניות המוצעות כיום בבצלאל הן: תואר שני בתקשורת חזותית, תואר שני במדיניות ותיאוריה – מגמות אוצרות וביקורת, תואר שני באמנויות, תואר שני בעיצוב אורבני ותואר שני בעיצוב תעשייתי – במגמות אודות עיצוב, ניהול עיצוב ועיצוב וטכנולוגיה.

עדי טקו, תואר שני בתקשורת חזותית

תכנית התואר השני בתקשורת חזותית M.Des

תכנית ייחודית וראשונה מסוגה בארץ. התכנית מהווה חממה פורצת דרך לטיפוח פרויקטים חדשניים ומחקר מעשי. בוגריה יהיו מתווי דרך בשדה העיצוב המקומי והבין־לאומי, ויחוללו שינוי הן בזירה המקצועית והן במרחב האקדמי בפיתוח מחקר מעשי והשתלבות בהוראה.

המרחב שבו אנו חיים מאופיין בהשתנות מתמדת. תמורות אלו מחייבות למידה והפנמה מעמיקה של צורות חשיבה חדשות ושל תגובות יצירתיות למרחב תקשורתי רווי ודינמי. לשם כך נדרשים המעצבים והמעצבות, ממגוון הדיסציפלינות הקיימות, לפתח תובנות וכישורים חדשים. אלו דורשים יכולת ניתוח והבנה של ההקשרים החברתיים, התרבותיים, הטכנולוגיים, הכלכליים והפוליטיים בהם אנו פועלים. בתכנית יושם דגש על הקניית כלים לדיון ביקורתי וחשיבה אסטרטגית שיעזרו לבוגרים/ות להיות מחוללי שינוי הן בשוק והן במרחב האקדמי בפיתוח מחקר מעשי והשתלבות בהוראה.

סגל התכנית כולל מעצבים/ות וחוקרים/ות מובילים מן הארץ ואורחים בין־לאומיים שמוזמנים לסמינרי אורח ויקחו חלק בשיתופי פעולה אקדמיים בין בצלאל לאקדמיות מובילות בחו״ל.

*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.

רוני שיאון ואדווה מטר, תואר שני בעיצוב אורבני

תכנית התואר השני בעיצוב אורבני M.Urb.Des

תכנית מובילה כפלטפורמה אקדמית לניהול שיח וידע על העיר העכשווית בארץ ובעולם. התכנית מהווה חלק מרשת של שיתופי פעולה מקומיים ובין־לאומיים וצומת תיאורטי ומקצועי לדיון בסוגיות עיצוביות ותכנוניות בעיר. הלימוד והמחקר התיאורטיים משמשים בסיס ידע ללימודים המעשיים (הפרקטיקה של עיצוב אורבני), המהווה שדה מחקר ופעולה חלוציים ומתווי דרך בעיצוב אורבני. עבודת הסטודנטים והמרצים בתכנית מבוססת על יצירת מעורבות אקטיבית בחיים העירוניים במרחב האורבני בכלל ובירושלים בפרט. התכנית מבוססת על תחומי ידע מגוונים ובמרכזה זיקה בין לימודים מעשיים במסגרת סטודיו ובין לימודים עיוניים, תיאורטיים ומתודולוגיים. זוהי תכנית ייחודית, בין־תחומית ופורצת דרך המכשירה אנשי מקצוע בעלי ידע רחב אופקים ובסיס תיאורטי מעמיק. מיקומה הייחודי של בצלאל בעיר מרתקת כירושלים מהווה, אנו סבורים, הזדמנות למחקר תיאורטי ומעשי ייחודי בשדה העיצוב האורבני.

תואר שני במדיניות ותיאוריה של האמנויות. צילום: הדס גלזר

תכנית התואר השני במדיניות ותיאוריה של האמנויות
מגמות אוצרות וביקורת .M.A

אמת או פוסט־אמת? אולי עובדה אלטרנטיבית? המציאות והיום־יום שלנו הפכו למורכבים מאד. ניתן לומר שאפשר לבחון כמעט כל מצב, מהרבה מאוד פרספקטיבות ולעיתים כולן נכונות. התכנית מזמינה אתכם ואתכן להיות הדור הבא של מעצבי/ות האמת.

בשנים האחרונות שאלות של חברה, תרבות, אמנות עיצוב וארכיטקטורה מתבססות על ידע נרחב ומחקר רב תחומי. אנחנו צריכים/ות לדעת לשאול שאלות. אנו צריכים/ות לדעת איזו תחום מחקר מתאים לאיזה ענין, מדעי הרוח או מדעי החברה? אולי מדע וטכנולוגיה? אנחנו צריכים/ות לדעת איך לגשת לידע תיאורטי, אבל רוצים/ות גם ידע מעשי. בנוסף, עלינו להבין את המסגרות הנלוות לתחומי התרבות: אוצרות, מוזיאולוגיה, כתיבת ביקורת על אמנות או תרבות. אלו רק חלק מהמומחיות שמגשרות לקהל יצירות אמנות ועולמות תרבותיים. אלו רק חלק מהאמצעים בהם עשייה תרבותית נראית ומוצגת, ואלו תחומים בעלי חשיבות מכרעת לכל העוסקים/ות בתרבות.

התכנית מציעה תואר מוסמך (מ.א. עם תזה ובלי תזה) במדיניות ותיאוריה של האמנויות – בשתי מגמות: אוצרות וכתיבה ביקורתית. זוהי תכנית ייחודית המכשירה אוצרים ואוצרות, בעלי/ות גלריות, בעלי/ות תפקיד במוסדות אמנות אחרים, כותבי וכותבות ביקורות, כותבי/ות קטלוגים וחוקרי/ות תרבות ואמנות. התכנית פונה לאנשי ולנשות מקצוע עם ידע רחב אופקים ובסיס עיוני מעמיק של עולם התרבות. התכנית מתאימה לבוגרי ולבוגרות בצלאל ולבעלי ולבעלות תואר ראשון באוניברסיטאות ובמכללות האקדמיות.

עם סיום הלימודים התכנית, בשיתוף עם מוזיאון ישראל, מציעה קורס ייחודי המעניק תעודת אוצרות מוכרת על ידי משרד התרבות.

אבנר בנדהיים ודביר בר, תואר שני בעיצוב תעשייתי

תכנית התואר השני בעיצוב תעשייתי M.Des

תכנית המכשירה מעצבים ויוצרים יוצאי דופן לתפקידי מנהיגות בעולם משתנה, בשלושה מסלולים: ניהול עיצוב, אודות עיצוב ועיצוב וטכנולוגיה.

המסלולים מקנים לסטודנטים כלים, ידע ומסגרת לימודית ויצירתית כהכנה לתפקידי המעצב החדשים: עיצוב תהליכים, עיצוב מערכתי, מחקר וביקורת ואסטרטגיה כוללת. התכנית מושתת על ההנחה כי מעצבים הם סוכני שינוי המאפשרים חיבורים בין־תחומיים, התבוננות חדשה על בעיות והצעת פתרונות ומהלכים מקוריים. אנו מכשירים את המעצבים לפעול כיוצרים, מחדשים ומחוללי שינוי במקביל להבלטת תפקידם כאנשי צוות מנהיגים ויזמים. לשם כך התוכנית מייצרת לסטודנטים הזדמנות להתנסות בעבודה מעשית במגוון תחומים: בהיי־טק ובתעשיה, עולם האוצרות והאמנות, עולם האקדמיה והמחקר, המגזר השלישי ורשויות מקומיות – כמו גם במסגרות של שיתופי פעולה בין־לאומיים.

יאשה רוזוב, תואר שני באמנויות

תכנית התואר השני באמנויות M.F.A

תכנית מבוססת סטודיו ייחודית מסוגה בישראל המכשירה אמנים המסוגלים להחזיק סטודיו פעיל ופורה בתל-אביב.

