Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

פריז של ז׳וזף דדון: סיור אמנות מקומי

$
0
0

הדרך הטובה ביותר לסייר בפריז היא עם התושבים המקומיים, אלו שיוצרים את התרבות בעיר ומכירים את הסודות היום־יומיים שלה. ״פריז של ז׳וזף דדון״, מבית Talking Art, הוא סיור אמנות עכשווית במסגרת סדרת סיורים בהדרכת פריזאים מקומיים – אמנים, אנשי רוח, מוזיקה, מחול ועוד. הסיור הוא מסע של חמישה ימים בהדרכת האמן הישראלי־צרפתי, הזמנה לפריז שלו, ובה סדנאות אמנים, אוכל ובתי קפה קטנים ולא מתוירים, חנויות ובוטיקים צבעוניים והתערוכות הטובות בעיר.

בין תכני המסע:
סיור גלריות בשכונת המארה ובתערוכות המדוברות של העונה: דגה, מונדריאן, קיקי סמית׳, חסן חג׳ג׳ ואחרים. בין התערוכות ישולבו מפגשי סטודיו עם אמנים מקומיים וגם בסטודיו של דדון, מפגש עם אוצרי בית הצילום האירופאי, חשיפה לפסל החוצות הענק של ג׳ף קונס שנחנך בימים אלה בעיר, ארוחת ערב משותפת בסטודיו לצילום בלב אחת השכונות המעניינות והלא מתויירות בפריז ועוד הרבה הפתעות.

לתכנית הסיור המלאה >>>

הסיור יתקיים בתאריכים 11-15.12.2019. לפרטים והרשמה צרו קשר עם יעל בן ארי במייל infotalkingart@gmail.com או בטלפון 054-8087082

ז׳וזף דדון. צילום: דוד עדיקא

מתוך סיור אמנות בפריז 2017. צילום: עידו הלוי

The post פריז של ז׳וזף דדון: סיור אמנות מקומי appeared first on מגזין פורטפוליו.


אוספים / קרמיקה ישראלית בבית בנימיני

$
0
0

תחום הקרמיקה נמצא בתקופת פריחה: עבודות חומר מוצגות ונמכרות בתערוכות במוזיאונים מרכזיים ובגלריות בארץ ובעולם, יצוג החומר הקרמי בחללים ציבוריים ניכר לעין בבנייני ציבור, חללי עבודה פרטיים, מלונות ומרכזי קניות. ערך העבודות עולה בהתאמה לביקוש הגובר, ופותח פתח לאספנים וחובבי אמנות להשקעה בתחום, הודות למחירי העבודות המאפשרים להתחיל אוסף או להרחיב אוסף קיים.

תערוכת המכירה אוספים / קרמיקה ישראלית, שתתקיים בבית בנימיני בסוף השבוע (7-9.11), תכלול את עבודותיהם של 80 יוצרים, ותציג בפני האספנים והקהל הרחב מגוון עבודות משובח של אמנים, קדרים ומעצבים קרמים שנבחרו בזכות איכות עבודתם. הפריחה של תחום הקרמיקה מתבטאת בין השאר בביקוש עולה לקורסים וסדנאות קרמיקה, הנובע מהמגע עם החומר הקוסם לאנשים רבים ושונה כל כך מהשדות הדיגיטליים המקיפים אותם.

עינב שריג. צילום: שי בן אפרים

עירית אבא. צילום: יח״צ

בית בנימיני פועל לקידום תחום הקרמיקה בישראל ובשמונה השנים האחרונות מאז היווסדו עוסק בכמה מישורים מקבילים: בית הספר לאמנות הקרמיקה והתוכנית ללימודי תעודה, פיתוח ספרייה מקצועית והקמת ארכיון קרמיקה ישראלית כמו גם תערוכות מתחלפות בגלריות, סיורי גלריה, ימי עיון ותוכנית שהות אמן בין־לאומית. התערוכה אוספים / קרמיקה ישראלית, שאוצרות אסתר בק, יעל נובק ורוית לצר, מצטרפת לפעילויות המרכז ותזמין את המבקרים לחוויה חומרית חד פעמית.

התערוכה תציג מעבודותיהם של טובי היוצרים בקרמיקה בישראל, חלקם בעלי הכרה גם במישור הבין־לאומי. העבודות המגוונות מאפיינות את הפעילות העכשווית בשדה ומציגות שלל נושאים וגדלים: מכלים שימושיים בגודל כף יד, כוסות, ספלים, קערות וכדים, דרך פיסול ריאליסטי ומופשט ועד עבודות קיר גדולות. כל העבודות עשויות חומר קרמי בטכניקות בנייה מסורתיות, תעשייתיות ודיגיטליות, ובהן עבודת גלגל (אובניים), בניית יד ופיסול פיגורטיבי וכן עבודה בייצור סדרתי בעזרת הדפסה תלת־ממדית וייצור בתבניות.

התערוכה תוצג במשך שלושה ימים ברחבי בית בנימיני ותסמן תחילתו של מסע משותף לאוהבי החומר הקרמי וליוצרים תוך דיאלוג בין העבודות עצמן, ובינן לבין המבקרים.


אוספים / קרמיקה ישראלית
בית בנימיני, העמל 17, קריית המלאכה
חמישי 7.11, 19:30; שישי-שבת 8-9.11, 10:00-17:00

לאה שבס. צילום: מ״ל

ליאור קסם חממה. צילום: ויקטור בזרוקוב

אליה לוי. צילום: מקסים דינשטיין

The post אוספים / קרמיקה ישראלית בבית בנימיני appeared first on מגזין פורטפוליו.

ממגדלור למגדלור: 24 שעות בחופי תל־אביב

$
0
0

קבוצת המאיירים Citykat Stories יוצאים למסע מאויר לאורך החוף של תל־אביב – ממגדלור נמל תל־אביב עד למגדלור נמל יפו. בדרך הם לוכדים רגעים אנושיים, מוכרים, מפתיעים ומעוררי מחשבה: מוכר הארטיקים מאיים ״אני הולך״, דייג מביט אל האופק; צעירה רוכבת על אופניים לאורך הטיילת, אישה עם צידנית מעבירה יום בים; מתרגלי יוגה מברכים את השמש על גלשני סאפ, צעירים מתאמנים בכדורעף חופים, ים של מטקות; גברת עם כלבלב בחוף הכלבים, נשות יפו בלבוש צנוע טובלות רגליים בגלים; לפני שהולכים הביתה מסירים את החול במקלחת הציבורית, שאריות היום שנותרו על קו המים, נערה לבדה ברגע של הרהור לעת שקיעה.

אירה גינזבורג, לוטם וינרוב-אטלן ותמר בן ג׳ויה, קבוצת Citykat Stories, מציגים את סדרת האיורים בחנות מוזיאון ארץ ישראל, בתערוכה שאוצרת יונה הראל. האיורים מודפסים בטכניקת ריזוגרף, המשלבת בין מכונת שכפול משרדית להדפסת משי, ומעשירה את האיורים בעומק וחיות. מבחר מהאיורים מוצעים למכירה מיוחדת במהלך התערוכה.

ההתבוננות ברגעים המוכרים מזמנת הפוגה מהרעש העירוני, רגע להשתהות בו ולהיזכר בכוחו של הים, בייחודיות וביופי החבויים בסתם יום של חול.


ממגדלור למגדלור: 24 שעות בחופי תל־אביב
תערוכת איורים של קבוצת Citykat Stores; אוצרת: יונה הראל
חנות מוזיאון ארץ ישראל, חיים לבנון 2, תל אביב

The post ממגדלור למגדלור: 24 שעות בחופי תל־אביב appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: עיצוב טרי וחממת האמנים ביריד צבע טרי 2020

$
0
0

יריד האמנות צבע טרי 2020 יוצא לדרך בשני קולות קוראים, לחממת האמנים העצמאיים ולמתחם עיצוב טרי. היריד הוא מאירועי התרבות הגדולים בישראל, ומתקיים מדי שנה באביב. האירוע פתוח לקהל הרחב במשך חמישה ימים מדי שנה, ומקיים תצוגות מקדימות למוזמנים בלבד בשני הערבים הקודמים לפתיחה. כך מהווה צבע טרי נקודת מפגש איכותית בין אמנים ומעצבים לבין קהל רלוונטי של מעל ל־30,000 מבקרים מדי שנה, שוחרי אמנות ועיצוב, אספנים, אוצרים ואנשי מקצוע מהתחום, ומאפשר חשיפה רחבה לצד מכירת עבודות.

חממת האמנים העצמאיים

החממה היא פלטפורמת תצוגה ייחודית, שמאפשרת טבילת אש עבור מאות אמנים ואמניות עצמאיים. החממה מיועדת לאמנים בתחומי הפיסול, הציור והצילום על כל גווניהם וסוגיהם, הנמצאים בראשית דרכם המקצועית, ושאינם מקיימים קשרי מסחר מחייבים עם גלריה ישראלית.

