Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

GOING DUTCH: עיצוב, אופניים ותכנון אורבני

$
0
0

פורטפוליו News: מוזיאון העיצוב חולון שמח להזמינכם לכנס GOING DUTCH, הכולל הזדמנות אחרונה לביקור וסיור מודרך בתערוכת האופניים "ללא מעצורים". הכנס בנושא עיצוב, אופניים ותכנון אורבני נערך בשיתוף שגרירות הולנד בישראל, עיריית תל אביב, משרד התיירות ומשרד התחבורה, והוא יתקיים ביום רביעי, 19 במרץ 2014.

bike_Dutch_0603 FINAL

תכנית הכנס

16:00 סיור מודרך בתערוכה "ללא מעצורים" במוזיאון העיצוב בחולון

17:00 התכנסות וברכות – שגריר הולנד בישראל וראש עיריית חולון

17:30 טקס הענקת פרסים בתחרות של החברה הממשלתית לתיירות ומוזיאון העיצוב חולון לעיצוב מתקני אופנים. הפרס יוענק על ידי מר אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, ומר שי וינר, מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות

18:00 פאנל בהשתתפות מומחים מהולנד ומהארץ בנושא אופניים ותכנון אורבני

18:30 קוקטייל הולנדי חגיגי

הכניסה לסיור ולכנס חופשית אך מותנית באישור הגעה: 03-5021552


ערב מו"פ מעצבים –בין עיצוב, פיתוח חומר ויזמות עסקית

$
0
0

פורטפוליו News: ערב מו״פ מעצבים של ספרית החומרים יתקיים ביום שלישי ה-18.3 בשעה 19:00 במלון דיאגילב (מזא"ה 56 תל אביב).

בתקופה שבה השוק רווי במוצרים חדשים והתחרות גדלה והולכת, נאלצים מעצבים לעבוד קשה במיוחד כדי לפרוץ את המחסומים ולבלוט בשטח. אחת הדרכים לעשות זאת היא ליצור חומר חדש או לפתח טכנולוגיית ייצור ייחודית, בהתאמה אישית. כך הופך הסטודיו האישי למעבדה, והמעצבים עוטים חלוקים ויוצאים לדרך. הערב הוא הזדמנות בעבור אנשים יוצרים ויזמים מכל התחומים להיפגש, לשמוע, לראות ולבחון את נקודות המפגש בין עיצוב, חומר, טכנולוגיה ועסקים.

mopimatter

תכנית הערב

19:00-19:30 התכנסות במלון דיאגילב + הרמת כוסית

19:30-21:00 סטודיו Under – ערן גל-אור; ריבה נרושביץ – biz my des – עיצוב במחשבה עיסקית; סטודיו מיקה בר; סטודיו Hu.be – שחר יעקובי; גלית גאון – הדברים שאנחנו כל כך אוהבים לאהוב

הרשמה (דרך קופות מדיטק חולון) בטלפון: 03-5021552. מחיר כרטיס כניסה: 40 ₪, מחיר לסטודנטים: 35 ₪. מספר המקומות מוגבל, אנא הירשמו מראש.

 

תערוכת משחקי אינדי

$
0
0

פורטפוליו News: במוצ"ש ה- 15 במרץ 2014, בין השעות 19:00-23:00, תפתח בבית הנסן (בית המצורעים לשעבר) רח' גדליהו אלון 14, ירושלים תערוכת משחקי אינדי. התערוכה שתוצג לקהל הרחב במהלך פורים 16-17 במרץ, תכלול משחקי מחשב שפותחו בבצלאל, משחקי אינדי חתרניים מרחבי העולם, וכן משחקי ענק.

indiegames

בין ציות להתנגדות: הכנס השנתי של ״פורום שנקר״

$
0
0

פורטפוליו News: הכנס השנתי של פורום שנקר לתרבות וחברה תרבות חזותית: בין ציות להתנגדות יתקיים בימים ראשון ושני, 30-31/3 בשנקר (בנין מיטשל, רחוב ידע-עם 8, רמת-גן). דרך נקודות מבט סוציולוגיות, מגדריות, פוליטיות, תרבותיות, לאומיות ומעמדיות, יבחנו משתתפי הכנס – מהחוקרים והמרצים הבולטים בתחומם באקדמיה – את הקשר שבין המציאות וייצוגיה, תוך התייחסות למקרי בוחן בתחומים שונים.

צילום: אורן זיו/אקטיבסטילס

צילום: אורן זיו/אקטיבסטילס

את הכנס יפתח פרופ׳ דיוויד קרוולי (David Crowley) מהקולג' המלכותי לאמנויות בלונדון, שיבחן כיצד ומדוע אומצו דימויים תעמולתיים מברה״מ שלאחר מהפכת אוקטובר למחאות פוליטיות בשנים 1968 ו-1989, בדגש על מדינות מזרח אירופה. קרוולי – מהחשובים והבולטים בחקר ביקורת התרבות – עומד בראש המסלול לתואר שני בכתיבת ביקורתית של אמנות ועיצוב בביה״ס למדעי הרוח ב-RCA. הוא מתמחה בהיסטוריה של האמנות והעיצוב במזרח אירופה בתקופה הקומוניסטית, תחום שעליו כתב מאמרים רבים וספרים שזכו להערכה רבה.

