Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

שפת הלבוש: ארון הבגדים היהודי

$
0
0

פורטפוליו News: מוזיאון ישראל בירושלים יציג החל מה-11/3 תערוכה חדשה – שפת הלבוש: ארון הבגדים היהודי. בתערוכה יוצגו למעלה מ-100 בגדים ופריטי לבוש, מראשית המאה ה-19 ועד המאה ה-20, מכל רחבי העולם – אוסף נדיר של שמלות, חליפות, בגדי חתן וכלה, בגדי ילדים והלבשה תחתונה, המאפשרים הצצה לתרבותם העשירה של יהודים בקהילות שונות ולהתפתחות אופנות לבוש שונות בארצות רבות. אוצרת התערוכה אפרת אסף-שפירא; אוצרת אחראית: דייזי רקח-ג'יברה, האגף לאמנות ותרבות יהודית במוזיאון ישראל.

כלכותה, הודו, המאה ה-19. צילום: מוזיאון ישראל, ירושלים, מאורו מליאני

כלכותה, הודו, המאה ה-19. צילום: מוזיאון ישראל, ירושלים, מאורו מליאני

התערוכה תראה כיצד הבגד מהווה טקסט תרבותי עשיר המלמד הן על הזהות והדימוי העצמי של הלובש והן על חיי הפרט, החברה, הפוליטיקה והכלכלה. הבגדים חושפים עולם מיוחד של צבעוניות, כיסוי וגילוי, מרקמים עשירים ומלאכת מחשבת – מפתיע לגלות עד כמה כל אלה משמשים מקור השראה למעצבי אופנה מכל העולם עד היום.

בין הפריטים הנדירים יהיה אפשר למצוא בתערוכה חצאיות ייחודיות שעוצבו באיראן בהשראת לבוש רקדניות הבלט הפריזאיות (הטוטו), פריטי הלבשה תחתונה לנשים מבוכרה שנתפרו בשפע של צבעים ודוגמאות נועזות, שמלת כלה לבנה שהושפעה משמלת החתונה של המלכה ויקטוריה, וגלימת הרב הראשי בתורכיה שעיצובה נקבע על ידי הממשל העותמני ושמהווה השראה לגלימת הרב הראשי הספרדי בישראל עד ימינו. לצידם יוצגו איזאר מבגדד משולב ברעלה שנארג בידי מנשה יצחק סעאת – גדול האורגים בבגדד, ומערכת לבוש כלה מתוניס הכוללת מכנסיים בהיקף של כשלושה מטרים, שנועדו לכלות שמשפחתן עודדה אותן להפריז באכילה לקראת חתונתן כסמל של בריאות ועושר.

אוזבקיסטן ואפגניסטן, תחילת המאה ה-20

אוזבקיסטן ואפגניסטן, תחילת המאה ה-20. צילום: מוזיאון ישראל, ירושלים, מאורו מליאני

בד בבד יוצג סיפורם האישי של חלק מן הפריטים: בגד שנועד להגן על הילד שלבש אותו מפני מחלה, שמלת יולדת שליוותה את האישה במהלך אירועים בחייה עד שבסופו של דבר הפכה לתכריכיה של האישה, שמלת פאר יוונית שיצאה לנדודים בכל אירופה עד שהגיעה לקיבוץ אפיקים, וסיפורים רבים נוספים המאפשרים לנו היכרות כמעט "אישית" עם האנשים שלבשו את הבגדים הללו.

התערוכה תוצג החל מה- 11 במרץ 2014 למשך ששה חודשים.


שפה משותפת

$
0
0

פורטפוליו News: ב-15/3 תפתח בגלריה פריסקופ התערוכה שפה משותפת. התערוכה, שאוצר ז'אן-איב למיניון, תציג את עבודותיהם של שישה צורפים צרפתים ושישה צורפים ישראלים הבאים מארבעה דורות שונים.

נוי אלון

נוי אלון

התערוכה עוסקת בשפתו האישית של כל אמן ובדרכי יצירתו, תוך השתייכותו לתחום הצורפות העכשווית, תחום שנוצר כשפת ביטוי חדשה המעלה שאלות שדנות בזהות, הגדרה ומקומו של הצורף כיוצר המשלב מיומנויות מקצועיות ופרקטיקה נרכשת לצד התנהגות ומחשבה אמנותית.

משתתפים מישראל: נוי אלון, ורד בבאי, יעקוב בלוך, נעמה הנמן, גלית עינב, רועי פרס.

משתתפים מצרפת: Brune Boyer ,Sophie Hanagarth ,Florence Lehmann ,Géraldine Luttenbacher ,Aude Medori ,Agathe Saint Girons.

Aude Medori

Aude Medori

ילדי החול: מבט ישראלי על סיפורים מאתיופיה

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שני ה-24/2 יושק בתערוכת איורים בגלריית ויטרינה הספר ילדי החול, ספר דו-לשוני בעברית ובאמהרית הכורך יחדיו סיפורי עם, זיכרונות עליה וחוויות ישראליות של יוצאי אתיופיה עם איורים עכשוויים של סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בפקולטה לעיצוב של מכון טכנולוגי חולון.

yaldeyh1

תחילתו של הפרויקט בקיץ 2011, בסדנת כתיבה שהתקיימה ביחידה לעבודה קהילתית בבת ים. קבוצת צעירים יוצאי אתיופיה אספה ותיעדה סיפורי עם אתיופיים וסיפורי עליה לארץ, וכתבה במשך מספר חודשים קטעי יומן, זיכרונות אישיים וסיפורים קצרים. בפברואר 2012 נמסרו הטקסטים שנכתבו בסדנה לידיהם של סטודנטים בפקולטה לעיצוב, שאיירו אותם בהנחיית נעמה בנזימן, מרצה במחלקה לתקשורת חזותית.

תהליך הכתיבה והאיור לווה במפגשים בין שתי הקבוצות ובדיאלוג יצירתי ותרבותי, בשיחות ובהתלבטויות משותפות. באמצעות המילים והאיורים נוצר גשר בין ישראל של כאן ועכשיו ובין אתיופיה המסורתית והרחוקה. בין דפי הספר מתקיים מפגש יוצא דופן בין הדימוי לבין המילה הכתובה וכמובן בין קהיליות שונות הפועלות במרחב הישראלי. זהו מסע בזמן ובמרחב, המשקף את המנעד התרבותי הרחב ואת התפיסות החברתיות והאמנותיות של מגוון היוצרים שלקחו בו חלק.

yaldeyh2

שבוע העיצוב חולון 2014

$
0
0

פורטפוליו News: שבוע העיצוב חולון 2014 יתקיים בחול המועד פסח בתאריכים 16-19 לאפריל. במרכזו של השבוע עומדת תערוכה חדשה ומקורית במוזיאון העיצוב חולון: משחקים במוזיאון העיצוב. בגלריות העירוניות יתקיימו תערוכות עיצוב וכך גם ברחבי העיר, במכון טכנולוגי חולון, במרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, בקניון חולון ובאזור התעשייה – במרכז עזריאלי החדש ובפיטרו. במתחם המדיטק יתקיימו פעילויות עיצוב לקהל הרחב.

התערוכה משחקים במוזיאון העיצוב במוזיאון העיצוב חולון, תציג ותחקור שני שדות מתוך רבים אחרים בהם פועלים מעצבים לילדים: שדה האיור העכשווי ועולם מגרשי המשחקים. אוצרים: גלינה ארבלי ויובל סער.

