Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all 1751 articles
Browse latest View live

ככל שיותיר לנו החוט: שיח גלריה עם יובל סער והאמנית בתיה שני

$
0
0

״ככל שיותיר לנו החוט…״, תערוכת היחיד של בתיה שני, המוצגת בסטודיו של האמנית בדרום תל אביב, מציגה עבודות הרקומות על בגדים משומשים דימויים, וטקסטים של שירה נשית. התערוכה, שאצרה תמר דרזנר, פותחת למבקרים את הסטודיו – חלל תעשייתי ששימש בעבר כמפעל לאבזמים. ביום שישי (6.9) יתקיים בתערוכה שיח גלריה, בהשתתפות יובל סער והאמנית.

שני עוסקת בנושאים שמאז קמפיין metoo# נמצאים על סדר היום העולמי; נשים, נשיות, אלימות נגד נשים ועוד. חוטי הרקמה החודרניים מייצרים עולם פנימי וחיצוני משני צדי הבד, הצד האחורי והבלתי נשלט לעומת הצד החיצוני שכביכול ניתן לקריאה ולפענוח, אך גם הוא כאוטי ואניגמטי. בגדים משומשים מהווים מצע לרקמה, טכניקה שבמשך מאות שנים זוהתה כמלאכה נשית. השימוש בבגדים ישנים שספגו את חום הגוף, אוצרים בתוכם את זיכרונו ומהדהדים את היעדרותו. שני רוקמת טקסטים, ציטוטי שירה שנכתבה על ידי נשים, דימויי גוף, מספרים וצורות , ברצף רקמה עמוס ודחוס שאינו מותיר אויר לנשימה.

בתיה שני, נולדה בחיפה וגדלה במשפחה בה תפירה הייתה מקצוע. סבה היה חייט ודודתה תפרה תלבושות לתאטרון. שני עוסקת במלאכות יד -גזירה והדבקה, תפירה, סריגה ורקמה – טכניקה בה היא התמקצעה כבוגרת האקדמיה המלכותית לרקמה בלונדון. שני היא גם בוגרת לימודי עבודה סוציאלית ועבדה במשך שנים רבות כעובדת שיקום וטיפול במשפחות שכולות.

יובל סער, העורך הראשי והמייסד של מגזין פורטפוליו, יזם אירועי תרבות ואוצר ראשי שותף של הביאנלה לאמנויות ועיצוב בתל אביב ישוחח עם האמנית בתיה שני על העיסוק בנשים ונשיות בעבודתה ועל הקשרים שהיא טווה בין טקסט, טקסטורה וטקסטיל.


שיח גלריה בתערוכה ״ככל שיותיר לנו החוט…״
בהשתתפות יובל סער והאמנית בתיה שני
יום שישי, 6.9, בשעה 11:00
בסטודיו האמנית, הפלך 6 תל אביב. הכניסה חופשית

לקריאה נוספת

The post ככל שיותיר לנו החוט: שיח גלריה עם יובל סער והאמנית בתיה שני appeared first on מגזין פורטפוליו.


סוכנות RSVP מצטרפת ל־Wix 

$
0
0

חברת RSVP המתמחה בעיצוב ופיתוח מוצרי אונליין בעשור האחרון הודיעה שהמייסד וצוות המעצבים של החברה ייקלטו בחברת Wix כעובדים של החברה (במודל של Acqui-hiring). חברת RSVP הוקמה בשנת 2010 ואחראית לפיתוח ועיצוב של עשרות רבות של אתרים ואפליקציות במהלך השנים, רבים מהם בעבור לקוחות מובילים במשק הישראלי כמו חברת צים, צ׳מפיון מוטורוס, קימברלי קלארק, אוניברסיטת תל אביב ועוד.

פעילות החברה התמקדה ביצירת פתרונות מקצה לקצה בעבור לקוחותיה על ידי צוות אורגני שכלל אנשי UX/UI, מנהלי פרוייקטים ומפתחים. במהלך החודשים הקרובים יטמע צוות המעצבים בחברת Wix ומנכ״ל החברה יתחיל את תפקידו החדש במהלך חודש ספטמבר.

״כבר שנים שאנו מזהים בפלטפורמות להקמת אתרים שאינן מחייבות התערבות מעצב או מפתח את עתיד התעשייה שבה אנו פועלים״, מסר ניב פרחי, מייסד ומנכ״ל RSVP. ״אנו נרגשים מההתעניינות ומחכים בקוצר רוח להשתלב בחברה המובילה בתחום, המעניקה ערך למיליוני לקוחות ברחבי העולם. אנו מאמינים כי נוכל לתרום רבות לצוותים השונים מנסיוננו בעבודה מול לקוחות קצה מגוונים. זו הזדמנות אדירה מבחינתנו להשתלב בחזונה של Wix ולהפוך את הרשת לנגישה ואפקטיבית בסטנדרטים הגבוהים ביותר של עיצוב וחוויה״.

חגית קאופמן, VP Brand & Design מסרה: ״מחלקת העיצוב שלנו צומחת בקצב מהיר ומונה למעלה מ־150 מעצבים. המעצבים ב־Wix, חברה בין־לאומית עם למעלה מ־160 מיליון משתמשים, מעורבים במוצר כבר בהיווצרותו ומלווים אותו באופן יום־יומי, ובכך מאפשרים למשתמשים ליצור נוכחות מקצועית ויפה ברשת. אנו שמחים שמישהו מנוסה כמו ניב, בעל ידע רב ומקצועיות בתחום, מצטרף לצוות המנצח שלנו ויעזור לנו להריץ אותו קדימה״.

לקריאה נוספת

The post סוכנות RSVP מצטרפת ל־Wix  appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא להגשת ספרי אמנות ליריד In Print

$
0
0

יריד ספרי האמנות In Print מזמין  אמנים, חברי קולקטיב, ומוציאים לאור להגיש ספרי אמן לתצוגה ולמכירה. ביריד, שיתקיים בבית־הנסן בירושלים בתאריכים 18-20.12, יוצגו ספרי אמן, זינים, מגזיני אמנות, מהדורות מיוחדות, ספרים וקטלוגים בהוצאה עצמית ובעבודת־יד.

In Print הוא יריד ספרי אמנות עצמאי שבסיסו בירושלים, ומאז 2016 מייצר פלטפורמה לפעילות אמנותית בעיר. היריד תומך באמנים מקומיים הפועלים במדיום הדפוס, ומספק הזדמנויות חדשות ליוצרים. היריד מציג בכל שנה למעלה מ־200 ספרי אמן מכל רחבי העולם, עם דגש על אמנים ישראלים ובייחוד ירושלמים, ומציע למכירה מגוון מהעבודות.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

דרישות ההגשה:

לקריאה נוספת

צילום: נועם רבקין פנטון

The post קול קורא להגשת ספרי אמנות ליריד In Print appeared first on מגזין פורטפוליו.

Form – ערב של מילים ועיצוב

$
0
0

בשנה שעברה השיקה Designit, חברה שעוסקת בעיצוב ובחדשנות עסקית, את סדרת אירועי העיצוב Form. האירועים, שמתקיימים אחת לארבעה חודשים, עוסקים בנושאים שונים ומהווים במה למעצבים מתחומים שונים להכיר, לשתף, ולהציג מחשבות ועבודות. ביום שני 16.9, ערב לפני הבחירות, יתקיים האירוע הרביעי בנושא Design & Words. במרכז האירוע יתקיימו שלוש הרצאות ולצדן מינגלינג, מוזיקה, בירה ואוכל, וכן יוצעו למכירה גליונות המגזין Issues.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

את רצף ההרצאות יפתחו ינק יונטף ודניאל גרומר, מסטודיו פונטף לעיצוב ופיתוח גופנים עבריים ולועזיים. יונטף ייסד את הסטודיו בשנת 1994 וגרומר הצטרף אליו לפני כשנתיים. פונטף מציע ספריית אותיות עשירה ומקצועית לשימושים מגוונים בכותרות ובטקסט, לסביבות דפוס ותצוגות מסך. יונטף וגרומר יספרו על תהליך יצירת הגרסאות החדשות למשפחות האותיות של צבי נרקיס, ויחשפו פונטים שמעולם לא ראו אור בעבר.

מירב פרץ היא מעצבת ומרצה בכירה בשנקר, בעלת עניין בקשר בין פרפורמנס באמנות, בתיאטרון ובשירה לבין מגמות מתפתחות בתחום העיצוב. פרץ תדבר על מספר פרויקטים טיפוגרפיים ניסיוניים שבוחנים את היחסים בין החד־פעמיות והזמניות של פעולת ההקראה של טקסט פואטי, לבין אפשרויות התרגום שלה באמצעות כלי עיצוב שונים; מרקמה ידנית ועד שימוש בכלים של עיצוב פרמטרי ומציאות רבודה.

