Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751

הזוכים בפרסי משרד התרבות בתחום האמנות הפלסטית והעיצוב לשנת 2015

$
0
0

פרס שרת התרבות והספורט בתחום האמנות הפלסטית לשנת 2015:

הפרס נועד לבטא הוקרה של החברה הישראלית לאמן היוצר ופרי יצירתו, והערכה לפועלו ותרומתו לחברה. בפני חברי הוועדה הוצגו 212 תיקי עבודות, מהם נבחרו עשרת הזוכים: אניסה אשקר » אנג׳לה קליין » שרון גלזברג » טל שוחט » יהושע בורקובסקי » מיכאל חלאק » צחי בוחבוט » רמי מימון » אהד פישוף » מיכל היימן.
לכל אחד מהזוכים הוענק פרס בגובה 50,000 ₪ (סה״כ 500,000 ₪). בוועדת השופטים כיהנו: פרופ׳ מיכה לוין, רז סמירה וסעיד אבו שקרה

פרס מפעל חיים בתחומי האמנות הפלסטית לשנת 2015:

הפרס מוענק לאמנים מגיל 55 ומעלה כאות הערכה לפועלו של האמן ותרומתו הייחודית לקידום והעשרת תחום האמנות הפלסטית בישראל.
ועדת השיפוט החליטה להעניק את הפרס בגובה 70,000 ₪ ליוצר דני קרמן. בוועדת השופטים כיהנו: מאיר אהרונסון, מוניקה לביא ויהודית גואטה.

איתי אהלי, מתוך התערוכה מוזיאון עיצוב בבית האמנים. צילום: אסף ורן ארדה
איתי אהלי, מתוך התערוכה מוזיאון עיצוב בבית האמנים. צילום: אסף ורן ארדה

פרסים בתחומי העיצוב מטעם משרד התרבות והספורט לשנת 2015:

מטרת הפרס לעודד מצוינות בתחומי העיצוב השונים ומהווה ביטוי הערכה והוקרה להישגיו של המעצב ולתרומתו בתחום עיסוקו. הפרס מוענק על סמך מכלול עבודה קיים העונה למאפיינים בתחום העיצוב מתוך כוונה לעודד ולגלות סטנדרטים גבוהים וזרמים חדשים בתחום. בפני חברי ועדת הפרס הוצגו 56 תיקי עבודות, מהם נבחרו חמשת הזוכים: איתי אהלי » ניל ננר » דינה שהם » עירית אבא » עמית צורן.
כל אחד מהיוצרים זוכה בפרס בגובה 20,000 ₪. בוועדת השופטים כיהנו: חגי שגב, בתיה ואנג, שלומית באומן, פרופ׳ עזרי טרזי ולאה פרץ.

פרס האמן הצעיר מטעם משרד התרבות והספורט לשנת 2015:

פרס זה הינו ציון לשבח עבור אמנים צעירים בגילאי 27 עד 35, ומטרתו עידוד היצירה בקרב הדור הצעיר. בפני ועדת השיפוט לפרס הוצגו 137 תיקי עבודות, מהם נבחרו עשרת המצטיינים, ואלו הם: ליהי תורג׳מן » ציון חזן » פרדי כסלו שחר » ורד ניסים » ורד אהרונוביץ׳ » נועה גור » סמאח שחאדה » מיכל בראור » אלעד רוזן » להלי פרילינג.
כל אחד מהזוכים יקבל פרס כספי בשווי 10,000 שקלים. בוועדת השופטים כיהנו: חוה ראוכר, איילת השחר כהן ויהושע סימון.

מנימוקי השופטים – פרס מפעל חיים:

דני קרמן הוא יוצר פורה, בולט וחשוב שאייר לאורך השנים מאות ספרים של סופרים ומשוררים ישראלים וכן חיבר ואייר ספרים משל עצמו, וכתב טורים בעיתונות. אלה בצד אלפי איורים וקריקטורות שפרסם בכל העיתונים המרכזיים בישראל, הפכו את איוריו ואת סגנונו הייחודי מוכרים לכל.

איוריו של קרמן הם פרי ידע ומחקר מעמיקים, השואבים את מקורותיהם ומתייחסים לתרבות הישראלית, היהודית והכללית. דני קרמן השכיל לקשור את רוחב ידיעותיו וסקרנותו שאינה יודעת שובע עם פרטי המציאות בה אנו חיים ולצבוע אותה בהומור חד וביקורתי ועם זאת חף מרשע. דני קרמן מצייר את איוריו ביד אמן מיומנת המשלבת יכולת טכנית גבוהה עם יכולת התבוננות חדה, אינטליגנטית, מצחיקה ומדויקת.