התערוכה מבקשת להציג את האופנים שבהם מאפשרים יוצרים צעירים לפרוס כנפיים ולעוף אל מחוזות הדמיון – אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, בין אם על ידי קריאת איורים בספר או תוך כדי ישיבה על נדנדה בגן המשחקים. מסע זה מתאפשר כשהוא מעוצב בשימת לב קפדנית על ידי מתכננים, מעצבים, מאיירים ואדריכלים ששמים אל מול עיניהם את הילדות והמשחקיות כערכים שאין להתפשר עליהם.

בחלל הראשון (הגלריה התחתונה) תוצג תערוכה שאצר יובל סער, העוסקת בדמותו של הילד בשדה האיור המקומי, כפי שהוא משתקף ב-24 ספרים ילדים עכשוויים. 24 הסיפורים שמוצגים בתערוכה מציגים סוגים שונים של ילדים, של ילדות ושל ההורים שלהם; של חלומות, חששות, פנטזיות ופחדים. אלה סיפורים שדומים לסיפורים שהופיעו בספרי ילדים מזה שנים, אולם מה שמייחד אותם הוא האיורים שמופיעים בהם, מלווים את העלילה, מאירים צדדים נוספים שלה ומוסיפים שכבות ורבדים נוספים של משמעות שלא קיימים בהכרח בטקסט הכתוב.

מתוך התערוכה משחקים במוזיאון העיצוב. אורית ברגמן, יומגדול עם צפרנגול, הוצאת כתר

מתוך התערוכה משחקים במוזיאון העיצוב. אורית ברגמן, יומגדול עם צפרנגול, הוצאת כתר

בחלל השני (הגלריה העליונה) תוצג תערוכה שאצרה גלינה ארבלי, העוסקת בהיכרות מחדש עם עולם מגרשי המשחקים ההולך ונעלם. גן המשחקים הוא הביטוי הממשי של עולם הדמיון, הדרך שבה ניתן לאפשר הנאה ממשית. גנים אלו נועדו לתת תשובה לצורך של הילדים לשחק באוויר הפתוח, לנוע בחופשיות ולחוש בחדוות המשחק והתנועה במרחב. הפעילות של הילדים על מתקני המשחק תורמת להם בתחום המוטורי, החברתי, הרגשי והקוגניטיבי. בחלל זה תוצג תמונת מצב של המרחב המשחקי והעירוני מרגע היוולדו אי שם בין המאות ה-16 וה-17 ועד ימינו, תוך התייחסות לצמיחתו של המרחב המשחקי העירוני מגנים לפארקים ציבוריים דרך שטח מוגדר ועד למרחבי הרפתקאות. לצד ההיסטוריה העולמית, נציג את יוצרי ומתכנני גני המשחקים, שאולי כמו הגנים הנעלמים, גם הם כמעט ונשכחו.

בתווך, בין שני העולמות הללו, ייחשף בתערוכה פרויקט אינטראקטיבי חדש שבמסגרתו יוצבו שתי עמדות זהות במוזיאון העיצוב חולון ובמוזיאון העיצוב בלונדון שיאפשרו למבקרים בחולון ובלונדון לחלוק עולם וירטואלי משותף, במקביל. כחלק מהפרויקט – שמתקיים הודות לתמיכת תוכנית ה-BIARTS לחילופי תרבות של המועצה הבריטית, משרד החוץ ומשרד התרבות והספורט בישראל – ומוצג לרגל שבוע העיצוב יחד עם המעבדה לאינטראקציה של המכון טכנולוגי חולון, יוכלו המבקרים בשני המוזיאונים לצייר, לסרוק ציורים ולגלות מה קורה להם כשהם נשלחים לעולם וירטואלי משותף.

בגלריות שברחבי העיר יתקיימו התערוכות הבאות:

בגלריית המשכן בית מאירוב תוצג התערוכה פלטפורמה, תערוכתו הראשונה של מעצב הנעליים, עודד ארמה. בתערוכה זו יציג ארמה את קולקציית קיץ 2014 ואת תהליכי העבודה ליצירת הקולקציה. כמו כן יוצגו שיתופי פעולה אמנותיים של ארמה עם אמנים ומעצבים מובילים בהם דינה שנהב, זוכת פרס משרד התרבות לשנת 2014, האמן רונן רז ואחרים. אוצר: ד"ר גיא מורג צפלביץ.

בגלריית החווה תוצג התערוכה תור הזהב, הצוללת אל חוויית הילדות של כל אחד מאיתנו ובוחנת כיצד צובעת הנוסטלגיה את זיכרונות הילדות שלנו בזהב, ומכסה במעטה נוצץ צלילים וקולות מעולמות אחרים. העבודות בתערוכה, פרי שיתוף פעולה ייחודי בין האמנים סמי די ורונן שהרבני, משחקות על קו התפר בין זיכרון למציאות ומביאות למפגש המערער על מיתוס הילדות הזהובה. אוצרת: שירי שוץ חקלאי.

תערוכת החוצות בשדרות דב הוז הומור בראש חוצות (אוצר: יורם א. שמיר) תציג מגון רחב של כרזות ופרסומי חוצות שהיוו מכשיר עיקרי להעברת מסרים של גופים פוליטיים, כלכליים ותרבותיים לפני עידן המדיה האלקטרונית.

בגלריית "חנקין" תוצג התערוכה מכתמים, שבה תציג צעתבת הטקסטיל דליה ברקי עבודות המשלבות בין טכניקות עטור טקסטיל וצביעה לבין צילום והדפס דיגיטלי על בד וניר.

בגלריית ויטרינה תוצג התערוכה פקס ישראליאנה. אוצרי התערוכה, אסף כהן וגו'אנה אסרף, מציגים אוסף של יצירות מודרניסטיות ישראליות מקום המדינה ועד 1977, המציגות את הלך הרוח של התקופה – מינימליסטית, מתומצתת, סוציאליסטית – בניסיון למצוא את המכנה המשותף, שבין סך כל תחומי הביטוי של היוצרים המודרניסטים שפעלו בישראל.

פנחס עשת. מתוך התערוכה פקס ישראליאנה

פנחס עשת. מתוך התערוכה פקס ישראליאנה

העיצוב יוצא לרחוב הוא פרויקט של המכון הטכנולוגי חולון לרגל שבוע העיצוב בחולון. במסגרת הפרויקט יציגו סטודנטים מהפקולטה לעיצוב מיני תערוכות במרחב האורבני בעיר חולון: בקניון חולון, בבתי עסק ברחובות סוקולוב ושנקר בעיר, במתחם המדיטק ועוד. כך למשל בקניון חולון יוצגו סוסי נדנדה התלויים מעל ראש הצופים באווירה ובהשראת קרוסלה בלונה פארק. עוד יוצג בקניון שלב חצי הגמר "תוכנית ריאליטי לכיסאות" שבו יוצגו חמישה כסאות ישנים שעברו מניפולציות שונות. ליד הכיסאות יוצב קלפי בחירות כאשר הקהל יתבקש להצביע ולהשפיע על הזוכה.

כיכר ויצמן בעיר ורחבת מוזיאון העיצוב חולון יהפכו במשך ארבעה ימים למתחם משחקי ילדות מהרחוב בעיצוב חדש. קלאס, 5 מקלות, דמקה, חמור, תופסת, גולות ועוד יהפכו לאטרקטיביים  בדרכים גרפיות ותלת ממדיות. ברחובות העיר ובגני סיפור תתקיים "ספריית פופ אפ": תערוכה נודדת של ספרי ילדים עם איורים של סטודנטים מהמכון טכנולוגי חולון המחוברת לאופניים. בעת הגעת הספרייה למקום היעד היא נפתחת למספר זרועות הפרוסות לעיני הצופה המאפשרות לו קריאה באמצע הרחוב. "צעצועים לבעלי חיים" היא מיני תערוכה שתוצג בשתי חנויות ברחוב שנקר., ובה יוצגו עיצובים חדשניים למוצרים לבעלי חיים,  שפותחו לאזור הבית ולמשחק בחוץ.