Sans Serif, מעצב גרפי עם מצלמה, יספר לראשונה על עבודותיו העוסקות בחיבור בין אותיות שילוט מקוריות ורקדנים מכל העולם, דרך המבנה האנטומי המשותף לאות ולאדם, ליצירת שפה טיפוגרפית-כוריאוגרפית חדשה.


Words & Design
יום שני 16.9, Designit | 18:30, ראול ולנברג 18, תל אביב
הרשמה ופרטים נוספים באתר האירוע

The post Form – ערב של מילים ועיצוב appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: נשיא שנקר

$
0
0

שנקר הנדסה. עיצוב. אמנות. (חל"צ) ביססה את מעמדה כאחת המכללות המובילות בישראל ומחלקותיה אף זוכות למעמד יוקרתי ומוביל בדירוגים בינלאומיים. השילוב בין הפקולטות להנדסה, עיצוב ואמנות עומד בבסיס הרב-תחומיות האקדמית הייחודית של המוסד, כשהוא מאפשר לסטודנטים ולמרצים לחבר בין טכנולוגיות פורצות דרך עם תפיסות עיצוביות ואמנותיות עכשוויות.

נשיא/ת שנקר יישא באחריות לניהול האקדמי של שנקר ויפעל להמשך קידומה ופיתוחה של שנקר – הן בזירה המקומית והן בזירה הבינלאומית. הנשיא הנבחר ייצג את שנקר בפני הגופים המופקדים על ההשכלה הגבוהה, הציבור, גורמי חוץ ועוד, ויהיה כפוף לוועד המנהל ולחבר הנאמנים של שנקר. מועד כניסה לתפקיד: 1.3.2020.

אמות המידה המרכזיות לבחירת נשיא שנקר הינן:

  • תואר פרופסור, בעל הכרה ומוניטין אקדמיים.
  • היכרות קרובה עם מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל ומחוצה לה, ובפרט בעל הבנה ומעורבות בעולם האקדמיה, התרבות והיצירה האומנותית.
  • כושר ניהולי מוכח בתפקיד בכיר, יזמות, מנהיגות ויכולת לקדם פיתוח אקדמי ותשתיות פיזיות. על נשיא שנקר שייבחר יהיה לגבש מדיניות בתחומי הפעילות העיקריים של מוסד אקדמי (הוראה, מחקר, קשרים בין מוסדיים וכן קשרים עם הציבור והתעשייה וכו׳).
  • יכולת יצירת שיתופי פעולה מסחריים וגיוס תרומות.
  • קשרים מקצועיים־עסקיים עם תאגידים וגופים מקומיים ובין־לאומיים.
  • הזדהות ערכית עם מטרות המכללה, חזונה, אופיה ומעורבותה הקהילתית.

הגשת מועמדות תיעשה על ידי הרואים עצמם מתאימים, תוך צירוף קורות חיים מפורטים בעברית ובאנגלית, מכתב נלווה המתאר את התאמתם לתפקיד וכל מסמך אחר שתומך בעמידתם באמות המידה הנ״ל ובהתאמתם לתפקיד. את קורות החיים יחד עם החומר הנלווה יש לשלוח באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת Michraz2020@Shenkar.ac.il, וזאת עד ליום 19.11.2019 בשעה 12:00.

  • המודעה מנוסחת בלשון זכר, אך מיועדת לשני המינים, זכר ונקבה, כאחד.
  • ועדת האיתור שומרת על זכותה שלא לפנות לכל מועמד שיגיש מועמדותו, לפנות בעצמה למועמדים פוטנציאליים, לבחור במועמד שלא השיב למודעה זו או שהשיב לה באיחור וכן לבחור במועמד שלא התקיימו בו כל אמות המידה המפורטות לעיל.
  • דיוני הועדה יתנהלו בסודיות מלאה.
  • פניות מתאימות בלבד תיעננה.

The post קול קורא: נשיא שנקר appeared first on מגזין פורטפוליו.

שיעופו כולם! מחאה עממית בבית הנסן

$
0
0

בתחילת החודש נתלו ברחבי ירושלים כרזות עם הסיסמה ״שיעופו כולם!״. הסיסמה – במקור !Que se vayan todos – ליוותה את ההתארגנויות האזרחיות בארגנטינה בשלהי 2001, שנולדו כתגובה למציאות הפוליטית, הכלכלית והחברתית במדינה בניסיון להביא להחלפת השלטון. ההתארגנויות שהעניקו קול וכוח לאזרחים, התייחדו בביטוייהן האסתטיים, הטקסטואליים, החזותיים והצליליים. הבטים אלו הם נקודת המוצא לתערוכה שאוצרים קבוצת סלה־מנקה במרכז מעמותה בבית הנסן: כותרת התערוכה היא הסיסמה שביטאה את תחושת היעדר הייצוג של העם בממשלה ואת האכזבה הגדולה מההנהגה הפוליטית.

לקראת התערוכה, שתפתח ביום הבחירות (שלישי, 17.9), התקיים בשבוע שעבר בגן הסוס שחזור של תהלוכות מחאה עממית בשם קסרולאסו (Cacerolazo). סירי המטבח (Cacerolas) של המשתתפים הפכו לכלי נגינה שליוו את קריאתם לשינוי עמוק בחברה ובשלטון.

התערוכה תתייחס להתארגנויות אזרחיות בארגנטינה בשלהי 2001. ההתארגנות והסיסמה שליוותה אותה, שהביאו בסופו של דבר להחלפת השלטון בארגנטינה בשנת 2001, היו השראה לתנועות אזרחיות במקומות שונים בדרום אמריקה. התערוכה תכלול מיצב סאונד כמחווה ל״קסרולאסו״, שחזור של מסוק הקרטון שבנו הארוריסטים (Erroristas) בהפגנה בבואנוס־איירס ב־2017, וחדר שיוקדש ליצירתו של האמן הפורטוגלי־ארגנטינאי ז׳ואאו דלגדו. אירועים נוספים יתקיימו ויתפרסמו במהלך התערוכה, שתנעל ב־25.10.

משתתפים: ז׳ואאו דלגדו, קבוצת סלה־מנקה בשיתוף אמיר בולצמן ואריאל ערמוני, ישעיהו רבינוביץ, הפיראטיות־פיראטיות, ירדן ארז, דולסה ומאיה שלייפר

The post שיעופו כולם! מחאה עממית בבית הנסן appeared first on מגזין פורטפוליו.

הדס רוזנברג־ניר ובוגרי מלגת סטודיו ראשון בתערוכות חדשות בבית בנימני

$
0
0

Fix 'n' Gyro, תערוכת יחיד להדס רוזנברג־ניר, תציג החל מיום חמישי (19.9) עבודות חדשות וישנות של האמנית. התערוכה תסכם שלושה עשורים של אחת מאמניות הקרמיקה הבולטות בישראל, ובערב הפתיחה יושק גם ספר אמן על יצירתה. לרוזנברג־ניר שפה אישית מזוהה והיקף עבודה רחב, ואלו הקנו לה הכרה והערכה רבה בשדות האמנות והקרמיקה. ביצירתה נוכח המתח המובנה בין שיח האמנות לבין השפה הקרמית; המפגש בין שני שדות אלו יוצרים התנגשות מבורכת המתיכה בו זמנית מושגים כמו טכנולוגיה ואינטואיציה, תכנון וחוסר שליטה, מסורת ועכשוויות, רוח וחומר – לכדי אמירה מורכבת, פואטית ופוליטית.

שם התערוכה נובע משיבוש שם הכוונות שהותקנו במטוסי תקיפה ישנים, להם כוונת אחת ״טיפשה״ (Fix), כלומר קבועה, וכוונת שנייה ״חכמה״ (Gyro) כלומר מתקנת את הסטייה של הכוונת הראשונה בהתחשב בתנועה, בזמן, במהירות ובמיקום המטוס במרחב. רוזנברג־ניר יוצרת מתוך כמיהה למעין סט כוונות אישי, כזה שיכול לתקן טעות, לתת פרספקטיבה ולהוות משענת טכנולוגית – אשליה של מכשיר מדעי היוצר סדר בעולם ומאפשר לחמוק מסחרחורת, מטעות בניווט, מבלבול באוריינטציה, מנפילה או התרסקות.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

העבודות החדשות בתערוכה, פורמטים עגולים ותלת־מימדיים, ספק משטח עבודה לאובניים וספק קריאת תיגר על משטח הציור הריבועי המקובל, מתכתבות עם תולדות הקרמיקה ותולדות האמנות בעת ובעונה אחת. הפורמט העגול מזכיר חור הצצה, או חור הזעיר דרכו נכנס האור בקמרה אובסקורה והופך את המציאות על ראשה, עדשת המצלמה הלוכדת מציאות בדימוי, או טלסקופ המקרב אותנו לנופים רחוקים. אוצרת: שלומית באומן. שיח גלריה יתקיים בתערוכה ביום שישי, 27.9, בשעה 11:30. נעילה: 2.11.