יום ראשון 30/3

17:30 התכנסות
18:00 דברי פתיחה: פרופ' ירום ורדימון, דיקן הפקולטה לעיצוב, שנקר וחתן פרס ישראל לעיצוב
18:15 פרופ׳ דיוויד קרוולי, The Ghosts of Revolution

 יום שני, 31/3

09:30 התכנסות

11:30-10:00, מושב ראשון: מסורת וחידוש

יו״ר: מיכל גל

  • דברי פתיחה: פרופ׳ יולי תמיר, נשיאת שנקר
  • הדימוי החזותי ככורח וכאידיאולוגיה של הכורח – היבטים פילוסופיים - משה צוקרמן, אוניברסיטת תל אביב
  • מסורת וחידוש בציור ״ריחוף המכשפות״ של פרנציסקו גויא - גיא טל, שנקר
  • להסיר או להשאיר – מחאה נגד אמנות במרחב הציבורי - רונית שטיינברג, בצלאל, מוזיאון ישראל, מכון שכטר

13:30-12:00, מושב שני: מסחור וחתרנות

יו״ר: לאה פרץ

  • מר גוזמאי ומלחמתו במשבצת: סדר מול אינטואיציה ביצירת קומיקס לילדים - ירמי פינקוס, שנקר
  • אייקון צ'ה גווארה בין תרבות המחאה לתרבות הפופ הגלובלית: התנגדות או ציות? - ליאור ליבמן, האוניברסיטה העברית
  • כנגד הכוח: הוצאת ״בבל״ כאקטיביזם עיצובי - דקל בובורוב, שנקר

16:30-14:45, מושב שלישי: מרחב ואידיאולוגיה

יו״ר: מיכל חכם

  • ״גם אני רוצה כזה״ – נראות ניאו-ליברלית, המרחב הפרוורי הישראלי - תמר ברגר, בצלאל, הטכניון והמכללה למנהל
  • על הקמתה של קרן קיימת לישראל (קק״ל) החדשה - איתן ברונשטיין אפריסיו, עמותת זוכרות
  • מארקדיה ועד לאריאל: הפוליטיקה הסמויה של הנוף התמים - לארי אברמסון, שנקר
  • צילום, חיפוש, מניפולציה - ינאי טויסטר, אוניברסיטת סידני, שנקר

18:30-17:00, מושב רביעי: זהות ובידול

יו״ר: סיון שטאנג

  • על מה נשים בבורקה צוחקות: מקפקא ועד אופנה מודרנית - דנה קרן יער, סמינר הקיבוצים
  • היומרה של השוויון: סקסיזם נאור והגזענות החדשה בייצוגים של נשים מזרחיות בסדרה ״עממיות״ - מירב אלוש לברון, אוניברסיטת תל-אביב והמרכז הבינתחומי הרצליה

ספריית ״מנוף״ של סטודיו מג׳נטה תוצג בשבוע העיצוב מילאנו 2014

$
0
0

פורטפוליו News: סטודיו מג׳נטה זכה בפרס עיצוב בינלאומי, בתחרות Lexus Design Awards 2014, בעבור ספריה בשם ״מנוף״, שעיצבו רונן בבלי ואורנית ארנון. הספריה תשתתף בתערוכה Lexus Design Amazing 2014 שתתקיים  במסגרת שבוע העיצוב מילאנו 2014.

manof

מנוף הוא הראשון מתוך סידרת ספריות המבוססות על משחקי איזון שנוצרו בהשראת מאזניים סולמות ומנופים. המבנה הראשון היה קו מתאר מפרופיל ברזל מאוזן על ידי קובית בטון. משקולת הבטון הוחלפה מאוחר יותר על ידי הספרים עצמם. הכנסת ספר או הוצאתו מן הספרייה יוצרים משחק איזון עדין ואינטראקציה בין האדם והאובייקט. המנוף סותר את התפיסה של תיבות ספרים ככבדות ומעוגנות לקיר או לקרקע ויוצר קלילות ותנועה בתוכו.

[tmwinpost] 

סטודיו מג׳נטה, הפועל מזה כ-20 שנה, כולל סטודיו בוטיק ובית מלאכה מקצועי הפועלים יחדיו תוך הפרייה הדדית. במהלך השנים היה הסטודיו מעורב בתכנון ועיצוב כמה מבתי העסק הבולטים בארץ. במקביל התמחה בעיצוב פריטים יחידניים. הסטודיו ממוקם במושב עמינדב, בהרי ירושלים.

פקס ישראליאנה

$
0
0

פורטפוליו News: לקראת שבוע העיצוב חולון 2014, שיתקיים בחול המועד פסח בין התאריכים 16-19/4/14, תיפתח בגלריית ויטרינה במכון טכנולוגי חולון התערוכה פקס ישראליאנה. אוצרי ההתערוכה, שתוצג בין התאריכים 8-30/4, הם אסף כהן וג׳ואנה אסרף מסטודיו פאבליק סקול, סטודיו לעיצוב גרפי והוצאת ספרים עצמאית.

בתערוכה יוצג אוסף של יצירות מודרניסטיות ישראליות שנוצרו מקום המדינה ועד 1977, תוך הצגת הלך הרוח של התקופה: מינימליסטית, מתומצתת, סוציאליסטית. זהו ניסיון לחשוף את הקאנון הנסתר של המודרניזם הישראלי ולהציג מניפסט מינימליסטי המפנה גב למקושט והמנופח, להציג שפה מתומצתת, כמעט פרימיטיבית, שמשתמשת בצורה אבסטרקטית ובכך חושפת תפישות משותפות ואוניברסליות נגד התרבות הפופולרית, הקפיטליסטית והעכשווית.