ביריד 2020 יוצגו בחממה כ־30 אמנים מבטיחים, שיזכו לחשוף לציבור גופי עבודות שלמים וחדשים בחלל תצוגה מרווח. לצידם יוצגו תערוכות יחיד קטנות של בוגרי חממות העבר. גם השנה יוענק פרס בחירת הפטיש לאחת או אחד מאמני החממה, שיזכו בתערוכת יחיד בגלריה בבית סותבי׳ס.

החממה היא מערכת מקצועית מקיפה, הנותנת מענה לצרכיהם של המשתתפים בחשיפה מיטבית, יצירת קשרים בעלי ערך בעולם האמנות, ייצוג ותמיכה. כל אמן ואמנית שייקחו חלק בחממה יציגו גוף עבודות שלם ומלא, שיוצע למכירה במחירים מיוחדים ליריד, בטווח הנע בין 500 ל־14,000 ש״ח.

הליך הקבלה לחממה מורכב משני שלבים: הגשת תיק עבודות באופן אנונימי למערכת ממוחשבת הנבחנת על ידי ועדת קבלה מתחלפת ובלתי תלויה, ולאחריה ראיון אישי עם הצוות האוצרותי של היריד לבחינת התאמה הדדית. האמנים שייבחרו יוזמנו למפגש הסבר והכנה, וכן סדרת ביקורי סטודיו לליווי אישי ובחירת העבודות שיוצגו ביריד.

הגשת מועמדות:

  • הרשמה והגשה דרך אתר היריד >>>
  • תאריך אחרון להגשת מועמדות: 24.11.2019
  • הגשת המועמדות כרוכה בתשלום בסך 148 ש״ח ובעמידה בכל תנאי התקנון, כפי שמופיע באתר ההרשמה. השתתפות האמנים הנבחרים בחממה כרוכה בתשלום דמי השתתפות בסך 1,200 ש״ח.
  • לפניות בדבר ההרשמה: freshpaintfair@freshpaint.co.il

ביתן עיצוב טרי

ביתן עיצוב טרי ביריד מציג מדי שנה תמונת מצב עדכנית של עולם העיצוב העכשווי בישראל. הביתן יכלול תצוגות של מעצבי מוצר עצמאים, סטודיות לעיצוב מוצר ולקרמיקה, גופים מסחריים ומותגי עיצוב, לצד פרויקטים של אקדמיות וגופי תרבות.

מעצבים עצמאים, ביחיד, זוג או קבוצה, מוזמנים להגיש פרויקטים של סדרות מוצרים חדשות ותערוכות מכירה בחשיפה ראשונה לתצוגה ולמסחר בביתן עיצוב טרי 2020. לפרויקטים שייבחרו על־ידי הצוות האוצרותי של היריד יוצעו שטחי תצוגה להשכרה בביתן עיצוב טרי.

היריד מעודד הגשת פרויקטים חדשים שטרם נחשפו והצעות למוצרים במהדורה מיוחדת ליריד. אפשר, ואף רצוי, להציע פרויקטי שיתוף פעולה בין מעצבים שאינם עובדים יחד בשגרה, וחוברים לצורך היריד, וכן חלל משותף למעצבים שלא יוצרים יחד, כל עוד התצוגה ותפיסת החלל משותפות.

The post קול קורא: עיצוב טרי וחממת האמנים ביריד צבע טרי 2020 appeared first on מגזין פורטפוליו.

מיקה מילגרום מונתה לתפקיד ראש המחלקה לאמנות במנשר

$
0
0

האמנית מיקה מילגרום מונתה לעמוד בראש המחלקה לאמנות במנשר, ותחליף את ליאור גריידי שכיהן בתפקיד שנתיים. מילגרום, בת 39, היא אמנית פלסטית רב־תחומית, בוגרת קמרה אובסקורה (2002), מכון אבני (2007), MFA באוניברסיטת חיפה (2009) וכיום משלימה תזה בלימודי התכנית לתואר מושני במך מדיניות ותיאוריה של האמנויות בבצלאל. מילגרום עובדת בצמד עם בן זוגה, האמן אבי מילגרום, ויחד הם הציגו בתערוכות רבות בארץ ובעולם.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בתגובה למינוי אמרה מילגרום ש״המחלקה לאמנות במנשר שמה לה למטרה להיות גורם משפיע ובלתי נפרד מהאמנות הישראלית; גוף חי ונוכח, מעורה ומוביל. המחשבה המנחה שלי היא שתהליך לימוד האמנות לא חייב להיות מנותק מקהל, מהכוונה לקריירה ושייכות לסצנה. הכרות מעמיקה עם אמנות עכשווית על שלל גווניה היא כלי הלימוד העיקרי, סיורי גלריות וביקורי סטודיו הם חלק בלתי נפרד מהידע הנדרש לסטודנט. זאת לצד חופש יצירתי מוחלט ותמיכה אוהבת של המרצים השונים. אני מאמינה שהכוח של מנשר הוא בגיוון, בשונות ובאינדיבידואליזם המתפרץ של הסטודנטים במחלקה. אני מתרגשת וגאה להיות חלק מהדרך של כל אחד מהם ומאמינה שהם מציעים קול חדש ועדכני, כזה שעוד לא נשמע״.

The post מיקה מילגרום מונתה לתפקיד ראש המחלקה לאמנות במנשר appeared first on מגזין פורטפוליו.

‎אוהבים אמנות קונים אמנות בגלריה של גל גאון

$
0
0

Don’t think about making art, just get it done. Let everyone else decide if it is good or bad, whether they love it or hate it. And while they are deciding, go and make some more art
Andy Warhol 


אנדי וורהול שם את הכל בפרופורציות. זה מאוד פשוט. אמנות ועיצוב קודם כל צריך ליצור (ועדיף שיהיה מאהבה). אחרי זה אפשר להניח לאמנות. לתת לה לרגש אחרים. יצירה טובה מחברת את הגוף למחשבה בדרך שרק אהבה יודעת לחבר. וכולנו שם. מתרגשים מאמנות מסוג אחד. מבקרים את האחרת. אבל מודעים מאוד לדרך של כל אחד מאתנו לאהוב את האמנות ואת העיצוב כחלק מהבית שלנו. אמנות טובה נותנת לנו אורך נשימה. מרחב להתבוננות. ורפלקציה נהדרת על החיים שלנו. 

גלריה גל גאון. צילום: שירן כרמל

גל גאון בגלריה. צילום: גלריה גל גאון

בסוף שבוע הקרוב אנחנו מזמינים אתכם לבוא ולהתרגש מאמנות ועיצוב, שנאספו ונתלו בין כתלי הגלריה בדיוק כמו אוסף פרטי בבית שלעיתים נוסעים על פני יבשות בשביל להציץ בו. אוסף עבודות של נבחרת מדהימה של יוצרים, שמגיע מהגלריה בתל אביב לבתים מופלאים בארץ ובעולם. באוסף עבודות (נפלאות) של יובל שאול, רון קדמי, אילן גריבי, אדווה קרמר, גיא לוגשי, מירה נחמן, אילנית ויגוצקי, אוהד צפתי וגם עבודות טריות טריות של קובי סיבוני.

אז אם אתם אוהבים אמנות ואוהבים גם עיצוב ואוהבים לגלות את מרחב הרגש המופלא בינהם, אתם מוזמנים לבוא ולהתרגש יחד איתנו; לראות, ללמוד, למשש, לגעת, להכיר וגם לקנות חלק מהאוסף. 


הגלריה של גל גאון, נחמני 22, תל אביב (מול מלון הנורמן)
יום חמישי | 7.11.19 | בשעות 17:00-22:00
יום שישי | 8.11.19 | בשעות 10:00-15:00
יום שבת | 9.11.19 | בשעות 17:00-22:00

צילום: גדעון לוין

יובל שאול, VACATION IN RED. צילום: גלריה גל גאון

גיא לוגשי, רעש לבן. צילום: גלריה גל גאון

THINKING OF THE KISS, גלריה גל גאון. צילום: מ״ל

The post ‎אוהבים אמנות קונים אמנות בגלריה של גל גאון appeared first on מגזין פורטפוליו.

חפץ/רוח: לה־קולטור, A5 וג׳לאדה בשבוע האיור

$
0
0

חפצים הם דברים חומריים שאפשר לראות ולגעת בהם, הממלאים תפקידים משמעותיים בחיינו בהבטים רבים. בלעדיהם אנו עירומים, פיזית ורגשית. החיבור הרוחני שיש לאדם לאורך ההיסטוריה עם חפצים האוחזים בכוחות מיוחדים או באמונות תפלות הוא חיבור מוכר, אך אם נתבונן מסביבנו, נבין שלא רק אלו הם החפצים הרוחניים בחיינו, אלא גם פריטי לבוש, קעקועים ומוצרים טכנולוגים שונים המקשרים אותנו ליקומים וירטואליים ורוחניים חדשים.