הדס רוזנברג ניר, Fix 'n 'Gyro. צילום: רם ברכה

הדס רוזנברג ניר, פנתר כחול. צילום: רון עמיר

הדס רוזנברג ניר. צילום: רם ברכה

תחנה בזמן 2019 – בוגרי מלגת סטודיו ראשון

בגלריה הקטנה תפתח בחמישי תערוכת תחנה בזמן, שתציג מעבודתיהם של בוגרי מלגת סטודיו ראשון לשנה זו: אלון יונג, אתי פרץ ודורון נעמה גלפר. את התערוכה אוצרת רוית לצר, והיא תוצג עד 16.10.

מלגת סטודיו ראשון מזמנת לזוכים בה הרפתקה אנושית וחומרית כאחד. שנת המלגה מאפשרת התמקצעות והתמחות בתחומים שונים: קדרות, בניית יד, פיסול פיגורטיבי, מחקר טכנולוגי, ניהול סטודיו ועוד. המפגש עם מרצות ומרצי בית הספר ועם אמני תכנית שהות אמן בבית בנימיני מזמן התבוננות ולמידה מעמיקה של אופני לימוד שונים ומגוונים ובחינה של מהלכי חשיבה ויצירה של אמניות ואמנים פעילים בתחום. במשך שנת המלגה לצד העבודה והלמידה בבית הספר ממשיכים המלגאים להתפתח וליצור גוף עבודות שעבור חלקם הוא המשך ישיר של תקופת הלימודים ועבור אחרים גוף עבודות חדש.

אלון יונג, בוגר המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, רואה באדם בעל חיים שהינו חלק מהמערכת האקולוגית. אלון יציג בתערוכה זוג פסלים וסדרת מיכלים, דרכם הוא בוחן שאלות הנוגעות למערכת היחסים בין האדם לבין הסביבה בה הוא חי; מהתקופה בה היה חלק מן הטבע ועד ימינו אנו, בהם הוא תופש את עצמו כנפרד מהטבע וכשולט בו.

אתי פרץ, גם היא בוגרת המחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, בחרה להתמקד בעבודת הגלגל ליצירת שתי סדרות אובייקטים שונות. הראשונה עוסקת בפירוק והרכבה של כלים שימושיים שונים הנבנים בדיוק רב לכדי אובייקט אחד המסמן בהיותו מורכב את הפוטנציאל החבוי בין חרכיו. הסדרה השנייה  עוסקת בנפחים שלמים ומושלמים, רכים ועגלגלים אשר בנויים כגוף אחד המורכב לכאורה מכמה גופים המפוענחים על ידי עיני המתבונן.

דורון נעמה גלפר, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר, מתייחסת לגוף האישה וקימוריו בסדרת אובייקטים הנקראת קימורים, ומלווה במחקר טכנולוגי וצבעוני שיצרה בהשראת הריבוי והגיוון האנושי. בסדרה נוספת תציג דורון פסלוני נשים, פרשנות אישית אינטימית שלה לקמעות, פסלוני אלילים וצלמיות פריון. מיניותן של הצלמיות מוקצנת ומלאה הומור, יכולת ההכלה שלהן, פשטות הנגיעה והחן הופך אותן לחפצים יקרי ערך.

אתי פרץ. צילום דקלה מוסקוביץ

The post הדס רוזנברג־ניר ובוגרי מלגת סטודיו ראשון בתערוכות חדשות בבית בנימני appeared first on מגזין פורטפוליו.

פתיחה מחודשת של התערוכה ההיסטורית בבית הנסן

$
0
0

התערוכה ההיסטורית מגוללת את סיפורו של בית המחסה למצורעים מאז משכנו הראשון, שהוקם בסוף המאה ה־19, ועד היום – כשהוא משמש בית של תרבות. כעשור לאחר פתיחת התערוכה ההיסטורית לראשונה בשנת 2009, תפתח ב־18.9 התערוכה המחודשת, שאצרה קארין שבתאי, מלווה בייעוץ היסטורי של רות וכסלר.

על קירות החלל ייפרש ציר זמן, שיציג את השינויים הרבים שחלו במתחם במהלך יותר ממאה שנה בתחומי הרפואה, החברה והתרבות. בתערוכה יוצגו רהיטים מקוריים מבית המחסה, חפצים אישיים של מטופלים ופריטים רפואיים שנותרו במתחם לאחר סגירתו בשנת 2000.

The post פתיחה מחודשת של התערוכה ההיסטורית בבית הנסן appeared first on מגזין פורטפוליו.


יאללה בית״ר! –התערוכה

$
0
0

״יאללה!״, תערוכה חדשה בסדרת גיבורי תרבות של העונה הישראלית לעיצוב בחולון, תוקדש למועדון הכדורגל בית״ר ירושלים. התערוכה תציג את ההיסטוריה של המועדון, שורשיו, הגלגולים השונים שעבר, סמלים ודמויות בולטות, ותתייחס לכדורגל כתופעה החובקת בטים אידאולוגיים, לאומיים וחברתיים, העונה על צרכים אנושיים להשתייכות והזדהות.

״מטרת התערוכה היא להפנות זרקור על אירועים ומהלכים היסטוריים משמעותיים, המבוססים על ערכים ועקרונות שראוי ללמד או להזכיר לדור הצעיר ולאלה הוותיקים״, מסביר רפי וזאנה, יוזם ואוצר התערוכה. ״כקבוצה שהפכה את הכדורגל לדת ואת אוהדיה לצבא מאמינים, מעניין לבדוק כיצד הכדורגל, על מגוון תפקידיו, הופך לחלק בעיצובה החברתי והתרבותי של קהילה ומדינה, וכיצד בית״ר ירושלים מתמודדת עם האתגרים החדשים שעת זו מביאה״.

בית״ר ירושלים נוסדה בשנות ה־30 של המאה הקודמת, ושחקניה הצעירים השתייכו למחתרות האצ״ל והלח״י. הזיקה האידיאולוגית לתורתו של זאב ז׳בוטינסקי ולתנועה הרוויזיוניסטית רקמה מראשית הדרך את החיבור שבין פעילות לאומית מחתרתית לוחמת לשאיפה להגיע להישגים בתחום הספורט, דבר שהתבטא באופי הפוליטי של המשחקים אל מול יריבים מבית ומחוץ. בשנות פעילותה עד קום המדינה עברה הקבוצה תהפוכות, פעילות מחתרתית, הגליית חבריה לאפריקה וחזרה לארץ.

נעלי המשחק של יוסי בניון. צילומים: רן יחזקאל

חולצת משחק, 1995

בשנותיה הראשונות של המדינה הצעירה, התחזק תפקידו של הכדורגל בעיצוב החברה. אל מול קבוצות המזוהות עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית והממסד והאליטה, ייצג מועדון הספורט של בית״ר ירושלים את אלו המזוהים עם השכבות החלשות, המזרחיים ואלו שהאמינו שרוח גבית מצד האוהדים והתומכים תוביל להצלחות ספורטיביות, ולתקיעת יתד בהוויה החברתית והפוליטית בישראל. המשחק הפך לכלי מחאה פוליטית וחברתית, שנקשרה גם במהפך הפוליטי בשנת 1977, שנה אחרי הזכייה ההיסטורית הראשונה של בית״ר ירושלים בגביע המדינה.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

התערוכה תתייחס גם להווה ולהתמודדות היומיומית של הקבוצה ובעליה הטריים עם האתגרים החדשים בעידן הרשתות החברתיות ומעורבות ההמונים, התרחבות השלוחות של הקבוצה בפריפריה לחינוך הדור הצעיר וריענון תדמיתה. בין המוצגים ההיסטוריים, פרטי ארכיון, סמלים ומדים מתקופות שונות, צילומים נדירים מרגעים משמעותיים על המגרש, צילומים היסטוריים ואפילו חלק משער ימק״א המקורי, ישולבו עבודות אמנות של אורי ליפשיץ, יצחק מבורך, דודי שמאי ואחרים.

בית״ר ירושלים, היא אייקון תרבותי בחברה הישראלית, ואפשר לראות בה מיקרוקוסמוס של תהליכים חברתיים ופוליטיים השזורים זה בזה, במגרש ומחוצה לו. ההיסטוריה של המועדון נטועה בתקופת טרום המדינה. שירים רבים נכתבו לקבוצה ובוצעו על ידי זמרים פופולריים בנוסף לסרטים תיעודיים, מאמרים אקדמיים וביוגרפיות, מערכונים וסאטירה בועטת. כל אלה מחזקים את מעמדה כ״קבוצה של העם״, או ״הקבוצה של המדינה״, כפי שמכנים אותה אוהדיה.


יאללה! בית״ר ירושלים – התערוכה
פתיחה: 26.9 | נעילה: 31.12
אוצר: רפי וזאנה
גלריית המשכן, בית מאירוב, חולון

נעלי המשחק של אלי אוחנה

צילום: קובי גדעון, באדיבות לע״מ

The post יאללה בית״ר! – התערוכה appeared first on מגזין פורטפוליו.