בהסתמך על אבני היסוד שהסטודנטים רכשו במהלך לימודי התואר הראשון ולאחריהם, התכנית פועלת כ״חממה״ רעיונית התומכת בבניית גוף עבודות מגובש, מקורי, חקרני וניסיוני המוצג במסגרת תערוכת הגמר. התכנית כוללת טווח פעילות בין־לאומי רחב בשיתוף מרצים, אמנים, תוכניות מקבילות ברחבי העולם (חילופי סטודנטים) ותוכניות רזינדסי ייעודיות לתלמידי התכנית בניו יורק, בקליפורניה ובברלין. מערך הלימודים משלב דיסציפלינות מגוונות כדי לאפשר לסטודנטים להיחשף למנעד רחב ככל האפשר של כיווני פעולה הכוללים: התנסות בביקורת, העמדת תערוכות, עבודת סטודיו, יצירת קשרים מקצועיים עם גורמים בשדה האמנות, מחקר שטח, מחקר היסטורי ותיאורטי, הקמת פלטפורמות לשיתוף ידע ועוד. בלב התוכנית עומדת התפיסה כי אין תחליף למפגש המשמעותי שבין אמן בכיר לאמן צעיר וכל סטודנט מקבל סטודיו אישי.

לאתר ההרשמה של בצלאל: http://register.bezalel.ac.il

The post תואר שני בבצלאל: חמש תכניות ייחודיות וראשונות מסוגן בארץ appeared first on מגזין פורטפוליו.

לה־קולטור בקן הקוקיה

$
0
0

פעם בשנה לה־קולטור לאמנות בת־השגה יוצאת מגלריית הבית שלה במזא״ה 9, ומציגה בבר או בגלריה אחרת. בסוף השבוע הקרוב (13.9 – 15.9) תתקיים התערוכה טיפוגרפיקה בגלריה קן הקוקיה ביפו, ותעסוק בשילוב של טיפוגרפיה, גרפיקה ותרבות הקעקועים, אוצר: איתי בלאיש.

בתערוכה יוצגו כ־140 יצירות של כ־90 אמנים מקומיים עכשוויים, בטכניקות שונות: קליגרפיה, דפוס, איור, דפוס משי, חיתוך לינולאום, וציורים, בגדלים שונים ופורמטים שונים. בנוסף ליצירות האמנות, יוצעו בתערוכה כ־40 ״פלאשים״ (עיצובים לקעקועים) מקוריים של עשרה אמניות ואמני קעקועים מהטובים בתחומם בתל־אביב. המבקרים בתערוכה יוכלו לקנות קעקוע כמו יצירת אמנות – העיצוב שמור רק לקונה והוא יקבל את התמונה שירכוש וקעקוע בסטודיו של המקעקע/ת. מחירי העבודות לא יעלו מעל 500 שקל, כולל הקעקועים, יצירות מקור ויצירות מוגבלות בעותקים.

פול רוזנבוים

אלאמר סטרוז

אילן ברקני

בתערוכה זו לה־קולטור תעבוד בשיטת #buyittakeit – המבקרים רוכשים יצירות ולוקחים אותן במקום. לאחר שיצירת האמנות יורדת מהקיר, נשארת במקומה רפרודוקציה שלה תלויה על הקיר, וכך מבקרי התערוכה יוכלו לראות איזו יצירה עמדה שם לפני שנמכרה.

משתתפים המקעקעות/ים: אודליה שמעוני, בועז סידס, דנה דקטור, יונתן גולדמן, יונתן שגב, ליאור לחמן, עמרי גולדזק, קטיה בריודין, קרין פינטו, תמר בר

אמנים: אופליה, אורטל בירקה, אורטל בראל, אוריאל גוך ואן דר לוכט, אילן ברקני, אילן גורן, איריס גרין, איתמר חפץ, אלאמר סטרוז, אליזבט מירוצ׳ניק, אלכס בולוטוב, אמיר פורת, אסיה איזנשטיין, ארתור ברמן, בר זוטרא, ג׳ורדן טאנר, ג׳סי, גאיה מצלאוי, גבריאלה מלול, גל בן דוד, גליה לוז, גלינה חפיזובה, דב ליימון, דביר איסק, דוד גולדשטיין, דור בלייר, דימה גורבצ׳וב, דימה קורמה, דן זהבי, דניאלה רזניק, דר לאור, הגר ברקת, הגר לב טוב, הדר ורדימון, הדר לוטן, ויקטוריה שלקוביץ׳, זיו שמח, טל סולומון ורדי ותכלת זוהר, טל ריפטין, יאנה גורליק, ‎⁨יהונתן כהן לויטס⁩, יובל קפצן, יוליה ברשקוב, ירונימוס, לור סממה, ליבי מינגזיטינוב, ליעד שדמי, מאיה נקר, מאיה קדם, מאיה שילו, מורין בן ישי, מיכל וינטראוב, מירי דביר, מירית בן אור, נועה גילהר, נטלי שקד, נטשה (זנבות) איבניצקי, ספיר איל, סתיו לוי, עדי מרמרי, עדי רזניק, עדן ברזילי, עומר ויסמן, עומרי אברהם, עידור נסים, עידן גלבוע, עידן טסלר, עינבר קסבי, עמית בן צור, עמרי גולדזק, ענת לוי, ענת קלימן, ערבה רובינוביץ׳, פול רוזנבויים, רוני קוך, רועי עובדיה, רותם ביקסנשפנר, רמי מורדוך, שי דגן, שני דבורה, שקד גינות, שר זפרני, תמר חן, SIND STUDIO, SQUARE

הגר לב טוב

עומרי גולדזק

The post לה־קולטור בקן הקוקיה appeared first on מגזין פורטפוליו.

ילדים מצלמים את חייהם, בתערוכה חדשה במוזיאון ארץ ישראל

$
0
0

סיפורם של ילדי הכפרים הבדואים הבלתי מוכרים בנגב עומד במרכזה של תערוכה החדשה ״הקול שמאחורי התמונה״, שתיפתח ביום ו׳ 14.9 במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב (מוז״א). התערוכה תציג צילומים של הילדים, המספרים סיפור על ילדות במרחבי המדבר הפתוחים, הכרוכה במאבק הישרדות בתנאי חיים קשים, ומלווה בחרדה מפני האיום בהריסת בתיהם. הצילומים הם פרי עבודת הילדים במסגרת פורום דו־קיום בנגב לשוויון אזרחי, אוצר התערוכה: הצלם יורם פרץ, שנמנה על מנחי הפרויקט.

פרויקט הצילום מתקיים כבר במשך עשור והשתתפו בו עד כה 240 ילדים. הפרויקט פועל ברוח הפוטו־ווייס (Photo voice) – המשתתפים קיבלו לידיהם מצלמות והתבקשו לצלם מנקודת מבטם האישית את שגרת חייהם, סביבתם הקרובה על האירועים וההתרחשויות בה. הילדים המצלמים מלווים בהנחיה של צלמים מקצועיים מרחבי הארץ.

השימוש במצלמה מקנה לילדים כוח להתבונן במציאות, לתעדה ולהציגה בדרכם, לחשוף את סיפורם ובכך להפכם לשותפים פעילים בשיפור איכות חייהם. המטרה – מעבר ללימוד מלאכת הצילום וההתנסות בה – היא לעודד את הילדים לפעילות וליצירה, ובתוך כך לתת להם קול ומקום וחשיפה לקהל. הילדים לומדים להנכיח את עצמם, להגביר את מעורבותם במתרחש, להשמיע את קולם בסוגיות שונות ולאפשר להם להגיע למקבלי ההחלטות כדי להביא להכרה בכפריהם.

צילום: עלי אבו אלקיעאן

צילום: אסראא אבו חוטי

צילום: הנאדי אלסע'אירה

פורום דו־קיום בנגב לשוויון אזרחי הוקם בשנת 1997 בידי תושבים ערבים ויהודים בנגב, כדי להוות מסגרת לשיתוף פעולה ובסיס למאבק למען שוויון זכויות מלא בין ערבים ויהודים, המאפשר צדק חברתי וצדק חלוקתי. אחת ממטרות הארגון היא להשיג את הכרת המדינה בכפרים הבדואים הבלתי מוּכּרים בנגב.