"אנימציה פעם והיום", בספריית מדיטק חולון תציג על מסכים מספר סרטוני אנימציה שנעשו במחלקה לתקשורת חזותית במכון, לצד פנקסי אנימציה המיועדים לדפדוף של הצופה ולחשיפתו לדרך שבה עשו סרטי אנימציה בעבר. עוד יציגו הסטודנטים את "וירוסים במתחם" – השתתפות "מחתרתית" בתוך חללי מוזיאון העיצוב והמדיטק. כך למשל מעקות צדדים יהפכו למתקן תרומה של כסף לעמותה, עמדה להכנת מטוסים מנייר ושיגורם ועוד.

כמדי שנה תתקיים תערוכת "באמצע" של המחלקה לעיצוב תעשייתי, שכשמה כן היא מתקיימת באמצע שנת הלימודים ומציגה חתך רוחבי של כלל פעילות המחלקה. התערוכה כוללת קרוב ל-200 עבודות סטודנטים מהשנה האחרונה, שנוצרו במגוון רחב של קורסים, שיתופי פעולה עם חברות מסחריות ושיתופי פעולה עם ארגונים חברתיים וקהילתיים. התערוכה תתקיים בנמל יפו.

חברת "פיטרו" באזור התעשייה חולון מצטרפת אף היא לחגיגות שבוע העיצוב בחולון ומשיקה מיצב אינטראקטיבי בשם "משחק מנהלים". משחקי המנהלים של היום אינם עוד משחקים קטנים ומהודרים היושבים על שולחנו של המנכ"ל: הם נמצאים בכל מקום בסביבת העבודה, שהפכה למגרש משחקים של רעיונות ושל חדשנות. בתוך חללי התצוגה של פיטרו, יוכלו המבקרים לחוות ולגלות מוצרים יצירתיים ומפתיעים מעולם הריהוט המשרדי העכשווי תוך כדי פעילות ומשחק בניחוח של ילדות.

החלק הבינלאומי של שבוע העיצוב, שפונה לקהילה המקצועי בישראל, ייערך לאחר החג ב-22-24 באפריל. במסגרת שבוע העיצוב חולון 2014 תגיע מאוסטריה משלחת של כ-15 מעצבים ויצרנים מתחומי עיצוב שונים למפגשים מקצועיים עם מעצבים ישראליים, פנלים והרצאות. זוהי השנה השלישית שהמוזיאון מזמן למעצבים הישראלים אפשרות למפגשים אישיים עם אנשי מפתח בסצנת עיצוב של מדינה אחרת, והפעם הפוקוס הוא עולם ותעשיית העיצוב האוסטרית. האורחים יפגשו עם מעצבים שונים על פי תחומי עניין ויסיירו באזור התעשייה בחולון.

הוא משלנו: מה ישראלי בעיצוב ישראלי?

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שלישי ה-25/2 ייערך כנס העיצוב השנתי של המחלקה לעיצוב במכללת סמינר הקיבוצים, בין השעות 10:00-16:00. השנה יעסוק הכנס בסוגיית העיצוב הישראלי: הוא משלנו - מה ישראלי בעיצוב ישראלי?

hu-mishelanu-final1

בשנים האחרונות עולה שוב ושוב השאלה האם יש "עיצוב ישראלי"? או שמא מדויק יותר לדבר על עיצוב – במקום הישראלי. בעידן שבו חוויות היסטוריות ותרבותיות מותירות חותם בחפצים יומיומיים, בדרך היווצרותם ובקו המחשבה שיוצר אותם, הופכות אוניברסליות – זהות מקומית הופכת יותר ויותר מורכבת. מה מייחד את האובייקט הישראלי? כיצד משפיע העיצוב על יצירת הישראליות? כיצד מופיעה ה"ישראליות" באובייקטים בשדה העיצוב? האם וכיצד שונה פעולת העיצוב בישראל מפעולת העיצוב במקומות אחרים? בנושאים אלו ונוספים, יעסוק השנה כנס העיצוב של המחלקה לעיצוב במכללת סמינר הקיבוצים.

המשתתפים בכנס ע"פ סדר הופעתם:

פרופ' עוז אלמוג – סוציולוג והיסטוריון, מומחה לחברה הישראלית, שספריו ״הצבר-דיוקן״ ו״פרידה מש'רוליק – שינוי ערכים באליטה הישראלית״ נחשבים לספרי יסוד על החברה והתרבות הישראלית. 
פרופ' אלמוג ידבר על ה-DNA התרבותי של החברה הישראלית.

נירית נלסון – אוצרת ומנהלת תכנית הרזידנסיJCVA , תבחן בהרצאתה ״פוסט פיוז'יין״ כיצד התשוקה, ההנאה והכאב, המאפיינים את התרבות המקומית, מתערבבים עם מגמות בשדה העיצוב הבינלאומי ומבנים את השפה של העיצוב בישראל.

דורי אורין, מעצב ממקימי קבוצת UMAMY וחוקר עיצוב ישראלי, יבחן כיצד הפכה מכונית הסוסיתא לחלק מהזהות הישראלית ואיך קורה תהליך הפיכתו של אובייקט לאובייקט לאומי, בהרצאתו ״לא חמור, לא סוס: סוסיתא – כיצד הפכה הסוסיתא לישראלית?״

יואב גתי, מנהל קריאטייב ובוגר המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, יציג את פרויקט הגמר שלו "מה היה לנו רע באוגנדה" שבו הוא בחן אילו מדינת היהודים הייתה מוקמת באפריקה ולא במזרח התיכון, איזה מין ישראלים היינו?

רננה רז, כוריאוגרפית ורקדנית, תדבר על עבודת המחול "קראו לנו ללכת" המורכבת מרצף של טקסים ישראליים ומתבוננת על החברה והתרבות הישראלית-ציונית דרך מיתוסים וסמלים. היצירה מורכבת מריקודי עם לצלילי שירי ארץ ישראל, כמראה דרכה ניתן להבחין בתמורות שחלו בחברה במשך השנים.

ד"ר אריה רודר, מרצה במכללת סמינר הקיבוצים ובמכללת שנקר, ידבר על המעבר מהממשי לסימבולי – כיצד תרבות מתהווה ויוצרת לעצמה סמלים וסימנים.

טל ארז, מעצב וחוקר עיצוב, המתמקד בהקשרים חברתיים ופוליטיים של עיצוב, יציג בהרצאתו "מהפנים פנימה – פרוייקטים על ישראל" גישה פרגמטית לעיסוק בשאלה הישראלית דרך הפריזמה של עיצוב. הסוגיה תיבחן דרך "חנות המתנות" בתערוכה "נושאת מטוסים" שייצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בונציה 2012, והפרויקט "שאלה של השקפה" – תערוכת אמן העונה של עונת התרבות בירושלים 2013.

ענת שטיין, מעצבת ושותפה בסטודיו ארמדילו, תדבר על ״השראה וייצור במקום הישראלי – מוצרי היודאיקה של סטודיו ארמדילו״ ותציג תכנים עדכניים במוצרי יודאייקה עכשווית בעבודות של סטודיו ארמדילו ושל יוצרים מהארץ ומחו"ל.