יובל סער, האוצר הראשי של שבוע האיור והעורך הראשי של פורטפוליו, ישפוט בביאנלה לאיור של ברטיסלבה

$
0
0

BIB, הביאנלה לאיור ברטיסלבה (Biennial of Illustrations Bratislava) היא אירוע בין־לאומי ללא כוונת רווח, שמתקיים בחסות אונסק״ו החל משנת 1967, אחת לשנתיים. גולת הכותרת של הביאנלה היא תערוכה־תחרות של איורי מקור מתוך ספרי ילדים ונוער מכל העולם, שיצאו לאור בשנתיים הקודמות לביאנלה. חבר השופטים הבין־לאומי מעניק פרסים הכוללים מענקים כספיים. לצד התערוכות מתקיימים סימפוזיונים בין־לאומיים למאיירים מקצועיים וסדנאות אמן למאיירים צעירים. מארגני הביאנלה הם משרד התרבות של הרפובליקה הסלובקית, הוועדה הסלובקית של אונסק״ו ו״ביביאנה״, בית האמנות הבין־לאומי לילדים. 

השתתפות המאיירים בביאנלה לאיור ברטיסלבה מאורגנת בכל ארץ על ידי ארגונים רלוונטיים. בכדי לקדם את מאיירי ישראל הוקם בשנה שעברה הוועד הישראלי לביאנלה לאיור ברטיסלבה, שחבריו הקבועים הם שלושת מייסדיו: טניה שטרנזון, אוצרת האמנות של אגוד האמנות למען ישראל (Art Association for Israel); ד״ר מרטין רודן, קונסול הכבוד של סלובקיה בישראל, ד״ר לספרות בפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה העברית בירושלים; מרים פוזנר, מנהלת ספריית שער ציון – בית אריאלה ומחלקת הספריות בעיריית תל־אביב-יפו. בנוסף, צורפו לוועד לשנים 2018-2019 המאיירת עפרה עמית, כזוכת פרס BIB לשנת 2017 ויואל כהן, מבקר ספרות ילדים. כל חברי הוועד, כמו גם חברי ועדות השיפוט, עובדים בהתדבות מלאה. 

עינת צרפתי, השכנים

בחירת עבודות המאיירים לביאנלה של 2019 נעשתה על ידי ועדת מומחים שכללה את פרופ׳ אילנה אלקד־להמן, מרצה במכללת לוינסקי; האוצרת אורנה גרנות, מנהל ספריית האיור באגף הנוער של מוזיאון ישראל; ויובל סער, האוצר הראשי והיזם של שבוע האיור של תל אביב, והעורך הראשי של מגזין פורטפוליו. בסך הכל יוצגו בביאנלה 150 איורים ו־26 ספרים של 16 מאיירים ישראלים: יעל אלברט, אביאל בסיל, אורית ברגמן, יאנה בוקלר, אורה איתן, איה גורדון נוי, מאיה איש שלום, רעיה קרס, נעם נדב, הדר ראובן, גלעד סליקטר, עינת צרפתי, נטלי וקסמן שנקר, ענת ורשבסקי, גל ויצמן. בנוסף, המאיירת מריאנה רסקין תשתתף בסדנה בין־לאומית של מאיירים צעירים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

מלבד סער, חבר השופטים הבין־לאומי יכלול גם את המאייר והאוצר עלי בוזרי (Ali Boozari) מאירן, המאיירת והסופרת דזדמונה מק׳קנון (Desdemona McCannon) מאנגליה, המאיירת וחוקרת ספרי הילדים גראסה לימה (Graça Lima) מברזיל, המוציאה לאור וחברת הנהלת הביאנלה אקוס אופורי (Akoss Ofori) מגאנה, המאיירת והסופרת נור אמילה מוהד יוסף (Nor Emila Mohd Yusof) ממלזיה, דיקן האקדמיה לאמנוית של לטביה אלכסיי נאומבוס (Aleksejs Naumovs), האנימטור והמאייר איגור אולייניקוב (Igor Olejnikov)  מרוסיה, המאיירת דניאלה אולייניקובה (Daniela Olejníková) מסלובקיה, חוקת ומבקרת האמנות והסופרת טטיאנה פרגל קובה (Tatjana Pregl Kobe) מסלובניה, ומנהל סרפיית ילדים וחוקר תרבות ילדים ז׳יגנג וואנג (Zhigeng) מסין. 

The post יובל סער, האוצר הראשי של שבוע האיור והעורך הראשי של פורטפוליו, ישפוט בביאנלה לאיור של ברטיסלבה appeared first on מגזין פורטפוליו.

משלחות חקר לכריית מידע: שחר מרקוס במוזיאון ארץ ישראל

$
0
0

אמן הוידאו, המיצג והמיצב שחר מרקוס מציג במוזיאון ארץ ישראל בתל־אביב את תערוכת היחיד Data Mining. התערוכה מורכבת משבע עבודות וידאו בסגנון קולנועי, המתייחסות ליחסים בזמן, לאדמה, לגילוי ולהתבוננות בעתיד, שבכולן מרקוס עצמו הוא הגיבור המרכזי המוביל משלחות חקר. לצד עבודות הווידאו מוצבים שני אוביקטים מכניים גדולי־ממדים וערוגות אבני בזלת, המרכיבים יחד מיצב שבו הצופה נדרש לנוע בין החללים, ולחבור אל האמן ומשלחתו במסעם.

Data Mining – או בעברית ״כריית מידע״ – מתייחסת בדרך־כלל לתהליכי איסוף מידע בחברות היי־טק, ומאזכרת כריית משאבים מהקרקע. התערוכה משלבת עיסוק מעל ומתחת לפני השטח, ומציבה את הקונפליקט המרכזי המתקיים בין הסקרנות הדוחפת לחשוף את הידע הקבור, לבין האחריות לשימורו העתידי. מרקוס נוכח בעבודותיו בתפקיד הראשי, מחליף זהויות ותפקידים בו זמנית, ואליו מצטרפים שחקנים בתפקיד ארכיאולוגים, מדענים, מפני מוקשים ואחרים.

האמן, כארכיאולוג וכחוקר, מבקש לאתר תגליות ובאמצעותן לפענח את העבר, להבין את ההווה, ולחזות את העתיד. מרקוס מציע מרחב ארכאולוגי סמי־בדיוני, המתקיים ברובו באדמת ארץ ישראל: במדבר יהודה, ברוג׳ום אל־הירי שבגולן ובתל מגידו. הוא מתחקה אחר שיטות מחקר מדעי, ביולוגי, ארכאולוגי וגיאולוגי, בעזרת מיון, סינון ועיבוד חומרים פיזיים ורעיוניים. האתר הפיזי משמש כמנגנון ידע נצבר וכמקום בעל היסטוריה קמאית. מרקוס בתפקיד החוקר תר אחר צבירי ידע חבויים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

הצבת התערוכה בשתי קומות מאפשרת לצופה להצטרף אל האמן ומשלחותיו במסעו מעל פני השטח בקומה העליונה, ובתחתונה – יורד האמן באופן אמפירי ומטפורי אל מעבה האדמה, אל העולמות התחתונים. המסננת המכנית, המשמשת בחפירות ארכיאולוגיות לסינון האדמה, ומקשרת בין הקומות ובין העולמות, עשויה להעלות על הדעת את אבן הגולל המכסה את פיר הכניסה, המוליך למטה אל חלל קבר עתיק. המוות נוכח ומתקיים בתערוכה במופעים שונים, כחלק ממכניזם קבורה מיתי.


Data Mining – שחר מרקוס
אוצרת: נורית טל־טנא
נעילה: 1.2.2020
מוזיאון ארץ ישראל, תל־אביב

The post משלחות חקר לכריית מידע: שחר מרקוס במוזיאון ארץ ישראל appeared first on מגזין פורטפוליו.

שבוע העיצוב ירושלים ב־DesignArtTokyo טוקיו

$
0
0

ישראל נבחרה השנה למדינה האורחת באירוע העיצוב DesignArtTokyo 2019, שיתקיים ב־18־27 באוקטובר, והיא מיוצגת באירוע בתערוכה ״גן העדן״, ובה מבחר יצירות עיצוב שהוצגו בשנים האחרונות באירועי שבוע העיצוב ירושלים. DesignArtTokyo הוא אחד מפסטיבלי האמנות והעיצוב הגדולים של יפן, הנערך מדי שנה בסתיו. השנה הוא חוגג את המושג ״רגשות״, ובהשראתו חללי פנים, אמנות, אופנה ואוכל מכל העולם מפרשים את הקונספט. בפסטיבל משתתפים מעל 100 מוסדות ואתרים ברחבי טוקיו והוא צפוי לארח יותר מ־200 אלף מבקרים ולזכות לחשיפה תקשורתית רחבה ביפן ומחוצה לה. העיצוב הישראלי בתערוכה שמגיעה משבוע העיצוב ירושלים יזכה לחשיפה משמעותית בפני הקהל היפני הרחב והמקצועי.