תערוכת לה־קולטור גדולה וחגיגית בנושא חפץ/רוח, בשיתוף מגזין A5 וסטודיו ג׳לאדה, תערך במזא״ה 9 בסוף השבוע הפותח של שבוע האיור. כ־130 אמנים מקומיים, צעירים ומבטיחים יציגו בתערוכה 180 יצירות אמנות שימכרו במחירים ברי־השגה. כמיטב המסורת, לה־קולטור תשתף פעולה עם יוזמות עיצוב ואמנות מקומיות שיצרו פרויקטים משותפים.

סרגיי איסקוב

קטיה בריודין

ניר פפרברג

  • מגזין A5 ישיק לראשונה מהדורה שתוקדש כולה לאיור, ותופק בפורמט חדש ומסקרן. המגזין יושק וימכר בחנות הפופ־אפ של המגזין בגלריה.
  • ג׳לאדה טורס, סטודיו לעיצוב איור ומסעות, ישתף פעולה עם מעצבת הטקסטיל לי קורן, המקעקעת תמר בר, המאיירת תום מלניק והמעצב איתי בלאיש, שישיקו בתערוכה קולקציה משותפת של מטפחות. בנוסף תציג ג׳לאדה טי־שירט חדשה במהדורה מוגבלת. הסדרות יוצעו למכירה בחנות למזכרות, חולצות והדפסים מאוירים שנוצרו בשיתוף הפעולה עם מיטב המאיירים והמעצבים בישראל.
  • הקדרית רותם פייפר והמאייר יהונתן מילו לויטס יצרו בחימר לבן ודיו שחור פרויקט המורכב מצורות אבסטרקטיות, וכולל קולקציית צלחות יחידות מסוגן בעבודה ידנית.

לירון כהן

אנגלינה נזימוק

ענת גוטמן

לה־קולטור תציג תערוכת אמנות עכשווית במחירים של עד 500 ש״ח, ותחשוף אמנים ואמניות צעירים וצעירות בתערוכה אחת על מנת להנגיש את האמנות המקומית לקהילה שלה ולכל צרכני האמנות הישראלים. בתערוכה יוצגו יצירות אמנות מקוריות בשלל טכניקות האיור, בהן דפוס משי, חיתוך עץ ולינולאום, אקווטינטה, מונוטייפ, ריזוגרף, ודפוס דיגטלי, מהדורות מוגבלות או יצירות מקור.

משתתפים:

אוצרות: איתי בלאיש
הפקה וניהול תערוכה: רותם פייפר, איתי בלאיש, גבריאל ביינץ
עורכים ומעצבים מגזין A5: טלי גרין, קרן גפני, גולן גפני; עורך שותף: איתי בלאיש

המציגים בתערוכה: אדר קיילין | אולג פדורקוב | אולגה ויישביין | אור דהן | אור מאיר נגר | אורי טור | אורן מרטן | איה מערבי | איליה יהודובסקי | איריס גרין | איתמר חפץ | אלה בן עמרם | אלייה דוד | אליס קורניוק | אלעד אורן | אנג׳לינה נזימוק | אנסטסיה מורזינסקי | אריאל טופלר | ארנון לקס | בינה כץ | בן אלחדף | גד טש | ג׳ורדן טאנר | גיא זיידנברג | גיה קסטן | גיל זבלודובסקי | גלעד אבוהב | ג׳ני רונן | ג׳ני שוקין | ג׳סיקה מוריץ | דביר נחמני | דור בר שלמה | דור בשרי | דנה ברנר | דניאל נחום | דניאל קיסרי | דפנה ברזילי | דריה וסילייב | דריה קונשטיק | הגר בן ישי | הגר ברקת | הדר סולטנה | הטייס | הילי נוי | הלה שלג | ויקטוריה שלקוביץ׳ | ורד גריף | חלי כהן | חמוטל חיון | טוהר שרמן – פרידמן | טלי גלייצר | יגאל טליאנסקי | יהונתן מילא לויטס | יהלי גרופי | יובל קפצן | יסמין נקאש | יסמין רושקה | ירדן אדר | כרמל ברנע ברזנר ג׳ונס | ליאור הילזנרט | ליאן ברונשטיין | ליה שורץ | ליהי אופיר | לירון כהן | לנה פריידמן | מאי עקאד | מאיה נקר | מיה קלינגר | מונבז | מורן כהן | מיטל שושן | מיכאל איפרגן ותום אסיסקוביץ׳ | מיכל אהרוני | מיכל אלקלעי | מיכל וינטראוב | מירי דביר | מיתר גיני | מרי קושלביץ׳ | נדיר גיל חרל״פ | נואי זהבי | נוי כהן גל | נויה מזרחי | נורית לאור | נטשה זנבות | נינה מנדלסון | ניקול טובין | ניר פפרברג | נעמה להב | סיגל סגל | ספיר איל | סרגיי איסקוב | סתיו לוי | עדי איילי | עדי בן- יוסף | עדן פוקסיאנו | עודד אבולעפיה | עומר בינדר | עידו בק | עידן טסלר | עינב צייכנר | עינת מגל שמאלי | עלמה גרין | עמית מושקוביץ | עמר שרייבר | ענבר כספי | ענת גוטמן | פול רוזנבוים | פז אייזנטל | צחי דינר | קארין בנטל | קוסטיה פרם | קורין אביסדריס | קורנליה קולבובסקה | קטיה בריודין | קטיה פשקוב | קייט פריזליס | קים קדוש | קרן קרסיק | קתרינה ברנובסקי | רון הנזל נבו | רוני בהיר | רונית בוטנרו | רועי אדר | רועי הרמלין | רותם בן ארי | רותם זוהר | רותם נפתלי | רותם שריד | שחף מרקוס | שי פיגל | שיר דניאל | שיר מורדו | שירה גלעדי | שירי ורניק | שירן חזון | שירן קריחלי | שני דבורה | שרית ברטוב | תומר אזולאי|  Elfassi |  Munbaz Art

אמני מגזין A5: עודד אבולעפיה | ליהי אופיר | סרגי איסקוב| אלון ברייאר | דור בשרי | הטייס | נדב וייסמן | מיכל וינטראוב | אורי טור | אור יוגב | דרור כהן | לירון כהן | ענבר כספי | בינה כץ | נינה מנדלסון | דניאל נחום | ניר פפרברג | יסמין רושקה | אורי ריקוס | ג׳ני שוקין | נועה שניר | גל שריר


חפץ/רוח: לה־קולטור, A5 וג׳לאדה בשבוע האיור
21.11 חמישי 18:00 – 23:00 | פתיחה חגיגית
22.11 שישי   11:00 – 17:00
23.11 שבת   11:00 – 20:00
מזא"ה 9, תל אביב. הכניסה חופשית.

ג'ני שוקין

אורי טור

The post חפץ/רוח: לה־קולטור, A5 וג׳לאדה בשבוע האיור appeared first on מגזין פורטפוליו.

הביאנלה הארצית השביעית לרישום: קו פעולה

$
0
0

הביאנלה הארצית השביעית לרישום, ביוזמת בית האמנים ירושלים, תפתח בגלריות ציבוריות ובחללי תצוגה במרכז העיר ב־23.11 ותוצג עד 15.2.20. הביאנלה, שמתקיימת מאז 2001, תכלול תערוכה מרכזית בבית האמנים ותערוכות נוספות בבית טיכו, בסדנת ההדפס ובגלריה ברבור, תערוכות נפרדות שיקיימו יחסי גומלין ויקראו כמהלך אוצרותי אחד.

למעלה מ־600 יוצרים נענו לקול קורא להשתתף בביאנלה, מתוכם נבחרו מרבית מ־55 האמנים המשתתפים. עשרות המשתתפים ומאות היצירות שיוצגו, מצטרפים לחגיגת אמנות מקיפה, המשרטטת את כיווני העשייה והשינויים שחלו במדיום הרישום המסורתי, אך הדינמי ומתחדש תדיר.

את הביאנלה, שתתקיים השנה תחת הכותרת ״רשמים VII – קו פעולה״, אוצרת הדס מאור. התערוכות יתרחקו מהתפישה הקונבנציונלית את הרישום כפעולה של קו על נייר או מצע דו־ממדי. תחת זאת, הביאנלה מבקשת להנכיח את כוחו של הקו הרישומי במרחב תלת־ממדי ולהציג הבטים ספציפיים בתחומי הפיסול, המיצב, הפרפורמנס והסאונד, כאלו הניזונים מהבנת עומק של פעולת הרישום אך מתגלמים בסופו של דבר באופן תלת־ממדי במרחב.

