המאיירת ענת ורשבסקי היא כלת פרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים ע״ש בן־יצחק לשנת תש״ף, על ספרה ״זרבבל וזלפה״. עוד החליטו השופטים להעניק ציון־לשבח למאיירים: נעמה בנזימן על איוריה לספר ״נוני ונוני־יותר״, איתי בקין על איוריו ל״ספר השתיקות (הממש חשובות!)״, עמר הופמן על איוריו לספר ״הסיפור על יואב ששלח את המשפחה שלו בדואר״ ועינת צרפתי על איוריה ל״ארמון בחול״.
תערוכה מיוחדת של המאיירים הזוכים, שהייתה אמורה להיפתח השבוע באגף הנוער והחינוך לאמנות במוזיאון, תיפתח לאחר הסגר ובהתאם להנחיות הממשלה. במעמד הפתיחה יקיים המוזיאון טקס מיוחד לכבוד הזוכות והזוכים בפרס הדו־שנתי, שמוענק מאז 1978, והשנה זו הפעם ה־21.
השנה כלל חבר השופטים את אורנה גרנות (יו״ר), אוצרת משנה לאיור ספרי ילדים, מוזיאון ישראל; פרופ׳ עידו ברונו, מנכ״ל מוזיאון ישראל; מיכל בוננו, מאיירת ומרצה לאיור במחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל; ד״ר רננה גרין־שוקרון, מרצה ומנהלת המרכז לספרות ילדים, המכללה האקדמית לחינוך ע״ש דוד ילין; אלדד שאלתיאל, אוצר בכיר וממלא־מקום האוצר הראשי של אגף הנוער והחינוך לאמנות, מוזיאון ישראל.
״האיור הפרוע והמכוער לכאורה יחד עם הטקסט הפוליטי־אוניברסלי עושים את הספר ליצירת אמנות מורכבת, שמציעה אולי לילדי המחר אופציה לאקטיביזם פרגמטי שיש בו גם יופי״, כתבו השופטים בנימוקיהם להענקת הפרס לענת ורשבסקי על איוריה לספר ״זְרֻבָּבֶל וזלפּה״ שכתבה רונית חכם ויצא לאור בהוצאת אגם ילדות (2019).

ענת ורשבסקי, זְרֻבָּבֶל וזלפּה. הוצאת אגם ילדות
״מריבות וסכסוכים מתוארים בספר בפרספקטיבה חדשה, אמיצה ומרהיבה. צמד השכנים זרובבל וזלפה מתקוטטים ומתנצחים בכל זוג עמודים, בכל דרך וצורה. בתוך כך הם גדלים ומתקטנים, מתרחבים ומתמתחים, ויחד איתם גדל וקטן גם הטקסט, מתעגל ומשתולל. אותיותיו מחברות אותו לציורים, מהדהדות את ויכוחיהם הקולניים של זרובבל וזלפה, והופכות אותם להתגוששות מופרעת ובלתי פוסקת של צבע וצורה.
״מדף לדף גובר קצב האירועים, והאיור הנועז המשמש גם בתפקיד אורייני, מקבל איכויות מופשטות. הפתרון שמוצאים השניים ש׳עוצרים וקוראים: אחת, שתיים שלוש… מפ־סי־קים!׳, מצליח לעצור את מריבותיהם רק כדי לתחזק את מציאות הסכסוך שמתחיל כבר בדף הבטנה הקדמי ועתיד להמשיך גם אחרי דף הבטנה האחורי״.
בשנה שעברה זכתה ורשבסקי בציון לשבח מטעם הביאנלה לאיור של ברטיסלבה על איוריה לספרה של נורית זרחי, מסעדה בקצה הקוטב, שיצא לאור בהוצאת מודן וספריית נוח. בשנת 2018 היא איירה את התדמית של שבוע האיור החמישי, שהתקיים בחודש נובמבר ברחבי העיר תל אביב.

נעמה בנזימן, נוני ונוני־יותר. הוצאת עם עובד

איתי בקין, ספר השתיקות (הממש חשובות!). הוצאת כתר
על איוריה של נעמה בנזימן, לספר שכתבה ואיירה, נוני ונוני־יותר (עם עובד, 2019), נכתב שהיא ״מעניקה פרשנות חדשה לחיפוש הזהות ויוצרת תמהיל אמנותי מורכב בין תמונה לטקסט, שרק מאייר יכול לברוא״.
על איוריו של איתי בקין לספר השתיקות (הממש חשובות!) מאת אורן לביא (כתר, 2018) שהם ״מעניקים לטקסט הפיוטי פרשנות מרחיבה שממריאה אל מחוזות הדמיון וצוללת למעמקיו״.
על איוריו של עומר הופמן לספר שכתב ואייר, הסיפור על יואב ששלח את המשפחה שלו בדואר (טל מאי, ידיעות אחרונות, 2019), נכתב שהופמן ״מייצר שפה משולבת שמגמישה את המעבר בין המילולי לחזותי, והופכת מילים לדימויים ומעצימה את הדרמה״.
על איוריה של עינת צרפתי לספר שכתבה ואיירה, ארמון בחול (כתר, 2019), נכתב ש״הספר מצטיין במעברים חדים אך אמינים בין מלל רזה לתמונות עשירות ותיאטרליות. הספר הסוחף תרתי משמע, משייט בחופשיות ממציאות לדמיון, מפליג עם קוראיו למחוזות פרועים ואז משיב אותם לקרקע המציאות״.

עומר הופמן, הסיפור על יואב ששלח את המשפחה שלו בדואר. הוצאת טל מאי

עינת צרפתי, ארמון בחול. הוצאת כתר
הפוסט פרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים ע״ש בן־יצחק לשנת 2020 יוענק לענת ורשבסקי הופיע לראשונה ב-מגזין פורטפוליו.