ישראל, מקום מפגשם של מזרח ומערב, ישן וחדש, קודש וחול, היא גם מקום הולדתו של עיצוב ייחודי. התמזגות המסורת עם המציאות העכשווית הביאה לידי מערכת אקולוגית תוססת ודינמית שבתוכה משגשגים טכנולוגיה, עיצוב ואמנות כאחד. בכל שנה, שבוע העיצוב מתמקד בתמה מרכזית המתבוננת על הנוף הסוציו־תרבותי הייחודי בישראל כמעבדה חיה לחקר סוגיות גלובליות דחופות, מתוך האמונה שעל תחום העיצוב להגיב לנושאים אלה. השתתפות שבוע העיצוב בטוקיו מציגה לראשונה מחוץ לגבולות הארץ את האג׳נדה האוצרותית שלו, הכשרון המקומי ואת רוחו הייחודית. 

שבוע העיצוב ירושלים הוא אירוע העיצוב הציבורי הגדול ביותר בישראל, ביוזמת המשרד לירושלים ומורשת והרשות לפיתוח ירושלים. משנת 2011, שבוע העיצוב מתקיים מדי שנה בבית הנסן מרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה תחת ניהולה של חברת רן וולף. לאורך כל השנה מתקיים בבית הנסן מנעד רחב של פעילויות מגוונות שמטרתן לקדם את שדה העיצוב בירושלים, ואת אוכלוסיית המעצבים הישראלים בכלל. שבוע העיצוב הינו האירוע המרכזי במרקם הפעילות השנתית בבית הנסן, ומהווה את פרויקט הדגל של המקום. 

תמרה אפרת, מורן מזרחי, ד״ר עמית צורן – Crafted Technology צילום: דניאל שכטר

דב גנשרוא, Beast of the Anthropocene. צילום: מוטי פישביין

גיא משעלי, נתי טונקלרוט, Goren. צילום: דור קדמי

התערוכה ״גן העדן״ מוליכה את המבקרים דרך סדרת פרויקטים הנובעים מתוך המתח הנוצר בין טבע, תרבות, טכנולוגיה ומיתוס על יחסיהם השונים, ומתוך נקודת מבט ישראלית. מסע זה מגיע לשיאו בגן הספירלה, בו נפגשים שני מיתוסים מקומיים: המלח של ים המוות, וחיטה, מחוללת המהפכה החקלאית והחיים המודרניים, אשר עובדה לראשונה באזור. בתווך בין מיתוסים אלה של חיים ומוות מסתתרות פרשנויות אדריכליות לפרחים מקומיים בגנים פרטיים וסודיים. בדומה לגן העדן המקורי, גם גנים אלו ניתנים רק לדמיון אך הכניסה אליהם אסורה. 

התערוכה ״גן העדן״ עוצבה על ידי נטליה סאנץ לווינה וד״ר טאקשי ימאמורה מ־ YSLA אדריכלים וראשי המעבדה לאדריכלות באוניברסיטת Waseda טוקיו: ״עיצוב החלל שלנו שואף לחבר את העיצוב הישראלי על ידי התרת הקשרים המחברים אותו. החלל מציע למבקרים אפשרות ליהנות מיצירות האמנות מנקודת מבט אחרת, בתקופה אחרת ועם ידע אחר״.

אירוע הפתיחה יכלול בין השאר פרפורמנס ייחודי בהובלת מיכל אביתר וכרמל בר אשר, שיזמין את המבקרים לטעום דגים שנכבשו במיצב מלח נגוח עם תבלינים מקומיים שנוצרו במיוחד עבור התערוכה. האירוע יינעל בהופעה ייחודית בחלל התערוכה של הזמרת דקלה.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

את הבחירה בישראל כמדינה האורחת הרשמית הובילה שגרירות ישראל ביפן. מרדכי בניטה, מנכ״ל משרד ירושלים ומורשת: ״אנו גאים להתארח לראשונה בטוקיו כמדינה האורחת הרשמית ועל ההזדמנות הנדירה לחשוף יצירה ישראלית, איכותית, וחדשנית בפני הקהל הבינלאומי. שבוע העיצוב ירושלים הינו חלק משמעותי ממגוון הפעולות שהמשרד מקיים בירושלים במטרה לחזק את העיר ולמקמה על מפת החדשנות והעיצוב הבינלאומיים. פעילות שבוע העיצוב בטוקיו מוכיחה שירושלים נמצאת בדיוק במקום הזה. אנו גאים בחשיפה החיובית שמקבלת העיר ופועלים באופן מתמיד לקידום שיתופי פעולה נוספים״.

יפה בן ארי, שגרירת ישראל ביפן: ״אנו נרגשים לחלוק עם הציבור היפני את היצירתיות והחדשנות הישראלית גם בשדה העיצוב. תערוכת ׳שבוע העיצוב בירושלים׳ היא הזדמנות נפלאה לחשוף את העיצוב הישראלי הייחודי על במה כה חשובה בטוקיו, הנחשבת לאחת מבירות העיצוב הבינלאומיות״.

מעצבים משתתפים: אבי בן שושן, אמיר צובל ואיתי בלומנטל, בר הורוביץ, דב גנשרוא, גיא משעלי ונתי טונקלרוט, גל שריר ועידן סידי, תמרה אפרת, מורן מזרחי וד״ר עמית צורן, טליה מוקמל, מיכל אביתר וכרמל בר, מוחמד מהלוואס, שאדי פרנסיס מג׳לטון, מיכל לויצקי.

פרטים נוספים באתר: www.jp.jdw.co.il

The post שבוע העיצוב ירושלים ב־DesignArtTokyo טוקיו appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: גריד רב־תחומי בגלריה ויטרינה

$
0
0

בשיח היום־יומי ובתרבות הפופולארית, הפך הגריד למונח חובק־כל, המסמן מנעד רחב של רשתות תקשורת ותשתיות פיזיות ומטאפוריות בהן מתנהלים החיים העכשוויים. השגרה החברתית, המקצועית והאישית מתנהלת באופן טבעי און־דה־גריד, עד כדי כך שהבחירה לחיות אוף־דה־גריד, או להתנתק ממנו חלקית, מתגבשת כתנועה וגישה אלטרנטיבית למקצב החיים המהיר.

גם באמנויות החזותיות, ביניהן תחומי העיצוב השונים, משמש הגריד כמערכת של תבניות להחלת תפיסות, זרמים ומסרים שונים. בנוסף, משמש מודל הגריד במבנים ובתאוריות במדעים המדויקים, בהנדסה ובאדריכלות, במדעי החברה והרוח. הגריד, מונח שאין לו מהות אחידה אך לכל שימושיו מכנה משותף, מגלם בו־בזמן ריבוי וגם חזרה, שוני וגם דמיון.

התערוכה (Gridded Fabric(ations , שתוצג בגלריה ויטרינה על־שם ג׳וליה מזרחי, תלווה את הכנס הבין־לאומי שיערוך המכון הטכנולוגי חולון במאי 2020, תחת הכותרת ״הגריד המולטי־דיסציפלינארי״. התערוכה מבקשת לתת במה לעושר הדמיונות החזותיים של הגריד, כמו גם לפרש את תפקידו בייצור הן תשתיות של חזון והן מציאות מיושבת.

התערוכה פתוחה לכל פרשנות ושימוש בגריד, ומזמינה עבודות עיצוב, אמנות, מודלים תיאורטיים וקונספטים להם ביטוי חזותי בכל מדיה שהיא; חומרים, חפצים, עיצוב גרפי, וידאו, דפוס, אינטראקטיב, פרטי לבוש, תהליכ עבודה, אמנות פלסטית, צילום, פרפורמנס ואחרים.

הגשת הצעה לתערוכה תכלול:

  • עד 5 דימויים (במשקל כולל של עד 5MB). לעבודות וידאו או אינטראקטיב מומלץ לצרף קישור לצפייה.
  • הסבר קצר (כ-500 מילים) על העבודה המוצעת
  • פירוט טכני (כותרת, חומר, טכניקה, ממדים, המסגרת בה נוצרה, האם הוצגה בעבר)
  • פירוט קצר על היוצר/ים המציעים ופרטי התקשרות (שמות מלאים, מייל, טלפון)
  • מועד אחרון להגשת הצעות: 15.11.2019
  • את ההצעות יש לשלוח למייל: vitrinaholon@gmail.com

The post קול קורא: גריד רב־תחומי בגלריה ויטרינה appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: אין טרנזישן #2

$
0
0

קול קורא לאמניות, יוצרים, מעצבות ומאיירים להגיש יצירות בנושא מעבר, תהליך ושינוי, לתערוכת התרמה לעמותת ״מעברים״ הפועלת לקידום הקהילה הטרנסית בישראל.