נחום טבת, אחד מארבעה. צילום: אלעד שריג

אבנר פינצ׳ובר, פרט מתוך הוידאו Riot Glass. צילום: בצלאל בן־חיים

נגה יודקוביק־עציוני, קשר עין. צילום: טל ניסים

בית האמנים

התערוכה בבית האמנים, באוצרות הדס מאור, תעסוק ביחס בין רישום לחלל; באופן בו פעולת הרישום מסמנת במרחב נפחים, פוערת בו פערים, מותירה בו סימנים וצלקות, או מציבה ביחס אליו שאלות. התערוכה תכלול בעיקר עבודות ספציפיות לחלל עם דגש מיוחד על הממד הפרפורמטיבי שבבסיסן.

משתתפים: מיכה אולמן, מאיה אטון, יעל אפרתי, ורדי בוברוב, טלי בן בסט, גיא גולדשטיין, מיכל הלפמן, עדי ויצמן, אירית חמו, נחום טבת, עמית לבלנג, סיגלית לנדאו, רמי מימון , ליהי ניידיץ, נרדין סרוג׳י, אבנר פינצ׳ובר, סיאה פרמינגר, לימור צרור, ענת קינן, תכלת רם, רונה שטרן, נועה תבורי, ליאור תמים.

מפגשי גלריה עם האוצרת יתקיימו בשבת, 28.12, בשעה 12:00 ובשלישי, 21.1, בשעה 18:30.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

סדנת ההדפס

התערוכה בסדנת ההדפס, באוצרות אירנה גורדון, תציג עבודות שאינן בהכרח הדפסים אבל נושאות בתוכן אלמנטים ותכונות היכולים להיקשר להדפס, כמו תבניות ושיבושן, יצירת סריג ופרימתו, היחס בין המרובה והמשוכפל למקור ועוד.

משתתפים: אתי אברג׳ל, נלי אגסי, אריה ברקוביץ, אנה דן, מאיה ז״ק, יעל יודקביק, מאיה כהן לוי, יהושע נוישטיין, מלאכי סגן־כהן, אבישי פלטק, נאווה פרנקל, שוש צ׳חנובסקי, טליה קינן, אשחר חנוך קליינגבייל, משה רואס, עמיר רוזנברג, ואניה שאוב, עירן ששון, אמיר תומשוב.

מפגשי גלריה עם האוצרת יתקיימו ברביעי, 11.12, בשעה 19:00 ובשישי, 7.2, בשעה 10:00.

עמית לבלנג, פרט מתוך קיר. צילום: מ״ל

ליהי ניידיץ, הדמיה למיצב Enola Gay

גלריה ברבור

התערוכה בגלריה ברבור תציג מגוון של גישות ופעולות המתייחסות לרישום; חיתוך, הדבקה ויציקה שמתבצעות בחומרים מסורתיים של רישום, עבודות המתייחסות לחלל הגלריה, פסלים שמהווים מצע לרישום ועבודות דו־ממדיות שנקודות המוצא והסיום שלהן חורגות אל מימדים נוספים. אוצר התערוכה: אברהם קריצמן.

משתתפים: מתן אורן, נטלי אילון, רון אסולין, דוד בן הרא״ש, מיכל גלבוע דוד, שיראל הורוביץ, ניר הראל, נגה יודקוביק עציוני, ליאב מזרחי, נועה שוורץ, נטעלי שלוסר, תמר שפר.

מפגשי גלריה עם האוצר יתקיימו בשישי, 20.12, בשעה 12:00 ובשישי, 30.1, בשעה 12:00.

בית טיכו

בבית טיכו תוצג תערוכת יחיד של חן שיש, באוצרות תמנע זליגמן, ובה מספר סדרות של עבודות חדשות, מרביתן עשויות דיו ואקריליק על נייר. חן שיש בוחנת את היחס שבין האקראי למכוון, כשבדימוי האקראי מוצאת שיש השראה להשלמת הדימוי. מפגשי גלריה עם האוצרת יתקיימו ברביעי, 27.11, בשעה 19:00 וברביעי, 18.12, בשעה 19:00.

אירועים נוספים:

  • שבת, 23.11, 18:30 – פתיחת התערוכות ופרפורמנס בבית האמנים
  • שלישי, 24.12, 19:00 – השקת קטלוג רשמים VII , בית האמנים
  • שני, 13.1, 13:00-17:00 – מסע ברשמיםVII – מפגשי אוצרים בתערוכות
  • חמישי, 23.1, 20:00 – זבוב: ערב סאונד ופרפורמנס, גלריה ברבור
  • שבת, 15.2 – אירוע נעילה בבית האמנים

תכלת רם, שעות נוספות. צילום: ליאת אלבלינג

The post הביאנלה הארצית השביעית לרישום: קו פעולה appeared first on מגזין פורטפוליו.


״שיח.גלריה״: חיי הפרא של צמחים ואנשים, בתערוכה שתיפתח בגלריה BY5

$
0
0

התערוכה ״שיח.גלריה״ שתיפתח ביום חמישי (14.11) בגלריה BY5 שואבת השראה מעולם הטבע הפולש לחיינו, ומקבילה את חיי הפרא של צמחים ופרחים בטבע לחוויה אנושית, חושית ופסיכולוגית – קצת סוריאליסטית – של חריגה מגבולות המוכר והידוע, צמיחה והשתנות בלתי צפויה. התערוכה, שאוצרת חגית פלג רותם, היא חלק משבוע האיור 2019. האמניות ג׳רי שי שריג ורונית בכר פועלות במדיומים שונים ופרשנויות אישיות תחת תמה משותפת.

שי שריג מציגה עבודות רקמה בעבודת יד, משולבות בצילום והדפס. הצילומים מבוססים על שוטטות בגנים הבוטניים של אוניברסיטת תל אביב והתבוננות בטבע העירוני. על גבי הדימויים היא רוקמת ריקמה גדושה, עמלנית ואקספרסיבית בחוט שחור, ובחוטים מתכתיים בזהב, ברונזה וכסף. הדימוי המתקבל הוא סוער, רוחש חיים ופרוע חוטים. הרקמה משנה כיוונים במפתיע, החוט לעתים מהודק ולעתים רופף, זולג ומשתפל לעבר הרצפה, בהשראת גידולי צמחייה, שחלקם מטופלים בשליטה קפדנית וחלקם נתונים לגידול טבעי וצמיחה בלתי מרוסנת.

רונית בכר

ג'רי שי שריג

ג'רי שי שריג

רונית בכר

בכר מציגה איורים חתוכים בפח דק, של דמויות אנושיות לבושות בדים בהדפסי דוגמאות צמחיות, פרחוניות, המעניקות עושר ותנועה לדימויי הגוף. הראשים, לעומת זאת, הם ראשי פרחים מפוארים, עלי כותרת שיצאו מפרופורציה והם מושכים את העין ומרהיבים, באותה מידה שהם מטרידים ודורשים מהצופה להשלים את הפערים בין האנושי לטבעי, בין הנובל לפורח, בין העדין לעוצמתי. הדימויים הם רפלקציה והשלכה של אופי הפרח על תנועה אנושית ולהפך, והם מעלים תחושה ש״הגיוני״ ואפשרי שנפגוש דמויות כאלה או פרחים כאלה ברחוב.

התוצאה אפופת קסם ומרהיבה, אך בה בעת מעוררת אי־שקט ותחושת דריכות, בניסיון לזהות את חוקיות הצמיחה, לטוות נרטיבים אפשריים ולהשכין סדר חדש בעולם. העבודות בתערוכה מעוררות מחשבה על יופי ומשיכה לטבע, על רצון להיטמע בעושר הטבעי ו״לאבד את הראש״ – כפי שקורה לדמויות. הן מובילות קו אסוציאטיבי שעובר מנשף הפרחים של הנס כריסטיאן אנדרסן דרך חנות קטנה ומטריפה ועד לטרנדים הבולטים בעולם העיצוב ותרבות המגורים כיום – עם כניסת הצמחייה הגדושה לחללי פנים, ריבוי העציצים והגינות הביתיות גם בדירות עירוניות קטנות, ושילוב דוגמאות צמחיות בחפצים ופריטי ריהוט ובהדפסי טקסטיל ואופנה.

שתי היוצרות הן בוגרות התואר השני במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, שם נפגשו. שיתוף הפעולה היצירתי שלהן נמשך זו השנה השנייה, אחרי שבשנה שעברה הציגו יחד בתערוכה Out of Line. גוף העבודות החדש של כל אחת נוצר במיוחד לתערוכה זו וניתן לראות התפתחות בקו העבודה האמנותי שלהן, הן באופן אישי והן בשיתוף הפעולה הקונספטואלי והפיזי בחלל.

גלריה BY5, המארחת את התערוכה היא גלריית הבית של עמותת אמני הקרמיקה בישראל.