איוריו של דני קרמן מתפרסים על פני למעלה מחמישים שנות יצירה, והפכו זה מכבר לנכסי צאן – ברזל של התרבות הישראלית. כל אלה מזכים אותו לדעתנו בפרס על מפעל חיים.

ניל ננר, מתוך התערוכה סימני פיסוק בגלריה SAGA. צילום: שחר פליישמן
ניל ננר, מתוך התערוכה סימני פיסוק בגלריה SAGA. צילום: שחר פליישמן

מנימוקי השופטים – פרסים בתחומי העיצוב:

איתי אהלי – מרחיב את תחום עיצוב המוצר והעיצוב התעשייתי לכיוונים של חשיבה קונספטואלית על עיצוב מוצר ומציע פרשנות ליצירת קשר עם משתמש הקצה, כפי שבא לידי ביטוי בתערוכה C Fabriek בשבוע העיצוב בהולנד 2012 שבה זכה בפרס חברת MOOOI. מוכיח כשרון ויכולת, נפח עבודה גדול וקשרי עבודה אינטנסיביים עם חברות בעולם. בתקופה הקצרה מתום לימודיו השתתף בתערוכות רבות בארץ ובעולם.

ניל ננר – מעצב מוצר/תערוכות צעיר, המציג בתערוכות ומוזיאונים בחו״ל. עבודותיו מצטיינות בשילוב בין חומרים וטכנולוגיות תעשייתיות לבין חומרים רכים וטכניקות מעולם מלאכת היד, בכתב יד מינימליסטי מעודן. הוא מעמיד מרחב מתעתע, שבו רהיטים רזים מופיעים ונעלמים באותה ההתכוונות. בעבודותיו נדמה כי ננר מבקש להצביע על החלל שעוטף את החפצים לא פחות מאשר על החפצים עצמם.

דינה שהם – עיצוביה לקטלוגים וספרי האמן חושפים יכולת הרחבה והעשרה של מנעד העיצוב המסורתי בתחום. שהם יוצרת אובייקט מעוצב בעל איכויות כמעט פיסוליות, עד לכדי יצירת אובייקט העומד בפני עצמו. כל עמוד או מפתח בקטלוגים הם יצירה בפני עצמה המשתלבת במכלול הכללי של הספר, תוך העשרת הביטוי הוויזואלי. שהם מצליחה להשיג אפיון ייחודי התואם את כתב היד של היוצר אתו היא עובדת. עיצוביה מלאי דמיון ודינמיות הנובעים מיכולת משחקית ביחסים שבין הדימוי, הטיפוגרפיה והפורמט של הספר.

עירית אבא – יוצרת ותיקה, מדויקת ופורצת דרך. יצירתה מתמקדת בעקשנות רבה בעבודת האבניים המסורתית כנקודת מוצא תוך כדי פיתוח שפה אישית מעוררת השראה המרחיבה את גבולות המדיה, מבחינה טכנולוגית, קונספטואלית, חומרית וחזותית. גוף העבודות העשיר והמגוון שיצרה מגשר ברגישות רבה מבחינת הבנה תרבותית וחומרית בין שפה מסורתית לזו העכשווית. כיוצרת בחומר קרמי, אבא פרצה את הגבולות בין שדות האמנות והעיצוב באמצעות שיתופי פעולה מקוריים ומרתקים.

עמית צורן – משלב בעבודתו באופן ייחודי עיצוב וטכנולוגיה, בדגש על נושאים כמו עיצוב פרמטרי, עיצוב בייצור מודפס, עיצוב וקראפט חדש ונושאים מרתקים נוספים המגיעים מתוך היכולת החדשה הנפתחת בידי מעצבים לגייס יכולות מחשוב ותכנות לתוך תהליכי העיצוב. התהליכים אותם הוא מפתח מאפשרים לשלב מיומנויות מסורתיות אל התווך הדיגיטלי החדש. עבודותיו עם שבט הקלאהרי, וייצור כלי המוסיקה המודפסים הם פורצי דרך ומהווים סמן חלוצי ומרתק.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751