הילה עוזר, מחברת המיתוג OPEN תציג את מהלך המיתוג של חברת התעופה UP, חברת הבת של 
אל-על, כיצד ממותגת חברת ה- low coast כחברה בעלת זהות בין לאומית, לועזית, אל מול אחד מסמלי הישראליות.

ד"ר מיכל פופובסקי, מרצה במכללת סמינר הקיבוצים המתמחה בהיבטים תיאורטיים של שדה העיצוב, תבחן מוטיבים של ישראליות בעבודתה של דניאלה להבי ז"ל ואת הפיכתה לבית היוצר DL כפועל יוצא של מפגש מוצלח בינה לבין הישראליות של נשים ישראליות בישראל.

אביגייל ריינר, מעצבת גרפית בעלת The Studio, מציעה מבט על תקשורת חזותית בישראל דרך בחינת תהליך עיצוב צורות אותיות חדשות בשפה העברית, כמשקף תהליכים חברתיים, פוליטיים ותרבותיים. קוסמופוליטי או ישראלי? מה אומר המרחב החזותי בישראל על התרבות המקומית שלנו?

מירב רהט, מעצבת וחוקרת עיצוב עכשווי, תבחן מאפייני עיצוב ושינויי תפיסה בשפה הרעיונית והחומרית במקום הישראלי, דרך ״שלוש תערוכות, שלושה דורות, גלריה אחת וכמה תהיות״ – בהתייחס לקטגוריה של עיצוב/אמנות בישראל.

ארז עמירן, מעצב ובלוגר אופנה ותרבות, שואל "אופנה ישראלית – היש חיה כזו?" ארז יתייחס לאופן בו המודלים לחיקוי שלנו שמגיעים מתוך המצאי הבינלאומי, מתורגמים ל"ישראלית".

יובל סער, כתב העיצוב של "הארץ", עורך אתר "פורטפוליו", אוצר, מעצב גפי ומרצה בבצלאל, יבחן את האיור בישראל כחלק ממחקר לקראת תערוכת "אומת האיור" שהוא אוצר, ותוצג במאי 2014 בבית האמנים בתל אביב. סער שואל האם ומתי אפשר להבחין בסממן ״ישראלי״ באיור, גם כשהוא מתפרסם בחו״ל? ולמה, ולמי, זה משנה?

 

NO MEANS

$
0
0

פורטפוליו News: לפני כמה חודשים פנתה Mooooon Publishing (הוצאת מגזינים עצמאית ממדריד) למארגנים של לה קולטוראיתי בלאיש ודר רותם – על מנת שיקחו חלק בפרוייקט Last stop that town. במסגרת הפרויקט ההוצאה מתמקדת בכל פעם בעיר אחרת בעולם ומוציאה לאור עשרה מגזינים בשיתוף עם עשרה אמנים מקומיים. בלאיש ורותם התבקשו לאצור מגזין אחד מתוך העשרה שבו יציגו את לה קולטור באמצעות תשעה אמנים מקומיים מבטיחים. השקת הפרוייקט תתקיים ביום חמישי ה-27/2 בשעה 19:00 בגלריה מזא"ה 9, תל-אביב-יפו.

nomeans

מון פאבלישינג היא הוצאת מגזינים עצמאית המתמקדת בהפקת מגזינים לאמנים צעירים. היא הוקמה ב-2012 ע"י רוברטו וידאל (ספרד) ומאיה כהן (ישראל), זוג מעצבים גרפיים המתמחים בעבודה למוסדות אמנות ותרבות ובעיצוב אדיטוראלי. ההוצאה פועלת מתוך אהבה לדפוס, לנייר, לאמנות, לאמנים, ולקהל שאוהב את אותם הדברים. הפרוייקט האדיטוריאלי הראשון של ההוצאה, last stop that town_madrid, התחיל בספטמבר 2012 בזמן שהות אמן משותפת של הזוג, בחסות המוזיאון המדרידאי מאטאדרו מדריד, השוכן בעיר מגוריהם של הזוג. הפרוייקט מנסה לתעד את חיי היצירה בעיר דרך האמנים המקומיים שחיים בה וליצור מעין דיוקן של עיר דרך הוויה המקומי.

את הנושא שבחרו בלאיש ורותם – NO MEANS – הם מסבירים כ״חוסר אמצעים, יצירה צעירה, עכשווית, טריה, הבוחנת חומר ותקציב, כאקט של יצירה, כמניע של יצירה, כאמצעי ליצירה״. תשעת האמנים שבחרו הם KLONE, הילה לביב, יערה צח, נדב ברקן, אפיק נעים, איגור טפיקין, תמר לוינסון, סיוון דיין, גילי רון ושיר כץ, ובתערוכה ימכרו יצירות האמנים במחירים של עד 500 ש״ח, ובנוסף ימכרו גם המגזינים של הפרוייקט.

עיצוב על הבר בחיפה

$
0
0

פורטפוליו News: המרכז האקדמי ויצו חיפה בשיתוף מנהלת עיר תחתית יוצאים בסבב נוסף של סדרת הרצאות בפאבים נבחרים, שיתקיים ביום ראשון ה-2/3. מטרת המפגשים להציע לקהל הרחב טעימה מעולמות תוכן מרתקים באווירה נינוחה ולא רשמית, הן מתוך פעילותם של המרצים בתוך האקדמיה והן מתוך פעילותם כיוצרים ומעצבים עצמאיים.

בין הנושאים: טיפוגרפיה ואנימציה, חשיבות הקונספט בעולם הפרסום, עיצוב באמנות ואמנות בעיצוב, על הצורך האובססיבי שלנו לתעד כל הזמן, צילום סוריאליסטי, אופנה חברתית, כוחם של מותגים, ביומימטיקה: תכנון בהשראת מנגנונים ביולוגיים, תהליכי השתנות תרבותיים שהותירו חותמם האסתטיקה האדריכלית ועוד.

מרצים: ד״ר דליה בראור, טליה בורק, קובי גופר, מיכל קסטיאל, דני אבקסיס, אדר׳ לירן צ׳צ׳יק, ירון שין (jewboy), אדר׳ נתי רותם, דוד אופנהיים.

Al_Habar_2014

אמנות פלסטית בהשראת אמנויות הבמה

$
0
0

פורטפוליו News: התערוכה אמנות פלסטית בהשראת אמנויות הבמה, שתפתח ביום חמישי ה-27/2 בבית האמנים בתל אביב, תציג מגוון עבודות של אמנים פלסטיים שיצרו גם עבור הבמה הישראלית – בתיאטרון, במחול ובאופרה. אוצרים: אירית לוין, אריה ברקוביץ.

המפגש עם הדימויים יקנה מבט על שדה שיתוף-הפעולה בין האמנות הפלסטית לאמנות הבמה, תוך התחקות אחר תהליכי היצירה: מתווים, סקיצות לתפאורה ולתלבושות, מאקטים, סרטים וחומר תיעודי, לצד דיוקנאות ומחוות ייחודיים לתיאטרון הישראלי.