גלריה BY5, רח׳ בר יוחאי 5, תל אביב. הפתיחה 14.11 בשעה 20:00. שעות פתיחה מיוחדות בשבוע האיור

רונית בכר

ג'רי שי שריג

ג'רי שי שריג

The post ״שיח.גלריה״: חיי הפרא של צמחים ואנשים, בתערוכה שתיפתח בגלריה BY5 appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: תערוכת 40|40 ופרס רזניק לאדריכלים צעירים

$
0
0

אדריכלים צעירים מוזמנים להגיש פרויקטים מצטיינים לתערוכת ארבעים על ארבעים ולפרס רזניק. הפרס, על שם האדריכל דוד רזניק ז״ל יעניקו פרסים בגובה 15,000 ₪ לפרויקטים מצטיינים בשתי קטגוריות: פרויקטים בנויים ופרויקטים שלא נבנו. התערוכה תציג פרויקטים של עד ארבעים אדריכלים צעירים מתחת לגיל ארבעים בשתי קטגוריות: פרויקטים בנויים ופרויקטים שלא נבנו.

התערוכה, שתאצור האדריכלית מיכל אהרוני, תוצג זו הפעם העשירית. השנה תתמקד האוצרות והתצוגה ברעיון ואופן ביטויו האדריכלי בפרויקט; בתרגום האדריכלי לרעיון מופשט ובמעבר מרוח לחומר. התצוגה תשלב ביטוי מסורתי – אלמנט קבוע וחזרתי של פרטים אישיים וטקסט אודות הפרויקט, תכנית חתך, חזית פרט והדמיות – לצד ביטוי חופשי ואישי לביטוי מיטבי של רעיון הפרויקט בעזרת סאונד, וידאו, מודל, קומפוזיציית חומרים ואמצעים אחרים.

לאחר מיון ראשוני ובחירת העבודות שיוצגו בתערוכה, יתכנס צוות שיפוט חיצוני לבחירת הפרויקט המצטיין בכל קטגוריה, לו יוענק פרס רזניק. הקריטריונים לשיפוט הם: מקוריות הרעיון, אופן הצגתו והגשמתו במבנה הבנוי או בתכניות והדמיות במקרה שלא נבנה.

אדריכלים מתחת לגיל 40 מוזמנים להגיש מועמדות לתערוכה ולפרס באחת משתי הקטגוריות: פרויקטים בנויים (מגורים, מסחרי, ציבורי, עיצוב פנים) או פרויקטים שלא נבנו. מיון העבודות הראשוני ייעשה בעילום שם.

הגשת מועמדות תכלול:

  • דימויים לפרויקט: עד חמישה דימויים, כקבצי JPEG, עד חמישה מגה. שם הקובץ יכיל את שם העבדוה בעברית ושנת סיום, ללא שם המגיש. (לדוגמה: בית פרטי ברעננה, 2018).
  • תקציר הפרויקט: קובץ PDF ובו טקסט קצר, עד חצי עמוד, המתאר את הרעיון הייחודי לפרויקט ואת ביטויו האדריכלי. ללא פרטי המגיש.
  • פרטים אישיים: קובץ PDF נפרד ובו פרטים אישיים בלבד. הקובץ יכיל שם מלא, מספר תעודת זהות, תאריך לידה, מוסד לימודים, שנת סיום הלימודים ואת שמות העבודות שהוצעו.
  • כל מועמד רשאי להגיש שלוש עבודות לכל היותר, מתוכן תיבחר עבודה אחת. לא יתקבלו פרויקטים שהוצגו בתערוכות תחרויות אחרות, וכן לא יתקבלו פרויקטים שנעשו במהלך לימודי תואר ראשון. עבודות שיחרגו מההנחיות המפורטות לא יוגשו לבחינת הועדה.
  • ההשתתפות בתערוכה פתוחה לחברי התאחדות האדריכלים בלבד וכרוכה בתשלום סמלי של 180 ₪ שיגבה לאחר בחירת העבודות לתערוכה.
  • תאריך אחרון להגשת מועמדות: 2.12
  • את החומרים יש לשלוח במייל שכותרתו שם המציע/ה, לכתובת: 4040exhibition2020@gmail.com

The post קול קורא: תערוכת 40|40 ופרס רזניק לאדריכלים צעירים appeared first on מגזין פורטפוליו.

מזכרות ואורנמנטים: תערוכות חדשות בבית בנימיני

$
0
0

שתי תערוכות חדשות ייפתחו בחמישי (14.11) בבית בנימיני לקרמיקה עכשווית. בגלריה הגדולה תוצג התערוכה הקבוצתית ״ולתפארת…״ שתעסוק במזכרות, ובגלריה הקטנה תוצג כחלק משבוע האיור התערוכה ״חי צומח אורנמנט״, ובה קרמיקה ארמנית ממשפחת בליאן.

 ולתפארת…

מזכרת היא חפץ, מוצר תרבותי המופק בהקשר חברתי־תרבותי מסוים, הן לצרכים פנימיים של הקבוצה התרבותית שבמסגרתה הוא נעשה והן לצרכים חיצוניים מול קבוצות אחרות. מזכרת היא עדות חומרית־מוחשית המקפיאה באופן סמלי זיכרון של אדם, תחושה, חוויה חולפת או מקום. במילים אחרות, המזכרת אינה רק אוביקט; היא טעונה במגוון רעיונות, רגשות ומטאפורות, שהופכים אותה ליותר מאשר החפץ עצמו.

רונית מירסקי. צילום: נימו נונמכר

אורנה דגני. צילום: לירז פאנק

התערוכה הקבוצתית שאוצרות גלינה ארבלי ועדי קרליץ, תציג 52 עבודות; הדרך שבה הן משתמשות בסמלים ובדימויים שונים הנשענים על מוטיבים בהיסטוריה המקומית, משקפות עמדות שונות ביחס לערכים ולאידיאלים שאפיינו ומאפיינים את החברה הישראלית. חלקן נוגעות במרכיבים אישיים וחלקן מבקשות לפרק את הבניית הזהות הישראלית הלאומית שעליה גדלנו מאז קום המדינה. הן דורשות מהצופה לבחון את עמדתו שלו לגבי האופן שבו הוא זוכר ואף תופס את המקום שהוא חי בו ולשאול מה קודם למה – האם המציאות מייצרת מזכרת או שמא המזכרת יוצרת מציאות?

משתתפים: אביב ליכטר ושי זילברמן, אור בורנשטיין, אורנה דגני, אילון ערמון, אילת גרי, אלון מנחם, אמיר צובל, אנה רות פקטורוביץ, אסתי קנובל, גד צ׳רני ועידו צ׳רני, ג׳ודית אשר, גליה חי יעל מואב ענת שראל ונשות הג׳הלין מחאן אל׳אחמאר, דויד זכריה, דניאל אלקיים, דפנה שרתיאל, הגר ציגלר,  ויטה לנסקי-זר, ויקטוריה ויקי מרודי, טל מור סיני, טלילה אברהם,  יעל בלבן, יעל סרלין, יריב טוויג, מאיה בן דוד ואורי בן צבי, מור הררי, מיכל כספי, מירב רהט, מעיין זלוטקין, מתי מונחם, נחמה גולן, נטע דרור, ניבי להבי ועמרי פישר, שאול כהן, שלומית גרנט-פלדור, רונה זינגר, רונית מירסקי, רותם דולינסקי, רחל רוטמן גרג׳י, רינת גלבוע, רמי טריף, רועי פביאן, שושנה גבעון, שיר עשת עמיאל, שלומית אתגר, שני דבורה, שרון מורו, שרון רשב"ם-פרופ,  שרון שמאי זהבי, תחיה ועודד פרידלנד, Behold – נטע אשרי ותום כהן, Reddish – נעמה שטיינבוק ועידן פרידמן.

בוקר הרצאות בתערוכה יתקיים ביום שישי 27.12, ערב הנעילה.

רמי טריף. צילום: יח״צ

מתוך עבודות משפחת בליאן. צילום: נישאן בליאן

חי צומח אורנמנט

שלוש משפחות אמני הקרמיקה הארמנית הגיעו בשנת 1919 מן העיר קוטייה (Kütahya) שבתורכיה לירושלים, בהזמנת המושלים הבריטים שביקשו לשפץ את אריחי כיפת הסלע בהר הבית. שלושת המשפחות אוהנשין, בליאן וקרקשיאן התיישבו בירושלים ומאז נשארו בה, יצרו ופעלו כאמני קרמיקה.

הסדנה של משפחת בליאן ברחוב דרך שכם בירושלים נקראה Palestinian Pottery. נישאן הסב ובנו סטארק היו קדרים מחוננים אשר יצרו סוגים שונים ומגוונים של כלים, כדי שתיה, קומקומים וכלי אוכל שונים. מרי בליאן הבת הייתה ציירת, אמנית אשר פיתחה שפה אמנותית של איורים משופעי צבעים וצורות אותם איירה על הכלים השונים. איורי בליאן ייחודיים בהיותם מספרי הסיפורים של הקהילה הארמנית; אלו איורים דינאמיים ומרתקים אשר מייצרים מתח בין זיכרונות וסיפורים מסורתיים לבין מחוזות הווה וסיפורים עכשוויים.  התערוכה, שאוצרת עינב ברנס אליאסוב, תוצג במסגרת שבוע האיור.