לאורך השנים, נקטה מדינת ישראל במדיניות של העתקת תושבי הכפרים הללו לעיירות מתוכננות. בעוד שמדיניות המעבר הכפוי לעיירות הצליחה במידה מסוימת ומרבית האוכלוסייה הבדואית בנגב (כ־160 אלף נפשות) מתגוררת בהן כיום, הרי כפרים רבים עדיין ניצבים על מקומם. ברובם אין בנמצא בתי־ספר, גני ילדים או מרפאות, תשתיות חשמל ומים, כבישים סלולים, שירותים של פינוי אשפה וכו׳; התושבים משוללי זכויות אזרחיות, פוליטיות וחברתיות, אינם מיוצגים בגופי הממשל המקומיים ואינם זכאים להשתתף בבחירות המוניציפאליות. בנוסף, הם נתונים לאיום מתמיד בהריסת בתיהם ונידונים לחיי מצוקה ועוני.

The post ילדים מצלמים את חייהם, בתערוכה חדשה במוזיאון ארץ ישראל appeared first on מגזין פורטפוליו.

לימודי עיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב –תואר ראשון ושני בארבע שנים

$
0
0

התכנית למצטיינים בעיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה נפתחה לפני שלוש שנים בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, והיא מציעה מסלול משולב ללימודי תואר ראשון ושני. התכנית הוקמה על בסיס המגמה לעיצוב עתירת המוניטין, שפעלה במשך כשלושה עשורים בחוג לתיאטרון. התוכנית החדשה מאפשרת לסיים לימודי תואר ראשון ותואר שני ברצף בארבע שנים במקום בחמש, במהלך לימודים אינטנסיביים, אך בחיסכון ניכר בכסף ובזמן.

מקצועות העיצוב לאמנויות המופע והמסך נלמדים בעולם במסגרות האקדמיות במהלך שני תארים, בשל הריבוי והמורכבות של תחומי הידע שהם כוללים. הכשרת המעצבים מחייבת הקניית שליטה בכלים גרפיים ופלסטיים, ידניים וממוחשבים, רקע עיוני עמוק בתולדות האמנות והעיצוב, הקולנוע והתיאטרון, ושליטה בטכנולוגיות מתקדמות, בהפקה ובניהול.

הגשת עבודות, שנה ג׳, קורס עיצוב לטלוויזיה

מבנה הלימודים בתכנית למצטיינים מאפשר יציקת יסודות איתנים וחינוך לחשיבה רב תחומית בתואר הראשון, והתמחות מקצועית ברמה גבוהה בתואר השני. בשנתיים הראשונות נחשפים הסטודנטים לכל הדיסציפלינות המעשיות: עיצוב לתיאטרון, עיצוב לסרטי קולנוע, תפאורה לטלוויזיה, וכן עיצוב תלבושות ותאורה. בשנים השלישית והרביעית מתמחים הסטודנטים בתחום נבחר, מעצבים הפקות בתחום התמחותם ויוצרים פרוייקט גמר. בנוסף לתיאטרון, קולנוע וטלוויזיה קיימת גם אפשרות להתמקד בעיצוב לאופרה, למחול ולמיצג, ולבנות תכנית התמחות אישית משולבת.

בכל שלב בלימודים יושם דגש על פיתוח יצירתיות אישית. בשנת ההתמחות כל אחד יגבש את נטיותיו ואת סגנונו האישי, במטרה לצאת לקריירה אמנותית של מחקר וחדשנות.

יותם רודין, שנה א׳, קורס מאקט, קנ״מ 1:20

בתכנית מלמדים מיטב היוצרים והחוקרים בתחומי התיאטרון והקולנוע והם גם חונכים את התלמידים בהפקות. בשנים השלישית והרביעית ללימודים הסטודנטים משתתפים בתערוכות, בפרוייקטים בינלאומיים ובסדנאות וקורסים הניתנים על ידי מרצים ואמנים אורחים מחו״ל. התוכנית מקיימת יחד עם המסלול לבימוי בפקולטה סדנאות עיצוב בינלאומיות, בשיתוף תלמידים ומורים מהאוניברסיטה לאמנויות UDK בברלין, קורסים בהנחיית Pamela Howard, Sophi Tauber, Ana Gisle ועוד.

בשנה הקרובה יכינו התלמידים, בהנחיית המעצב סשה ליסיאנסקי, פרוייקטים מיוחדים לתערוכה הבינלאומית PQ בפראג, וכן ישתתפו בתערוכה שתתקיים במוסקבה, בנושא ״חדשנות בעיצוב תלבושות״, בהנחיית המעצבת ילנה קלריך וד״ר שלומית שלגו.

נועה פרידמן, שנה ג׳, עיצוב תלבושות ל״בית ברנרדה אלבה״ מאת לורקה, בהפקת תיאטרון האוניברסיטה

שקד נאור, שנה ג׳, הצעה לעיצוב הסרט Life Lessons של מרטין סקורסזה

העניין הבינלאומי בתכנית והיוזמות לחילופי סטודנטים ומרצים, מעודדים וממריצים את ההיערכות לקראת הקמת תכנית מעשית לתואר שלישי, PhD מבוסס יצירה. בוגרי התואר השני יוכלו להמשיך לאחר ארבע שנים ללימודי דוקטורט בהנחיית מומחים בינלאומיים ולפתח אופקים חדשים בעיצוב לבמה ולסרטים.

המצע העשיר המצמיח מחקר ויצירה ייחודיים נובע מכך שהתכנית היא חלק מפקולטה אוניברסיטאית לאמנויות. כך לדוגמה: פרויקט ״נימוסי שולחן״ שהתקיים בשנה החולפת בשיתוף החוג לתולדות האמנות והחוג לאמנות התיאטרון בגלריה האוניברסיטאית, חשף את התלמידים לאמנות עכשווית, ישראלית ובינלאומית ואת עבודת הסטודנטים בפני קהל רחב ומגוון. כך גם שיתוף הפעולה באופרה ״אורפאוס״ מאת טלמן, שעלתה באקדמיה למוזיקה בעיצוב תלמידינו, פתח צוהר להיכרות עם עולמם של זמרים, מנצח ונגנים.

בצילום: ״הוצאה להורג״ מאת הווארד בארקר, תיאטרון האוניברסיטה. עיצוב תפאורה: נוגה חסיד, עיצוב תלבושות: עדי ביבר, עיצוב תאורה: דן גלזר. בימוי אלון טיראן, בהשתתפות תלמידי המסלול למשחק (צילום: מיקה קושלביץ׳).

ההרשמה לתכנית לעיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה לשנת הלימודים תשע״ט נמשכת.
למידע נוסף ניתן להתקשר למזכירות התכנית: 03-6406756, 03-6409004

לקריאה נוספת

The post לימודי עיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב – תואר ראשון ושני בארבע שנים appeared first on מגזין פורטפוליו.

סימפוזיון איור בתל אביב לקראת הביאנלה לאיור בברטיסלבה

$
0
0

הוועד הישראלי לביאנלה לאיור ברטיסלבה וספריית בית אריאלה מזמינים מאיירי ספרי ילדים ונוער לסימפוזיון מאיירים ישראלי־סלובקי ראשון מסוגו, שיתקיים ב־25.10 בבית עיריית תל אביב, לקראת הביאנלה לאיור ברטיסלבה 2019. ההשתתפות חופשית ומותנית ברישום מראש.

הביאנלה לאיור בברטיסלבה היא אירוע בינלאומי ללא כוונת רווח, מהוותיקים והחשובים בתחום. היא מתקיימת החל משנת 1967 אחת לשנתיים בחסות אונסק״ו. במרכז הביאנלה תערוכה־תחרות של איורי מקור מתוך ספרי ילדים ונוער מכל העולם, שיצאו לאור בשנתיים האחרונות. חבר שופטים בינלאומי מעניק פרסים כספיים לזוכים בתחרות. לצד התערוכות מתקיימים סימפוזיונים בינלאומיים למאיירים מקצועיים וסדנאות אמן בינלאומיות למאיירים צעירים.