פנחס עשת. מתוך התערוכה פקס ישראליאנה

פנחס עשת

בתערוכה יוצגו מגוון יצירות המציגות את סך כל תחומי הביטוי של היוצרים המודרניסטים שפעלו בישראל בתחומי הארכיטקטורה, אמנות, ליריקה ומוזיקה. בין היוצרים שעבודותיהם יוצגו בתערוכה: יעקב אגם, אלימה, יצחק דנצינגר, דני קרוון, דן רייזינגר, דוד דה מאיו, דורה גד ועוד.

המונח ״פקס ישראליאנה״ מקורו בציטוט מספרו של רן שחורי על מעצבת הפנים דורה גד, שהייתה בין המעצבות הפעילות בתקופה שלאחר קום המדינה ועד סוף שנות ה-70. הביטוי שבו השתמש שחורי נועד לתאר את הנוכחות האירופאית הנקייה שהביאה עימה דורה גד למציאות הישראלית המיוזעת והקולנית. גד הייתה חלק מקבוצה של מעצבים, אדריכלים, אמנים, קולנוענים ומוזיקאים שעשו שימוש במודרניזם האירופאי בתקופה שבה מדינת ישראל הצעירה גיבשה את זהותה וניסתה לנסוק מעבר ללבנט, וחיזקו את תפישתה בעיני העולם המערבי כמדינה מודרנית שוחרת שלום.

במקביל לתערוכה יושק ספר הנושא את שם התערוכה שיהווה אינדקס אלפביתי של האנשים שיצרו בה. למחקר הפרויקט שותף צבי אלחייני, מייסד ארכיון אדריכלות ישראל.

תור הזהב

$
0
0

פורטפוליו News: לקראת שבוע העיצוב חולון 2014, שיתקיים בחול המועד פסח בין התאריכים 16-19/4, תיפתח בגלריית החווה בחולון התערוכה ״תור הזהב״, המציגה שיתוף פעולה  בין האמן הרב תחומי רונן שהרבני ואמן הקרמיקה סמי די. התערוכה תוצג בין התאריכים 1/4/14 – 7/6/14 (אוצרת: שירי שוץ חקלאי).

תקופת ילדותינו מצטיירת בעיני רוחנו פעמים רבות כתקופה של ילדות זהובה, קסומה ומלאת אושר ותמימות. התערוכה ״תור הזהב״ צוללת אל חוויית הילדות של כל אחד מאיתנו, ובוחנת כיצד צובעת הנוסטלגיה את זיכרונות הילדות שלנו בזהב, ומכסה במעטה נוצץ צלילים וקולות מעולמות אחרים. התערוכה היא ניסיון של הסתכלות מחודשת, אובייקטיבית, לא מתוך זיכרון אלא על ובתוך מסגרת של ילדות. העבודות בתערוכה משחקות על קו התפר בין זיכרון למציאות ומביאות למפגש המערער על מיתוס הילדות הזהובה. לצד עבודות וידאו של שהרבני יוצגו פסלים של סמי די ועבודות משותפות המשלבות הקרנות וידאו על אובייקטים תלת מימדיים.

טוטם. מתוך התערוכה תור הזהב

טוטם. מתוך התערוכה תור הזהב

בעבודה ״ארגז החול״ מציג שהרבני את המציאות הסובייקטיבית, התלויה בנקודת המבט: וידאו המוקרן על ארגז חול, מקים לתחייה זיכרונות ילדות ומעיר סצנה תלת ממדית הנחווית באופן שונה מנקודות מבט שונות. בעבור הילדים ארגז החול הוא עולם שלם בו הם מכיירים לעצמם מציאות חלופית, לעתים ממלכה קסומה, לעתים זירת מלחמה. הדימויים המוקרנים מזמינים את הצופה להצטרף ולחפור כארכיאולוג של זיכרונות, ולחשוף מתוך חול הנשייה את אוצרות הזיכרון.

ה״טוטם״ שיצר סמי די עשוי ראשי בובות מפויחים לצד ראשים מתכתיים הנתונים תחת ״מכבש״, החושף בפני הצופה את חוויית הילדות האחרת, את הפינות האפלות יותר החבויות בה. כמו הזאב של כפה אדומה, בילדות הפחדים אורבים, האלימות נוכחת, האינטנסיביות, הדרמה. משחקי הילדות התמימים לכאורה, המסתירים מאחוריהם אלימות כבושה.

ארגז חול. מתוך התערוכה תור הזהב

ארגז חול. מתוך התערוכה תור הזהב

ג׳ון מקנוט במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל

$
0
0

פורטפוליו News: ביום רביעי ה-26/3 בשעה 13:00 תתקיים בבצלאל הרצאה של ג׳ון מקנוטאמן קומיקס והדפס מוערך, המתגורר ופועל בבריסטול אנגליה. ההרצאה תתקיים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, במסגרת סדנת אמן שמעביר מקנוט במחלקה לסטודנטים בהתמחות איור, באודיטוריום 222. הכניסה חופשית לקהל הרחב.

הדפסיו, כמו עבודות הקומיקס שלו, מעבדים חיפוש וחקירה של נופי אנגליה, מהפרברים הירקרקים ועד הערים הסואנות, דרכן הוא מנסה לשקף תחושות זמן ומקום, חיפוש של יופי בשגור והטריוויאלי בחיים. שלושה מספרי הקומיקס של מקנוט יצאו לאור על ידי הוצאת Nobrow, וביניהם ספרו זוכה פרס Prix Revelation לשנת 2013 – ״Dockwood״, שאף היה מועמד לסיפור הטוב ביותר ב-Eisner awards. עבודות האמנות וההדפס שלו הוצגו בתערוכות ברחבי העולם (ביניהן תערוכות יחיד בפורטלנד, פריז ולונדון) ואיוריו מופיעים דרך קבע ב-The London Review of Books, הניו יוק טיימס ובהוצאת Walker.

