
מים רבים זרמו בירדן ומכוניות רבות בכבישים, מאז שחרר האדם את העגלה מתלותה בסוס. הנרי פורד קידם את החלום והעניק אפשרות דמוקרטית לכל אדם לרכוש מכונית ולכבוש את המרחבים. בינתיים, הפכה המכונית למושא תשוקה, לאייקון תרבותי, לסמל חופש וכוח, היוותה מטאפורה לחושניות, יצרה את המרחב האינטימי האופטימלי ועודנה אחד הארכיטיפים המובהקים של תחום העיצוב התעשייתי.
״מהפכות פוליטיות, חברתיות וטכנולוגיות שינו את פני העולם ונראה כי הרומן הקלאסי של האדם עם המכונית עומד בפני פרשת דרכים״, אומר יואב זיו, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר. ״מכוניות רובוטיות מקוונות ללא נהג, מכוניות היברידיות, מכוניות שיתופיות, מרכזי ערים חסומים למכוניות – כל אלה מציבים סימני שאלה לגבי עתיד מערכת היחסים המסורתית שבין הנהג לבין המכונית. בלב עשייה יוצאת דופן זו, הקושרת את האדם למכונה, ניצב המעצב״.

על רקע כל אלה יזמה המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר כנס תחת הכותרת The Drive to Design. במסגרת האירוע, הראשון מסוגו בארץ, ייערך מפגש מרתק עם כמה ממעצבי המכוניות המובילים בעולם וביניהם פרנצ׳סקה סנגלי מעצבת בכירה ב-Mercedes-Benz, דיוויד סיזינג ראש מחלקת עיצוב ב-Gordon Murray LTD, אלכס פדואה (פדואה דיזיין, לשעבר מעצב בסיטרואן פריס) וניר זיגל מעצב ב-Ford בריטניה ובוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי שנקר. המעצבים יאפשרו הצצה אל המתרחש מאחורי הקלעים של המקצוע, יחשפו כמה סודות, ישתפו במכשולים ובקשיים, והם אף עתידים להעניק עצות ורמזים לאלה החולמים על קריירה בתחום.
בין הנושאים והסוגיות המתייחסות לעניין עיצוב המכונית שידונו בכנס: מה מקומו ותפקידו של המעצב במציאות כה מורכבת וכה שונה? כמה רחוקה הפנטזיה מהמציאות? מהו הסוד מאחורי קסמן של מכוניות ״מוצלחות״? מהו משקל העיצוב במרכיבים היוצרים את תדמית המכונית? מה מקום מיומנויות מסורתיות של רישום ידני ופיסול תלת-ממדי בחומר, במציאות בה הטכנולוגיה תופסת מקום גדל והולך.