התערוכה ״אין טרנזישן״ התקיימה לראשונה בדצמבר 2018, בהשתתפות כ־70 אמניות ואמנים מכל הקשת המגדרית שבחרו לתמוך, לחזק ולאהוב את הקהילה הטרנסית ולקדם שינוי חברתי. בתערוכה הוצגו כ־170 עבודות במגוון טכניקות ופרשנויות שונות לנושא. ההכנסות ממכירת היצירות הועברו כתרומה לעמותת ״מעברים״, ומימנו סדנאות העצמה להקילה הטרנסית בישראל, בהן הכשרות מקצועיות, הגנה עצמית ועוד.

בעקבות הצלחת התערוכה הראשונה והרצון להמשיך לחזק את הקהילה הטרנסית, הפכה התערוכה ליוזמה שנתית. בתערוכה השניה בסדרה, גיוס התרומות יממן משרה מלאה או חלקית לאחד.ת מחברי הקהילה בתוך העמותה ויאפשר לחזק את פעילותה.

מלכיאלה בן שבת

לי־אור ברן

״הקהילה הטרנסית היא אחת מקבוצות המיעוט האמיצה, חזקה, כנה ומעוררת השראה שלכולנו, יש הרבה מה ללמוד ממנה״, מסבירות יוזמות ואוצרות הפרויקט, נעמה סגל ורותם פייפר. ״אנחנו מזמינות אתכם.ן להצטרף אלינו. יחד נפגין סולידריות ונשנה מציאות״.

הגשת העבודות:

  • העבודות המוצעות (עד חמש עבודות למציע) יצורפו כקבצי JPEG בפורמט A3 (עד 1MB) בצירוף שם מלא, שם היצירה, טכניקה ומספר טלפון.
  • את ההצעות יש לשלוח למייל: intransitionfair@gmail.com
  • תאריך אחרון להגשת הצעות: 3.11

נעמה סגל

The post קול קורא: אין טרנזישן #2 appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: תערוכה חד־פעמית

$
0
0

בסוף שנת 2018 הכריז המילון הבריטי הוותיק  Collins על המונח ״Single-use״ בתור מילת השנה, לציון ההתעניינות הגוברת בזיהום הסביבה והאוקיינוסים. לאחרונה הטילו מדינות רבות מגבלות שונות על שימוש והפצה של כלים חד־פעמיים, וחלקן הצהירו כי יחרימו אותם לחלוטין עד תחילת העשור הבא. בישראל, בניגוד למגמה, השימוש בכלים כאלו נפוץ במיוחד; צריכת הכוסות החד־פעמיות בישראל היא הגדולה ביותר בעולם ביחס למספר התושבים.

חד־פעמיים אינם רק כלי האוכל המוכרים, העשויים פלסטיק או נייר ומיועדים לשימוש אחד, אלא גם רוב סוגי האריזות, סוללות שאינן ניתנות להטענה חוזרת, מצלמות כיס מבוססות פילם שנועדו להשלכה לאחר פיתוח התמונות, מחטים סניטריות, נייר טואלט, עדשות מגע רכות ואפילו עטים שאינם ניתנים למילוי מחדש. מאז שנות ה־50 של המאה הקודמת זכו יותר ויותר מוצרים לגרסאות חד־פעמיות. בשנים האחרונות משתנה המגמה, וחד־פעמיות הופכת לאיטה לתכונה הראויה לגנאי, או לכל הפחות לספק.

תערוכה חד־פעמית, שאוצרים סמדר צוק־פרננד ואמיר צובל בגלריה ויטרינה במכון טכנולוגי חולון, תבקש להתייחס למושג ״חד־פעמי״ כנקודת מוצא לדיון עיצובי. מחד בהיבטים הנתפסים כסביבתיים: מחזור חיי מוצר, אורך חיי חומרי הגלם לעומת אורך חיי המוצרים שמיוצרים מהם, שימוש חוזר, טיפול בפסולת וכדומה – ומנגד באספקטים תרבותיים ורעיוניים רחבים יותר המתבטאים ביצירה: זמניות מול נצחיות, אגירה מול השלכה, ערך נתפס וערך רגשי של חפצים, טבעי מול מלאכותי ועוד.

יוצרים ויוצרות מכל קשת תחומי העיצוב – מוצר, קרמיקה, צורפות, אופנה, תקשורת חזותית, אנימציה, וידאו, צילום ואדריכלות – מוזמנים ומוזמנות להציע לתערוכה עבודות קיימות או חדשות שעוסקות בנושא, מגיבות לו, מתכתבות אתו, דנות בו, מבקרות אותו או מאירות אותו באופנים מעניינים. מוצרים מוגמרים או קונספטים לייצור מסחרי, סדרות מוגבלות, פיתוחים חומריים וטכנולוגיים, שיטות ייצור ושימוש מחדש, עבודות וידאו תיעודיות או עלילתיות, ממשקים ושירותים ועוד כיד הדמיון הטובה.

על ההצעה לכלול:

  • דימוי, תמונה או סקיצה ברורה של העבודה המוצעת, בפורמט JPEG או PDF בלבד, בנפח שלא יעלה על 5MB
  • בהצעות של עבודות וידאו או עבודות דיגיטליות אינטראקטיביות, יש להוסיף קישורים לצפייה בפלטפורמות הרלוונטיות
  • הסבר קצר, עד 150 מילים, המתאר את הקונספט והקשר לנושא
  • מידות העבודה, חומרים וצרכי הצבה מיוחדים (אם קיימים), האם הוצגה בעבר (ובאיזו מסגרת)
  • כמה משפטים על היוצר/ת
  • את ההצעה יש לשלוח לכתובת singleuseexhibition@gmail.com
  • תאריך אחרון לשליחת הצעות: 15.11.2019

The post קול קורא: תערוכה חד־פעמית appeared first on מגזין פורטפוליו.


קול קורא: מלגת חילופי אמנים תל־אביב – דיסלדורף

$
0
0

מלגת חילופי אמנים בין תל־אביב לדיסלדורף מזמינה אמניות ואמנים ישראלים מתחומי האמנות הפלסטית, להגיש מועמדות לשהות אמן בדיסלדורף, המלווה במענק כספי ומימון השהות. המלגה נועדה ליצור ולהעיק קשרים בין העשייה האמנותית בשתי הערים, להכיר את שדה האמנות המקומי ולעודד רעיונות ויוזמות חדשות בתחום האמנות בתל־אביב לאחר שובם.

תקופת המלגה תחל בתאריך 1.1.2020 ותסתיים בתאריך 30.6.2020. המלגה פונה לאמנים ואמניות מקצועיים שזכו להכרה ציבורים או יכולים להצביע על הישגים מקצועיים, ואינה מיועדת לסטודנטים. תנאי סף נוספים הם ידיעת השפה האנגלית ושהות בדיסלדורף לתקופת המלגה.

המלגה תוענק מטעם קרן קארי ודן ברונר, דיסלדורף, קרן התרבות של מדינת נורדריין־ווסטפאליה, סדנאות האמנים בתל־אביב ומכון גתה. הזוכים ייבחרו על סמך האיכות האמנותית של העבדות שיוגשו ואיכות הפרויקט המוצע לתקופת השהות בדיסלדורף. חבר שופטים שיורכב מנציגי הארגונים השותפים יתכנס בסוף אוקטובר 2019, לאחריו יקבלו המועמדים את תוצאת השיפוט בכתב.

המלגה כוללת שימוש (ללא תמורה) בדירת סטודיו בדיסלדורף ומענק חדשי של 1,200€ לתקופה של שישה חודשים. בנוסף, יוענק סכום מקסימלי וחד־פעמי של 600€ עבור הטיסה.

הגשת מועמדות תכלול את המסמכים הבאים באנגלית:

  • מכתב הגשת מועמדות
  • תיעוד העשייה האמנותית עד כה
  • תיאור מפורט של הצעת העבודה או הפרויקט לתקופת השהות
  • ביוגרפיה קצרה ורשימת תערוכות קודמות

את החומרים יש לשלוח בדואר או להגיש ידנית למשרדי מכון גתה בכתובת רח׳ ויצמן 4, בית אסיה, תל אביב 64239. אין להגיש עבודות על גבי דיסק־און־קי או באמצעות לינקים, אלא בדפוס בלבד.

תאריך אחרון להגשת מועמדות: 25.10.2019, יום שישי בשעה 12:00.