Jon-Mcnaught


IMPLIC1TE –איגור סקלצקי

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-27/3 תפתח בגלריה ארטסטיישן תערוכת היחיד הראשונה בישראל של איגור סקלצקי, IMPLIC1TE. סקלצקי מקיים דו שיח בין ההווה לעתיד ולעבר, ומשלב טכניקות ציור מסורתיות שעליהן התחנך ברוסיה עם טכנולוגיות עכשוויות. הוא שואב את השראתו מיצירות אייקוניות מתולדות האמנות,  אך נותן להן אינטרפרטציה משלו היוצרת דימוי יציר כלאיים מנותק מזמן, מקום והקשר. סמלי דת וחילוניות, תרבות הפופ, קעקועים, בעלי חיים ופרטי לבוש מתחברים לכדי שפה ייחודית, שלה חוקיות אוטונומית המתקיימת במציאות על זמנית.

Igor-Skaletsky,-red-indian-girl

בטכניקה המשלבת קולאז׳ דיגיטלי עם שיטת ציור קונבנציונאליות של אקריליק על בד, עבודותיו משאירות את הצופה במסגרת המוכר ומנגד פורצות אותה. כשהוא מלהטט בין ההרגלים הוויזואליים של הצופה ולבין התת מודע שלו, מעניק סקלצקי פירוש מרהיב לסיפור ויזואלי מוכר. ביצירותיו מהדהד החינוך מבית לציור הקלאסי, המתבטא בהעמדת הדמויות על הרקע הרומנטי, בקומפוזיציה המאוזנת, ובצבעים הרכים. בתוך כל מאפיינים אלו מתמזגים האלמנטים המודרניים, הכמעט מנוגדים אך בו זמנית משתלבים באופן מופלא, והוא מצליח לשבור ולהרכיב מחדש את הציור. היצירה הסופית היא אינטראקציה יוצאת דופן בין המקום ממנו הגיע למקום בו נמצא, המקבלת ביטוי לאורך כל תהליך היצירה של סקלצקי.

איגור סקלצקי נולד ברוסיה בשנת 1978 ועלה לישראל בשנת 1990. בוגר האקדמיה לאמנות סוריקוב במוסקבה. הציג תערוכות יחיד במוסקבה ובפריז, וכן השתתף בתערוכות קבוצתיות במוזיאון לאמנות מודרנית במוסקבה, ובשטוקהולם, פריז ומינכן.

ויק מוניס: תמונות מכל דבר

$
0
0

פורטפוליו News: תערוכה מקיפה ראשונה בישראל של האמן הברזילאי ויק מוניס תפתח ב-28/3 במוזיאון תל אביב לאמנות (אוצרת: סוזן לנדאו). התערוכה, ויק מוניס: תמונות מכל דבר, תסקור 25 שנות יצירה של האמן והצלם, יליד ברזיל (1961), מהאמנים העכשוויים הנודעים והמצליחים הפועלים כיום בעולם. בתערוכה יוצגו מרבית סדרותיו הידועות כגון ״תמונות שוקולד״, ״תמונות אבק״, ״תמונות אדמה״ ו״תמונות זבל״. לרגל פתיחת התערוכה מוניס ייקיים במוזיאון תל אביב הרצאה פתוחה לקהל הרחב ביום שישי ה-28/3 בשעה 14:00.

מוניס מציג דימויים מוכרים מתולדות האמנות, המדע, ההיסטוריה והתרבות הפופולרית, העוברים תהפוכות בחומרים יומיומיים, מפתיעים ומתכלים – כגון, סוכר, סירופ שוקולד, קטשופ, יהלומים, אבק ופסולת – בתהליך מורכב שסופו דימוי חדש צילומי. יצירותיו הקומוניקטיביות והביקורתיות מאתגרות את אופני הצפייה המקובלים ומעלה שאלות בדבר ניכוס, מקור ושעתוק. הוא מתגורר ועובד בניו-יורק, ארה״ב, ובריו דה ז׳נירו, ברזיל. ב-2010 הופק הסרט הדוקומנטרי על עבודתו, אמנות בזבל (בימוי: לוסי ווקר), שזכה להצלחה רבה ברחבי העולם, גרף את שבחי הביקורת ופרסים בינלאומיים יוקרתיים, ביניהם פרס הקהל לסרט הטוב ביותר בפסטיבל סאנדנס ומועמדות לאוסקר.

I-AM-TOO-SAD Demoiselle,Picasso_

ריצ׳רד אבדון: תמונה משפחתית

$
0
0

פורטפוליו News: ריצ׳ארד אבדון: תמונה משפחתיתתערוכת צילום חדשה שנפתחה ב-25/3 במוזיאון ישראל, תציג שני גופי עבודה חשובים של הצלם האמריקני ריצ׳רד אבדון, הנחשב בעיני רבים לאמן שהשפיע רבות על התפתחות הצילום במאה ה-20 (אוצר: נעם גל).

התערוכה, הראשונה בארץ המוקדשת לאבדון, מתמקדת בשני גופי עבודה: תצלום קיר המציג לראווה ובקנה מידה ענק את משפחתו של המשורר אלן גינזברג ולצידו שלוש פנורמות של קבוצות שלקחו חלק משמעותי ביצירת האווירה המהפכנית ששררה בארה״ב בסוף שנות ה-60; וכן סדרה של 68 דיוקנאות האנשים המעורבים במערכת הבחירות האמריקנית בשנת 1976, סדרה שזכתה לכותרת ״המשפחה״ ובהם רונלד ריגן, ג׳ימי קרטר, ג׳ורג׳ בוש, ג׳ראלד פורד, דונלד רמספלד ואחרים.