ב־50 שנות קיומה הוצגו בביאנלה כ־60 אלף איורים מתוך כ־9,500 ספרים של 7,580 מאיירים (רק 14 מתוכם ישראלים) מ־110 ארצות. את הביאנלה מייצגת בישראל האוצרת טניה שטרנזון. ב־2017 השתתפו בביאנלה שמונה מאיירים מישראל והמאיירת עפרה עמית זכתה בפרס.

מטרת הסימפוזיון היא לאפשר למאיירים ישראלים להכיר את הביאנלה הבינלאומית לאיור בברטיסלבה – Biennial of Illustrations Bratislava / BIB, באמצעות מפגש עם מנהלי הביאנלה מסלובקיה ועם חברי הוועד הישראלי שמופקד על בחירת הנציגות הישרלאית לביאנלה שתתקיים ב־2019. הסימפוזיון יתקיים בחסות שגריר הרפובליקה הסלובקית בישראל פֶּטֶר הוּלֵאנִי וראש החטיבה לדיפלומטיה תרבותית של משרד החוץ הישראלי, זיו נבו קולמן, ובנוכחות אִיוַון סֶצִ׳יק, ממלא מקום שרת התרבות של הרפובליקה הסלובקית וגיורא יהלום, מנהל אגף התרבות והאמנויות של עיריית תל אביב־יפו.

במסגרת האירוע תיפתח בלובי בית העיריה תערוכת איורים של ספרי ילדים ונוער מארצות שונות, ביניהן סלובקיה, ישראל, הולנד, איראן, יפן, דרום קוריאה, רוסיה, דנמרק, מקסיקו, אוקראינה, פולין, גאנה ועוד, אשר זכו בפרסים בביאנלה לאיור ברטיסלבה 2017. לאחר מכן יתקיימו הרצאות קצרות ודיונים פתוחים בחדר הישיבות בקומה ה־12.

בין המרצים פֶּטֶר טְבְרְדוֹן, מנהל ביביאנה; זוּזָנָה יָרוֹשוֹבַה, נציבה כללית ויו״ר הוועד הבינלאומי של הביאנלה לאיור ברטיסלבה; ויֶרַה אָנוֹשְקִינוֹבֲה, מנהלת מחלקת הביאנלה לאיור ומרכזת הסימפוזיונים הבינלאומיים של BIB; המאייר הישראלי עובדיה בנישו, שהשתתף בסדנת אמן של BIB ואונסק״ו ע״ש אלבין ברונובסקי ב־2017; מרים פוזנר, מנהלת ספריית בית אריאלה ומחלקת הספריות בעיריית תל־אביב־יפו; טניה שטרנזון, חברת ועדת השופטים הבינלאומית של  BIB־2017 ויו״ר הוועד הישראלי לביאנלה לאיור ברטיסלבה. ההרצאות יתקיימו באנגלית ובעברית.

במסגרת הסימפוזיון יוקרן סרט תיעודי קצר על ביביאנה – בית האמנות הבינלאומי לילדים, המארגן את הביאנלה לאיור והביאנלה לאנימציה בברטיסלבה. 

ההשתתפות ללא תשלום, בהרשמה מראש.

The post סימפוזיון איור בתל אביב לקראת הביאנלה לאיור בברטיסלבה appeared first on מגזין פורטפוליו.


קול קורא: פרסי האמנות של משרד התרבות והספורט לשנת 2018

$
0
0

פרס ליוצרים בתחומי העיצוב

הפרס מיועד לאמנים בגילאי 27 ומעלה, שהוכיחו פעילות יצירתית מקצועית רציפה בת שלוש שנים לפחות מיום סיום הלימודים, והם בעלי מכלול עבודה משמעותי בעל אפיוני עיצוב השייכים לתחומם. יוענקו עד חמישה פרסים בגובה של 20,000 ₪ לכל פרס.

פרס האמן הצעיר

הפרס מיועד לאמנים בגילאי 27 עד 35 (כולל), שהוכיחו פעילות מקצועית מוכרת ומתמשכת בת שלוש שנים לפחות, ובכלל זה השתתפו בשתי תערוכות קבוצתיות סלקטיביות שלא במסגרת בית הספר, או בתערוכת יחיד במוזיאון או בגלריה מוכרת. יוענקו עד 10 פרסים בגבוה של 10,000 ₪ לכל פרס.

פרס עידוד היצירה

הפרס מיועד לאמנים בגילאי 35 ומעלה, שהוכיחו פעילות מקצועית מוכרת ומתמשכת בת שבע שנים לפחות, ובכלל זה השתתפו לכל הפחות בשלוש תערוכות יחיד או קבוצתיות סלקטיביות שהועלו בחללי תצוגה מקצועיים מוכרים. יוענקו עד 10 פרסים בגובה של 20,000 ₪ לכל פרס.

פרס מפעל חיים

הפרס מיועד לאמנים מגיל 55 ואילך שהינם בין החיים, הפעילים בתחום האמנות הפלסטית במשך 25 שנה לפחות באופן רצוף ושעשייתם האמנותית השאירה חותמה בשדה התרבות והאמנות בארץ, השפיעה על תלמידים ואמנים בדרכם האמנותית וסייעה להתפתחות האמנות הישראלית. יוענק פרס אחד בסכום של 49,560 ₪.

פרס אמן בראשית דרכו בתחום אמנות הווידאו

הפרס מיועד לאמני וידיאו בגילאי 27 עד 35 (כולל) שהוכיחו פעילות מקצועית מוכרת ומתמשכת בת שלוש שנים לפחות, ובכלל זה השתתפות בשתי תערוכות קבוצתיות סלקטיביות שלא במסגרת בית בספר או בתערוכת יחיד במוזיאון או בגלריה מוכרת. יוענקו עד שני פרסים לאמן בראשית דרכו בסך של 25,000 ₪ לכל פרס.

פרס אמן בכיר בתחום אמנות הווידאו

הפרס מיועד לאמני וידיאו שמלאו להם 36 שנים והוכיחו פעילות מקצועית מוכרת ומתמשכת בת שבע שנים לפחות, ובכלל זה השתתפות בלפחות שלוש תערוכות, יחיד או קבוצתיות סלקטיביות, שהועלו בחללי תצוגה מוכרים. יוענקו עד שלושה פרסים לאמן בכיר בסך של 49,560 ₪ לכל פרס.

  • יש להגיש את טופס המועמדות בקובץ PDF אחד לכתובת דוא״ל artfor2018@gmail.com
  • מועד אחרון להגשת בקשת המועמדות: 18.10.2018
  • פרטים נוספים, תקנוני הפרסים וטפסי המועמדויות באתר משרד התרבות

The post קול קורא: פרסי האמנות של משרד התרבות והספורט לשנת 2018 appeared first on מגזין פורטפוליו.

ערן ברק מונה לעמוד בראש המחלקה לצילום בוויצו חיפה

$
0
0

הנהלת המרכז האקדמי ויצו חיפה בחרה בערן ברק לעמוד בראש המחלקה לצילום בוויצו חיפה. ברק, בן 42, הוא צלם ובמאי של סרטים תיעודיים וניסיוניים. עבודותיו הוקרנו בארץ ובעולם וזכו במענקי יצירה והפקה. מיצירותיו האחרונות ״לצוד את הזמן״ ו״פרדס כ״ץ אהובתי״. ברק הינו בוגר תואר ראשון, בהצטיינות, של המחלקה לצילום במרכז האקדמי ויצו חיפה (2005) ותואר שני MFA במחלקה לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל אביב (2010). הוא בעל נסיון עשיר בהוראה באקדמיה, בין היתר במרכז האקדמי ויצו חיפה, במכללת אורנים ובאוניברסיטה הפתוחה. הוא משמש יועץ, אוצר ולקטור בקרנות קולנוע דוקומנטרי.