The post קול קורא: מלגת חילופי אמנים תל־אביב – דיסלדורף appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא לתפקיד אוצר/ת המחלקה לעיצוב ולאדריכלות במוזיאון ישראל

$
0
0

שנה וחצי לאחר שדן הנדל עזב את תפקידו, מוזיאון ישראל פרסם קול קורא לאיוש תפקיד אוצר/ת המחלקה לעיצוב ולאדריכלות. התפקיד כולל אצירת תערוכות מאוסף המחלקה ומתחום האיסוף שלה; מחקר וכתיבה של פרסומי המחלקה; בניית האוסף – ביסוס קשרים מקצועיים עם מעצבים ואדריכלים בארץ ובחו״ל; אחריות כוללת על ניהול רישום ושימור אוסף המחלקה; ניהול קשר שוטף עם תורמים ואספנים; ניהול תהליך המחשוב של אוסף המחלקה; ניהול והובלה מקצועית של צוות המחלקה; ניהול העבודה השוטפת של המחלקה (השאלות, התכתבויות, חוקרים וכו׳); העברת השתלמויות, הדרכות ושיחי גלריה למגוון קהלים (קהל רחב, חוקרים, תורמים, סטודנטים ועוד); ניוד תערוכות של המחלקה למוזיאונים בחו״ל.

דרישות המשרה (שלוש הדרישות הראשונות הן דרישות סף):

  • לימודים אקדמיים בתחומים רלוונטיים (כגון: עיצוב, אדריכלות, לימודי תרבות, תולדות האמנות): תואר ראשון (חובה), עדיפות לבעלי תואר שני או שלישי.
  • ניסיון באוצרות בתחומי עיצוב ואדריכלות.
  • יכולת מוכחת בהובלת צוות מקצועי ו/או ניסיון ניהולי ו/או ניהול פרויקטים.
  • היכרות עמוקה עם תחום העשייה והתיאוריה של המחלקה (התמצאות בכל תחומי העיצוב והאדריכלות בארץ ובעולם). עדיפות להתמחות באחד מתחומי האיסוף של המחלקה. 
  • קשרים מקצועיים עם העוסקים בחזית העיצוב והאדריכלות בארץ ובעולם .
  • ידיעת השפות עברית ואנגלית על בוריין – כושר הבעה מעולה בכתב ובעל פה.
  • שפות נוספות – יתרון.
  • יכולת גבוהה וניסיון בעמידה מול קהל – יתרון.
  • יחסי אנוש מצויינים.
  • שליטה בתוכנות: Outlook, Word, Excel, Power-point.

מועמדים/ות מתאימים מוזמנים לשלוח קורות חיים ותעודות השכלה לדוא״ל Jobs47@imj.org.il עד לתאריך 31.10.2019

The post קול קורא לתפקיד אוצר/ת המחלקה לעיצוב ולאדריכלות במוזיאון ישראל appeared first on מגזין פורטפוליו.

ציון לשבח למאיירת ענת ורשבסקי בביאנלה לאיור של ברטיסלבה

$
0
0

שלושה פינגווינים מחליטים להקים מסעדה ולהגיש בה את הפינגבינה הכי טובה בעולם. כשהאורחים הראשונים מגיעים מתברר שלא כל כך קל להשביע את רצונם. למרות הכישלון הפינגווינים לא מתייאשים, ועד מהרה מתברר שיש דווקא מי שאוהב את המעדן המיוחד. איורי של ענת ורשבסקי לסיפור אופטימי זה על כוחה של יצירה, מאת הסופרת עטורת הפרסים נורית זרחי, זכו לציון לשבח מטעם חבר השופטים הבין־לאומי של הביאנלה לאיור של ברטיסלבה, שנפתחה ביום שישי.

על חבר השופטים – שבראשו עמד רקטור האקדמיה לאמנויות של לטביה, אלכסיי נאומבוס (Aleksejs Naumovs) – נמנה גם יובל סער, האוצר הראשי והמייסד של שבוע האיור של תל אביב והעורך הראשי של מגזיו פורטפוליו. איוריה של ורשבסקי נבחרו מתוך כ־500 ספרים שיצאו לאור ברחבי העולם. מבין 11 המאיירים הזוכים, ספרה של זרחי היה ספר הקומיקס היחיד שזכה בפרס, ״בשל הגישה המיוחדת לסוגת ההומיקס לילדים. תוך שימוש בצבעי יסוד בלבד, האיורים יוצרים קומפוזיציות חכמות ויוצרים בלייאאוט חכם ואינטליגנטי״, נכתב בנימוקים לפרס.

״השלמתי את עבודת האיור על הספר לאחר תהליך ארוך שארך כשנה, ואני לא יכולה להגיד שזה היה פשוט״, מספרת ורשבסקי, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, שאיירה בין השאר את תדמית שבוע האיור 2018. ״נדרשו לי שעות על גבי שעות של עבודה (לעיתים תכופות אף ייסורים) לפצח את הטקסט ואת המבנה של הספר, להבין איך אני מספרת את הסיפור וכיצד אני בונה את הזרימה של הקומיקס והסטוריטלינג. 

״הבחירה בארבעה צבעים בלבד – אדום, צהוב, כחול ושחור (וחום שנוצר מערבוב של כחול ואדום) – נבעה מהתכנון להדפיס את הספר בפנטונים (צבעים מיוחדים), מה שבסוף לא קרה, אבל בזכות השימוש בצבעים כמעט ׳גולמיים׳ ובסיסיים , הצבעוניות של האיורים בוהקת גם בהדפסה ׳רגילה׳. את התהליך ליוו והיו למנטורים רותו מודן וירמי פינקוס, וזו הייתה מתנה גדולה לעבוד לצידם״.

ענת ורשבסקי, מסעדה בקצה הקוטב. צילומים: מ״ל

חסן מוסאבי, המתאגרף

בפרס הראשון, הגראנד פרי של הביאנלה, זכה המאייר האיראני הצעיר חסן מוסאבי (Hassan Mousavi) על הספר שכתב ואייר, ״המתאגרף״, שמספר את סיפורו של מתאגרף מקצועי שאהב להתאגרף כי זה גרם לו להרגיש עוצמתי. יום אחד הגיע היום שבו לא נותר לו עם מי להתאגרף, אף אחד לא מחא כפיים לכבודו, שיבח אותו או בא לצפות בו. הוא החל לחשוב על בדידותו וכפפותיו השחוקות, ותהה מדוע האיגרוף שלו כבר לא משמח אנשים או אפילו את עצמו. מוסאבי מדגים את הסתירה של טוב לב וזעם, תוך שהוא מזכיר את חשיבות השליטה בכעס. אפשר להחזיק בכוח, הוא אומר, כל עוד הכוח הזה משמש לטובת מעשים טובים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בפרס השני, ״תפוח הזהב״ של הביאנלה, זכו חמישה מאיירים מסין, לטביה, מלזיה, רוסיה ודרום קוריאה. בציון לשבח זכו לצד ורשבסקי מאיירים מפורטוגל, יפן, סלובניה וגיירמה קרסטן (Guilherme Karsten) מברזיל על ספרו Aaahhh. ״רעש חזק מהדהד בכל העולם ומביא לכאוס ובלבול. מה זה יכול להיות?״, שואל קרסטן ועונה בעזרת ״איורים מלאי תנופה, שגורמים לקורא לצלול לקולאז׳ים הצבעוניים והמפורטים שיצר״. התשובה – שהרעש מגיע מתוכך – מתוארת בסגנון חכם, ייחודי ואינטלגנטי.

גיירמה קרסטן, Aaahhh

לקריאה נוספת

BIB, הביאנלה לאיור ברטיסלבה (Biennial of Illustrations Bratislava) היא אירוע בין־לאומי ללא כוונת רווח, שמתקיים בחסות אונסק״ו החל משנת 1967, אחת לשנתיים. גולת הכותרת של הביאנלה היא תערוכה־תחרות של איורי מקור מתוך ספרי ילדים ונוער מכל העולם, שיצאו לאור בשנתיים הקודמות לביאנלה. חבר השופטים הבין־לאומי מעניק פרסים הכוללים מענקים כספיים. לצד התערוכות מתקיימים סימפוזיונים בין־לאומיים למאיירים מקצועיים וסדנאות אמן למאיירים צעירים. מארגני הביאנלה הם משרד התרבות של הרפובליקה הסלובקית, הוועדה הסלובקית של אונסק״ו ו״ביביאנה״, בית האמנות הבין־לאומי לילדים. 

The post ציון לשבח למאיירת ענת ורשבסקי בביאנלה לאיור של ברטיסלבה appeared first on מגזין פורטפוליו.

קול קורא: תערוכות בגלריה בנימין

$
0
0

לקראת עונת התערוכות 2020, גלריה בנימין מזמינה אוצרים, אמנים וקבוצות לקחת חלק במהלכי הגלריה ולהגיש הצעות מגובשות לתערוכות קבוצתיות. את ההצעות יש להגיש עד 1.12.19. הגלריה תיתן עדיפות להצעות שיעסקו בשאלות עכשוויות מתחומי האמנות והתרבות, יבחנו נושאים אקטואליים, ויאתגרו את אופני התצוגה. בנוסף, הגלריה תעודד הצעות לאירועי אמנות משיקים, שייערכו במהלך התערוכה המוצעת.