הדיוקנאות הישירים, המזוהים כל כך עם השפה הצילומית הייחודית שגיבש אבדון לאורך הקריירה שלו כצלם פרסום ואפנה, מגלים לנו דמויות מוכרות לצד אנונימיות וחושפים בפנינו את חלקו של הצילום בעיצוב קשרי ההון-שלטון בחברה המערבית בת הזמן.

Donald Rumsfeld, U.S. Secretary of Defense, 1976

Donald Rumsfeld, U.S. Secretary of Defense, 1976

אבדון החל את הקריירה שלו באמצע שנות ה-40, אז היה צלם אופנה שובר מוסכמות ששילב אלמנטים נרטיביים בצילומי האופנה המסורתיים. בשנת 1969 הוא אימץ את סגנון צילום הדיוקנאות שנעשה עם הזמן מזוהה עמו ביותר – המצולמים הועמדו לבד או בקבוצה על רקע לבן וחלק, כך שקווי האישיות של כל אחד ואחד מהם הצליחו לבלוט בתצלום. העבודות שנתרמו למוזיאון ישראל לוכדות את רגע המעבר בקריירה של אבדון ומדגימות את התפקיד המרכזי שמילא כאמן שתיעד תקופה של רעיונות סותרים, מדיניות קיצונית ונורמות חברתיות משתנות.

במקביל לפתיחת התערוכה יושק לראשונה גם אתר אינטרנט המיועד לשמש פלטפורמה לדיונים מעמיקים בסוגיות העולות מהתערוכה ונוגעות בקשרים שבין צילום פוליטי/מסחרי עם עולם האמנות. את הדיונים שיתנהלו באתר ניתן יהיה לראות על גבי שולחן תצוגה מיוחד במרכז התערוכה.

לרגל התערוכה יערך ביום שישי ה-28/3 בשעה 11.00 אירוע ובו ישוחחו האוצר נעם גל והאמנית ורדי כהנא על אבדון, על צילום מסחרי ועל המשפחה כדימוי.

Allen Ginsberg's Family, Paterson, New Jersey, May 3, 1970

Allen Ginsberg's Family, Paterson, New Jersey, May 3, 1970

אסתר בק: שחור ומעבר

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-3/4 תפתח בגלריה פריסקופ התערוכה שחור ומעבר של אמנית הקרמיקה אסתר בק (אוצרת: שרי פארן).

לפסלים השחורים האבסטרקטים של בק יש איזה כוח ראשוני, עוצמתי. בתוך הגופים השחורים האלה מוטבעים ורידים של פורצלן לבן וחומר בצבע טראקוטה-אפור-צהבהב. כמו משיחות מכחול הם מסתלסלים בתוך החומר ומבליטים את התחושה של תנועה פראית אך מבוקרת. העבודות נוצרות על ידי בק מתוך גושים גדולים וכבדים ברצף אחד מהתחלה עד סוף, כמו קליגרפיה יפנית.

bwester

השיטה הזאת מקפיאה רגע בין הנוזל והקבוע, בין הרך לנוקשה, בין הסטטי לדינמי, בין הגולמי למתורבת. לעבודות יש חיי פנים וחיי חוץ, החוץ מלא קווים אנרגטיים, הפנים שואף את המתבונן לתוך מעמקים מערתיים מיסתוריים. האמנית מגביהה את המיכלים הפיסוליים על בסיס  צר ומקנה להם תחושת התרוממות ומראה קליל. המיכלים הלא-פונקציונליים מתכתבים מפורשות עם כלי הכיבול המסורתיים ועם ההיסטוריה של הקרמיקה בכלל – המחווה של בק לשורשיה המיקצועיים. 

 

״מבוסס על סיפור אמיתי״ –בין תיעוד לבדיה בקולנוע

$
0
0

פורטפוליו News: ״מבוסס על סיפור אמיתי״, יום עיון של המחלקה לאמנויות המסך בבצלאל יתקיים ביום רביעי ה-2/4 בין השעות 10:00-16:00 באודיטוריום 222, קמפוס בצלאל בהר הצופים.

עניינו של יום העיון, כמאמר הכותרת, הוא ניסיון לתאר ולנסח את הגבולות שקיימים ומטשטשים תדיר בין יצירות שיוצריהן מגדירים אותן כדוקומנטריות לבין יצירות שבמובהק מתנערות מהתחייבות לאמת כלשהי, ויוצריהן מכריזים שהן כתוצר בלעדי של דמיונם. מטרתו בדיקת הדעות המקובלות לגבי דוקומנט ופיקציה, מתוך הבנה שהמגמה המתפתחת בשנים האחרונות לערבוב והכלאה בין השניים, מצריכה יצירת הגדרות חדשות, או דורשת את ביטולן כליל.