פסי גירש, מפסי לחנוך (1991)

פסי גירש, מפסי לחנוך (1991)

לא אחת נשזרות האמנות הפלסטית ואמנות הבמה זו בזו. פסיפס המרכיבים שמהם נרקחת אמנות התיאטרון – ספרות, שירה, תנועה, מוסיקה, מחול, עיצוב ויזואלי – מנהלים ביניהם דיאלוג פורה, שמניב בסופו של התהליך יצירה אחת שלמה. משקלו הרב של הביטוי החזותי בהתרחשות הדרמטית – בין אם באמצעות עיצוב הבמה, התפאורה והתלבושות, ובין אם באפיזודה ייחודית של תנועה וצליל – הוא עדות לכך שמקומם של חלל הבמה, התפאורה והתלבושות, אינו נופל בחשיבותו מן הטקסט. רבים הם העושים במלאכת הבמה: מחזאי, במאי, שחקנים, תפאורנים, מלבישים, תאורנים, מוסיקאים וכוריאוגרפים. כל אמן בתחומו תורם את יצירתו הייחודית, אלא שבהצגת התיאטרון היא מקבלת ומעניקה עוד מימד: מחד היא נותרת יצירתו האישית, המקורית, של האמן, ומאידך היא משתלבת במכלול ההצגה התיאטרונית ומקנה לה ערך מוסף.

התערוכה מחולקת לארבע קטגוריות עיקריות:

  • עבודת האמן בתפאורה ובתלבושות.
  • מחוות לשחקנים ולבמאים באמצעות דיוקנאות.
  • תיעוד דוקומנטרי: סרטים על במאים שחקנים ואמנים פלסטיים, יומנים, תוכניות להצגות וצילומים.
  • דיאלוגים בין אמנות חזותית לריקוד.

משתתפים: ג'ראר אלון, אבישי אייל, יוסל ברגנר, אריה ברקוביץ, אודרי ברגנר, ג'ון בייל, פסי גירש, גדי דגון, שלמה ויתקין, אלדד זיו, איתן לוי, אורי ליפשיץ, פאול לוי, משה מוקדי, אריה נבון, עודד פיינגרש, אבא פניכל, ציפי צגלה, דני קרוון, מנשה קדישמן, דורית קדר, בן קדישמן, הרולד רובין, ראובן רובין, בוקי שורץ, מיכל שמיר, לילך שחר, נטי שמיע עפר, דוד שריר, יגאל תומרקין

אורי ליפשיץ, דיוקן רפאל קלצ'קין (2010)

אורי ליפשיץ, דיוקן רפאל קלצ'קין (2010)


צוות העיצוב של Waze במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל

$
0
0

פורטפוליו News: צוות העיצוב של Waze יתארח במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל ביום רביעי ה-5/3.

final_final_waze_png2

Waze היא מסיפורי ההצלחה הגדולים של תעשיית ההייטק הישראלי. צוות המוצר ב-Waze אחראי לתכנן ולעצב את הגרסאות הבאות של האפליקציה. העבודה בצוות מתחילה בשיחות על רעיונות ומסתיימת בקבצים גרפיים המועברים לפיתוח. הצוות אחראי גם למיתוג המוצר ולדרך בה הוא מתרגם לממשק במערכות ההפעלה השונות, באתר, בחומרים השיווקיים וכיו״ב.

ארבעה מאנשי צוות המוצר ידברו בהרצאתם על תפקידם ועל העבודה היומיומית בסטארטאפ עם מליוני משתמשים:
טליה זליגמן – מנהלת מוצר, מרצה במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל; עומר זיו – מנהל מוצר; בנימין טריגלו – מעצב (iOS); ניצן רון – מעצבת (web), כולם בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל.

ההרצאה תתקיים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, יום רביעי, 5.3, בשעה 13:00 באודיטוריום 222. הכניסה חופשית לקהל הרחב.

משולש שיקגו

$
0
0

פורטפוליו News: במוצאי שבת ה-8/3 תפתח במוזיאון חיפה לאמנות (בשיתוף עם נעמת) התערוכה משולש שיקגו, במלאות 40 שנה ל"דינר פארטי" של ג'ודי שיקגו (אוצרת: רותי דירקטור).

ב-1974 החלה ג'ודי שיקגו לעבוד על יצירתה המונומנטאלית – The Dinner Party – המסמנת רגע היסטורי בתולדות האמנות: הרגע של הנשים. בתום ארבע שנות עבודה שנעשתה בשיתוף פעולה עם-400 נשים וגברים, הוצגה היצירה במוזיאון לאמנות מודרנית בסן פרנסיסקו ומייד נחשבה לציון דרך בכל הקשור לנוכחות נשית באמנות.

הסעודה החגיגית ג'ודי שיקגו

הסעודה החגיגית. ג'ודי שיקגו

העבודה היא שולחן גדול בצורת משולש שווה צלעות, שכל אחת מצלעותיו ערוכה ל-13 דמויות של נשים שהשאירו חותמן על ההיסטוריה האנושית. השולחן הדהד את "הסעודה האחרונה", אחת הסצנות המפורסמות ביותר באמנות המערבית, אלא שבמקום ישו ו-12 השליחים, שולחן "הסעודה החגיגית" הוקדש לכל הנשים שערכו שולחנות והכינו סעודות במהלך ההיסטוריה ולא זכו למקום ולקול משלהן.

במלאת 40 שנה לתחילת העבודה על ה"דינר פארטי" ומתוך הכרה בחשיבותה החלוצית, עשרות אמניות ישראליות יצרו עבודת מחווה לדמות נשית כלשהי לבחירתן. האמניות שמשתתפות בתערוכה הן בנות דורות שונים, ובעלות סגנונות ושפות אמנותיות שונים. מושאי המחווה הנשיים של האמניות, דמויות היסטוריות לצד בדויות, נשים מפורסמות ואנונימיות, אמניות, אמהות, דמויות ספרותיות, לוחמות חופש, סופרות ועוד, מציפות היסטוריה נשית אלטרנטיבית, שהיא נדבך הקריאה הנוסף של התערוכה, לצד העבודות עצמן.

דגנית ברסט, אורלנדו, 1975

דגנית ברסט. אורלנדו, 1975

בהשקה של הפרויקט לפני שנה, לקחו חלק האמניות אשר הציגו את מושא המחווה הנשי שלהן. בין השאר השתתפה בו אלימה, שנפטרה שלושה חודשים לאחר מכן. בתערוכה מוצגת העבודה של אלימה שנעשתה כמחווה לאמנית האמריקנית, לואיז נוולסון. לצד העבודות שנעשו במיוחד לתערוכה, תוצגנה עבודות של שתי אמניות ישראליות, מיכל נאמן ודגנית ברסט, שנוצרו במקביל ל"דינר פארטי" באמצע שנות ה-70 וגם בבסיסן מחווה לנשים – נוכחות ונעדרות: בעבודתה של מיכל נאמן מ-1975 "רוזה לוקסמבורג, יונה הנביאה, המלכה ליר": על נייר משבצות היא כתבה באותיות מוארכות, המתפענחות בקושי רב – רוזה לוקסמבורג, יונה הנביאה, המלכה ליר. לצד שמה של מהפכנית קומוניסטית יהודיה, היא עיוותה ושינתה שמות של שני גיבורים בדויים והפכה אותם לנשים. דגנית ברסט יצרה את העיגול ליד וירג'יניה ואת אורלנדו – תוך התייחסות לוירג'יניה וולף.

האמניות המציגות בתערוכה: חנאן אבו חוסיין / נלי אגסי / מאיה אטון / סמדר אליאסף / אלימה / ביאנקה אשל גרשוני / אניסה אשקר / יעל בלבן / רויטל בן-אשר פרץ / הילה בן-ארי / ג'ניפר בר לב /דגנית ברסט / דרורה דומיני רותי הלביץ כהן /רקפת וינר עומר/ אנה ים / מרים כבסה/ מאיה כהן לוי/אביטל כנעני / עפרי כנעני יהודית לוין /סיגלית לנדאו/מיטל כץ מינרבו / מנאל מחמיד / אורלי מיברג / תמרה מסל / ניאו-ברביזון ורד נסים/ מיכל נאמן / אפרת נתן / אורלי סבר/ שרון פוליאקין/ רונית פורת/ אריאלה פלוטקין / גליה פסטרנק / רעות פרסטר / נעמה צבר / נועה צדקה / אנג'לה קליין / אפרת קליפ שטיין /תמר רבן אלונה רודה / פנינה רייכמן / טל שוחט/ מיכל שמיר / רונית שני.