בתגובה למינוי אמר ברק ש״המאה ה־21 היא מאה של דימויים. אדם ממוצע צופה כיום בשעה אחת בחייו בכמות חסרת תקדים של דימויים. מתוך הבנה עמוקה של השינויים המתחוללים בשדה זה כיום, המחלקה שואפת להיות חוד חנית תיאורטי, מעשי ואמנותי ביחסה אל הדימוי המצולם. אנחנו פועלים להקנות לסטודנטים, הרואים בצילום ובשליחיו משלח יד מרתק ומסע חיים, כלים מקצועיים ומיומנויות טכנולוגיות, הרלוונטיים לשינויים אלה. במקביל אנחנו פועלים למצב את עצמנו כאלטרנטיבה אמנותית־תרבותית המקיימת קשרים תמידיים עם סביבתה הפיזית בעיר חיפה. בלב עשייתה של המחלקה פועמת סקרנות למפגש אנושי, להתבוננות וחקר של המציאות הסובבת אותנו״.

The post ערן ברק מונה לעמוד בראש המחלקה לצילום בוויצו חיפה appeared first on מגזין פורטפוליו.

גיא רז מונה לאוצר הצילום במוזיאון ארץ ישראל

$
0
0

מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב מייסד מחלקה חדשה לצילום, שתרכז את הפעילות בתחום הצילום במוזיאון. פעילות המחלקה תקיף את עבודת הארכיון, תצוגה ומחקר, סריקה, פענוח, רישום והנגשת אוספי הצילום הקיימים במוזיאון, וביניהם אוספי הצלמים ההיסטוריים: אברהם סוסקין, שמעון קורבמן, פאול גולדמן, ולטר קריסטלר, אפרים ארדה ועוד. המחלקה תציג תערוכות צילום היסטורי ועכשווי, תיזום שיתופי פעולה עם מוסדות ומוזיאונים, במחקר וניוד תערוכות לחו״ל. לראש המחלקה מונה הצלם והאוצר גיא רז.

המחלקה החדשה, השלישית מסוגה בארץ, הוקמה ביוזמתה של האוצרת הראשית, דבי הרשמן, במסגרת תהליך ההתחדשות של תוכנית התערוכות במוזיאון, שמבקשת ליצור חיבורים עכשוויים ונועזים בין ההיבטים המקומיים המגוונים של התחומים שהמוזיאון עוסק בהם: ארכיאולוגיה, אתנוגרפיה, אמנויות שימושיות, אמנות, צילום ותיעוד החברה הישראלית. מנכ״ל המוזיאון, עמי כץ, אמר: ״אנו רואים בצילום אחד מאבני היסוד המשמעותיים עליהם ניצב המוזיאון, ותרומתנו לצילום הישראלי תבוא לידי ביטוי בחיבור בין עבר להווה – הצילום ההיסטורי והצילום והעכשווי״.

רז, 54, הוא צלם וחוקר, בוגר ״קמרה אובסקורה״ ו״בצלאל״ ובעל תואר שני באמנות מהאוניברסיטה העברית. רז פועל כאוצר מעל עשרים שנה, וחתום על מגוון תערוכות בארץ ובעולם, ביניהן תערוכות היסטוריות דוגמת ״גימנסיה הרצליה״, ״דיוקן תימני״, ״אגם החולה״; תערוכות מעבודות הצלמים הוותיקים אברהם סוסקין, זולטן קלוגר, סוניה קולודני, ציפורה דוד ומקסים סלומון. רז ערך את הספר ״צלמי הארץ״ (2003), המתעד לראשונה את קורות צלמי הארץ. זכה בעבר בפרסים מטעם משרד התרבות והאמנות ובהם פרס ״שר המדע והאמנות לאמן בכיר״ לשנת 2000 ופרס האוצר לשנת 2012.

רז מצהיר כי חזונו המרכזי הוא הקמתו של ״בית לצילום״, שירכז את ההיסטוריה והתיאוריה של הצלמים והצילום המקומי, ישמר את אוספי עבודות הצלמים והצלמות שהלכו לעולמם ו״ישרטט את תולדות הצילום המקומי־ישראלי לדורותיו״.

בקרוב תיפתח במוזיאון התערוכה ״דוד רובינגר / אמת צילמתי״ – רטרוספקטיבה שתביא לצד התצלומים האיקוניים המזוהים עם רובינגר גם תצלומים בלתי מוּכרים ותבליט את תפיסתו האמנותית. עוד תוצג במוזיאון התערוכה ״בלתי מוּכּרים, בלתי מוּכּרות״, בשיתוף עם הפורום לדו קיום בנגב, השתגולל את ההיסטוריה הצילומית של הבדואים בישראל, לרבות צילום עכשווי של צלמות בדואיות.

The post גיא רז מונה לאוצר הצילום במוזיאון ארץ ישראל appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: פרס רוזנבלט לאמנות 2019

$
0
0

קול קורא: אן וארי רוזנבלט ובית האמנים תל אביב מתכבדים להודיע על שנתו הרביעית של פרס אן וארי רוזנבלט לאמנות חזותית, אשר יוענק לאמן פעיל היוצר מישראל, מתוך רצון לקדם ולעודד יצירה אמנותית ישראלית. הפרס בסך 30 אלף שקל מיועד לאמנים פלסטיים, אשר חלפו לפחות שמונה שנים מסיום לימודיהם באקדמיות השונות, ובמהלכן הציגו לפחות 10 תערוכות יחיד וקבוצתיות בחללים נבחרים, ועבודותיהם תועדו והופיעו בקטלוגים או אמצעי פרסום אחרים.

האמן הנבחר יקבל מענק כספי מסכום הפרס הכולל בסך 15 אלף שקל ויציג תערוכת יחיד באוצרותה של אורלי הופמן, בחלל הגלריה העליון בבית האמנים תל אביב, שגודלו כ־150 מ״ר. יתרת הפרס תשמש להפקת קטלוג, תיעוד מקצועי והפקת תערוכת הפרס. 

ההכרזה על האמן הנבחר תפורסם במהלך חודש ינואר 2019 ויעמדו לרשותו 6 עד 8 חודשים למימוש התערוכה.

חברי ועדת הפרס הם ד״ר גליה בר אור: מנהלת אמנותית ואוצרת, פירמידה מרכז לאמנות עכשווית, חיפה; ד״ר איה לוריא: מנהלת ואוצרת ראשית, מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית; אריה ברקוביץ׳: מנהל ואוצר ראשי, בית האמנים תל אביב; אורלי הופמן: יוזמת הפרס ואוצרת תערוכת הפרס; אן וארי רוזנבלט: אספני אמנות, מייסדי ותורמי הפרס.

הליך הגשת המועמדות:

המועמדים מתבקשים להגיש את הצעותיהם עד לתאריך 1/12/2018 בפורמט דיגיטלי בלבד באמצעות דוא״ל לכתובת: rosenblattartprize@gmail.com

על ההצעה לכלול:

  • קורות חיים עד 2 עמודים, לרבות פרטי קשר.
  • תיק עבודות הכולל 10 דימויים של יצירות אמנות מחמש השנים האחרונות בצירוף שם היצירה, שנה, טכניקה ומידות.
  • הצעה לתערוכת יחיד המתאימה לחלל הגלריה העליון בבית האמנים תל אביב שגודלו כ־150 מ״ר בצירוף טקסט קצר (עד אלף מילים) המתאר את הפרויקט ומידע רלוונטי נוסף.
  • קישורים לפרסומים אודות האמן, לקטלוגים, לאתר האמן ולכל חומר רלוונטי אחר.
  • אנא מלאו אחד ההנחיות הטכניות הרשומות בהמשך.