התמות שיעלו לדיון: יחסי הגומלין בין אמת לשקר, מהו דוקומנט, חשיבותו של דוקומנט לזיכרון הקולקטיבי של חברה, התחייבותו של יוצר הקולנוע לקהלו, האם פיקציה יכולה להפוך לאמת ולהיפך, ועוד. הדיון יתקוף את הנושאים האלה בהקשריהם השונים: פוליטיים, היסטוריים, אתיים, פילוסופים.

basedonrs

תוכנית

10:00 – דברי פתיחה, פרופ׳ דודו מזח – ראש המחלקה לאמנויות המסך, בצלאל
10:15 – אגור שיף – ״מסמכים וזיקוקי דינור״
הקרנת הסרט: "התפרים מדברים" (The Stitches Speak) הודו 2004,
במאית: נינה סבנאני (12 דק')
10:45 – מישל קישקה, קריקטוריסט, מאייר וסופר גרפי
״הדמיון כמתעד זכרון, בעקבות הרומן הגרפי האוטוביוגרפי ׳הדור השני, דברים שלא סיפרתי לאבא׳״

–הפסקה–

11:30 – יוסי שריד, סופר משורר ועיתונאי, לשעבר יו״ר סיעת מרצ ושר החינוך
״אמת או חובה, על היסטוריה והיסטוריה אלטרנטיבית״
12:00 – אפרת שלם – ״מראה כפולה״
הקרנת עבודת הוידאו: ״הזכרון השלישי״ (The Third Memory) פייר וויג, 2000, (9:30 דק')
12:20 – יאיר לב – ״שתיקת הסַפָּר״
הקרנת הסרט: ״בית״, ישראל, 1994, במאי: דוד אופק (18 דק')

-הפסקה-

14:00 – ״האם יש לתחום גבולות בין דוקומנט לפיקציה״, פאנל בהנחיית אסף אשרי.
משתתפים: נועה ברמן, תסריטאית; טלי הלטר, עורכת; גלעד טוקטלי, במאי; דודו מזח, יוצר וידאו; מיש רוזנוב, במאי ואנימטור

-הפסקה-

15:40 – הקרנת הסרט: ״ראיין״ (Ryan) קנדה, 2004, במאי: כריס לנדרת׳ (14 דק')

עיצוב דני? באמת? באמת, באמת?

$
0
0

פורטפוליו News: המושג ״עיצוב דני״ הוא אקסיומה – הוא מייצג טעם טוב, נוחות מחיה ומשמש ערובה לסגנון מובחן ויחודי. עם זאת, ידוע שהמציאות שונה מכך. הרצאה שתתקיים ביום שלישי ה-1/4 תחשוף את גישתה של האוניברסיטה המובילה של דנמרק לעיצוב, Designskolen Kolding, לחינוך ועבודה בשדה העיצוב הפתוח והמשתנה המתעלה על הקלישאה הסקנדינבית, שאיננה מתקיימת עוד, אם בכלל התקיימה אי פעם.

בהרצאה יוצגו פרוייקטים שונים, מה-MoMA בניו יורק ועד שנחאי דרך מוזיאון בגדד, על ידי Rikke Hansen – מעצבת, טיפוגרפית ורוכבת סוסים מקצועית, ו-Barnabas Wetton – מעצב ואמן, בעברו עיתונאי ושדרן רדיו ב-BBC. ההרצאה תתקיים בשעה 13:00 במחלקה לתקשורת חזותית בצלאל, אודיטוריום 222, במסגרת סדנה שמעבירים המעצבים במחלקה. הכניסה חופשית לקהל הרחב.

עיצוב דני_סופי-01

גדי דגון: צילום, מחול

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה ״צילום, מחול״ של הצלם והאמן גדי דגון תפתח ב-1/4 בגלריית החוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה ירושלים (אוצרת: יהודית גואטה).

000021

דגון – מוסד של איש אחד, מחוייב עד כלות למחול ולתיאטרון בישראל שנים ארוכות, חי במרחב הזה, חי את המרחב הזה, נושם אותו פולט אותו ללא הפסקה. ללא לאות. נוכח בכל החזרות, המופעים, הרגעים שבין לבין. נוכח ברגע ההיוולדות של היצירה, בהתפתחות שלה לאורך עונה/עונות/שנים. מצלם ללא הרף. מכיר את המופע על פרטי-פרטיו, את כל הניואנסים, את האנשים – הרקדנים, את השפה של הגוף של המחול, את ההתפתחות, את הקשיים. מחוייב לעולם המחול, פועל למענו. חלק ממנו.

התערוכה מתמצתת 30 שנה של מבט וקריאת מפה של המחול במאה ה-20 וה-21. היא קושרת בין ניזנסקי – המיתוס האגדתי, פינה באוש – מחוללת המהפיכה במחול, ואוהד נהרין -המיתוס בהוויתו לוקאלי וגלובלי כאחד. העבודות של  דגון מאפשרות התבוננות רבת יופי רגישות ועוצמה אל רגעים אינטימיים מחד ואל רגעי שיא במחול מאידך, ומגדירות את השפה האישית והייחודית של דגון במרחב הצילום בישראל.

000030


באמצע 2014: תערוכת המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון טכנולוגי חולון

$
0
0

פורטפוליו News: כבכל שנה הסטודנטים במחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון מאגדים כ-150 עבודות נבחרות מהשנה החולפת בתערוכת באמצע המסורתית בנמל יפו. התערוכה תיפתח בערב השקה חגיגי ב-16/4 ותימשך לאורך כל חול המועד פסח, בין התאריכים 17-23/4.

הזמנה באמצע

השנה, נושא התערוכה הוא ״מהדף אל המדף״. הסטודנטים יחשפו בתערוכה את השלבים של תהליך העיצוב, מהקו הראשון של הסקיצה ועד המודל הסופי, בדומה למסלול שעובר הסטודנט משנה א׳ ועד פרויקט הגמר, דרך קורסי הבחירה וההתמחויות השונות. לצד העבודות המוצגות תיפתח כמיטב המסורת חנות סטודנטים שבה ימכרו פרויקטים שנעשו במהלך הקורסים השונים.