שיח גלריה בתערוכה יתקיים ביום שישי 29.11 בשעה 11:30.

כדים, מתוך עבודות משפחת בליאן

The post מזכרות ואורנמנטים: תערוכות חדשות בבית בנימיני appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: אוצר/ת לגלריה B.Y5

$
0
0

גלריה B.Y5 של עמותת אמנים יוצרים עוסקת ברבדיה השונים של העשייה החומרית המקומית, בדיאלוג עם עולם האמנות והעיצוב העכשווי. הגלריה מציגה רצף תערוכות מתחלפות ומשלבת בין אמנים בני דורות שונים מתחום האומנויות והקרמיקה.

תיאור התפקיד:

  • בניה והכנה של פרוגרמה אוצרותית שנתית.
  • יכולת ייזום והבאת תערוכות ופעילויות חדשות לגלריה.
  • בנית תכנית עבודה ומעקב אחר ביצוען עם צוות הגלריה וצוות הקמת התערוכות.
  • פיתוח וניהול קשרי פעולה עם אמנים ויוצרים בשדה האומנות והתרבות.
  • אחריות על פרסום ויחסי־ציבור של הגלריה במדיה המודפסת והאלקטרונית.

דרישות התפקיד:

  • השכלה אקדמית בתחום האמנות הפלסטית.
  • תעודת אוצרות מוכרת ונסיון של שלוש שנים בתחום האמנות בגלריה או במוזיאון מוכרים.
  • כושר הבעה בכתב ובעל־פה.
  • יכולת הובלת צוות מקצועי, יחסי אנוש טובים.
  • שליטה מלאה בעברית ובאנגלית.
  • משרה חלקית, תחילת עבודה מידית.
  • להגשת מועמדות יש לשלוח קורות חיים ופירוט ניסיון מקצועי לכתובת: by5caai@gmail.com
  • העמותה שומרת לעצמה את הזכות לפנות באופן אישי למועמדים פוטנציאליים.
  • תאריך אחרון להגשת מועמדות: 30.11.19

The post קול קורא: אוצר/ת לגלריה B.Y5 appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: קיר אמן בעבור WEKA.IO

$
0
0

חברת WEKA.IO, סטארט־אפ המתמחה בפתרונות אחסון טכנולוגיים מתקדמים לארגונים, בחרה להקדיש שני קירות גדולים במשרדיה במרכז תל אביב להצגת פרויקטי אמנות מתחלפים. החברה קוראת לאמנים להציע עבודות בדיאלוג עם המקום, דרך נושאים שונים ומגוונים הקשורים למערכות מידע. האמנים מוזמנים להציע פרשנות אישית למונח על נגזרותיו השונות, החל מהטכנולוגי, דרך הסביבתי ועד האנטומי והאינטימי.

הקריאה פתוחה לאמנים בשלבים שונים בדרכם המקצועית, לפרויקטים דו־ממדיים מגוונים. המציעים הנבחרים יקבלו ליווי אוצרותי בבניית גוף העבודות, שכר אמן בגובה 3,500 ₪ ותקציב לחומרים עד 1,500 ₪ (מקרים מיוחדים יידונו בנפרד). העבודות יוצגו לתקופה של כחצי שנה, ולאמנים יתאפשר להזמין מבקרים חיצוניים בתיאום מראש. החברה לא תגבה עמלה ממכירת העבודות, ובתום תקופת ההצגה ישארו העבודות ברשות האמנים.

הגשת הצעות:

  • ההצעה תוגש בקובץ PDF אחד שמשקלו עד 10 מגה.
  • בקובץ יוצג תיאור הפרויקט, טקסט הסבר ודימויים אפשריים, וכן 8-10 דימויים של עבודות קודמות, הצהרת אמן קצרה (עד 300 מילים) קורות חיים.
  • Applications in English are Welcome.
  • על הפרויקט המוצע להתאים לתנאי החלל.
  • תאריך אחרון להגשה: 15.12
  • את קובץ ההצעה יש לשלוח לכתובת: art12flr@weka.io

צילומים: WEKA.IO

The post קול קורא: קיר אמן בעבור WEKA.IO appeared first on מגזין פורטפוליו.

טוטם וטאבו: תערוכה חדשה במוזיאון אילנה גור

$
0
0

במוזיאון אילנה גור תיפתח ביום ו׳ 22.11 (בשעה 12:00) תערוכה אורחת טוטם וטאבו, במסגרת שבוע האיור 2019 בתל אביב. עבודותיהן של האמניות ליאור קסם חממה ונדיה גורנשטיין, בתערוכה שאצרה חגית פלג רותם, יוצרות עולם דימויים פנטסטי בפיסול ואסמבלאז׳ חפצים, איור, קרמיקה, גילוף בעץ – שילוב בין חומרים רכים וקשים.

המשיכה אל האגדי והכמוס היא כוח מניע ביצירתן של שתי האמניות – פיסול שמספר סיפור, מתפתל ומתפתח, עוטה לבוש חדש ורב פרטים. לעתים הדימויים פונים אל האפל והמורבידי, לעתים אל הפנטזיה ולעתים אל הרוחני. העבודות יוצרות הלחמים מפתיעים, עירוב של זרויות, טוטמים היברידיים ואסוציאטיביים, המתנוססים לגובה או מתפשטים לכיוונים לא צפויים. בסאב־טקסט שלהן חבויים מאוויים כמוסים, עדינות ורוך, לצד כוח מתפרץ, בוטה וייצרי.

העבודות בתערוכה מתכתבות עם גוף העבודה הייחודי ופורץ הדרך של אילנה גור, ועם סגנונות אמנותיים המערערים גבולות והיררכייה בין דיסציפלינות, תקופות וז׳אנרים. מרבית העבודות נוצרו במיוחד לתערוכה והן מוצגות לראשונה לקהל.

ליאור קסם חממה ונדיה גורנשטיין. צילום: עדי גלעד

נדיה גורנשטיין, צילום: עדי גלעד

ליאור קסם חממה

כותרת התערוכה ״טוטם וטאבו״ שאולה מכותרת ספרו של זיגמונד פרויד (1913) ונובעת מטבען של העבודות בתערוכה, שבאופן אינהרנטי מבטאות ריבוי מקורות וריבוי אסוציאטיבי, אינן נשמעות לחוקיות מקובלת ומוסכמת. בחלקן הן מגיעות מעולמות של קראפט ואינטואיציה, ובחלקן מעומק נפשי ותודעתי ומאיסוף יידע באופן אובססיבי, כמעט כמו היצירה עצמה – שהיא עמלנית וטוטאלית. הן מתיישבות על הגבול שבין היפה והכואב, המשעשע והמטריד. בעבודותיהן האמניות נוגעות בעצב החשוף של הילדות, ברגשות בושה והסתרה, חיפוש מקום וזהות, בחינה והערכה עצמית בלתי פוסקת, שמבקשת מזור באישורים חברתיים, בהתקבלות והיטמעות, למרות שזו מנוגדת לאופיין האינדיבידואלי, הנאבק להתבלט.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

המתח בין הטוטם (מושא של אמונה ונחמה), לטאבו (האיסור, החטא, מבחן המוסר) – הוא מקור לעושר יצירתי (כמו גם לשעות רבות של טיפולים על ספות של פסיכולוגים לאורך הדורות). בעולם האמנות כמו בעולמות רוחניים ואף בעיצוב בתקופה האחרונה, ניתן לראות טוטמים רבים, ערימות של דבר על דבר, מגדלים ועמודים אינסופיים.

אצל חממה הטוטם עשוי מעבודות העבר שלה – כבני משפחה שנאספים ומתלכדים, תומכים זה בזה ומעיקים זה על זה. דור על דור של יצירות, שלפתע מקבלות פרשנות חדשה באמצעות החיבור הבלתי צפוי והבחירה בשפת הרישום וההזהבה, שבה היא עוטפת את הטוטם ומשלימה אותו. בעבודות אחרות היא יוצרת היברידים בין בעלי חיים לאנושי ולדומם, ולעולם מכני, רובוטי. עבודות נוספות מבוססות על חפצים קיימים, והטאבו העוטף אותם – כמו בובה שניצלה מאושוויץ, ושימשה מודל לעבודה חדשה.