הנחיות טכניות:

  • ניתן להגיש את המועמדות לפרס בעברית, הגשת ההצעה באנגלית תתקבל בהערכה רבה.
  • אנא הגישו את הצעתכם בדוא״ל אחד עד לגודל של 25 מ״ב והשתדלו שההצעה תהיה בקובץ אחד בפורמט PDF.
  • יתקבלו רק קבצי דימויים שיוגשו בפורמט JPG ברזולוציה של 72 dpi, במידות שלא יעלו על 1200X1200 pixel, ובגודל של לא יותר מ־1 מ״ב.
  • בכדי להגיש קבצי וידאו יש להעלות את הקבצים לאתר שיתוף וידאו כגון Vimeo או Youtube. יש לצרף קישורים לצפייה בקבצים במסמך ההצעה ולא בגוף הדוא״ל.
  • אין לשלוח הצעות באמצעות אתרים לשיתוף קבצים. הצעות שישלחו באמצעות אתרים אלו לא יטופלו.

לסיכום:

  • ניתן להגיש את המועמדות לפרס בעברית, הגשת ההצעה באנגלית תתקבל בהערכה רבה.
  • מועד אחרון להגשה: 1/12/2018
  • ההכרזה על הזוכה בפרס תפורסם במהלך חודש ינואר 2019.
  • כתובת דוא״ל להגשת מועמדות: rosenblattartprize@gmail.com
  • כל פנייה בנוגע לפרס יש להעביר באמצעות דוא״ל בלבד.

*קול קורא זה מנוסח בלשון זכר אך מיועד באופן שווה לאמנים משני המינים.
אנו מבקשים להודות מראש לכל המועמדות והמועמדים ולאחל לכולם בהצלחה.

לקריאה נוספת

The post קול קורא: פרס רוזנבלט לאמנות 2019 appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: עיצוב טרי 2019

$
0
0

יריד האמנות והעיצוב צבע טרי פותח עשור חדש ויערך באביב 2019 בתל אביב. ביתן עיצוב טרי ביריד יציע תמונת מצב עדכנית של עולם העיצוב העכשווי בישראל. הביתן יכלול תצוגות של מעצבי מוצר עצמאים, סטודיות לעיצוב מוצר ולקרמיקה, גופים מסחריים ומותגי עיצוב, לצד פרויקטים של אקדמיות וגופי תרבות.

מעצבים עצמאיים – ביחיד, זוג או קבוצה – מוזמנים להגיש פרויקטים של סדרות מוצרים חדשות ותערוכות מכירה בחשיפה ראשונה לתצוגה ולמסחר בביתן עיצוב טרי 2019. לפרויקטים שייבחרו ע״י הצוות האוצרותי של היריד יוצעו שטחי תצוגה להשכרה בביתן עיצוב טרי. ניהול אמנותי ואוצרות: יפעת גוריון. יעוץ אוצרותי: מיה דבש, אוצרת ראשית, מוזיאון העיצוב חולון; נירית נלסון, אוצרת ומרצה לאמנות.

  • מועד אחרון להגשה: 15.11.18
  • תינתן עדיפות לפרויקטים חדשים שטרם נחשפו ולמוצרים במהדורה מיוחדת ליריד.
  • אפשר ואף רצוי להציע פרויקט שהוא שיתוף פעולה בין מעצבים שאינם עובדים יחדיו בשגרה, החוברים במיוחד לצורך שכירת שטח משותף לתצוגה משותפת ביריד.
  • אפשר להגיש הצעה לחלל משותף למעצבים, גם אם אינם משתפים פעולה במוצגיהם, כל עוד התצוגה ותפיסת החלל משותפות.
  • שטח תצוגה אחד אינו ניתן לחלוקה למספר מציגים נפרדים.

לקבלת פרטים נוספים ומחירי השכרת שטחים, ולהגשת פרויקט – לחצו כאן

The post קול קורא: עיצוב טרי 2019 appeared first on מגזין פורטפוליו.

חנן קמינסקי יעמוד בראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב במכון טכנולוגי חולון

$
0
0

חנן קמינסקי – אנימטור, מאייר ובמאי אנימציה – מונה לעמוד בראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב במכון טכנולוגי חולון. קמינסקי, שהקים בשנת 1996 את מגמת האנימציה בבצלאל, עמד בראש המסלול לאנימציה במחלקה לאומנויות המסך בבצלאל והוא מלמד בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. הוא יחליף את פרופ׳ דודי ראב״ד, שמונה לאחרונה לעמוד בראש הפקולטה לעיצוב במכון.

קמינסקי נולד בשנת 1950 בבריסל (בלגיה). בגיל 20 עלה לישראל לבדו וסיים את לימודיו במחלקה לעיצוב גרפי בבצלאל ב־1977. לאחר מכן עבד כמעצב גרפי בטלוויזיה הישראלית המתפתחת ויצר סרטי אנימציה קצרים לילדים. הוא המשיך והשלים את לימודיו ב־Rijksakademie באמסטרדם, במחלקה לתקשורת חזותית, ובמהלך שנות ה־80 יצר סרטי אנימציה קצרים לסדרת הילדים רחוב סומסום, בגרסאות האמריקאית והישראלית, ומאוחר יותר, בשנות ה־90, גם לגרסה הפלסטינית.

במהלך השנים 1985-1988 חי בפריז שם יצר את סדרת סרטי האנימציה הראשונה שלו לטלוויזיה, Les Betises (השטויות). בין השנים 1991-1995 ביים את סרט האנימציה באורך מלא הראשון שלו, The Real Shlemiel (חכמי חלם), שהיה מבוסס על סיפורים קצרים מאת יצחק בשביס זינגר. ב־1998 היה לבמאי אנימציה בסרט באורך מלא ובשנים 1999-2008 יצר שלושה סרטי אנימציה נוספים באורך מלא וסדרות טלוויזיה. בשנת 2015 זכה בפרס Pulcinella על מפעל חיים בפסטיבל הבינלאומי לסרטי אנימציה בוונציה. ב־2017 סיים לביים את סרטו האחרון עד כה, אגדת המלך שלמה, הסרט מצויר לילדים הראשון בישראל.

בתגובה למינוי אמר קמינסקי: ״אני מאמין שלמעצב יש אחריות עצומה כלפי האדם, החברה שבה הוא חי והעולם, שהפך להיות יותר ויותר מורכב. עליו לשאוף לפתור בעיות סבוכות ולהשקיע את מירב כשרונו כדי להפוך את העולם לנגיש, צודק ואסתטי יותר. במאה הנוכחית, שבה המהפכה הדיגיטלית מאפשרת לידע, למחשבה, לטכנולוגיה ולאדם לפרוץ גבולות, המעצב אינו אמור להיות מחויב לחוקי השוק אלא רק לחברה, לתרבות ולסביבה שאותה מתפקידו לחדש ולהעשיר.

״מקצועות העיצוב, כמו הטכנולוגיה, התפתחו ללא הכר במאה הנוכחית. גם אם התחומים המסורתיים שבהם עסק המעצב עדיין רלוונטיים, יש לחקור וללמד Design hinking בתחומים הקשורים לעולם הווירטואלי ובדיסציפלינות חדשות כגון AR (מציאות רבודה) או VR (מציאות מדומה). מאחר והגבולות בין מקצועות העיצוב אינם הרמטיים כמו שהיו בעבר, הפתרונות הם מולטי־דיסציפלינריים ודורשים עבודת צוות.

״לכן, העיצוב המשולב הוא התשובה הנכונה לבעיות הסבוכות שעומדות לפתחנו כיום בחברה הפוסט־תעשיתית. הפתרונות דורשים לא רק ידע אלא גם יזמות, אומץ ומקוריות – אקטיביזם עיצובי. וכשפונים אלי עם פרויקט עיצובי חדש אני משתדל להימנע מהמובן מאליו, ונזכר בסיסמה שרוססה על קירות הסורבון בפריז בזמן מרד הסטודנטים במאי 1968: ׳בואו נהיה מציאותיים, נבקש את הבלתי־אפשרי׳״.

The post חנן קמינסקי יעמוד בראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב במכון טכנולוגי חולון appeared first on מגזין פורטפוליו.