השנה יתארח בתערוכה סטודיו אנדר שהוקם על-ידי ערן גל-אור (31), ליאת אקרמן (29) ועומר מרזל (29), בוגרי המחלקה. הסטודיו עוסק בפיתוח הדפסה קרמית תלת-ממדית באמצעות מדפסת שבנה גל-אור כחלק מפרויקט הגמר שלו. את המסקנות שלהם מהתהליך הם מתרגמים לאובייקטים קרמיים מודפסים שנמכרים בחנויות עיצוב, גלריות וחנויות מוזיאון בארץ ובעולם.

מאור אהרון

מאור אהרון

טבע משובש

$
0
0

פורטפוליו News: ב-1/4 תפתח בגלריה של המרכז האקדמי ויצו חיפה התערוכה טבע משובש, בהשתתפות האמנים הילה עמרם, סשה סרבר ותמר לם (אוצרת: ענת גטניו). 

בתערוכה מציגים שלושה אמנים המטפלים ביצירתם באופנים שונים בדימויים של טבע, ומייצגים אותו בדרכים שיש בהן מן המלאכותיות, המניפולציה והשיבוש. דימויי הטבע השונים אצל כל אחד מן האמנים מכילים גם היבטים מטאפוריים כאלה ואחרים. האמנים פועלים במדיומים ובטכניקות שונים: צילום, וידאו, פיסול והצבות בחלל.

TEVA_MESHUBASH

הילה עמרם, מציגה הצבה הנבנית כולה סביב פריט מרכזי – מזנון עץ בעל הקשרים אוטוביוגרפיים, כשממנו יוצאים אובייקטים פיסוליים קטני מימדים, כמעין לוויינים. עבודותיה של עמרם מכליאות את שאינו ניתן להכלאה ויוצרות אובייקטים פנטסטיים חדשים המשלבים בין הטבעי למלאכותי ובין המשחקי למעבדתי – שילובים בעלי הקשר אוטוביוגרפי. האובייקטים של עמרם נראים כתוצרים של ניסויי מעבדה המנסים לחבר בין תהליכי חיים לחפצי רדי מייד המוצאים מהקשרם.

[tmwinpost] 

תמר לם, מציגה בתערוכה מספר גופי עבודות בצילום ובוידאו, אשר מציגים את הטבע באמצעות דימויים ריאליסטיים ומלאכותיים כאחד, חלקם מהתבוננות וחלקם מבויימים. העבודות, בין אם צולמו בחוץ ובין אם צולמו בתוך בית , נעות בין יופי לאימה ובין מסתורין לפיוטיות. צילום של סבתה של האמנית (בת 104 המצולמת במיטתה) מניע את גופי העבודות האחרים של האמנית בתערוכה, ומעניק להם רובד מטאפורי אישי.

סשה סרבר, בונה בחלל הפתוח של הגלריה מיצב פיסול ובו מעין חורשה של גזעי דקלים הנישאים כלפי מעלה וחוצים את קומות המבנה. גזעי הדקלים הערומים והגדועים צבועים בצבע שחור תעשייתי, המשווה להם מראה מטריד של טבע לאחר שריפה או קטסטרופה. עצי התמר (בעלי הסמליות המקומית) ה"שתולים" בהקשר ארכיטקטוני המנותק מן הטבע, מהווים עבור האמן דימוי מטאפורי לתחושה של זרות במרחב הן מן ההיבט האישי-ביוגרפי והן מזה הקולקטיבי-פוליטי.

עיצוב דיאלוגים

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי, 3.4, בשעה 13:00 תתקיים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל הרצאה של המעצב רובן אבלס מ-DesignArbeid – סטודיו לעיצוב שיושב באמסטרדם, המתמקד בנושאים חברתיים. אחת המטרות העיקריות של אבלס היא לחשוב איך אנחנו יכולים לקיים ערים ראויות למגורים, ובמיוחד לזהות את הצעדים הקונקרטיים שאנחנו כפרטים יכולים לעשות ולהשפיע על הסביבה שלנו: מה יכולות לעשות התרומה התקשורתית וההתערבויות האמנותיות והטכנולוגיות בהקשר זה?

אבלס, המתמחה בעיצוב קהילתי וחברתי ומנסה לעורר חשיבה עיצובית בשכונות ובקהילות, הוא מרצה ב-HKU, אוטרכט וב-Minerva, חרונינגן. ההרצאה תתקיים באודיטוריום 222 והיא פתוחה לקהל הרחב.

עיצוב דיאלוגים_מתוקן-02

טבע עולמי, טבע מקומי

$
0
0

פורטפוליו News: ״טבע עולמי, טבע מקומי״, תערוכת צילום חיות בטבע שתיפתח במוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב ב-9/5, תכלול תערוכה בינלאומית ותערוכה ישראלית, שיוצגו זו לצד זו.

זו השנה השניה שבה תוצג בישראל התערוכה הבינלאומית היוקרתית של המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון וה-BBC, שזו לה שנתה ה-49. בישראל מוצגת תערוכה זו לצד ״תמונת טבע 2#״, תערוכה של צילומי חיות בטבע בישראל, המתקיימת ביוזמת מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב. אוצרת התערוכה הישראלית היא מורן שוב. התצלומים המוצגים בשתי התערוכות הם תצלומים זוכים בתחרויות מקדימות, שאליהן מוגשים תצלומים בקטגוריות שונות.