גורנשטיין שואבת השראה ממגוון מקורות ותקופות באמנות ומשלבת הומור ביקורתי בראיית עולם גלובלית ורב תרבותית. יצירתה נובעת מצורך עז, דווקא בעולם הדיגיטלי והווירטואלי של ימינו, לשוב ולגעת ישירות בחומר. תוך שימוש בטכניקות עבודה מסורתיות ובשילוב חפצים שהיא אוספת, בעלי עבר ו״זכרון״, היא יוצרת דימויים גדושים ורבי הבעה, שאינם מחוייבים לזמן או למקום מוגדר; הם אקלקטיים, מפורקים ומורכבים, ומבטאים פנטזיה אניגמטית.

נדיה גורנשטיין, צילום: עדי גלעד

ליאור קסם חממה

שתי האמניות נוגעות לא נוגעות בטאבו, מורדות בהתנהגות החברתית ״המקובלת״, מסתייגות מהתחום הבטוח של פוליטיקלי קורקט ומציעות אלטרנטיבה למובן מאליו. הן מונעות מהתנגדות פנימית לדרישה להתנהג בבגרות (כשכלולו של האיסור על ילדות שבגרו ״לא לשחק בבובות״), או במלים אחרות לא לעסוק בשטויות – כלומר, באמנות. והשטויות הללו, שאינן שטותיות כלל, מהוות מוקד משיכה והנאה, מקור השראה בלתי נדלה ודלק יצירתי – גם בגלל הנטייה לדחוק אותן, להתנער מהן. התוצאה היא פיסול עשיר, השולח תזכורות למקורות שונים וזמנים אחרים, שמרחיבים את ההקשר המיידי של העבודות.

שיח גלריה וערב פתוח בהשתתפות אוצרת התערוכה והאמניות יתקיים ביום חמישי 28.11.19 בשעה 19:00. נעילת התערוכה 22.12.19

נדיה גורנשטיין, צילום: עדי גלעד

ליאור קסם חממה

ליאור קסם חממה

The post טוטם וטאבו: תערוכה חדשה במוזיאון אילנה גור appeared first on מגזין פורטפוליו.

יעל פרנק זכתה בפרס קשת לאמנות

$
0
0

האמנית יעל פרנק נבחרה כזוכת פרס קשת לאמנות לשנת 2019 מיסודה של משפחת בר־גיל אבידן. ועדת הפרס בראשות איה לוריא, מנהלת ואוצרת ראשית של מוזיאון הרצליה, בחרה בעשרה אמנים והאוצר הבין־לאומי פול הובסון, מנהל מוזיאון מודרן ארט אוקספורד, אנגליה, הגיע במיוחד לישראל לביקורי סטודיו אישיים עם עשרת האמנים והאמניות המועמדים. בסיום הביקור הכריז על בחירתו בפרנק כזוכת פרס קשת לשנת 2019. תערוכת יחיד של פרנק תיפתח בנובמבר 2020 במוזיאון הרצליה.

מנימוקי הבחירה: ״הצעתה של יעל פרנק מגובשת, מקורית ומעמיקה. היא יוצרת דיאלוג עם אדריכלות המוזיאון הייחודית, מציעה גישה חדשה ליחסי אוביקט־שפה ומגיבה למצב הפוליטי והתרבותי של תקופתנו. פראנק יוצרת מטפורות ומצבים משעשעים, המציפים את מורכבות קיומית. בעבודה שלה יש אנרגיה, כריזמה והומור״.

פרס קשת נועד להרחיב ולהעמיק את התמיכה בשדה האמנות הישראלי באמצעות בניית דיאלוג משמעותי בין אמן/ית ישראלי/ת מבטיח/ה (עד גיל 45). הפרס המצטבר הוא בסך מיליון שקלים, המשמשים לתקצוב התערוכות וזוהי שנתו השלישית. זוכה פרס קשת הראשון היה האמן גיא גולדשטיין (2016) וזוכת פרס קשת השני היתה האמנית הילה עמרם (2018). בוועדת הפרס השלישית היו חברים האוצרות עדנה מושינזון, סאלי הפטל, רולא חורי, האמן דוד עדיקא וקרן בר־גיל יוזמת הפרס. ורד גדיש מפיקה ומתאמת הפרס.

יעל פרנק  (1982), היא בוגרת התואר השני של בצלאל ובוגרת התואר הראשון מקופר יוניון בניו יורק. היא זוכת פרס קיפר של קרן וולף לשנת 2017, ומשתתפת השנה בתוכנית הרזידנסי של ארטפורט. בשנים האחרונות עבודותיה זכו לתמיכת מענקים מארטיס, קרן אוסטרובסקי, קרן רבינוביץ ומפעל הפיס. הציגה תערוכות קבוצתיות בארץ ובחול, בין השאר במוזיאון תל אביב לאמנות, FuturDome מילאנו, Brno House of Art בצ׳כיה, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, מוזיאון פתח תקוה, הגלריה הלאומית Zacheta בוורשה, ועוד, ותערוכות יחיד בסדנאות האמנים בתל אביב, בגלריה חזי כהן, ובגלריה Labyrinth בלובלין.

The post יעל פרנק זכתה בפרס קשת לאמנות appeared first on מגזין פורטפוליו.


גיל דביר מונה לראש התכנית לעיצוב פנים במכללה למנהל

$
0
0

מעצב הפנים גיל דביר הוא בוגר המחזור הראשון של בית הספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי של המכללה למנהל. עם סיום לימודיו החל לעבוד בסטודיו לעיצוב פנים ואדריכלות בתל אביב. שלוש שנים מאוחר יותר נסע ללימודי תואר שני במנהל עיצוב ב־Pratt Institute בניו־יורק, תכנית המשלבת עיצוב, יזמות, אקולוגיה וחדשנות.

בסיום התואר השני נשאר בניו־יורק ועבד על פרויקטים מגוונים, ביניהם מלון הפלאזה המפורסם בעיר. הפרויקט המאתגר נמשך כשלוש שנים, שבהן ניהל צוות מעצבים גדול. בהמשך הקים בניו־יורק סטודיו הנושא את שמו, שעוסק עד היום בעיצוב מגורי יוקרה פרטיים ומלונות. פעילות הסטודיו מקיפה מגוון רחב של פרויקטים בארצות הברית ובישראל.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

עם חזרתו לישראל, המשיך דביר לעסוק בפרויקטים מעבר לים והשתלב כמרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל. לאחר שנבחר כמרצה מצטיין בבית הספר, מונה בתחילת השנה האקדמית הנוכחית לעמוד בראש התוכנית לעיצוב פנים.

״תפקידו של מעצב הפנים האקדמי בישראל הוא בעל חשיבות רבה״, אמר דביר עם המינוי. ״הוא נוגע בתחומי עיסוק רבים, הוא נוגע באדם, מתערב לו בחייו ומשנה את סביבתו. לעשייה בתחום עיצוב הפנים יש אחריות חברתית, סביבתית-אקולוגית. מעצב הפנים האקדמאי של היום הוא רב־תחומי, הוא שולט בטכנולוגיות מתקדמות, הוא מחויב לידע מקצועי בנגישות וביצירת סביבות בטוחות למשתמשים שבהן תוך כדי יצירת מרחבים פיזיים־ויזואליים מרתקים״.

The post גיל דביר מונה לראש התכנית לעיצוב פנים במכללה למנהל appeared first on מגזין פורטפוליו.

צחי דינר מונה לראש המחלקה לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון

$
0
0

צחי דינר, מעצב ויוצר בתחומי העיצוב השונים למעלה משני עשורים, הוא בוגר המחלקה לתקשורת חזותית במכון טכנולוגי חולון ובעל תואר שני בפילוסופיה ותרבות דיגיטלית. מאז סיום לימודיו הוא משלב הוראה באקדמיה ופעילות בתחומים המסחריים, מתוך מטרה לגשר בין העולמות. במשך השנים יזם ופיתח מיזמים הקשורים לעיצוב ומחקר, השתתף בתערוכות העוסקות בקשרים של עולם העיצוב והטכנולוגיה, והיה שותף במספר חברות עיצוב בארץ.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

״המעצב, בייחוד זה העוסק בתחומי התקשורת החזותית על גווניו השונים, מקבל בשנים האחרונות את המקום המכובד שלו בשולחן ההחלטות״, אומר דינר עם המנוי. ״יש הכרה בחשיבות העיצוב והצורך במעצב כשותף שווה וחשוב בתהליכים פורצי דרך. במקביל, תחום העיצוב עצמו עובר שינויים מהותיים המשפיעים על תחומי הידע ועל ארגז הכלים של המעצב. במציאות העכשווית מתקיימת חפיפה בין יסודות העיצוב הקלאסי מצד אחד למול המגמות והצרכים החדשים שהמציאות הדינמית והקצבית מכתיבה. יחד הם תורמים ליצירת עוד ועוד תתי־תחומים וציפיות חדשות מהמעצב.