פוקס הום בשיתוף פעולה עם המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל

$
0
0

16 סטודנטים מהמחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית של בצלאל עיצבו מערכות כלים לקינוחים, במסגרת קורס שהתקיים בשיתוף רשת פוקס הום. הסטודנטים המצטיינים של הקורס ״עושים כלים״ יקבלו מענק כספי ועבודות של סטודנטים נוספים יזכו לככב בקולקציות עתידיות של הרשת. למקום הראשון הגיע דביר בן־טל שעיצב כלים נערמים. למקום שני הגיעה רחל בסוק שעיצבה כוסות גלידה מפורצלן וכוסות אספרסו ותחתיות חרוטות בהתאם למסורת בני המנשה. למקום שלישי הגיע אלעד גרוזובסקי שעיצב קערית בצבעוניות פירותית מפורצלן. התוצאות מוצגות בתערוכה שמתקיימת בסמוך לחנות פוקס הום בקניון רמת אביב עד יום חמישי 11.10.

דביר בן טל

אלעד גרוזובסקי

עירית אבא, מנחת הפרויקט וד״ר ערן ארליך, ראש המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, הפגישו את הסטודנטים עם הצוות הבכיר של הנהלת הרשת. טליה פורת, מנכ״לית פוקס הום, ועומרית גזית קניון, סמנכ״לית פיתוח ועיצוב של הרשת, ליוו את התהליך הלימודי, אפיינו את המותג והציגו את הפעילות המסחרית – כיצד הרשת מצליחה לייצר כלים שהם פרקטיים, מסחריים ומעוצבים כאחד – וקיימו פרזנטציה בנושא הצגת המוצרים בחנות וכיצד נכון להנגיש את המוצרים למבקרי החנויות. הסטודנטים הונחו לעצב כלים כשהדגש ניתן לעיצוב מוצרים שיהיו בעלי אמירה עיצובית ובו זמנית פונקציונליים, פרקטיים ונוחים לכיס מבחינת תמחור.

״עברנו ביחד מסע מרתק ומוצלח ואני בטוחה שכולנו יוצאים עם סל כלים מחודש ומשודרג להמשך הדרך״, אמרה גזית קניון. ״כחברה מובילה בתחום זו חובתנו לקדם את היצירה המקומית המקורית ולתרום לעידוד ולפיתוח המוחות הצעירים המקומיים ולהעניק להם במה לפעול ולעסוק בענף״.

״המהלך שפיתחנו יחדיו הוא חלק מתפיסה הרואה במפגש של הסטודנטים עם המציאות המקצועית״, הוסיף ארליך, ״הזדמנות להבין כיצד בנויים תהליכים בתעשייה ולא רק באקדמיה, וכיצד נכון לפעול במציאות זו. פיתוח פרויקטים קרמים הוא תהליך מורכב ודורש הבנה עיצובית וחומרית עמוקה כדי שבסופו של תהליך יהיה מוצר שהוא גם מיוחד, גם יפה, גם שימושי וגם נכון מבחינת תהליך הייצור שלו. מעבר לעובדה שחלק מהעיצובים נבחרו על ידי פוקס הום לייצור סדרתי, שזו הזדמנות שמעט מעצבים זוכים להם, הסטודנטים קיבלו הזדמנות שבעתיד תסייע להם לפתוח דלתות נוספות בעולם העיצוב״.

משתתפים: קרולין אייל בורשטיין, סוף אלון, מור אמגר, צפנת בוהדנה, דביר בן־טל, רחל בסוק, אלעד גרוזובסקי, ענב דוידוב, מורן לי יקיר, דגנית מרמרל, נטע פרבר, נעם קלומק, מעיין קרמר.

מור אמגר

סוף אלון

The post פוקס הום בשיתוף פעולה עם המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל appeared first on מגזין פורטפוליו.


קול קורא: לה קולטור בשבוע האיור 2018

$
0
0

התערוכה השנתית והמסורתית הכי גדולה של לה קולטור תתקיים פעם נוספת בשבוע האיור של תל אביב, שייפתח ביום חמישי 15.11. התערוכה, שתעסוק בנושא הבית (Home), מוגבלת הפעם לאיור על שלל גווניו, סגנונותיו בכל טכניקות הדפוס הקיימות: לינו, מונו, ריזו, משי, דיגיטלי וכדומה. הבית יכול להיות מקום / תחושה / מצב רוח / תודעה / רגש / בני אדם / חיות / סוכה או ממש בית כזה עם ארבע קירות וגג. מועד אחרון להגשת הצעות: 18.10

את היצירות יש לשלוח לשלוח למייל LACULTURE@LCLTR.COM או LALACULTURE@GMAIL.COM  בקבצי JPG (איכות מסך) בצירוף קובץ טקסט המכיל: שם מלא, שם יצירה, טכניקה, שנת יצירה, גודל, מחיר (עד 500 ₪), אתר (אם יש) וטלפון.

The post קול קורא: לה קולטור בשבוע האיור 2018 appeared first on מגזין פורטפוליו.

זמנים מודרניים: ואן גוך, מונה וקנדינסקי בתערוכה חדשה במוזיאון תל אביב

$
0
0

בתערוכה זמנים מודרניים, שתיפתח מחר (11.10) במוזיאון תל אביב יוצגו לראשונה בישראל 50 יצירות מופת מתוך האוסף הייחודי של מוזיאון פילדלפיה לאמנות (אוצרת אורחת ממוזיאון פילדלפיה: ג׳ניפר תומפסון. אוצרת אחראית: סוזן לנדאו). התערוכה, שמגיעה למוזיאון תל אביב לאחר הצגתה במוזיאון הפאלאצו ריאלה במילאנו, מקיפה 90 שנות אמנות אירופית, וכוללת עבודות קנוניות של האמנים הגדולים באירופה, וביניהם  פול סזאן, אדואר מאנה, קלוד מונה, וינסנט ואן גוך, אדגר דגה, אנרי מאטיס, קונסטנטין ברנקוזי, פבלו פיקאסו, פייר־אוגוסט רנואר ועוד. היצירות במגוון נושאים: נופים, מראות עירוניים, סצנות כפריות, תיאורי פְּנים, טבע דומם ודיוקנאות.

על אף ההבדלים הניכרים בין תפיסות, תקופות ותנועות אמנותיות, כל העבודות המוצגות מגלמות את רוח המודרניזם, שניסח שארל בודלר בטקסט המפורסם ״צייר החיים המודרניים״ משנת 1864: ״במודרניות כוונתי למה שהוא בן־חלוף, זמני, מקרי״. 

התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין מוזיאון פילדלפיה לאמנות ומוזיאון תל־אביב לאמנות והיא מלווה בקטלוג דו־לשוני. הצגת העבודות הללו במוזיאון תל־אביב לאמנות, מייצרת דיאלוג מעניין בינן לבין אוספי האמנות המודרנית של המוזיאון.

פייר־אוגוסט רנואר, 1896 לערך

אדגר דגה, שיעור הבלט, 1880 לערך

מוזיאון פילדלפיה לאמנות נוסד ב־1876. הוא בין המוזיאונים הציבוריים לאמנות הוותיקים ביותר בארצות־הברית וידוע כאחד הטובים בהם. זהו מוזיאון בינלאומי, בעל היסטוריה ארוכה ומכובדת ואוסף יוצא דופן הכולל למעלה מ־ 240,000 עבודות שנוצרו במשך יותר מאלפיים שנה. רוחב היריעה והמגוון המאפיינים את אוספי המוזיאון, ניכרים אולי יותר מכל בכמה עבודות נפלאות, בהן קבוצת שטיחי קיר ייחודית מאמצע המאה ה־17 מאת פטר פאול רובנס ופייטרו דה קורטונה, המובייל רוח רפאים של אלכסנדר קאלדר, הזכוכית הגדולה של מרסל דושאן וסדרת הציורים חמישים יום באיליאם, מאת סיי טוומבלי.

