על רקע יובל ה־25 ליחסים הדיפלומטיים בין ישראל והודו שצוין השנה, ויום העצמאות ה־70 של הודו, המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל תקיים בשבוע הבא את שבוע העיצוב ההודי. את אירועי השבוע מארגנת פרופ׳ ענת קציר, מרצה בכירה במחלקה, בשיתוף פעולה עם שגרירות הודו בישראל ועם משרד החוץ. זהו שבוע העיצוב הבין־לאומי הרביעי שמתקיים במחלקה לאחר שקדמו לו שבוע העיצוב הספרדי, הטורקי והפולני.
״זו השנה הרביעית שבה אנחנו מקיימים שבוע סדנאות בין־לאומי, והשנה אנחנו מארחים קבוצה מגוונת במיוחד של מעצבים ומאיירים יוצאי דופן, חלקם גם אנשי אקדמיה בולטים״, אומר ארז גביש, קרש המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל״. ״המפגש בין התרבות ההודית לתרבות הישראלית הוא מפגש בין שתי תרבויות שונות מאוד, ועם זאת הוא מאופיין בלא מעט אתגרים משותפים: קידמה מול מסורת, מזרח מול מערב, טכנולוגיה מול קראפט. מצפייה בעבודותיהם של האורחים שלנו, נראה שיש חוט מקשר בין העבודות של כולם וזהו העיסוק ב־storytelling, מסורת ששזורה בתרבות ההודית על כל גווניה.
״כמו כן, זו השנה הראשונה שבה כל הסטודנטים במחלקה לוקחים חלק בשבוע העיצוב; במקביל לסדנאות הביןֲלאומיות לסטודנטים בשנה הרביעית, ייערכו 15 סדנאות נוספות בהנחיית מעצבים ישראלים נפלאים מכל התחומים. בכל סדנה יעבדו יחד סטודנטים מהשנים א׳ עד ג׳, וכולן עוסקות במפגש שבין טכנולוגיה למסורת״.
שש מתוך 21 הסדנאות שיתקיימו בשבוע הבא יועברו על ידי טובי היוצרים בזירת העיצוב ההודית העכשווית:
ד״ר רת׳נה רמנת׳ן Dr. Rathna Ramanathan
ד״ר רת׳נה רמנת׳ן היא ראש התכנית לתואר שני בתקשורת חזותית ב־RCA לונדון. היא מעצבת וחוקרת בין־לאומית המתמחה בטיפוגרפיה ותקשורת חזותית בין־תרבותית, לצד פיתוח פרקטיקות נסיוניות של הוצאה לאור. Minus9, משרד העיצוב שבראשו היא עומדת, עובד עם מגוון לקוחות, ביניהם ה־BBC ו־Unicef India. עבודותיה של רמנת׳ן הוצגו בתערוכות רבות וזכו באינספור פרסים בינלאומיים; האחרון שבהם הוא פרס המצוינות של איגוד הטיפוגרפים הבין־לאומי בעבור ״In the Land of Puncuation״.
פרופ׳ נינה סבנני Prof. Nina Sabnani
נינה סבנני היא פרופסורית בכירה ב־Industrial Design Centre, IIT Mumbai. היא יוצרת בעלת מוניטין בין־לאומי המשתמשת בווידאו, באיור ובכתיבה כדי לספר את סיפוריה. לאחר שסיימה את לימודיה במחלקה לאמנות באוניברסיטת וודודרה בהודו, המשיכה ללימודי תואר שני בקולנוע ב־Syracuse University בניו יורק כזוכת מילגת פולברייט. עבודת הדוקטורט שלה שיצאה לאור לאחרונה היא מסע מרתק במסורת הייחודית של הסיפורת שבעל פה ברג׳סטן. במחקריה היא ממשיכה לעסוק בדינמיקה שבין מילים ודימויים במתודולוגיות הסיפוריות. סרטיה יוצרים חיבור ייחודי בין אנימציה ואתנוגרפיה.
קימיה גנדי Kimya Gandhi
קימיה גנדי היא מעצבת פונטים ומייסדת־שותפה של Motaitalic, סטודיו לעיצוב פונטים שבסיסו במומבאי. תחום העניין שלה הוא כתבים הינדיים, והיא עוסקת בעיקר ביצירה של גופני Davanagari חדשים וחדשניים. גנדי מחלקת את זמנה בין עיסוקיה כמעצבת לבין עיסוקיה כמרצה לטיפוגרפיה ולעיצוב פונטים באקדמיות שונות במומבאי. היא מאמינה שיש מקום לשינוי ושיפור שיטות הוראת תחום הטיפוגרפיה בהודו, ולפיתוח עיצוב מבוסס טקסט.

רנגנת׳ קרישנמני Ranganath Krishnamani
רנגנת׳ קרישנמני הוא המנהל הקריאטיבי של Liquidink Design, בנגלור. הוא מעצב UX ומאייר שעבד בעברו כמנהל מחלקת UX Design ב־Oracle, וכמנהל מחלקת העיצוב לצרכן ב־Adobe India. בין לקוחותיו כיום: אדובי, גוגל, פייסבוק ו־Cure. כשהוא לא עוסק בעיצוב הוא מבלה ברכיבה על אופניו, מגלה מסלולים חדשים או מאחורי ספר הסקיצות שלו מעלה את רשמיו על נייר. לקרישנמני יש עניין רב בארכיטקטורה מסורתית, מכונות תעשייתיות, אמנות רחוב, ואובייקטים נטושים – את כל אלה הוא מתעד בסדרות מאוירות שזכו להצלחה ולחשיפה רבה.
לוקש קארקר Lokesh Karekar
לוקש קארקר הוא המייסד של סטודיו Locopopo, מומבאי. הוא אמן חזותי העוסק הן בעיצוב והן באיור. עבודותיו מאופיינות בפשטות צורנית ובצבעוניות מובהקת והאיורים שהוא יוצר משלבים קומפוזיציות נועזות ושפה רישומית המקבלת את השראתה מהתרבות המקומית, ממסעות שערך בעולם ומתצפיות על העולם שסובב אותו. בשנת 2015 נבחר קארקר על ידי מגזין פורבס היוקרתי לרשימת ״Forbes 30 under 30״ לצד יזמים צעירים נוספים מהודו. הוא בין מקימיו של פנזין התרבות Hundred Percent שאותו הוא גם עורך.

מדהב נאיר Madhav Nair
מדהב נאיר הוא אמן קומיקס צעיר מבנגלור. הוא סיים את לימודיו באקדמיה לאמנות, עיצוב וטכנולוגיה Shrishti בבנגלור. הוא עוסק בעיקר בקומיקס, אמנות גרילה, ציורי קיר ורומנים גרפיים, ובעיצוב עטיפות תקליטים ופנזינים מחתרתיים. בשנת 2015 החל ביצירת webcomic תחת השם deadtheduck שזוכה להצלחה רבה. רוב עבודתו העכשווית מתפרסמת תחת שם זה.
The post שבוע העיצוב ההודי במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל: בין טכנולוגיה למסורת appeared first on מגזין פורטפוליו.