טל שוחט, נאורוז, 2012

טל שוחט. נאורוז, 2012

דוגמאות לאמניות ולמושאי המחווה שלהן:
אורלי מיברג – הדוגמנית ששימשה את רמברנדט בציור אישה רוחצת בנחל (1654)
אפרת קליפשטיין – אן שרלי, גיבורת סדרת ספרי האסופית
סיגלית לנדאו – אשת לוט
מאיה אטון – מרי שלי, מחברת הספר פרנקנשטיין (1818)
יעל בלבן – מארי אנטואנט, איימי ויינהאוס
אריאלה פלוטקין – מריאן, סמל החירות הצרפתי
עפרי כנעני – הבתולה מלודמיר
ג'ניפר בר לב – באפי קוטלת הערפדים
חנאן אבו-חוסיין – נוואל אל-סעדאווי, לוחמת חופש פמיניסטית מצריה
אנה ים – אנה קרנינה
מנאל מחמיד – ראדה אל-סמאן, סופרת סורית שחיה בפריז
טל שוחט – פרוע' פרח'זאד (1935-1967), משוררת אירנית
רקפת וינר עומר – ואלרי סולאנס, האישה שירתה באנדי וורהול ב-1968
אלונה רודה – ויוה, שחקנית אמריקאית שפעלה בחוגו של אנדי וורהול
סמדר אליאסף – סבתה, פעילה ב"ארגון אמהות עובדות" בחיפה
ביאנקה אשל גרשוני – שרה בארטמן + פרידה קאלו
רונית פורת – אמו של במבי
אניסה אשקר – גרטרוד שטיין + מאי זיאדה (שתי נשים שניהלו סלון ספרותי וגם כתבו)
נלי אגסי – שרלוטה סלומון, ציירת יהודיה שנספתה באושוויץ בגיל 26
אורלי מיברג – המתרחצת של רמברנדט
נעמה צבר – "לילה", הרכב מוזיקלי של שתי בנות 19

בערב הפתיחה יתקיים המופע "זירה" מאת דגנית שמי, בהשתתפותן של הרקדניות שירה בן אוריאל מאיה בר יעקב, נטע הדר.

סדנת ההדפס בעלי המלאכה בשיתוף דוד טרטקובר

$
0
0

פורטפוליו News: סדנת ההדפס בעלי המלאכה תציג שש מהדורות הדפסי רשת חדשות של דוד טרטקובר בתאריכים 13-15/3/2014, בגלריה הצימר, רח' הגדוד העברי 5 תל אביב (כל מהדורה בת 50 עותקים בלבד).

TARTAKOVER-INVIT-FINAL

שיתוף הפעולה עם טרטקובר, חתן פרס ישראל לעיצוב, נולד בפגישה בסטודיו שלו בנווה צדק עם יעקב בן כהן ושגיא אשין, מייסדי ומנהלי סדנת בעלי המלאכה. במהלך הפגישה נבחרו הדימויים לסדרות ההדפסים מתוך רישומים אחרונים של טרטקובר בדמותו של הצבר משנת 2013. לאחר תהליך ארוך של שמירה על זהות המקור ותרגומו לשפה הדפסית, הפרדת והתאמת צבעים והדפסות ניסיון, תוצג סדרת ההדפסים שנוצרה. לאחר הנעילה תעלה התערוכה לאתר וחנות בעלי המלאכה.

סדנת בעלי המלאכה הוקמה לפני 4 שנים בדרום תל אביב. מאז הקמתה, משתפת הסדנא פעולה עם אמנים ומעצבים רבים וברשותה אוסף הדפסים מגוון המכיל אמנים וותיקים וצעירים כאחד.

מכוער זה היפה החדש

$
0
0

פורטפוליו News: הכנס השנתי של הפקולטה לעיצוב במכון טכנולוגי חולון יתקיים ביום שני ה-10 במרץ 2014. הכנס יעסוק בסוגיית הכיעור והיופי החדש על רקע עבודות עכשוויות בעיצוב, אמנות ואדריכלות והוא יתקיים בין השעות 9:30 – 16:00 בבניין 6 קומה 1.

את הכנס יפתחו פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון ופרופ' דנה אריאלי, דקאן הפקולטה לעיצוב, ותנעל אותו פתיחת תערוכת ״באמצע״ של המחלקה לעיצוב פנים, במתחם קסטיאל AS IS, בראשותם של אדריכל ניסן ורשבסקי ואדריכל גל גאון. בכנס ישתתפו מובילים בתחום העיצוב, האדריכלות, האוכל והאקדמיה:

  • הרצאתו של טל לנצמן, "הרגע", תעסוק בחוויה הוויזואלית הבאה לידי ביטוי בעיצוב, בהגדרת המכוער מחדש ובהתבוננות מחודשת של הסובב אותנו
  • המאייר ואומן הקומיקס זאב אנגלמאיר יעביר הרצאה בנושא "יפה כמה שזה מכוער"- על ספרים משובשים תוצרת הארץ
  • הרצאתו של פרופ' עזרי טרזי, "כיעור אותנטי", תציג מבחר מעבודותיו האקספרימנטאליות שמאתגרות את ה״טעם הטוב״, מתוך כוונה להחדיר לתוך אובייקטים יומיומיים תכנים שקשורים לשאלות של זהות אישית וחברתית, של החברה הישראלית ומרחב המזרח התיכון
  • הרצאתו של יובל שאול, "הכיעור במיניות ובאמנות" תיגע בסוגיית בדיקת גבולות כיעור והגבולות של עצמנו דרך המיניות וכיצד באופן ההתבוננות הנ"ל ניתן לבחון את האמנות
  • האדריכל פרופ' מיכה לוין ידבר על כיעור באדריכלות בת זמננו
  • הרצאתו של הצלם יואב חורש, תעסוק בנושא יופי ההרס – צילום חורבן עכשווי והשאלה המוסרית
  • האדריכל ארז אלה יספר על התפתחות הקריירה שלו; השף ישראל אהרוני, יספר על האסתטיקה של הטעם-נא ומבושל
  • הרצאתה של היוצרת והכותבת דנה גילרמן, תעסוק בנושא "המכוער באמנות עכשווית"
  • האוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב בחולון, גלית גאון, תעביר הרצאה בנושא "לא אומרים איכס על אוכל"

hit-kenes

 

 

כנס ההיסטוריה של האדריכלות הישראלית בעידן המידע

$
0
0

פורטפוליו News:  מוזיאון תל אביב לאמנות ובית הספר לאדריכלות ע״ש דוד עזריאלי אוניברסיטת תל אביב מתכבדים להזמינכם לכנס ״ההיסטוריה של האדריכלות הישראלית בעידן המידע״, לרגל פתיחת ארכיון עזריאלי לאדריכלות, מוזיאון תל אביב לאמנות.

הכנס יתקיים ביום שני ה-10/3 בין השעות 14:00-18:00 בארכיון עזריאלי לאדריכלות, הבניין הראשי, מוזיאון תל אביב. יו"ר הכנס ומנחה: ד"ר אדריכל ערן נוימן, ראש בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי, אוניברסיטת תל אביב, ומנהל ארכיון עזריאלי לאדריכלות, מוזיאון תל אביב לאמנות.