The post זמנים מודרניים: ואן גוך, מונה וקנדינסקי בתערוכה חדשה במוזיאון תל אביב appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: הרס, בניה ומה שבינהם

$
0
0

מוזיאון העיר חיפה מזמים יוצרות ויוצרים להציע יצירות אמנות לתערוכה חדשה שתפתח במוזיאון בשנת 2019, בשיתוף עם מוזיאון העיר של דיסלדורף. האדריכלות העירונית מייצגת שכבות של תקופות ומרקמים היסטוריים, ואיתן מגוון של סגנונות, חומרים, פעילויות ותרבויות. בכל תקופה קמה בנייה חדשה, בדרך כלל על חשבון הרס הקיים, בין אם שטחי נוף טבעי ובין אם בנייה קודמת.

הבניה העכשווית בחיפה כוללת מצד אחד שכונות חדשות בשטחים ריקים, ומאידך מגורים חדשים שנבנים על הרס מרקמים של שיכונים ציבוריים דלילים או עתירי צמחיה, או על ידי עיבוי והגדלת מבנים קיימים בהליך תמ״א 38. בניה חדשה זו באה לרוב על חשבון ביטול הפרופורציות הקיימות, החזית המבנית והמעטפת הירוקה, והיא כוללת גם מבני ציבור ומבנים מסחריים, שהוקמו באתרים שמייצגים את תרבויות הבנייה ההיסטוריות: העות׳מאנית, הטמפלרית, הבריטית והישראלית.

המוזיאון מזמין יוצרים ואמנים לשלוח עבודות המתייחסות לאדריכלות העכשווית, מנקודות ראות מגוונות ובעלות אמירה ערכית. אמירה שתתייחס למפגש בין חדש לישן, ובין הבנייה החדשה לזו ההיסטורית, תוך התייחסות לעולם הערכים שמכילה הבניה החדשה, ממדיה, האסתטיקה שלה ויחסה לקיים.

אפשר לשלוח עבודות קיימות ועבודות שנוצרו במיוחד לתערוכה עד תאריך 1.11.2018, לכתובת המייל curator@hcm.org.il. על הפניה לכלול: תיאור קצר של העבודה (עד חצי עמוד), תיעוד העבודה – וידאו/ תמונות, מפרט טכני, פרטי יצירת קשר. את החומרים יש לשלוח בקובץ אחד של PDF.

ועדה מקצועית מטעם המוזיאון תבחר את העבודות המתאימות לפי שיקול דעת חבריה. המוזיאון אינו מתחייב למספר מסויים, או בכלל, של עבודות שיוזמנו להציג בתערוכה.

The post קול קורא: הרס, בניה ומה שבינהם appeared first on מגזין פורטפוליו.

פרופ׳ שמעון עמר התמנה לתפקיד נשיא המרכז האקדמי ויצו חיפה

$
0
0

פרופ׳ שמעון עמר נכנס השבוע לתפקידו כנשיא המרכז האקדמי לעיצוב וחינוך ויצו בחיפה. עמר מחליף את פרופ׳ דוד אלכסנדר, שעמד בראש המוסד משנת 2002 וסיים לאחרונה את תפקידו. פרופ׳ עמר הוא בעל תואר ד״ר במדעי החיים מהאוניברסיטה למדעים וטכנולוגיה בניס־סופיה אנטיפוליס, צרפת. משנת 2010 ועד לאחרונה כיהן כנשיא מכללת אוהלו לחינוך, למדעים ולספורט בקצרין, שם הוביל מהלכים להתאמת מערכת החינוך למאה ה־21. בין תפקידיו הקודמים: מנהל אסטרטגיה לפיתוח עובדים ומנהלים בחברת אינטל העולמית; מנהל מה״ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית); מנהל האגף להכשרה ופיתוח כח אדם במשרד העבודה והרווחה; מייסד וראש המחלקה לביוטכנולוגיה במכללת אורט בראודה בכרמיאל.

בתגובה למינוי אמר עמר ש״בעידן הנוכחי – ולאחר עבודה ארוכת שנים בתחום מדעי החיים, בהייטק, ובהתאמת הכשרת המורים למאה ה־21 – הדבר הנכון והטוב ביותר בעבורי לעסוק בו כעת הוא תחום העיצוב והאמנויות. אני מרגיש שאלה עיסוקים שיש להשקיע בהם ולהביא אליהם מהניסיון שנצבר בתחומים אחרים. עלינו להחזיר לצעירים בארץ את הצד הרוחני שדי איבדנו לאחרונה. כמכללה היחידה המובילה בתחומי הארכיטקטורה, התקשורת החזותית, העיצוב והניהול – בשילוב הכשרת מורים בתחומים אלו – עלינו לאתגר ולהוביל את השינוי הנדרש במערכת החינוך על מנת לתת את המקום הראוי למקצועות כל כך חשובים ונחוצים לנפש האדם בסביבתו״.

The post פרופ׳ שמעון עמר התמנה לתפקיד נשיא המרכז האקדמי ויצו חיפה appeared first on מגזין פורטפוליו.

יובל סער, העורך הראשי של פורטפוליו, ישפוט בתחרות פרסי העיצוב של הולנד

$
0
0

תערוכת פרסי העיצוב ההולנדי תיפתח ביום שבת, כחלק משבוע העיצוב שיתקיים בעיר איינדהובן בפעם ה־17 תחת הכותרת ״אם לא אנחנו אז מי?״ (If not us, then who). הפרסים מחולקים מדי שנה בקטגוריות מוצר, תקשורת, Habitat (עיצוב לחללים ציבוריים ופרטיים שמשפרים את איכות החיים), אופנה, מחקר בעיצוב, שירות, הלקוח הטוב ביותר, מעצב צעיר, מפעל חיים וחביב הקהל. פרס מיוחד מוענק על ידי חבר שופטים בין־לאומי לעד שלושה מועמדים בכל הקטגוריות. הקריטריונים שעל פיהם נשפטים הזוכים הם אסתטיקה, השפעה, חדשנות, תהליך יצור ושיתוף פעולה.

לאחר שהתחיל כאירוע שהתקיים במשך יום אחד, התפתח שבוע העיצוב באיינדהובן לאירוע שנמשך תשעה ימים, והוא נחשב כיום לאחד משבועות העיצוב החשובים והמעניינים בעולם. בשנה שעברה כלל שבוע העיצוב באיינדהובן 610 תערוכות ואירועים, שלקחו בהם חלק יותר מ־2,600 מעצבים ב־110 מיקומים, ושמשכו קהל של 335,000 מבקרים. עם השנים הפך שבוע העיצוב באיינדהובן מעוד שבוע עיצוב – שבדומה לכל שבועות העיצוב בעולם מציג עיצוב אקספרימנטלי כזה או אחר לצד פריטי ריהוט מסחריים בדגש על עיצוב מקומי – לשבוע עיצוב בין־לאומי, שמה שמעניין את מארגניו הוא לא עוד כיסא, וגם לא (רק) עוד חומר חדש, אלא סוגיות מהסוג שהקהל הרחב פחות מקשר עם עיצוב, ושמגזיני העיצוב פחות נוהגים לסקר.


שבוע העיצוב של הולנד בפורטפוליו: כל הפרסומים >>


חבר השופטים הבין־לאומי של פרסי העיצוב של הולנד יכלול השנה את קמרון סינקלייר, מוביל חדשנות חברתית ב־Airbnb; לילי הוליין, המייסדת והמנהלת של שבוע העיצוב של וינה; איקו יוקויואמה, אוצרת במוזיאון לאמנות חזותית M+, הונג קונג; פייר־איב פאני, המעצב הראשי של Signify, חטיבת התאורה של חברת פיליפס; ויובל סער, העורך הראשי של מגזין פורטפוליו.

סער – מעצב, אוצר, יזם, מרצה ועיתונאי – הקים את מגזין פורטפוליו בשנת 2005. בשנת 2014 יזם את שבוע האיור של תל־אביב-יפו (שיפתח בפעם החמישית ב־15.11), והוא משמש מאז כאוצר הראשי וכמנהל האמנותי שלו. מזה עשר שנים מרצה סער בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל, ובין השנים 2015-2018 כיהן כראש מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל.

The post יובל סער, העורך הראשי של פורטפוליו, ישפוט בתחרות פרסי העיצוב של הולנד appeared first on מגזין פורטפוליו.

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live