״המטרה שלנו היא לספק מטריה רחבה של ידע,  תוכן ויכולות מעשיות יחד עם הכרות של עולמות חופפים כמו חדשנות, אסטרטגיה ומחשוב בכדי לצייד את המעצב הבוגר באיכויות ובכישורים הממצים את הכישרון והפוטנציאל האישי שלו, בכל תחומי התקשרות החזותית החדשה״.

The post צחי דינר מונה לראש המחלקה לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון appeared first on מגזין פורטפוליו.

מוזיאון אשדוד מארח שיח על זכויות יוצרים באמנות הישראלית

$
0
0

ביום שישי הקרוב, 29.11 בשעה 10:30, יתקיים במוזיאון אשדוד לאמנות אירוע השקת קטלוג ונעילת התערוכה ״גוף ראשון, יחיד: גברויות באמנות הישראלית״, בה מוצג בין היתר פסלו של אייל אסולין ״מוטי״, שהתכתבותו האמנותית עם הפסל האייקוני ״נמרוד״ של יצחק דנציגר עורר את כעסם של יורשי דנציגר. בעקבות הדיון הסוער שהתעורר לאחרונה בנושא, יוקדש האירוע לדיון בנושא זכויות יוצרים באמנות, שייבחן מושגים כמו השראה, ניכוס, העתקה, זיוף וציטוט; ולעיון משפטי בחוק זכויות יוצרים, ביחס לשדה האמנות העכשווי.

במסגרת האירוע, הרצאתו של דורון לוריא, לשעבר אוצר בכיר ורסטורטור ראשי במוזיאון תל אביב לאמנות, תעסוק באותנטיות באמנות ותדון במושגים כמו השראה, העתקה, ציטוט, מחווה, ניכוס וזיוף באמנות. הרצאתה של עו״ד נורית אשר פניג, המתמחה בסוגיות משפטיות של עולם האמנות והתרבות ומייעצת ומלווה את איגוד המוזיאונים בישראל ואת איגוד האמנים הפלסטיים (וכן את אייל אסולין במחלוקת מול יורשי דנציגר), תעסוק בהיבטים המשפטיים של חוק זכויות יוצרים ביחס לשדה האמנות הפלסטית העכשווי.

לקריאה נוספת

אייל אסולין

ראובן קופרמן. צילום: רן ארדה

באירוע יושק קטלוג התערוכה ״גוף ראשון, יחיד: גברויות באמנות הישראלית״, שהתמקדה בפניה של הגבריות הישראלית, כפי שהיא משתקפת באמנות המקומית לאורך השנים. התערוכה שאצרו יובל ביטון ורוני כהן־בנימיני, קיבצה מגוון רחב של עבודות מתחילת המאה ה-20 ועד ימינו, רבות מהן מכוננות ורבות השפעה, בניסיון להאיר מופעים וייצוגים של גבריות ישראלית מנקודת המבט של שיח הזהויות והמגדר העכשווי. זאת, בשאיפה לסמן את הגבריוּת הישראלית כ״זהות״ מובנית ומובחנת.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בתערוכה מוצגות עבודותיהם של אמנים מקומיים מתקופות שונות, שמעוררות שיח מעמיק על החוויה הגברית לגווניה ועל ביטוייה באמנות. משתתפי התערוכה: אבשלום, אסף אבוטבול, שי איגנץ, אייל אסולין, נפתלי בזם, גיא בן נר, יאיר ברק, גיא גולדשטיין, גדעון גכטמן, דוד גינתון, עצמון גנור, משה גרשוני, אורי גרשוני, יצחק דנציגר, מיכאל דרוקס, ניר הוד, גל וינשטיין, גיא זגורסקי, בועז טל, ארז ישראלי, אורי ליפשיץ, משה מוקדי, עופר ללוש, חיים מאור, דודו מזח, מוטי מזרחי, אריק מירנדה, עוז מלול, עדי נס, סשה סרבר, דוד עדיקא, אלי פטל, תמיר צדוק, ראובן קופרמן, אורי קצנשטיין, אבי קריספין, דורון רבינא, ראובן רובין, פיליפ רנצר, הנרי שלזניאק, שמחה שירמן, יחיאל שמי, יגאל תומרקין.

האירוע יתקיים ביום שישי ה־29.11 בשעה 10:30, ההשתתפות ללא תשלום.

גל ויינשטיין. צילום: אלעד שריג

משה מוקדי. צילום: מוזיאון אשדוד

The post מוזיאון אשדוד מארח שיח על זכויות יוצרים באמנות הישראלית appeared first on מגזין פורטפוליו.

האדריכלית ד״ר דנה מרגלית מונתה לראש המחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה

$
0
0

האדריכלית ד״ר דנה מרגלית מונתה לתפקיד ראש המחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה. היא תמלא את מקומה של האדריכלית פרופ׳ אירית צרף נתניהו, ששימשה בתפקיד בעשר השנים האחרונות וקודמה לתפקיד סגנית נשיא המרכז, פרופ׳ שמעון עמר. 

מרגלית חוקרת אדריכלות מודרנית, הקשרים בין עבר, הווה ועתיד באדריכלות, ביטויים תרבותיים ומקומיים באדריכלות ויצירתיות אדריכלית. היא שותפה במשרד משה מרגלית אדריכלים ומתכנני ערים העוסק בתכנון ועיצוב של פרויקטים בתחום של תכנון אורבני, בינוי עיר ונוף, ותכנון מפורט של מוסדות, מבני ציבור, ומגורים בארץ ובחו״ל.

היא בעלת תואר ראשון באדריכלות מבית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, תואר שני באדריכלות מהאוניברסיטה של לונדון, תואר שלישי בהיסטוריה ותיאוריה של האדריכלות מבית הספר לאדריכלות של אוניברסיטת מק׳גיל במונטריאול, קנדה, ושני פוסט דוקטורטים מאוניברסיטת תל אביב ומהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון.

״אני שמחה להיכנס לתפקיד ראש המחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה שהגיעה להישגים מרשימים בשנים האחרונות״, מסרה מרגלית עם מינויה. ״אפעל לקידום המחלקה תוך שימת דגש על חדשנות, יצירתיות, ואחריות אדריכלית״.

The post האדריכלית ד״ר דנה מרגלית מונתה לראש המחלקה לארכיטקטורה במרכז האקדמי ויצו חיפה appeared first on מגזין פורטפוליו.

SweetArt: אמנות ישראלית למען סוכרת נעורים

$
0
0

למעלה מ־100 עבודות של אמנים ישראליים ביניהם מיכל היימן, אורן אליאב, אריק (אליהו) בוקובזה, אלעד קופלר, דגנית ברסט, מרתה ריגר, נטליה זורבובה, אולגה קונדינה, מיכל ממיט וורקה, מיכל ברנגה ורבים נוספים ישתתפו בתערוכת אמנות ישראלית במוזיאון נחום גוטמן לאמנות בסוף השבוע הקרוב (5-7.11).

ההכנסות מאירוע זה נועדו לאפשר לאגודה לסוכרת נעורים לסייע בשיפור איכות חייהם של עשרות אלפי סוכרתיים ובני משפחותיהם בישראל. כיום חיים בישראל עשרות אלפי תינוקות, ילדים ובוגרים החולים בסוכרת מסוג 1 המחויבים בטיפול אינטנסיבי סביב השעון הדורש בדיקות של רמת סוכר והזרקת אינסולין.

בין מטרותיה, פועלת האגודה למציאת פתרון למאבקם של הורים לפעוטות המתמודדים לא רק עם הטיפול האינטנסיבי אלא גם עם הצורך האקוטי בסייעות מתמחות המאפשרות הגעה סדירה של הילדים לגני הילדים, בהם למדו לפני אבחון המחלה. כיום לא ניתן בישראל מענה מוסדר של סייעות לילדים חולי סוכרת נעורים עד גיל 3, כך שהילדים נותרים בבתיהם והורים רבים נאלצים להפסיק לעבוד, תופעה המהווה נטל כלכלי נוסף על משפחות החולים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

התערוכה SweetArt, שאוצרות מיטל מנור ודריה קאופמן, תשקף עשייה אמנותית עכשווית מגוונת, בציור, רישום, פיסול וצילום. האמנים, שנרתמו לסייע לאגודה לסוכרת נעורים, יציעו יצירות הטווח מחירים רחב החל מ־1500 ₪. בנוסף לתערוכה, יוצעו היצירות למכירה גם באתר אינטרנט יעודי שהוקם עבורה. במסגרת המכירה תינתן אפשרות להצטרף לסיור מודרך בתערוכה המוזיאלית המרתקת ״נופים נעלמים ומפות נסתרות״. הכניסה לתערוכת המכירה ולמוזיאון חופשית בשלושת ימי האירוע.

מיכל הימן

אולגה קונדינה

דגנית ברסט

The post SweetArt: אמנות ישראלית למען סוכרת נעורים appeared first on מגזין פורטפוליו.

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live