האנס לוכנר (דרום אפריקה), קטגוריה: דיוקנאות בעלי חיים

צילום: האנס לוכנר (דרום אפריקה), קטגוריה: דיוקנאות בעלי חיים

תערוכת צילום הטבע הבינלאומית – Wildlife Photographer of the Year

בתערוכה השנה (WPY 2013) יוצגו מאה תצלומים זוכים שנבחרו על ידי צוות שופטים שבראשו עמד ג׳ים ברנדנבורג, אחד מהצלמים המוערכים ביותר בעולם. התצלומים נבחרו מבין למעלה מ-43,000 תצלומים שהוגשו על ידי צלמי טבע מרחבי העולם. התערוכה, שנודדת ברחבי העולם במשך שנה, היא יוזמה של המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון ו-BBC worldwide, המתקיימת זו הפעם ה-49. זוהי אחת התערוכות המצליחות במוזיאון, המהווה מוקד משיכה גדול.

״הצלמים שהשתתפו בתחרות השנה הצליחו לתפוס את הדינמיות של הטבע; את הכוחות הסוערים של כדור הארץ, גורלם המשתנה של מינים בסכנת הכחדה והעימותים הדרמטיים המתרחשים בין האדם לטבע. התצלומים הזוכים השנה משקפים את משימתו של המוזיאון להיסטוריה של הטבע לחזק את ההבנה לגבי חשיבות המגוון הקיים הטבע, להעלות את המודעות לשבריריותם של משאבי הטבע ולעורר השראה שתעודד טיפול טוב יותר בכדור הארץ. בכוחו של כל תצלום לעורר רגשות ובו בזמן לספר סיפור מדעי״ (מתוך טקסט המבוא לתערוכה).

צילום: מוטי מילרוד / הארץ. קטגוריה: טבע עירוני

צילום: מוטי מילרוד / הארץ. קטגוריה: טבע עירוני

תערוכת צילום הטבע המקומית – תמונת טבע 2#

זוהי השנה השניה בה מקיים מוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב, בשיתוף מערכת ״עדות מקומית״, תחרות צילומי חיות בטבע בישראל. תמונות הזוכים יוצגו בתערוכה ״תמונת טבע 2#״, לצד התערוכה הבינלאומית. התערוכה מאפשרת התבוננות מלמדת ומעמיקה בחיות בטבע ומציגה מגוון צורות חיים ומערכות אקולוגיות באזורנו. התצלומים נבחרו מבין אלפי צילומים שהוגשו לתחרות, על ידי צוות שיפוט. חברי צוות השיפוט בשנתה השניה של התחרות הינם: אמיר איילון, ארז ארליכמן, יוסי אשבול, עמיר בלבן, שי גינות, אדי גרלד, מזי מגנאג׳י-מוסקוביץ, דורון ניסים, גיורא שלמי ואוצרת התערוכה, מורן שוב. התצלומים זכו בקטגוריות שונות: דיוקן של חיה, בעלי כנף, העולם התת-ימי, זוחלים ודו-חיים, חיות בר בתנאים מבוקרים, חיי לילה, חסרי חוליות, טבע עירוני, יונקים, ממלכת הטבע, משפחות בטבע, בני נוער מצלמים, קונפליקט בין אדם לחיה, הומור של חיה ופרויקט צילום מתמשך. לצד התצלומים יוצגו גם סרטי וידאו.
מבין כל התצלומים נבחרת מדי שנה תמונת השנה.

התערוכה המקומית מתקיימת בשיתוף רשות הטבע והגנים והאגודה הישראלית לצילום טבע. במסגרת שיתוף הפעולה עם רשות הטבע והגנים, תוקדש קטגוריית ״ממלכת הטבע״ לציון שנת היובל לרשות. בכל שבת יתקיימו הדרכות מיוחדות בתערוכה ע״י מדריכי הרשות, ללא תשלום נוסף, בשעות 11:00 ו-12:30.

להלן שמות 55 הצלמים שצילומיהם זכו בקטגוריות השונות ויוצגו בתערוכת ״תמונת טבע 2#״: רועי אברהם, אמיר אברמוביץ, נתן אדלשטיין, דורון אלפיה, נדב בגים, רן בירן, ארי בלטינשטר, עופר בלנק, אמיר בן דב, עוז בן יהודה, סי בנאי, אייל ברטוב, אסף גברא, דני גדלביץ, משכית גולן, גלעד גיא, אלכס גייפמן, ערן גיסיס, רון גפני, דניאל דנילוב, יובל דקס, עמית האס, דני הדס, ערן היימס, אבי הירשפלד, ירון הלוי, דניאלה הראל, נחום וייס, לירון זיו, יקי זנדר, עזרא חדד, פיני חמו, יניב יצחקי, איל כהן, שי כהן, אבי מאיר, אלון מאיר, עומר מוהר, מוטי מילרוד, גלעד מס, רעי סגלי, ליאור עופר, תומר עופרי, משה פרגר, רן פרץ, מרים צחי, אירית ק. אברמוביץ, חררדו קוללאו, אורי קולקר, נועם קורטלר, דובי קלעי, אריאל קסיס, רותם שמלי, אלעד שרעבי, יותם תמנה.

אוהבים אמנות. עושים איור. בקרוב

$
0
0

איך אומרים היום, אני רק אניח את זה כאן…

אוהבים אמנות. עושים איור: שבוע האיור 2014 – עוד 47 ימים.

ההתרגשות גדולה!

teaser

[tmwinpost] 

פרטים נוספים בהמשך.

 

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live