Azrieli-Archive-Invite

תוכנית הכנס

14:15-14:00 ברכות

גברת סוזן לנדאו, מנכ"לית ואוצרת ראשית, מוזיאון תל אביב לאמנות

15:45-14:15 מושב ראשון

ד"ר מיכאל חיוטין, חיוטין אדריכלים: תכניות בנייה ותיעוד אדריכלי במצרים העתיקה

אדריכלית דפנה מתוק, בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי, אוניברסיטת תל אביב: הארכיון של אריה שרון

ד"ר אדריכל רועי קוזלובסקי, בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי, אוניברסיטת תל אביב: מקומו של הידע – אדריכלות והגיאוגרפיה של המדע

16:15-15:45 הפסקת קפה

17:45-16:15 מושב שני

שולחן עגול: ההיסטוריוגרפיה של האדריכלות הישראלית. משתתפים: פרופ' אדריכל דן איתן, הפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים, הטכניון — מכון טכנולוגי לישראל / אדריכלית רבקה כרמיכרמי אדריכלים / אדריכל ארד שרון, שרון אדריכלים / ד"ר אדריכל רועי קוזלובסקי, בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי, אוניברסיטת תל אביב / ד"ר אדריכלית טלי חתוקה, החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב / ד"ר אדריכלית טליה מרגלית, בית הספר לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי, אוניברסיטת תל אביב / מאירה יגיד חיימוביץ, אוצרת בכירה, מוזיאון תל אביב לאמנות

הכניסה ללא תשלום, אך דורשת הרשמה מראש: anatd@tamuseum.com

 

באמצע: עבודות נבחרות של המחלקה לעיצוב פנים במכון טכנולוגי חולון

$
0
0

פורטפוליו News: ביום שני ה-10/3 תפתח בשעה 20:00 בקסטיאל as is (רחוב משה מאור 2 ת״א) תערוכת האמצע של המחלקה לעיצוב פנים במכון טכנולוגי חולון. את התערוכה, שתציג את מגוון התחומים שבהם עסקו הסטודנטים במהלך הסמסטר הראשון, אצרו ראשי המחלקה לעיצוב פנים: אדריכל ניסן ורשבסקי ואדריכל גל גאון.

באמצע - הזמנה-  פתיחת התערוכה של עיצוב פנים במתחם קסטיאל  AS IS

התערוכה היא ראשונה מסוגה במחלקה, ויש בה  ניסיון להעצים את האינדווידואל ואת יכולת ההשפעה שלו על החברה והעולם שסביבו, בדגש על המעבר ממחקר לעיצוב וייצור אובייקטים וחללים פורצי גבולות ומעוררי השראה, ולייצור אמירה חדשה, משמעותית ומרגשת. בתערוכה יוצג אוסף פריטים מתוך עבודות הסטודנטים, שנבחרו בקפידה על ידי ראשי המחלקה, שמעוניינים לחדד ולחזק את תחום עיצוב הפנים, להבליט ולהקצין את ההבדלים בינו ובין הארכיטקטורה. כחלק מכוונת ראשי המחלקה  להיות מחוברים לשוק המקומי והבינלאומי בתחומים שונים, הפריטים הנבחרים ישתלבו במתחם קסטיאל ויהוו חלק אינטגרלי מהתצוגה הקיימת בכוונה להצביע על שיתוף פעולה פורה וחשוב בין שוק העיצוב המקומי והאקדמיה. 

 

נינה מנדלסון

נינה מנדלסון

ישראל על פי ליפטי

$
0
0

פורטפוליו News: ביום חמישי ה-20/3 תפתח בשנקר בגלריה לורבר (ידע-עם 8, ר"ג) התערוכה ״ישראל על פי ליפטי״. 

סלט-ישראלי---ליפטי []

בשנות ה-80׳ וה-90׳ כבשו החולצות המאוירות של ״ליפטי״ את הרחוב הישראלי עם מגוון דימויים בשפה ויזואלית אישית וייחודית. רות אדלר – מעצבת טקסטיל בוגרת שנקר, ציירת ומאיירת – הציעה במגוון יצירות שיוצגו בתערוכה פרשנות ססגונית ומלאת חיים לנופיה של ישראל ולהווי החיים בה, תוך זיקה בינלאומית לסגנונם של מאטיס, דיוויד הוקני ומילטון אייברי.

למעלה מ-80 עיצובים מקוריים שיצרה אדלר במהלך השנים מציגים את הפנים האופטימיים והשמחים של ישראל; אלו הפכו בידיה לחזיונות תמימים ומלאי צבע המתוארים בקווים פשוטים אך מלאי רגש – חלקם משקפים מציאות תקופתית, חלקם פרי דמיונה. כ-15 שנה מאז הודפסה החולצה האחרונה של ״ליפטי״, המותג חוזר לחיים בתערוכה רטרוספקטיבית מיוחדת בשנקר לרגל צאתו של הספר ״ישראל על-פי ליפטי״. בחלל גלריה לורבר יוצגו עיצובי ליפטי האיקונים לצד סקיצות ועבודות אמנות שנעשו במקביל ויאפשרו לזכות בהצצה מרתקת לישראל של סוף המאה ה-20. בתוך כך, ייחשפו שני דגמים חדשים ובלעדיים של המותג לשנת 2014.

 מטיילים-בצפון---ליפטי []


…״שלום! שלום! בלון אדום״: קול קורא לתערוכת איורים בהשראת הספר ״מעשה בחמישה בלונים״

$
0
0

פורטפוליו News: קול קורא לתערוכת איורים בהשראת הספר ״מעשה בחמישה בלונים״, שכתבה מרים רות ואיירה אורה איל, החוגג 40 שנה להולדתו.

לרגל המאורע, ״מרכז מרים רות לספרות ילדים״, כתב העת המקוון ״הפנקס״ והוצאת ״ספריית פועלים-הקיבוץ המאוחד״ שמחים להכריז על קול קורא למאיירים ומאיירות לאיור כפולה חדשה (ללא מילים) הממשיכה את סופו המקורי של הספר. באיור ניתן להתייחס ל-40 השנים שחלפו מאז ראה אור הספר, למסעו של הבלון האדום, לדמויות הילדים בפרשנות חדשה וכדומה.

האיורים שייבחרו יוצגו בתערוכה מקוונת בכתב העת הפנקס כחלק מגיליון נושא מיוחד שיוקדש למרים רות ויצירתה, ובתערוכה פיזית שתושק באירוע חגיגי במכללת אורנים בהמשך שנת 2014.

  • ניתן להגיש איור בכל טכניקה וסגנון
  • בתערוכה הפיזית יוצגו האיורים המקוריים בפורמט של שמינית גיליון
  • בשלב הראשון יש להגיש את האיורים בפורמט JPEG מוקטן ברזולוציית מסך – 72 DPI – ברוחב של עד 1,000 פיקסלים
  • את האיורים יש לשלוח לכתובת: contact@ha-pinkas.co.il עד לתאריך: 6.4.14
  • ועדה מטעם שלושת הגופים תהיה אחראית על תערוכת האיורים ונשמרת לה הזכות להחליט אלו איורים יופיעו בה

קול קורא מעשה בחמישה בלונים

 

 

רותי דירקטור נבחרה לתפקיד האוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון תל אביב לאמנות

$
0
0

פורטפוליו News: לאחר מיון ראשוני של פניות רבות, ערכה ועדת הבחירה של מוזיאון תל אביב לאמנות ראיונות אישיים ל-14 מועמדים ולבסוף בחרה ברותי דירקטור לאוצרת לאמנות עכשווית של המוזיאון. דירקטור, שכיהנה מעל שלוש שנים כאוצרת ראשית של מוזיאון חיפה לאמנות, תהיה אחראית על טיפול ופיתוח אוסף המחלקה, על ייזום תכנון וארגון תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות של אמנות עכשווית.

