Quantcast
Channel: חדשות –מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751

האיורים הנבחרים בפרויקט גראנד סטורי

$
0
0

בתחילת חודש אפריל פרסמו ויקי סלצקי ועדי סבאג קול קורא לאמנים צעירים, סטודנטים לאמנות, מעצבים ומאיירים להעמיק את הקשר עם סבא וסבתא וליצור סדרת איורים אישיים המבוססים על נושאי שיחה שבועיים. מטרת הפרויקט הייתה להפיג את בדידותם של המבוגרים בימי הקרונה ובכלל, לחזק את הקשר בין נכדים וסבים על בסיס היכרות טובה יותר ולהוקיר להם על ידי איור.

״היוזמה לפרויקט הגיע מהצורך שלנו, סטודנטיות לעיצוב, לקבל השראה ומוטיבציה בתקופה המורכבת של הקורונה ולקרב אלינו את סבא וסבתא״, הן מספרות. ״גם אחרי הקורונה הצורך בפרויקט כזה הוא אינסופי: אוכלוסיית הגיל השלישי מתמודדת באופן קבוע עם קשיים רבים ובעיקר עם הבדידות. אנו מודות לכל המשתתפים ששלחו, התקשרו, איירו והגיבו לפרויקט ואנחנו מזמינות את כולם להמשיך את המורשת״.

בפרויקט השתתפו מאיירים ומעצבים ישראלים שהגיבו לקול הקורא ואיירו רגע שקסם להם. חלק מהמשתתפים בחרו לשתף רגע מיוחד שיצרו לפני קום הפרויקט. העבודות פורסמו בעמוד האינסטגרם GRAND_STORY, וכדי לסכם את התקופה סלצקי וסבאג גייסו שלושה מאיירים שיבחרו את האיורים הטובים ביותר: יהלי זיו, תום דניאלי ועמית טריינין.

על האיור של יובל סלינגר שמתאר את סבתא ורדית וסבא ג׳ורג׳ בתקופה שהגיעו לקיבוץ, אחרי שנים קשות באירופה, בציפייה להתחלות חדשות, נכתב ש״למרות העומס האווירה בו מדויקת, והוא מעורר מחשבה ורצון לחפש ולהתעמק בעוד ועוד פרטים. הוא קודם כל ציור נהדר שבפלטה צבעונית לוקאלית מצומצמת מצליח לתאר סיטואציה סוריאליסטית בווירטואזיות נהדרת ועשירה. זה לא ציור רגיל של סבים: זה ציור על תקופה, עשיר בפרטים שמצוירים ביד קלילה ומיומנת״.

יובל סלינגר

מיכאל פיק

אור יוגב

על איוריו של מיכאל פיק לסיפור ״תיבת הסודות״ שכתבה בתיה סגל ציינו ש״הסיפור משאיר את הצופה סקרן, מתוח ומתפעל מהאופן שבו הסיפור מסופר ומאוייר. האיורים נדיבים בפרטים, בהמחשה של מקום, באפיון דמויות וזמן; מצליחים לתאר תקופה ואת היחסים בין הדמויות באופן מקצועי ומרגש״. 

על סדרת האיורים של אור יוגב בעקבות סבא אפרים סולומון, שעלה עם חבר ארצה מאדיס אבבה, כתבו השופטים שיש להם ״עולם צבעוני ומיוחד, בחירת צבעים ובניית קומפוזיציות מהפנטות, שילובים חכמים של צביעה שטוחה וצביעה טקסטורלית יחד, שנותנים לאיורים מראה דמיוני ומזמין במבט אחד ועם זאת מעט חספוס וקושי במבט אחר״.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר של פורטפוליו >>

עוד ציינו השופטים את מיכל שמחוני שאיירה את המסע הבלתי אפשרי לצלוח את השואה של סבתה, שהייתה תופרת ביערות בסיביר, בקור נוראי, חזיות בגדלים שונים ומשונים; את נגה פרישוף, שבשנות ה־50 סבה וסבתה זכו בתרנגול חי בהגרלה ולא ידעו מה לעשות איתו; את מרים לופו נובופלנסקי, שמספרת את סיפור נעלי ההחלקה על הקרח של סבא צבי; ואת שחם רובין שאייר את סבא דובי שעלה ארצה לקיבוץ המעפיל יחד עם בני נוער נוספים שניצלו מהשואה, וסיפר על אחד הנערים שניסה להציץ למקלחות המשותפות של הבנות בקיבוץ.

נגה פרישוף

מרים לופו נובופלנסקי

שחם רובין

מיכל שמחוני

 

The post האיורים הנבחרים בפרויקט גראנד סטורי appeared first on מגזין פורטפוליו.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1751