Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751

פסטיבל הצילום הבינלאומי יתמקד בנושא ״מרחב מוגן״

$
0
0
מתוך פרויקט רשתות צילום. אבי גנור
מתוך פרויקט רשתות צילום. ומנבי גנור

״בתקופה שבה לכל אחד יש מצלמה ומיליוני תמונות נוצרות בדקה, עולות שאלות על תפקידו של הצלם וערכו של הצילום. כמובילי הפסטיבל, חשוב לנו להציג לקהל הרחב את המובחר ביותר בתוך סופת הדימויים המקומיים והבינלאומיים ולייצר פלטפורמה ייחודית לשפת הצילום, מתוך ההכרה במרכזיותו של הדימוי המצולם בתרבות ובאמנות״. כך אומר אייל לנדסמן, המנהל האמנותי של הפסטיבל, שהיה בין יוזמיו ומייסדיו של הפסטיבל.

מספר תערוכות יעסקו בנושא המרכזי שנבחר השנה לפסטיבל, תחת הכותרת ״מרחב מוגן״. את התערוכה המרכזית אוצר הצלם אלדד רפאלי, שיחד עם לנדסמן יסד את הפסטיבל. רפאלי יציג תשעה צלמים מובילים בשיח האמנותי העכשווי בישראל, אשר לדבריו, משקפים מבט עמוק, אישי ומעורר מחשבה, תוך שימוש בפורמטים ובטכנולוגיות שונות. משתתפים: דניאל צ׳צ׳יק, הדר סייפן, ג׳ניפר אביסרה, ניר דבוראי, פסי גירש, רוני קמפלר ויובל טבול.

מהודו עד לכאן. יצחק גורן
מהודו עד לכאן. יצחק גורן

הפסטיבל מנוהל ומופק על ידי קבוצת מתנדבים חברתיים וצלמים מקצועיים, שהקימה את ״פלטפורמה״ – חברה ללא מטרות רווח, שרוב פעיליה עובדים בהתנדבות מלאה. המימון מגיע מתמיכת גופים שונים ובעזרת קמפיין לגיוס מימון המונים, המתנהל בימים אלה להשלמת גיוס של 150 אלף שקל הנחוצים לפסטיבל.

בנוסף להפקת הפסטיבל מתנדבי ״פלטפורמה״ פועלים במהלך כל השנה בקהילות ועמותות המשמשות בית לאנשים עם מוגבלויות, נוער בסיכון וצרכים מיוחדים לשיפור פני החברה בשפת הצילום. במסגרת הפסטיבל יוצגו גם תערוכות מהצילומים שנוצרו במסגרות אלה.

לדברי יצחק גורן, יו״ר ומנכ״ל פלטפורמה והפסטיבל: ״אלה תערוכות מרגשות ומיוחדות במינן. גילינו ששפת הצילום פותחת דלתות של תקשורת בין אנשים וכלי מדהים לביטוי אישי. אנחנו מתרגשים בכל פעם מחדש מהשפעת הצילום על אנשים שאיתם אנו פועלים. אנחנו נותנים קול לחלשים, קול שבדרך אחרת אינו נשמע ואינו נראה״.

בין הפרויקטים המיוחדים של הפסטיבל יוצג Photo Dance – שיתוף פעולה שבו כוריאוגרפים יוצרים עבודות מחול בעקבות צילומים. יתקיים מרתון צילום לילי, סדנאות מקצועיות לצילום ופעילויות לחובבים, לילדים ולמשפחה המשלבות גם צילום סלולרי.

השנה לראשונה, יוענק במסגרת הפסטיבל פרס מיתר לצילום בסך 50 אלף שקל לצלם שייבחר בין 400 מתמודדים שהגישו תיקי עבודות. הזוכה יציג תערוכת יחיד בפסטיבל הצילום בשנה הבאה.

בין האורחים הבינלאומיים יהיה הצלם אסדרס מ. סווארז (Essdras M Suarez), שזכה פעמיים בפרס פוליצר, בפרס קנדי לצילום ועוד. סווארז מכהן כיום כצלם ראשי וראש קהילת הצלמים של million eyes, פלטפורמה חדשנית לצלמים ויוצרי תוכן.

אורח נוסף הוא נדב קנדר, ישראלי המתגורר בלונדון. האמן האמריקאי דאג ריקארד יציג סדרת צילומים בעקבות מחקרים בארכיון התמונות של גוגל – עבודה שהוצגה לראשונה ב-2010 במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק.

SONY DSC. נורית ירדן
SONY DSC. נורית ירדן

במסגרת ״צלם אוצר״ יוצגו שש תערוכות שאוצרים צלמים: ״ואקום​״, באוצרות רע בן דוד ואתי שוורץ מציגה דימויים שנאספו בשגרת העבודה של ״רע בית המלאכה לצילום״. איליה יפימוביץ אוצר את התערוכה ״חדר עם מבט לנוף״. גלריה אינדי – גלריה שיתופית לצילום – מציגה את התערוכה ״ביקור בית״, בה המרחב הפרטי של חברי הגלריה מופר, כאשר כל חבר מקבל מפתח לביתו של חבר אחר ופועל בחלל על פי ראות עיניו. הפעולה המשותפת מחברת בין האמנים כקבוצה, אך מעלה שאלות הנוגעות למתח בין הפרטי לקבוצתי.

משה שי אוצר תערוכה על היסטוריית הצילום הישראלי, ״אומרים שהיה פה שמח״, ובה צילומים של אמנים וגיבורי תרבות בשחור לבן, משנות ה-80. זוהר ארגוב, אריק איינשטיין, קרן מור, שלמה ארצי ואחרים, בצילומי עיתונות ורגעים אישיים ונדירים. אלי אטיאס אוצר את ״מהודו עד כאן״, תערוכה קבוצתית המתעדת קהילות יהודיות בעולם. שרון תובל מציג את ״אוניברסום״ – ניסיון להתחקות אחר הרעיון של שיגור תמצית של התרבות האנושית לחלל בקפסולה. הצלם יובל טבול ויוצר הניו מדיה דניאל לנדאו מציגים יחד מיצג אינטראקטיבי המבוסס על צילומי הארכיון ההיסטוריים של קק״ל.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751