דירקטור אצרה תערוכות רבות במוזיאון חיפה, בגלריה של בצלאל בתל אביב וכאוצרת עצמאית. כתבה על אמנות ב״חדשות״, ״מעריב״, ״העיר״, ״ידיעות אחרונות״ בבלוג ״הצופה״, ובכתבי עת רבים. במשך השנים לימדה דירקטור קורסים בנושאים שונים באמנות עכשווית, ישראלית ובינלאומית, במדרשה, בבצלאל ובאוניברסיטת חיפה. היא תיכנס לתפקידה החדש ב-1 באפריל 2014.

[tmwinpost]

רותי דירקטור. צילום: עידו פדהצור

רותי דירקטור. צילום: עידו פדהצור

מגזין A5 משיק אתר חדש ומעלה קול קורא לגיליון ה-13 בנושא ANIMAL

$
0
0

פורטפוליו News: מגזין האמנות והעיצוב A5, משיק אתר חדש ומעלה קול קורא לגיליון הקרוב (ה-13 במספר) בנושא ANIMAL.

A5 נוסד בשנת 2007 על ידי המעצבים הגרפיים קרן גפני, גולן גפני וטלי גרין. המגזין מופץ בארץ ובחו"ל ומשתתף מאז בתערוכות בינלאומיות, ירידי אמנות וביאנלות. המגזין הוא מגזין עצמאי שמתפקד כגלריה מודפסת ומציג בכל גיליון תערוכת נושא בהשתתפות אמנים מכל העולם. המגזין מודפס בפורמט ייחודי, באיכות גבוהה ובעיצוב מוקפד ויוצא לאור במהדורות מוגבלות. 

האתר החדש מציג את כל המידע אודות המגזין, הגיליונות שיצאו עד עתה, פרטים לגבי השתתפות במגזין, חנות מקוונת לרכישת גיליונות, וגם פרויקט מיוחד שנקרא a5 resort שבו יתארחו בכל חודש יוצרים מעניינים מהארץ ומהעולם.

animal-call-for-submission-a5

ניתן להציע עבודות לגיליון הבא שנושאו animal עד 31.3.2014. העבודות יכולות להיות מכל תחומי האמנות והעיצוב: עיצוב גרפי, אמנות פלסטית, צילום, איור, אופנה, טיפוגרפיה וכו', תוך התייחסות לנושא הנבחר. גודל: a5 (רוחבי או אנכי – 15*21 ס"מ), באיכות גבוהה וכקבצי jpeg או eps ובצבע מלא. את העבודות ניתן להעלות ישירות דרך האתר או לשלוח למייל a5fora5@gmail.com

Makes Breathing Visible

$
0
0

פורטפוליו News: התואר השני בעיצוב והמחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר שמחים להזמין להרצאה של האמנית והמעצבת נעמי פילמר (Naomi Filmer), מרצה בכירה בבית הספר לאמנות ועיצוב Head בז׳נבה. ההרצאה תתקיים ביום רביעי ה-12/3 בשעה 16:00, באודיטורים בבנין פרניק, שנקר.

Click here to view the embedded video.

Naomi Filmer

״אסופה״ מציגים: הגדה לפסח 2014

$
0
0

פורטפוליו News: לכבוד השקת ההגדה החדשה פרי יצירתם של 45 מעצבים צעירים, מזמינים אסופה - חנות לעיצוב ישראלי ומרכז נווה שכטר לתרבות ויצירה יהודית, לערב אמנותי ומוזיקלי הכולל פאנל יוצרים עם האוצרת מורן שוב, חאפלה מוזיקלית עם ההרכב יוסוף ואחד, בירה דוכני אוכל ועוד.

זו השנה השנייה שאסופה יוזמת את פרוייקט ההגדה, והשנה הוענקה הבמה לקבוצת יוצרים חדשה, ביניהם כמה מהמעצבים הפעילים והבולטים בזירת היצירה המקומית לצד בוגרים של מגוון בתי הספר לעיצוב. 45 מעצבים ומאיירים ישראליים קיבלו כפולת עמודים וחירות גמורה, כיאה לרוח החג, לעשות עם הטקסט ככל העולה על דמיונו.

DSC_0637f

יוניל

״בשנה שעברה חשבנו על פרוייקט עיצובי שיחגוג את היצירה המקומית שמתרחשת כאן, ויביא אותה לקהל כמה שיותר רחב ומגוון, וכך נולד הרעיון להגדה״, מספרים באסופה. ״הוצאנו קול קורא למעצבים שאנו מציגים באופן שוטף בחנות, ולחברים, והתרגשנו לגלות נכונות גדולה אצל המעצבים הבולטים בארץ שנרתמו לפרויקט. המהדורה החדשה עושה זאת שוב, ומרעננת עם 45 מעצבים חדשים. השנה אנו שמחים להציע בפסח הזה את שתי המהדורות – הראשונה מ- 2013 והנוכחית ל-2014,  כל מהדורה מגוונת וייחודית לחלוטין.

DSC_0680f

אביאל בסיל

המשתתפים: עדי אלקין, עמית שמעוני, עמית נעמני, ארנון לקס, אביאל בסיל, דפנה אייזנברג, דן מוקטל, דניאל שמי, דש גולדשטיין, דידי כפיר, דקל חברוני, עינת צרפתי, אלעד מועלם, גלנדון ואיזבלה, הגר בן ישי, ג׳ני מליכוב, ג׳ולי פיליפנקו, קרן כץ, לילך מדר, מעיין גלילי, מתן לם ושירן שפר, מאיה טל, מיכל גורדון, נדב ברקן, נדב וייסמן, נועה שניר, נועם וינר, עומר הופמן, אור איתן ויפעת ברינר, אורטל אברהם, רה-לבנט דיזיין, רינת גילבוע, רועי דה לנגה, רותם ביקסנשפנר, רותם פיש, שגיא אשין, שרי כהן, שרי דיין, שני פרנקל, סיגנור ג׳י, טל סופיה, טלי יאלונצקי, תמר דברת ויואב לביא.

Hagada Selected Pages Mail Danm

דן מוקטל

ערב השקת ההגדה יתקיים ב-27/3 בשעה 19:00 במרכז נווה שכטר בשכונת נווה צדק בתל אביב רח' שלוש 42 (פינת רח' אילת). האירוע יתקיים בשיתוף עמותת ״לצאת מהקופסא״ שהוקמה על מנת לקדם את תחום העיצוב בישראל ולהשתמש בעיצוב ככלי מניע לשינוי כלכלי, חברתי ותרבותי של החברה הישראלית. בתוכנית:

  • האוצרת מורן שוב בשיחה על יצירה ומסורת עם מעצבי ההגדה
  • תערוכה של כל הכפולות המשתתפות בהגדה
  • הופעה של ההרכב המוזיקלי יוסוף ואחד
  • באירוע תחולק בירה מכבי ומצות עם שוקולד שינעימו את האווירה

את ההגדה, שעלותה 85 ₪, ניתן להשיג בחנות אסופה (רחוב מרגוזה 8, שוק הפשפשים, יפו), בחנויות ספרים ועיצוב מובחרות, באתר האינטרנט או בהזמנה טלפונית: 03-6041405

[tmwinpost]Hagada Selected Pages Mail Sari

שרי כהן

 

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live