גלריה בנימין היא גלריה שיתופית שחזונה הוא להוות גורם משפיע בזירת האמנות העכשווית, כבימה לשיח מאתגר בין חברי הגלריה, אמנים, אוצרים, אנשי תיאוריה ומקצועות משיקים וקהל שוחרי האמנות. גלריה בנימין הצטרפה לסצינת האמנות העכשווית בדרום תל אביב בשנת 2011 במטרה להרחיב ולהעמיק את השיח באמצעות תערוכות נושא עם אוצרים מתחלפים, שבהן יציגו אמנים אורחים ואמני הגלריה. במהלך שנות קיומה רכשה הגלריה מוניטין מצוין וקהל שוחרי אמנות נאמן.

הגלריה היא עמותה רשומה, מנוהלת על ידי חבריה. בנוסף לפעילותם העצמאית במדיומים שונים חברי הגלריה מספקים רשת ביטחון וליווי הנדרשים להפקה מוצלחת של התערוכות ולחשיפה לאוצרים, מבקרי אמנות ומובילי דעה אחרים בשדה האמנות. את התערוכות מלווים אירועים רב תחומיים שפועלים יחדיו להגשמת החזון של הקמת בית עצמאי ובלתי תלוי לתרבות ואמנות ללא שיקולים כלכליים.

הנחיות להגשת הצעות לקול קורא:
על ההצעה לתערוכה לכלול אוצר שיהיה איש הקשר עם צוות הליווי של הגלריה, יהיה אחראי על תהליך הקמת התערוכה, ולא יהיה בין האמנים המציגים. על ההצעה להכיל קובץ PDF השוקל עד 10 מ״ב ובו:

  • תזה אוצרותית מנומקת רלוונטית
  • הצעה לתערוכה עם הדימויים המוצעים לתערוכה כולל התייחסות לחלל הגלריה והצבה מוצעת – תרשים של חלל הגלריה.
  • הצהרות אמן, קורות חיים ועשרה דימויים מייצגים לכל אמן
  • קורות חיים של האוצר, נושאי העניין שלו ותיעוד מתערוכות קודמות
  • לתשומת לבכם, הגלריה אינה מבטחת את העבודות המוצגות ואינה משתתפת בעלויות ההפקה והשילוח
  • מועדי הגשה  והשתתפות בתערוכה

ההגשה במייל ל־binyamin.artgallery@gmail.com כששורת הנושא מציינת ״הצעה לתערוכה 2020״. את ההצעות יש להגיש עד 1.12.2019. תשובות יינתנו תוך חודש מתאריך זה. כל הצעה תיבחן על ידי ועדה מתוך חברי הגלריה ותישפט על בסיס איכותה והתאמתה לנושא ולמטרות הגלריה. לאחר מכן תשלח תשובה במייל.

אמנים ואוצרים מוזמנים לדון ברעיונותיהם לפני הגשתם וליצור קשר במייל ל־binyamin.artgallery@gmail.com עם הנושא ״ייעוץ לקראת תערוכה 2020״. הקריאה ממוענת לנשים וגברים כאחד.

The post קול קורא: תערוכות בגלריה בנימין appeared first on מגזין פורטפוליו.

אירועי נובמבר במוזיאון פתח תקוה לאמנות

$
0
0

שיחי גלריה, הרצאות, מפגשים וסדנאות יתקיימו בחודש נובמבר במוזיאון פתח תקוה לאמנות, במסגרת התערוכות המרכזיות המוצגות במוזיאון – Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית (אוצרת: נוהר בן אשר), המאירה את החיבור שבין האנושי לטכנולוגי, בדגש על רגשות; גחליליות פצועות וברקים בצנצנת (אוצרת: נועם סגל); העוסקת במגוון באוספים קטנים, לעתים אזוטריים ואקלקטיים, ובשפע התובנות שעולות מאותם אוספים. ההשתתפות בכל האירועים כלולה בכרטיס הכניסה למוזיאון, למעט אם צוין אחרת.

2.11.19 בשעה 12:00
אסתטיקה נוירו-פסיכדלית – לעשות אמנות עם בינה מלאכותית
הרצאה מאת האמן איל גרוס
עידן ״המכונות היצירתיות״ החל בעקבות התפתחות טכנולוגיות למידה עמוקה. בהרצאה יסקור האמן את החידושים האחרונים שבחזית הטכנולוגיה של למידה עמוקה בדגש על עיבוד תמונה, עיצוב, יצירתיות, שירה ואמנות. במהלך ההרצאה יתבצעו הדגמות חיות של יצירת שירה ואמנות ע״י מחשב, ולבסוף דיון על אמנות אנושית בעידן המכונות היצירתיות. ההרצאה מיועדת לקהל הרחב ואינה דורשת ידע מוקדם.

רות פתיר, מתוך עבודת הווידאו החולמים

9.11.19, 12:00
שיח גלריה עם האמנית רות פתיר בתערוכה ״גחליליות פצועות וברקים בצנצנת״. 

16.11.19, 12:00
סיור מודרך בתערוכה ״Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית״ בהדרכת אוצרת התערוכה נוהר בן אשר. 

23.11.19, 10:30
מדברים בלשון – סדנה חווייתית לכל המשפחה עם האמן דור זליכה לוי
סדנה חוויתית להורים וילדים על טכנולוגיה ומילים, בה ילמדו המשתמשים כיצד ניצן להשתמש בסמרטפון ובטאבלט כדי ליצור עבודת אמנות משפחתית מרובת מסכים וקולות! מספר המקומות מוגבל, הסדנא מיועדת לילדים בכיתות ד׳-ה׳. מחיר לילד: 40 ₪. מלווה: 10 ₪.
לרכישת כרטיסים

23.11.19, 12:00
מפגש בתערוכה ״Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית״ עם האמן דור זליכה לוי אוצרת התערוכה נוהר בן אשר.

30.11.19, 12:00
סיור מודרך בתערוכה ״Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית״ בהדרכת אוצרת התערוכה נוהר בן אשר. 

דור זליכה לוי, לשונות

ניבי אלרואי, Pseudotime, מתוך התערוכה Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית. צילום: אלעד שריג

על התערוכות

DEEP FEELING: רגשות ובינה מלאכותית
התערוכה מאירה את החיבור שבין האנושי לטכנולוגי, בדגש על רגשות. ״בינה מלאכותית״ היא ענף מתפתח במדעי המחשב, שמאופיין ביכולות שעד כה אפיינו את האנושות בלבד – כמו למידה מתפתחת ועצמאית. מראשית שנות ה־90 התפתחה הטכנולוגיה הדיגיטלית במהירות וגרמה לשינויים מרחיקי לכת בהבטים הפוליטיים־חברתיים. שינויים אלו, כמו תפיסה ה״אני״ שעברה מהפיזי אל הווירטואלי ולרשתות החברתיות, או תפיסה שונה של ה״מרחב״ דרך שימוש בטכנולוגיות GPS, עוררו את השיח על השפעת הדיגיטלי על האנושי.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

האמנים המשתתפים בתערוכה הם מהבולטים בשילוב בין אמנות וחדשנות, והם מדגישים את ההיבטים הפילוסופיים והרעיוניים שביצירה עם הדיגיטלי. אמנים משתתפים לפי סדר א״ב: איל גרוס וערן הדס, דור זליכה לוי, דניאל סמול, ליאור זלמנסון, ליאת סגל, מאיה מגנט, מירי סגל, ניבי אלרואי, פביו לטאנצי אנטינורי (ספרד), רוני קרפיול.
אוצרת: נוהר בן אשר

גחליליות פצועות וברקים בצנצנת
״אם הייתי יכול לאסוף ברקים בצנצנת, הייתי נותן אותם לגחליליות פצועות, שישובו לנצנץ ויראו שוב את דרכן״. ציטוט זה מדברי משורר אינטרנטי עלום לוכד את רוח התערוכה, את האפשרות להתבונן באוסף קטן, לעתים אזוטרי או אקלקטי, ולהרוויח שפע של תובנות שעולות מאותו ריבוי מרוכז. התערוכה עוסקת באוספים – לא באספנות כתכונה או פעולה, אלא בשאלה מה אנחנו יכולים לראות ולהבין מתוך התבוננות במקבץ, בריבוי.


שעות פתיחת המוזיאון: ב׳, ד׳, ו׳, שבת 10:00-14:00; ג׳, ה׳ 16:00-20:00
דמי כניסה: 20 ₪; ילד עד גיל 12: חינם.
פרטים נוספים באתר המוזיאון

ליאת סגל, FOMO, מתוך התערוכה Deep Feeling: רגשות ובינה מלאכותית. צילום: אלעד שריג

The post אירועי נובמבר במוזיאון פתח תקוה לאמנות appeared first on מגזין פורטפוליו.

Viewing all 1751 articles
Browse latest View live